Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Kruidvat

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van de Kruidvat

Kruidvat is een Nederlandse drogisterij. Er zijn 1100 winkels, waarvan ongeveer 900 in Nederland en 200 in België. Het hoofdkantoor staat in Renswoude in de provincie Utrecht.

De eerste Kruidvat werd geopend in 1975.

Lange tijd bestond er ook de zogenaamde Kruidvat Holding. Hier hoorden ook de winkels Trekpleister, Ici Paris XL bij. In 2002 werd de Kruidvat Holding gekocht door de Hongkongse A.S. Watson Group. De familie De Rijck, de eigenaars van het bedrijf, kregen toen 1,3 miljard euro van A.S. Watson: €1.300.000.000,-

Kruidvat is een drogisterij. Dat betekent dat ze geneesmiddelen verkopen. Niet allemaal hoor. Ze mogen alleen maar een paar "simpele" medicijnen verkopen, zoals paracetamol, ibuprofen of diarreeremmers. Dit noem je zelfzorggeneesmiddelen. Je kan ze namelijk kopen, zonder een receptje van de dokter. Voor andere medicijnen, die je van de dokter voorgeschreven krijgt, moet je naar de apotheek. Behalve medicijnen verkopen ze ook spullen als douchegel, shampoo, deodorant, babyvoeding, tandpasta, en snoep.

Andere drogisterijen zijn bijvoorbeeld de DA en de Etos.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kruidvat&oldid=689393"