Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: NLD, Dyspraxie en Faalangst

Wikikids:Clubhuis/Archief/18

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Interwiki-bot

Even een klein vraagje. Op WikiKids, zoals ik weleens lees, hadden we vroeger een bot die interwiki's toevoegde aan atikelen. Mijn vraag is dan ook: Waarom doet hij het dan nu niet? We hebben een groeiend probleem dat er steeds minder verbindingen (procentueel) zijn tussen het Nederlands, Engels, Frans en overige het overige taalaanbod. Is het misschien mogelijk dat we weer zo'n bot in dienst nemen? Dat zou, althans voor mij, een stuk makkelijker zijn. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 dec 2015 15:05 (CET)

Volgens mij zijn er wel pogingen ondernomen om zo'n bot te maken, maar is er eigenlijk nooit eentje echt actief geweest. Maar als het zou kunnen: geweldig! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 1 jan 2016 22:39 (CET)

Leerfilmpjes bij artikelen

Hey Gustaafff ik heb even een heel belangrijke vraag

                   Vraag:

1. Kunnen we ook leerfilmpjes bij een artikel bij doen? ( hoe we het uit kunnen legen hoe het echt eruit ziet.)

Beste, als je vraag aan mij gericht is, kun je terecht op mijn overlegpagina. Dit is een openbaar domein, waar iedereen je vraag kan beantwoorden. En om die maar de beantwoorden - dat weet ik niet.  Gustaafff  (contact) 6 jan 2016 11:49 (CET)

Pabo-studenten

Hebben deze studenten een snelcursus WikiKids gehad of uberhaupt iets uitgelegd gekregen over de manier van werken en communiceren op een wiki? Het {{pabo}}-sjabloon kunnen ze allemaal ineens wel plakken, maar op andere berichten lijken ze totaal niet te reageren. Beseffen ze wel dat hun massale komst (en test en kliederperiode) een impact heeft op de actieve community hier? Ik krijg het idee dat die een beetje worden vergeten. Welke concrete verbeterpunten zouden we kunnen doorvoeren in de voorbereiding van deze studenten zodat ze ook een mooi artikel kunnen maken op WikiKids op een manier zoals het van een 'gewone gebruiker' verwacht wordt? :) apoo overleg 19 jan 2016 17:38 (CET)

Ik ben juist positief over het project. Pabo-studenten worden later leraressen en leraren op basisscholen. WikiKids past prima binnen het primair onderwijs en zo kunnen we deze toekomstige juffen en meesters in aanraking kunnen laten komen met WikiKids. Overigens is het maar voor een maand en het is niet zo dat het duizenden artikelen zijn. Overigens kan het communiceren en het uitleggen hoe te bewerken in de toekomst wel iets beter. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 jan 2016 17:44 (CET)
Ik ben ook positief over het project, ik vind het een mooi initiatief, maar dat is ook niet mijn probleem. Het zijn allemaal jongvolwassen mensen en die kun je makkelijk iets van digitale "normen en waarden" aanleren voordat je ze loslaat op een project met een actieve community. Ze weten allemaal ineens van het pabo-sjabloon, dus dan is het ook een kleine moeite om ze wat beter voor te bereiden met dingen zoals de "bewerking bekijken", het lezen/reageren op overlegpagina's, het kiezen van een encyclopedische titel en het gebruiken van de simpele wiki-opmaak. :) apoo overleg 19 jan 2016 18:00 (CET)
ahum. Dit zijn mijn studenten. Die hebben een (zeer) korte introductie gehad. Te weinig om alles in een keer aan te leren. Dat sjabloon hebben ze van mij gekregen. Ben het met je eens dat ze nog veel moeten leren op wiki-gebied. Mijn vraag voor nu evenwel is om de artikelen die ze schrijven nog niet te verbeteren/ aan te passen. Ze hebben binnenkort een presentatie hierover en worden erg zenuwachtig als opeens iets is veranderd. Een student mailde mij hier al over dat dit onder andere leidde tot een bewerkingsconflict. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 19 jan 2016 18:46 (CET)
Ik snap het best, maar ik neem aan dat kleine dingetjes, zoals de knop bewerking ter controle, wel even aan het begin van een lesuur (of hoe het ook heet) besproken kan worden. Het zijn maar vijf minuutjes en scheelt ons een hoop tijd. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 jan 2016 21:28 (CET)
Heb er niet zoveel last van als jullie volgens mij. Als ik kijk naar de opmaak en dergelijke vind ik het erg knap. Ach, bewerking ter controle bekijken is niet uitgelegd. Tja, dat vind ik wel echt een minuscuul dingetje om op te letten. Voor beginners op wiki-gebied vind ik dat ze echt al geweldig werk verzetten. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 19 jan 2016 21:47 (CET)

