Woudenberg

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Woudenberg is een gemeente met ongeveer 10.000 inwoners in Utrecht, op de grens van de Gelderse Vallei.

Ten noorden van Woudenberg liggen Amersfoort en Leusden, en in het westen ligt de Heuvelrug. De gemeente is gemakkelijk bereikbaar met eigen of openbaar vervoer. Er rijdt een bus tussen Wageningen en Amersfoort (lijn 80) die door Woudenberg heen komt.

Tijdens oud en nieuw is er veel narigheid gebeurd in Woudenberg. In het centrum van Woudenberg kwamen tijdens de jaarwisseling veel jongeren samen. Dit escaleerde en hierdoor werd de Mobiele Eenheid opgeroepen. Zij werden vervolgens bekogeld met vuurwerk, bierflesjes e.d. Hierdoor is Woudenberg in het nieuws gekomen omdat er nog steeds geen daders zijn opgepakt. Ook het programma twee vandaag heeft hier een documentaire over gemaakt. Deze is februari j.l. uitgezonden. Vooral 'bloembinderij Michel' stond in het middelpunt; deze winkel werd zwaar getroffen. De eigennaar van deze bloemenwinkel vertelt over zijn onmacht.

Centrum

Het centrum bestaat uit ongeveer 30 winkels. Er is veel nieuwbouw in Woudenberg. Sinds kort is er een hele nieuwe wijk bijgekomen. Ook wordt er op dit moment (2007) een groot appartementencomplex gebouwd.

Bezienswaardigheden

De gemeente Woudenberg heeft verschillende bezienswaardigheden. Er zijn in het centrum verschillende monumenten te bezichtigen. Ook kuknt u in de omgeving veel bezichten, er zijn verschillende fietstochten die u kunt kopen bij de VVV (in het centrum).

Woudenberg heeft een groot meer (Henschotermeer) waar in de zomer in gezwommen kan worden. Dit meer is op fietsafstand te bereiken.

Scholen

In Woudenberg zijn 7 verschillende basisscholen te vinden. 3 openbare scholen, 3 Protestants-christelijke scholen en als laatste 1 reformatische school.

WikiKidsAtlas

Woudenberg op Google Earth
Bij deze plaats hoort een een link naar Google Earth. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Heb je geen Google Earth op je computer zitten en wil je deze plaats toch zien, dan kan dit op het internet. Klik dan hier


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Woudenberg&oldid=552475"