Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Hulp)
(industriele revolutie: nieuwe subkop)
Regel 200: Regel 200:
 
:Dag Brent. Welkom op Wikikids! Je hoeft niet per cé neer te zetten dat je nu meedoet aan Wikikids. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 11 feb 2019 14:29 (CET)
 
:Dag Brent. Welkom op Wikikids! Je hoeft niet per cé neer te zetten dat je nu meedoet aan Wikikids. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 11 feb 2019 14:29 (CET)
 
::Hoi Brent. Leuk dat je meedoet aan WikiKids. Als je een leuk onderwerp zoekt over geschiedenis dat nog niet bestaat of uitgebreid kan worden, kijk eens op [[Portaal:Geschiedenis/Gewenste artikelen|hier]]. Helaas hebben we voor wiskunde nog niet zo'n lijstje, maar alle onderwerpen zijn welkom. Veel schrijfplezier en veel succes. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 11 feb 2019 14:42 (CET)
 
::Hoi Brent. Leuk dat je meedoet aan WikiKids. Als je een leuk onderwerp zoekt over geschiedenis dat nog niet bestaat of uitgebreid kan worden, kijk eens op [[Portaal:Geschiedenis/Gewenste artikelen|hier]]. Helaas hebben we voor wiskunde nog niet zo'n lijstje, maar alle onderwerpen zijn welkom. Veel schrijfplezier en veel succes. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 11 feb 2019 14:42 (CET)
 +
 +
== industriele revolutie ==
 +
 +
de industriële revolutie zorgden voor veel veranderingen. niet alleen voor Nederland maar ook voor de landen er omheen. in de industriële revolutie waren er veel arbeiders dat kwam omdat ,de rijke mensen fabrieken gingen bouwen en huizen maakten om er arbeiders te laten wonen en werken. als de arbeiders werkten moesten ze ook boodschappen doen bij de supermarkt van de rijke. daardoor ging de loon weer terug naar de eigenaar. de rijke waren meestal mannen dat kwam omdat de mannen voor hun hoger stonden. de arbeiders kregen weinig loon om eten te halen. ze hadden wel wat eten nodig omdat de meeste gezinnen heel veel kinderen hadden.

Versie van 12 feb 2019 om 15:29

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Goedkeuren aanvragen Boomhut

Aangezien Wouter de Boomhut heeft gearchiveerd (no offence) voordat ik antwoord had op de vorige berichten, hierbij het volgende:

  • Voorstel Project:Turkije: Aangezien we het niet echt eens werden over het onderwerp (en we iets meer dan een week hebben om alles te regelen) heb ik Turkije als onderwerp gekozen (zie link voor motivatie). Ik zou graag dit project wegens de professionaliteit van WikiKids in de WikiKids-naamruimte willen zetten, zoals op andere wiki's tevens gebruikelijk is. Is dit mogelijk?
  • Voorstel nieuwe afbeeldingen van de week: Na jaren dezelfde afbeeldingen van de week te hebben gehad wil ik deze graag door nieuwe vervangen. Tot nu toe heeft enkel Rots61 hierop gereageerd; ik hoor graag of er meer suggesties, opmerkingen, etc. zijn.
  • Voorstel Portaal:Zwitserland: Definitief voorstel voor Portaal:Zwitserland als uitbreiding op de nieuwe WikiKidsAtlas. Banner bovenaan de pagina, project- en inschrijfpagina worden nog gemaakt. Mijn vraag is of deze versie is goedgekeurd om echt portaal te worden?

Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 20 jan 2019 20:12 (CET)