Is uitgelegd in de les. Maar herhaling op de overlegpagina's kan nooit kwaad!Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 19 jan 2016 22:15 (CET)

Off-topic: MediaWiki 1.26 (ik wacht nog steeds een update over de status van de upgrade af?) heeft een nieuw recentewijzigingensysteem dat de RC overzichtelijk houdt, ongeacht of je nou 1 of 50 bewerkingen aan een pagina doet. Ik denk dat de vandalismebestrijders daar wel baat bij hebben.
On-topic: persoonlijk erger ik me niet heel veel aan het vele bewerken. Maar het zou natuurlijk wel handig zijn als ze de overlegpagina's een beetje begrijpen. Southparkfan 20 jan 2016 18:34 (CET)
Bedoel je dat systeem dat je kunt inschakelen via je voorkeuren waardoor je alle bewerkingen aan een pagina als het ware uit moet klappen door op een pijltje te klikken? :) apoo overleg 20 jan 2016 20:01 (CET)
Ik zou er toch de voorkeur aangeven dat PABO-ers nieuwe artikelen aanmaken en niet klakkeloos een artikel pakken en er een PABO-sjabloon opplakken. Dat is gewoon niet eerlijk tegenover de anderen. Nu is een bepaald artikel voor de niet-paboleden afgesloten, terwijl die eerst gewoon openstond.  Gustaafff  (contact) 21 jan 2016 11:23 (CET)
Aanvulling: dit is natuurlijk niet leuk. Het artikel is ooit eens aangemaakt, het stond altijd open om aan te passen, en nu wordt er ineens een PABO-sjabloon opgeplakt. Dan kan er wel gezegd worden dat het artikel toch nodig op de schop moest, en dat dit alleen maar goed is, maar het gaat mij om het principe. Iedere student kan nu op elk artikel een sjabloon plakken (mogelijk ook op de artikelen waar door niet-paboleden veel aan gewerkt wordt, denk aan artikelen als Griekenland) en de pagina is opeens een afblijven voor de "gewone" gebruikers. Tja, zorg dan dat Pabo-leden voor hun presentatie (altijd) een nieuw artikel aanmaken.  Gustaafff  (contact) 21 jan 2016 11:40 (CET)
Onder andere daarvoor heb ik gepleit voor een beoordelingsdatum op het sjabloon. Op 1 februari kan dit sjabloon niet meer gebruikt worden. Overigens lijkt het me vrij raar dat hordes gewone gebruikers dat gaan doen, velen weten nog geen eens van het bestaan van een werksjabloon. Overigens kunnen die twee weken inmiddels geen kwaad, uiteindelijk worden zowel wij als de studenten er beter van. Win-winsituatie. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 jan 2016 14:20 (CET)
Alsjeblieft hoor Gustaafff, gebruikers hebben 9 jaar de tijd gehad om hier een mooi artikel van te maken. Nu doet één pabostudente dat binnen en dag met de enige voorwaarde dat het een weekje onbewerkt blijft staan voor haar beoordeling. Dit is zo'n non-issue. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 21 jan 2016 16:44 (CET)

