Katholiek

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

In Nederland zijn veel mensen katholiek. Mensen die katholiek zijn hoeven niet per se bij de Rooms-Katholieke Kerk te horen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook bij een van de Oosters-Katholieke Kerken horen. Dat zijn kerken die vroeger zijn weggegaan bij de Rooms-Katholieke Kerk maar die later weer erbij zijn gekomen alleen dan dat ze ook een beetje zelf hun regels mogen maken. Katholieken geloven in God, zijn zoon Jezus en de Heilige Geest. Elk jaar met Kerstmis herdenken zij de geboorte van Jezus. Met Goede Vrijdag herdenken zij de dood van Jezus en op Pasen herdenken zij dat hij opstaat uit de dood. Zij geloven ook dat God de aarde, de dieren en de mens heeft gemaakt. De katholieke mensen gaan vaak op zondag naar de kerk. De paus is de baas van de Katholieke Kerk.

Je hoeft niet persé bij je geboorte katholiek te zijn. Je kan ook gewoon je later laten dopen. Dat gebeurt, dat is niet gek. Katholieke mensen bidden. Dat is een soort praten met God. Dan bidden ze bijvoorbeeld voor hun opa, oma, moeder, vriend enz. Met dat bidden willen ze bereiken dat het goed met die persoon gaat. Je kan ook voor jezelf bidden dat je bijvoorbeeld een nieuw boek krijgt ofzo. Als je meer wilt weten over katholiek zijn en over Jezus en God, lees dan de Bijbel.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Katholiek&oldid=318350"