Sorry Mike! Ik was misschien iets te enthousiast met het archiveren van de Boomhut. Wouter15 overleg · (MOD). 20 jan 2019 20:32 (CET)
  1. Turkije lijkt me een erg leuk onderwerp voor een project. Eventueel zou het project zelfs uitgebreid kunnen worden met Marokko, dat ook een belangrijk herkomstland van Nederlandse migranten is. De WikiKids-naamruimte kan hier mijns inziens goed voor gebruikt worden.
  2. Ik vind de plaatjes heel mooi, maar het lijkt me ook leuk als we wat plaatjes hebben die door WikiKids-gebruikers zelf zijn gemaakt. Daarnaast is het ook leuk als de plaatjes overeenkomen met het onderwerp dat die week actueel is, zoals bij kerstmis en nieuwjaar. Wat mij betreft hoeven dan ook niet alle huidige afbeeldingen van de week weg.
  3. Erg mooi portaal, komt er ook nog een portaal-laatje? Verder zeker geschikt. Groet, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 20 jan 2019 22:15 (CET)
  1. Dankjewel. Ik zou het leuk vinden om ieder jaar een land aanpakken waaruit veel "Nederlanders met niet-Nederlandse migratieachtergrond" hun wortels hebben, dus Marokko is denk ik voor een volgende editie uitermate geschikt.
  2. Ik kan het eventueel zo doen dat ik circa de helft vervang en de andere helft volgend jaar vervang. Ik ga wel wat aanpassen qua evenementen en plaatjes van gebruikers.
  3. Plaatje komt er zeker. Ik kijk of ik hem morgen kan maken. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 20 jan 2019 23:28 (CET)
Klinkt allemaal goed! Groet, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 21 jan 2019 18:01 (CET)
Update: Portaal:Zwitserland is ik de juiste naamruimte gezet, Project:Turkije is ook in de juiste naamruimte gezet en een groot deel van de plaatjes in vervangen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 29 jan 2019 14:37 (CET)

Het WikikidsWoordenboek!

Toegevoegd aan het WikikidsWoordenboek: de basiswoordenlijsten voor de groepen 5 en 7, want die ontbraken nog. Wat de trefwoorden aangaat is het woordenboek nu compleet. De woordverklaring van de trefwoorden van de groepen 4, 5, 6 en 7 moet echter nog gedaan worden. Wie heeft interesse om een echte woordenboekredacteur te worden? Schrijf je dus snel in, want het zal wel storm lopen, schat ik zo in! PS: zogenaamde encyclopediewoorden kun je overslaan. Dat zijn dus de woorden die een uitgebreid artikel behoeven en dat is niet de bedoeling. Het gaat alleen om een één- of tweeregelige woordverklaring. Zie bij de trefwoorden die al gedaan zijn om je een idee te geven wat wordt bedoeld. Enfin, veel plezier en succes! Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 19 jan 2019 21:49 (CET)

Goed om te horen dat je je hier voor inzet. Ik zal even een oproep op Insta plaatsen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 20 jan 2019 13:37 (CET)
Leuk dat je hier mee bezig gaat! Ik wil graag bijdragen, maar ik doe nog even geen beloftes. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 20 jan 2019 22:07 (CET)

Wikiproject:Turkije

Goedendag allemaal, over twee dagen begint Wikiproject:Turkije.
Tijdens de maand februari staat WikiKids in het teken van dit unieke land, waar helaas nog weinig over op WikiKids is te vinden. Het project richt zich op alles wat met het land te maken heeft. Van de geschiedenis tot aan de geografie en van de cultuur tot aan de bezienswaardigheden waar het land rijk aan is. Op de projectpagina zal je een paar basisartikelen vinden, maar natuurlijk mag je ook zelf een artikel schrijven (hiervoor is een apart kopje)! Wil jij ook meehelpen om Turkije beter op WikiKids te beschrijven. Meld je dan hier aan! Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 30 jan 2019 12:00 (CET)

Gefeliciteerd

Ik wil iedereen feliciteren met de dertiende verjaardag van WikiKids. Op Twitter kan je ook alles volgen. Tot en met volgende week woensdag ga ik daar momenten en artikelen ophalen die vroeger bijvoorbeeld een award hebben gekregen.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 30 jan 2019 16:57 (CET)

Leuk! Ik zal extra vaak op Twitter kijken deze week. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 30 jan 2019 17:07 (CET)
Ik ben erg benieuwd! Ik ga zeker kijken ;-). Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 30 jan 2019 19:21 (CET)
Ik hou het twitteraccount ook goed in de gaten. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 30 jan 2019 19:45 (CET)
Leuk logo! Ook leuke banner. Ik kijk al uit naar meer. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 30 jan 2019 19:56 (CET)
Hoe heet het twitteraccount überhaupt? Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 31 jan 2019 19:39 (CET)

Mordrator

Wie wordt nou de nieuwe morderator?Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 2 feb 2019 08:14 (CET)

Ik denk dat ze er goed overna moeten denken. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 2 feb 2019 08:53 (CET)
Heb jij inschreven? Ik welEmblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 2 feb 2019 09:25 (CET)

CET)