Dag allemaal, discussie over hoe het beter kan kunnen we altijd voeren. Maar laten we van de goede bedoelingen uitgaan. Ik ben volgens mij de eerste Pabo-docent die met zijn studenten zo massaal aan de slag gaat met WikiKids. Nu ben ik toevallig ook degene die al een tijdje meeloopt...En kan ik dus wel wat kritiek hebben. Maar ik zou het erg vervelend hebben gevonden als een andere docent zo met zijn studenten bezig was geweest en deze discussies zo moest lezen. Praktische tips hoe ik het volgend jaar nog beter kan doen hoor ik trouwens graag! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 21 jan 2016 16:56 (CET)

Sorry dat ik ook even mijn mening hierover geef, maar ik ben het toch wel eens met Gustaafff, want ik heb bijna het idee dat er gewoon misbruik van het sjabloon wordt gemaakt... Maar ik wil ook weer niet zeggen dat ik dit een slecht initiatief vind. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 21 jan 2016 17:24 (CET)
Een pagina bewerken voor een schoolproject, hoe durven ze, inderdaad. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 21 jan 2016 17:27 (CET)
Misbruik van het sjabloon kun je makkelijk oplossen. In het vervolg heb ik een aantal puntjes:
 • Uitleg over de Instand Commons. Er worden afbeeldingen geüpload die ook op Commons staan.
 • Een pagina met uitleg voor gebruikers in de WikiKids-ruimte inclusief pabo-gebruikers en hun artikelen. Deze pagina moet beveiligt worden. Zo wordt misbruik voorkomen.
 • Een duidelijk bericht in de Boomhut, en zowel een vermelding in het sjabloon, dat er niet door gewone gebruikers aan de artikelen bewerkt mag worden aan het begin van het project. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 jan 2016 18:04 (CET)
Het doel van mijn bericht was ook niet om negatieve uitlatingen te verzamelen, maar om constructieve verbeterpunten te vragen. Laat ik nogmaals voorop stellen dat ik het een mooi project vind en al een hoop goede inhoudelijke artikelen voorbij heb zien komen waar we echt erg blij mee moeten zijn! Ik snap dat dit de eerste keer is en daar kunnen we met z'n allen van leren. Ik zal ook een opsomming maken:
 • De discussie over het 'misbruik' van het pabo-sjabloon is natuurlijk onzin. Het zijn alleen mensen van de pabo die gebruik maken van dit sjabloon en het bestaan hiervan weten.
 • Een aankondiging vooraf had fijn geweest, dan weet de actieve community hier immers ook wat er gaande is en zal ongewenste aanpassingen aan/verwijdering van artikelen al tegengaan.
 • De studenten moeten er bewust van worden gemaakt dat zij bijdragen aan een omgeving waar trouwe gebruikers met heel veel passie al een tijd aan het werk zijn. Zij moeten ook op de hoogte zijn van de WikiKids regels en kliederen op elkaars gebruikers- of overlegpagina moet wat mij betreft niet worden getolereerd. Herhaald geklieder moet gewoon een blokkade opleveren. We hebben de WikiKids:Zandbak voor oefenen.
 • Het pabo-sjabloon moet een einddatum bevatten zodat na de einddatum deze artikelen weer bewerkt kunnen worden en het sjabloon van de pagina af kan. Daarnaast moeten studenten er ook van bewust zijn dat hun tekst na beoordeling volledig of gedeeltelijk wordt samengevoegd in al bestaande artikelen om zo de regels van de encyclopedie te volgen.
 • Het plaatsen van een pabo-sjabloon op grote, druk bewerkte artikelen moet natuurlijk bij de begeleidende docent tot vraagtekens roepen. Immers is veel geschreven tekst dan niet van de student zelf en zal de student een ander onderwerp moeten kiezen, simpelweg omdat het al bestaat op WikiKids. Artikelen met een paar zinnen mogen natuurlijk altijd uitgebreid worden.
Verder zou ik aan iedereen willen vragen om deze discussie te brengen richting een gesprek waarbij er concrete positieve verbeterpunten naar voren worden gebracht waar iets mee kan worden gedaan. Daar hebben we allemaal profijt van. Groet, :) apoo overleg 21 jan 2016 18:29 (CET)

