Houten

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Locatie van Houten

Houten is een gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt 48.812 inwoners.

Houten ligt ten zuiden van de stad Utrecht. Het heeft twee centra, het oude centrum: Het oude dorp en het nieuwe centrum: Sinds kort heeft Houten ook een nieuw overdekt winkelcentrum, en in februari 2010 is de bioscoop geopend.

In Houten zijn in de bodem sporen gevonden van Romeinse bewoning.

Feitjes

Scholen in Houten

Houten heeft veel basisscholen o.a. OBS de Regenboog en OBS de Bijenkor en de beste school OBS De Plantage Houten heeft ook een middelbare school. Deze school heet College de Heemlanden. De Heemlanden heeft heel veel leerlingen. Er is een theater naast de school, waar ook lokalen zijn.

Sport in Houten

In Houten heb je ook de loop door Houten. Je hebt een bepaalde kilometers die je wil lopen. Dat zijn de 5 km de 10 km en de 15 km. En je hebt ook voor de kleine kinderen, voor de jeugd heb je dan de 2 km. De loop begint meestal op het oude dorp en daar eindig dit ook.

Het zwembad ligt achter het oude dorp. Er zijn 2 grote baden en een restaurantje. Je kunt er recreatie zwemmen, zwemles volgen, 's avonds is er baantjes zwemmen, enz. Er zijn veel activiteiten om te doen voor jong en oud, 's avonds en overdag.

Houten heeft twee voetbalclubs, SV Houten en FC Delta Sports'95. Verder heeft het nog een grote volleybalvereniging, Taurus, waarbij zowel de mannen als de vrouwen uitkomen in de Topdivisie, de op één na hoogste nationale klasse georganiseerd door de Nevobo (Nederlandse Volleybalbond). Je hebt ook een Tennisclub die heet Atalanta

Stations/ Winkels

In Houten heb je twee stations je hebt het grote hoofdstation Houten en het station in Houten-Zuid en dat heet Houten Castellum. De winkels zijn als volgt -3x een Albert Heijn -2x een Jumbo -1x een Plus -1x een Hoogvliet

WikiKidsAtlas

Houten op Google Earth
Bij deze plaats hoort een een link naar Google Earth. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Heb je geen Google Earth op je computer zitten en wil je deze plaats toch zien, dan kan dit op het internet. Klik dan hier

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Houten&oldid=552460"