We zijn pas begonnen met overleggen na de sluitingsdatum. Ik heb aan de moderatoren gevraagd om voor 5 februari te reageren. De uitslag komt dinsdag. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 2 feb 2019 11:48 (CET)

verwijderen

Dag! Kan iemand a.u.b deze pagina verwijderen? Mvg, Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 2 feb 2019 11:55 (CET)

In het vervolg kun je {{weg|reden}} bovenaan de pagina zetten. Dan kijkt daar automatisch een moderator naar. Je hoeft het dan niet meer te melden in de boomhut. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 2 feb 2019 12:04 (CET)
Oke. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 2 feb 2019 12:06 (CET)

Moderator

Hallo, Ik vroeg me af of je ook dingen die met programmeren te makken hebben MOET kunnen als moderator. (Ik ben nog lang geen moderator maar ik vroeg het me gewoon af) Mvg Mette

Nee. Dat hoeft niet. De wedstrijd is trouwens al afgelopen. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 2 feb 2019 12:18 (CET)

blokverzoek

wat is een blokverzoek

Een blokverzoek kan je sturen om iemand te blokkeren. Een moderator zal hierna kijken. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 2 feb 2019 12:43 (CET)


huh ik snap er niks van

Stel dat je bv. iemand ziet die iets ergs doet, denk maar aan bijvoorbeeld ziektes schelden, en er is geen moderator actief op dat moment. Dan kun jij een blokverzoek plaatsen bij WikiKids:Blokverzoek en de moderator beslist dan verder wat hij met het verzoek gaat doen, zo kan hij besluiten de gebruiker te blokkeren, maar hij kan dan ook bv. een waarschuwing te geven. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 2 feb 2019 12:49 (CET)


moeilijk te begrijpen

Ik ga het proberen makkelijker uit te leggen. Als iemand iets tegen de regels doet op Wikikids, en jij ziet dat, maar er is geen moderator 'online'. Dan kan jij op de pagina WikiKids:Blokverzoek een soort verzoek plaatsen om de moderator later te laten weten dat iemand stout is geweest en dan gaan ze iets doen. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 2 feb 2019 12:54 (CET)

ik snap het

Copyright

Als ik nou een foto wil plaatsen, hoe weet ik dan of er copyright op zit? En dan nog even een vraagje: Hoe kan je een handtekening krijgen/maken? Moet je dan een aantal maanden actief zijn?? Mvg Mette

1. Bij dit artikel vind je er veel info over. Klik hier. En 2. Iedereen met een account kan zo iets hebben, dat heet een handtekening. Ik heb op je overlegpagina gestuurd hoe je een handtekening kan maken. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 2 feb 2019 12:52 (CET)

Handtekening

Ik snap het nu wel een beetje alleen er staat dat ik in word er bijvoorbeeld een kleurtje aan toe kan voegen maar als je dat hebt gedaan hoe kan je dan die handtekening veranderen in wat je in word hebt gemaakt Mvg Mette Edit: Ik snap er echt helemaal niks van. Sorry daarvoor. Is het misschien mogelijk dat er een schermfilpje wordt gemaakt ofzo want ik weet echt niet wat ik moet doen. Mvg Mette

Hoi Mette. Je kan ook afkijken bij anderen. bijvoorbeeld hier of hier. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 2 feb 2019 14:51 (CET)

Bedankt

Graag gedaan! Andere vragen kan je altijd stellen. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 2 feb 2019 15:08 (CET)

handtekening

hoe maak je een handtekening

Elena.2007

Dat kan je (vanaf nu) zien op jouw overlegpagina.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 2 feb 2019 15:02 (CET)


okéééééééé

Ruimte

Is de ruimte het zelfde als het heelal?

Zie het artikel Ruimte. Daarin staat dat er twee betekenissen zijn, een plaats of het heelal.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 2 feb 2019 16:46 (CET)

Omtrent persbericht Wikiproject:Turkije

Dag iedereen, ik heb net een persbericht online gezet. Het doel hiermee is ik op andere websites probeer aandacht te vragen voor WikiKids en het project. Op deze manier probeer ik meer deelnemers van buiten WikiKids te krijgen voor het project. Het idee hiervan is dat ook in de toekomst (een gedeelte van) deze gebruikers blijven bijdragen aan WikiKids en WikiKids een stuk bekender wordt onder jongeren, ouders en leraren. De tekst is hier te vinden.
Overigens kun je dit bericht ook aan je juf of meester laten zien. Misschien wil de klas en/of school wel meedoen aan dit project! Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 2 feb 2019 17:43 (CET)