Reactie gevraagd

Zou iemand even willen reageren op het bericht op Overleg:Atari breakout? Graag iemand die dingen af weet over eastereggs of Google. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 jan 2016 20:03 (CET)

CrystalClearActionApply.svg UitgevoerdAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 23 jan 2016 20:09 (CET)

Artikel van de week

Niet-ingelogd zie ik Venus Williams als artikel van de week op de hoofdpagina (is echter die van een paar weken geleden), ingelogd is dit Zonnestelsel. Volgens het sjabloon zou het echter Kruistochten moeten zijn. Volgens mij klopt hier dus iets niet. De Wikischim (overleg) 6 feb 2016 11:21 (CET)

Het is nog steeds hetzelfde. Valt dit nou niemand anders op of zo? -De Wikischim (overleg) 25 feb 2016 15:47 (CET)

Het is nu nog steeds zo! Oningelogd zie je voortdurend Vanessa Williams, die inmiddels alweer meer dan twee maanden geleden onder Uitgelicht stond. Volgens mij wordt het hoog tijd dat de wikisoftware hier eens goed wordt nagekeken, ook al vanwege de geregeld terugkerende fouten met afbeeldingen en zo. De Wikischim (overleg) 8 mrt 2016 14:12 (CET)

Momenteel is er een paar weken geleden (toen er weer een probleem met de afbeeldingen was) een software-update uitgevoerd, maar ik weet niet of daarmee deze fout ook opgelost zou moeten zijn. Ik zal het in ieder geval even tegen Gerard zeggen. Bedankt voor het opmerken! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 8 mrt 2016 14:29 (CET)
Er is helemaal geen update uitgevoerd. We zitten nog steeds op 1.22 terwijl er al een 1.26 is. Voor de afbeeldingen is een tijdelijke oplossing gevonden. Daarnaast wordt dit volgens mij niet met een update opgelost, hoewel die wel nodig is. Ik hoop dat er snel een oplossing komt! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 8 mrt 2016 18:58 (CET)
Het komt er dus op neer, dat alleen degenen die hier met een account zijn ingelogd nu het juiste artikel onder "Uitgelicht" zien. De Wikischim (overleg) 14 mrt 2016 11:31 (CET)

Opnieuw

Het artikel Kat, dat vorige week op de hoofdpagina stond, verschijnt daar nu nog steeds als je niet bent ingelogd. Dus ik ben bang dat het nog steeds niet is opgelost. Misschien moet de hele software van Wikikids maar eens gereset worden of zo? Ik bedoel, prima als dit project serieus wordt ingezet als hulpmiddel op zowel scholen als PABO-opleidingen, maar dan moet alles wel gewoon normaal werken. Nu lijkt er om de haverklap iets mis (eerder al de afbeeldingen). De Wikischim (overleg) 21 apr 2016 12:05 (CEST)

