Bunnik

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Locatie van Bunnik
Wapen van Bunnik sinds 1913

Bunnik is een dorp in de provincie Utrecht.

De gemeente Bunnik bestaat uit de drie dorpen: Bunnik, Odijk en Werkhoven. De gemeente Bunnik telt 14.846 inwoners (1 april 2016, bron: CBS) en de gemeente heeft een oppervlakte van 37,62 km² (waarvan 0,52 km² water). De hoofdplaats van de gemeente is de plaats Bunnik.

Door Bunnik stroomt een rivier, De Kromme Rijn. Dit is een deel van de grote rivier de rijn. In Bunnik zijn 3 basisscholen: De Barbaraschool, Wereldkidz de Annefrank en de Camminghaschool.

In Bunnik zijn ook een aantal sportverenigingen. Er is een handbalvereniging (Celeritas), korfbalvereniging (Midlandia), Hockeyclub (De Krommerijn) en een voetbalvereniging (Bunnik '73)]]. De clubs spelen op sportpark Tolhuislaan.

Verder is in Bunnik ook nog een bibliotheek en een zwembad de Rumst. Bunnik heeft ook een treinstation. Daarnaast zit in Bunnik ook de frisdrankfabrikant Vrumona gevestigd.


Bunnik heeft ook een aantal gezellige restaurantjes waar je lekker kunt eten. De Bank, dit is een grand café/restaurant. Dan heb je nog Het wapen van Bunnik en Rodaen. Er zijn ook een aantal bekende Nederlanders die uit Bunnik komen: Thea Beckman (1923-2004), kinderboekenschrijfster Vincent Bijlo (1965), Nederlands cabaretier en schrijver, lid van politieke partij P21 Katja Schuurman (1975), actrice, presentatrice en zangeres Carice van Houten (1976), Nederlands actrice en radiopresentatrice Jelka van Houten (1978), Nederlands actrice Fedde le Grand (1977), Nederlands Live-DJ Martijn Fischer (1968), acteur


WikiKidsAtlas

Bunnik op Google Maps

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bunnik&oldid=695041"