~ ~ ~ ~

als ik ~ ~ ~ ~ achter mijn vraag zet verschijnt er een link dat naar mijn gebruikers pagina gaat is dat normaal?? ( ~ ~ ~ ~ aan elkaar) Elena.2007 (overleg) 3 feb 2019 10:41 (CET)

Ja. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 3 feb 2019 10:48 (CET)

okéElena.2007 (overleg) 3 feb 2019 10:50 (CET)

Uitslag moderatoraanmeldingen

Hoi allemaal, in totaal hebben 5 gebruikers zich aangemeld om moderator te worden. We vonden het belangrijk dat de nieuwe moderator op dit moment al heel veel bezig is met vandalismebestrijding. Als moderatorteam hebben we besloten om Rots61 uit te kiezen als nieuwe moderator! Gefeliciteerd. Wij wensen Rots61 veel succes. Voor de gebruikers die deze keer niet gekozen zijn: bedankt voor jullie inzet aan WikiKids. Jullie hebben per e-mail een uitgebreide toelichting gekregen. We hopen dat jullie daar met net zo veel plezier mee door zullen gaan als jullie al deden. Zonder jullie is er geen WikiKids. Wie weet maken jullie weer kans bij een volgende aanmelding! Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 4 feb 2019 22:54 (CET)

Ik was al goed bezig met gebruikers begeleiden, maar helaas.. Face-sad.svg Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 5 feb 2019 08:03 (CET)
Je had helaas nog niet genoeg bewerkingen gedaan! Volgende keer misschien wel! :) apoo overleg · (MOD) 5 feb 2019 08:29 (CET)
Heb je me ook al verteld. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 5 feb 2019 14:42 (CET)
Nog gefeliciteerd met het moderatorschap, Rots61! Groet, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 6 feb 2019 20:59 (CET)
Dankjewel!Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 6 feb 2019 21:12 (CET)
Gefeliciteerd met jouw moderatorschap. Veel succes en leuk dat je meehelpt met steunen. De anderen wens ik bij de volgende verkiezingen veel succes en raad ik aan verder te gaan met de moderatortaken die zij kunnen doen. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 8 feb 2019 18:31 (CET)

odin

wat is het verschil tussen odin en de sint

Als je de pagina odin en sint doorleest kan je zelf de verschillen tussen deze twee mensen vinden.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 feb 2019 16:21 (CET)

Een vraag

Mag je sjabloon:welkom op iemand zijn OP zetten? Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 5 feb 2019 15:47 (CET)

Ja. Iedere nieuwe gebruiker die nog geen overlegpagina heeft mag je verwelkomen met {{welkom}} of {{w}}. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 5 feb 2019 16:07 (CET)
W verwijst naar welkom, maar bedankt! Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 5 feb 2019 16:13 (CET)
Klopt. Maar w is minder typen dan welkom 😉 :) apoo overleg · (MOD) 5 feb 2019 16:28 (CET)

morsecode

wat is morsecode

Dat kan je vinden op de pagina Morse, deze kan je hier vinden.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 6 feb 2019 13:14 (CET)

pika

hey ik moet mijn spreekbeurt doen over de pika maar er is geen pagina over weten jullie wat ik moet doen

Hoi! Je kan het artikel ook zelf aanmaken: pika. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 6 feb 2019 14:59 (CET)

Opslaan

Hallo met humptie2007 Ik ben bezig met iets bewerken maar nu probeer ik hem op te slaan. Maar dan gebeurt er unknow en ik weet ook niet hoe ik een foto naar de boomhut moet sturen ik hoop dat je snel antwoord

Dag humptie2007. Je moet klikken op ‘wijzigingen opslaan.’ En je kan niet apart een foto sturen. Als je wil weten hoe je er een foto in zet, ga je naar het kidsportaal. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 6 feb 2019 17:14 (CET)

Luxemburg

Hallo ik wil weten wat er zo speciaal is aan Luxemburg kunnen jullie misschien helpen

Je kan op het artikel Luxemburg kijken. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 7 feb 2019 17:05 (CET)

rooms katholiek

wat is rooms katholiek??