Dag Wikischim, het artikel van de week loopt altijd één week achter. Dat is in principe niet erg, want het artikel van deze week komt dan volgende week aan de beurt. Het probleem is al langer bekend. Echter werk ik aan een indirecte oplossing, wat ook andere problemen zou oplossen, maar heb nog van het bestuur geen reactie terug ontvangen. Het is inderdaad een schande dat dit gebeurd, maar ik zit er na mijn eindexamens bovenop. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 apr 2016 10:26 (CEST)
Oningelogd zie je nu nog steeds Kat uitgelicht op de hoofdpagina (het artikel van een paar weken geleden terug dus), ingelogd zie je Tweede Wereldoorlog. Dit kan volgens mij niet de bedoeling zijn. Overigens lijkt er op Wikipedia inmiddels iets soortgelijks aan de hand te zijn met de hoofdpagina, maar dat is waarschijnlijk gewoon toeval. De Wikischim (overleg) 2 mei 2016 11:59 (CEST)
Simpele uitleg: pagina's worden te lang in een cache bewaard (die alleen werkt voor anonieme gebruikers, ingelogde gebruikers hebben er geen last van). Ik kan er niks aan doen.
Technische uitleg: het is onmogelijk om bepaalde pagina's uit Varnish te verwijderen, en daardoor is het mogelijk dat je sterk verouderde pagina's ziet. Zolang ik geen live-hacking kan uitvoeren in production, is het moeilijk om te kijken waar het probleem zit. Southparkfan 2 mei 2016 18:00 (CEST)

Reactie gevraagd (deel 2)

Geliefde door een moderator te reageren op Wikikids:Blokverzoek‎ (blokverzoek 5). Beslissing svp uitvoeren. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 feb 2016 15:27 (CET)

Jij hebt toch ook moderator-rechten?  Gustaafff  (contact) 17 feb 2016 15:35 (CET)
Zeker geen OG. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 17 feb 2016 18:29 (CET)

schaats

hallo kees hier ik heb een vraagje. hoe is de bouw van een schaats? alvast bedankt

Ik weet het niet Hallo*Wereld (overleg) 17 mrt 2016 20:02 (CET)

OG?

Hallo, ik vraag me af wat OG betekent ik zie dat heel vaak bij bv. Wikikids:Blokverzoek. Bedankt Flag of Europe.svg Bobby John (overleg)

Ongepaste gebruikersnaam. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 26 mrt 2016 11:55 (CET)
Oke bedankt Vviktorie. Flag of Belgium.svg Bobby John (overleg) 26 mrt 2016 13:09 (CET)

Bijdragen

Hallo, hoe kan je de bijdragen van een gebruiker zien? Bedankt alvast! Flag of Belgium.svg Bobby John (overleg) 27 mrt 2016 16:59 (CEST)

Hallo BobbyJohnDB, hier mag je alleen een vraag stellen als je een volwassene of moderator bent. Volgens je gp ben je 9 jaar oud. Je mag je vragen stellen in de Boomhut. Groetjes, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 29 mrt 2016 15:31 (CEST)

Vikidia french

Hello, we have a better article that you don'to have on the Antwerp cathedral. It has just been interesting to create the page here. The link --Kiminou (overleg) 2 apr 2016 19:27 (CEST)

Hello, nice to meet you. We don't have very much artcles about Belgium on WikiKids yet. I speak personally no French, but I can understand a little bit. Can you give me a link to the article on Vikidia? If you want to create a page here you have to speak Dutch. It's not to disappoint you, but Dutch is a very hard language and isn't easy to learn. But if you can talk a bit Dutch, you can create article(s). Have fun and good luck. Bye, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 apr 2016 20:03 (CEST)
Nous personnellement plus d'articles Pays-Bas qu'en Belgique. Peut-être que vous pouvez créer des articles sur la Belgique que vous voulez. Liens avec Vidika vous pouvez toujours faire zolans il n'est pas un non-sens. Beaucoup de gens ou les Français qui ne sont pas néerlandais peuvent créer des liens vers des articles severals peut-être vous pouvez si vous n'êtes pas néerlandais peuvent créer des liens sur Vidika. Cela nous aide à des gens qui ne parlent pas le néerlandais et visites encore Wiki Kids. Nous sommes toujours heureux avec quelqu'un qui fait des liens. Il y a quelques 10 responsables de couple actives. Y compris bien sûr plus de cinq avec vous la nationalité. Sinon, vous pouvez utiliser une traduction que vous traduisez vous article en néerlandais. Cela peut toujours. Accueil sincère et bonne chance sur Wiki Kids! Cordialement, Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 6 apr 2016 11:39 (CEST)
The article is there : fr:Cathédrale Notre-Dame d'Anvers, by the way, we have a new page : fr:Projet:Traduction (Vertalen), it's just a beginning, I guess we should work on facilitate some translation. Astirmays ° Ov 6 apr 2016 19:37 (CEST)
Excuse for me wrong English. Any way, it's a very beautiful article. I see you have a project to translate articles from other languages to Vikidia. Maybe we can start on WikiKids the same project. WikiKids can create a list than a list of good articles. I agree, we have to tranalate articles to other languages. I know a lot of WikiKids users speak other languages, as French, English and German. I can help you. I hope I've gave you more information. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 apr 2016 20:18 (CEST)

Interwiki map

I have requested recently on meta.wikimedia.org that thez create an interwiki prefix to Vikidia that would be usable on Wikipedia. Here it is : Talk:Interwiki map#Vikidia.

Actually the ones involved in WikiWeet (do you remember WikiWeet?!) once asked for it and got it, see : #WikiWeet.nl, then it was removed on 7 January 2015 for "default shared host place holder page Site is up, but content appears to be completely different (no sign of a wiki)"

Maybe someone of Wikikids could make the same request, or a joint request with Vikidia if you want. Salut ! Astirmays ° Ov 6 apr 2016 19:37 (CEST)

On this moment: 1 person that support and nobody oppose. Maybe i'ts possible that people with an account on Wikimedia Meta can support it? Regards, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 6 apr 2016 19:49 (CEST)
I have supported it with the name WikiK7... Now: 2 support - 0 oppose. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 6 apr 2016 19:54 (CEST)
Hello Astirmays, the way to make interwikis on Wikipedia is very handy and simple. On WikiKids we have an user who's knows a lot about Wikimedia software; Southparkfan. Maybe he can help. I'm now bussy with arrange thinks with him and the direction of WikiKids, about another subject, but that takes a few weeks. I will ask him about this subject, if this is arranged. I'll send you a mail if it's finished. Thank you very much. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 apr 2016 20:27 (CEST)
Hi, it's done ! :-o :-) See https://meta.wikimedia.org/wiki/Talk:Interwiki_map/Archives/2016#Vikidia , now vd:or vikidia: on Wikipedia leads you to Vikidia (in french). :-) Astirmays ° Ov 9 mei 2016 23:13 (CEST)

Wat te doen met...

Ik vraag graag jullie mening wat er moet gebeuren met de volgende twee artikelen. Dan heb ik het over waar de informatie naartoe moet:

Ik ben benieuwd naar jullie mening. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 apr 2016 14:45 (CEST)

Aan die laatste dient nog een hoop werk te worden verricht. Wellicht zou de aanmaker hiermee verder kunnen gaan (al betwijfel ik de relevantie en effectiviteit van dit artikel in de kinderenyclopedie)?  Gustaafff  (contact) 9 apr 2016 16:07 (CEST)
Het probleem met het laatste artikel is eerder, dat het allemaal wel klopt, duidelijk is en volgensmij ook op school wordt behandeld, maar het is te algemeen. Het gaat niet over één of een paar steden. Neem bijvoorbeeld Rotterdam, dat wijkt qua geschiedenis van het artikel af. Rotterdam is heel lang een klein stadje geweest tot het in de 19de eeuw enorm begon te groeien. Ik weet zelf ook niet wat ik ermee aanmoet. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 apr 2016 16:11 (CEST)
Helemaal uitgummen en de aanmaker opnieuw laten beginnen... of gewoon laten staan en niets mee doen. Ik denk niet dat kinderen dit nog terugvinden in de massa artikelen die we hebben. Zo relevant is het niet.  Gustaafff  (contact) 9 apr 2016 16:16 (CEST)
Artikel over de steden is verwijderd. Alleen moeten we dan nog kijken wat er moet gebeuren met het artikel over de bodem in Nederland. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 apr 2016 18:10 (CEST)