Elena.2007 (overleg) 8 feb 2019 18:54 (CET)

Kijk op de artikelen katholiek en kerk. Graag geen doorverwijzing maken! Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 8 feb 2019 19:04 (CET)

Editcount

Hallo! Hoe gebruik ik editcount? Ik heb hem namelijk aanstaan. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 8 feb 2019 19:10 (CET)

Die werkt niet meer helaas. :) apoo overleg · (MOD) 8 feb 2019 19:23 (CET)
En het werkt alleen op de computer, want ik zag dat jij alleen Editcount had. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 9 feb 2019 08:21 (CET)

Nieuwe gebruikers werven

Sinds ik op 2017 op WikiKids kwam, zijn er heel wat gebruikers weg gegaan en niet veel bijgekomen. Gister zag ik op Instagram dat iemand blijkbaar bezig is om actief gebruikers te werven. Hoe ver gaan we daarin eigenlijk? Moet ik misschien ook een youtubefilmpje maken ervoor en actief op Twitter vragen om een account aan te maken? En misschien is het handig om nieuwe gebruikers te krijgen net zoals het Pabo-progamma ook een onderwijsboekje voor de basisschool te maken. Hier hoor ik graag jullie mening over. Mvg, Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 9 feb 2019 09:16 (CET)

Het is inderdaad erg jammer dat de aantallen actieve gebruikers de laatste jaren erg zijn gedaald. Ik had daarom gister inderdaad het Instagram-bericht geplaatst. Af en toe een Twitter-bericht maken om volgers op te roepen een account te maken en/of een YouTube-filmpje te maken zou denk ik zeker helpen. Ik zou het persoonlijk erg leuk vinden als je dit wilt doen (vraag alleen wel even toestemming aan je ouders voor het YouTube-filmpje en zorg dat je er zelf niet in te zien bent i.v.m. privacy). Een Pabo-programma lijkt me ook erg leuk en ik zal het idee even doormailen naar Gerard. Naast dat leerlingen iets leren over een bepaald onderwerp, is het ook goed voor bijvoorbeeld computervaardigheden en samenwerken. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 9 feb 2019 11:54 (CET)
Ik weet toch niet hoe goed dit werkt. Ik heb het idee dat de sociale media vooral mensen bereiken die WikiKids sowieso al kennen. Als je dan nieuwe mensen wilt bereiken, moet je echt gaan adverteren en daar doen we niet aan. We hebben natuurlijk ook al de pabo-studenten die artikelen schrijven voor hun opleiding, dat vind ik altijd erg leuk. Groet, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 9 feb 2019 17:11 (CET)
Het zou goed zijn om naar de 25 wekelijks actieve gebruikers te streven. Ook ben ik bezig dus met een boekje voor op scholen want bij WikiKids leer je scripten en informatie goed brengen en je leert van het onderwerp. Over 2 weken zien jullie het eindresultaat voor het filmpje en zo.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 9 feb 2019 19:27 (CET)

gitaar van brian may

ik maakte een nieuwe pagina en zette een link met foto erin toch wilt wikikids maar niet opslaan en zeggen ze dat het is voor spam maar ik doe niets mis kan iemand me helpen

Hallo. Als je een link naar een andere webpagina wilt maken moet je eerst 2 bewerkingen hebben gedaan. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 9 feb 2019 11:57 (CET)

Hulp

Ik wil me graag inzetten om wikikids groter te maken.

Ik hou van het vak geschiedenis en wiskunde.

Met vriendelijke groet. Brent Tijssen.

Dag Brent. Welkom op Wikikids! Je hoeft niet per cé neer te zetten dat je nu meedoet aan Wikikids. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 11 feb 2019 14:29 (CET)
Hoi Brent. Leuk dat je meedoet aan WikiKids. Als je een leuk onderwerp zoekt over geschiedenis dat nog niet bestaat of uitgebreid kan worden, kijk eens op hier. Helaas hebben we voor wiskunde nog niet zo'n lijstje, maar alle onderwerpen zijn welkom. Veel schrijfplezier en veel succes. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 11 feb 2019 14:42 (CET)

industriele revolutie

de industriële revolutie zorgden voor veel veranderingen. niet alleen voor Nederland maar ook voor de landen er omheen. in de industriële revolutie waren er veel arbeiders dat kwam omdat ,de rijke mensen fabrieken gingen bouwen en huizen maakten om er arbeiders te laten wonen en werken. als de arbeiders werkten moesten ze ook boodschappen doen bij de supermarkt van de rijke. daardoor ging de loon weer terug naar de eigenaar. de rijke waren meestal mannen dat kwam omdat de mannen voor hun hoger stonden. de arbeiders kregen weinig loon om eten te halen. ze hadden wel wat eten nodig omdat de meeste gezinnen heel veel kinderen hadden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=547124"