Sjabloon:Noindex

Zie [1], kan iemand dit sjabloon ook hier werkzaam maken? Bedoeld voor op een GP en OP en sommige overlegpagina's, zodat niet iedereen ze kan vinden via Google of een andere zoekmachine. De Wikischim (overleg) 11 apr 2016 22:13 (CEST)

Op WikiKids kun je __NOINDEX__ gebruiken voor hetzelfde effect. Veel succes! Mvg, Grab hand animation.gifWiki7 overleg 12 apr 2016 12:11 (CEST)
Bedankt! GP nu ook aangepast. De Wikischim (overleg) 14 apr 2016 19:20 (CEST)

(geen onderwerp)

Hoi ik heb een vraag waarom is het nderwerp cubecraft niet goed?Rida (overleg) 18 apr 2016 12:18 (CEST)

Vviktorie!! heeft aangegeven dat het niet encececlopedisch is. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 18 apr 2016 12:36 (CEST)

IPod shuffle, spelling in titel

Dit is een nieuw (en nog zeer slecht) artikel van iemand die hier vandaag voor het eerst iets bijdraagt. De titel zou beter iPod shuffle (misschien nog beter: iPod Shuffle, want het lijkt een merknaam) kunnen zijn, dat is de juiste spelling. Ik weet zelf niet goed hoe de syntax hierop kan worden afgestemd. Is iemand hier handig in? --De Wikischim (overleg) 21 apr 2016 18:02 (CEST) OK, dank je wel Stef1999! De Wikischim (overleg) 21 apr 2016 18:03 (CEST)

Categorie:Wikikids:Weg?

Kan een andere mod even kijken naar de artikelen die hier in staan? Ik twijfel namelijk een beetje of ze wel weg moeten of niet. Ben dus wel benieuwd naar jullie mening. Wouter15 overleg · (MOD). 6 mei 2016 10:14 (CEST)

WikiKids op YouTube?

Beste gebruikers,
Laatst zag ik dat WikiKids blijkbaar een YouTube-account heeft onder de naam Wikikidsfilmpjes. Drie jaar geleden gestart met filmpjes over de werking van WikiKids. Misschien een idee deze filmpjes te gebruiken in handleidingen? Misschien is iemand geïnteresseerd om hier verder mee te gaan? Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 mei 2016 20:06 (CEST)

Lijkt me erg leuk! Maar wat wil je dan in die filmpjes plaatsen? Ik kan er na 30 mei aan werken aan ieder geval – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 16 mei 2016 20:20 (CEST)
Die filmpjes zijn ook van Southparkfan. Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 16 mei 2016 20:35 (CEST)
Er is bijv. een filmpje over afbeeldingen plaatsen. Die kan op de pagina over afbeeldingen. De andere kun je ook plaatsen op dit soort pagina's. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 mei 2016 21:42 (CEST)
Dan kunnen we die video's op het bepaald onderwerp plaatsen. Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 17 mei 2016 07:52 (CEST)
Ik help graag mee! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 17 mei 2016 08:06 (CEST)
Ik ook alleen niet deze maand en volgende, dan ben ik behoorlijk druk met school. Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 17 mei 2016 12:06 (CEST)

Speciale sjablonen om te linken naar "dezelfde" pagina op een WMF-project?

Ik zit al een tijdje met het volgende. Het kan handig zijn om vanaf hier bijv. naar sommige pagina's op Wikisource te linken. Daar staat nu al een bewerking speciaal voor kinderen van De hut van oom Tom. Een ander deelproject dat de moeite waard kan zijn om vanaf hier te linken lijkt me Wikijunior (wat een onderdeel is van Wikibooks). Zou iemand dus een beetje fraaie sjablonen kunnen ontwerpen die daarvoor op pagina's hier gebruikt kunnen worden? Ik denk met name aan een apart sjabloon voor Wikijunior en Wiksource. Je kunt natuurlijk ook gewoon met een URL linken, maar dat staat wat amateuristischer. De Wikischim (overleg) 20 mei 2016 13:30 (CEST)

Ik vind dat wel wat. Ik benieuwd naar andere meningen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 mei 2016 17:48 (CEST)

Vraagteken2.png

Kan dit sjabloon een beetje worden aangepast zodat, als je in een artikel op het vraagtekentje klikt, de tekst op het gele schermpje kunt vasthouden? Ik merk dat dit nog niet goed werkt. Het is handig als de tekst die het moeilijke begrip verklaart wel blijft staan, zodat je als je wilt ook nog kunt doorklikken. De Wikischim (overleg) 19 jun 2016 18:39 (CEST)

Categorisatie voormalige landen

Is het de bedoeling om een artikel zoals bijvoorbeeld Koninkrijk Beieren te verwijderen uit de Categorie:Voormalig land zodra het in een specifiekere categorie, bijvoorbeeld Categorie:Voormalig koninkrijk, kan worden geplaatst? Er staat nu veel dubbel... Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 21 jun 2016 22:23 (CEST)

Inderdaad fijn als dat gebeurt! De categoriestructuur is hier in het algemeen niet heel duidelijk, volgens mij was Mike nog van plan om die een keer te hervormen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 22 jun 2016 08:30 (CEST)
Dat klopt inderdaad. Helaas heb ik geen tijd om het hele stelsel aan te pakken, maar soms een deel lukt wel. Alle hulp is natuurlijk welkom. @Nederlandse leeuw: Als ik het mag zeggen, zou ik het wel in het volgende geval dubbel zetten: Stel je hebt het artikel Republiek, dan zou ik het zowel in de categorie:Staatsvorm als categorie:Republiek zetten. Ik ben namelijk bang dat kinderen anders artikelen over het hoofd zien en zelf vind ik het een beetje irritant, voor de rest ben ik vrij makkelijk. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 jun 2016 16:53 (CEST)
Ok, in dat ene geval dan maar dubbel, als het maar te vinden is. :) Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 22 jun 2016 22:06 (CEST)
Nieuwe vraag: is het niet beter om de Categorie:Oud kolonie van Europees land te hernoemen naar Categorie:Voormalige kolonie? Ik heb hier 3 redenen voor:
1. Het lijkt me niet nodig om ons te beperken tot Europese koloniën. (Het woord 'kolonie' toepassen op niet-Europese mogendheden kan echter wel problemen opleveren).
2. 'Voormalig' is in lijn met de categorie:Voormalig land en alle ondercategorieën daarvan.
3. Bovendien is 'oud kolonie' of 'oud Nederlands' fout, zie Taaladvies. De categorieën zouden minstens hernoemd moeten worden naar 'Oud-'.
Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 23 jun 2016 02:59 (CEST)
Van mij mag het vernoemd worden naar voormalige kolonie. Klinkt overigens een stuk beter (naar mijn mening). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 jun 2016 08:47 (CEST)

Misschien een idee om Wikikids:Project:Categorieën weer op te pakken? Zo kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat WikiKids een overzichtelijke categorieënstructuur krijgt. IK zal zelf eens gaan kijken of er categorieën zijn die er wel uit kunnen (categorieën met bijv. maar 1 pagina). Wouter15 overleg · (MOD). 30 jun 2016 10:19 (CEST)

Dat zou zeker kunnen. Helaas heb ik het momenteel druk met van alles, dus zou het op de langere termijn moeten worden geschoven. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 jun 2016 11:13 (CEST)

lieveheersbeestjes

waarom hebben lieveheersbeestjes stippen?

Misschien kun je op lieveheersbeestje kijken. Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 26 jun 2016 19:23 (CEST)

veilig voor kinderen

is dit wel veilig voor kinderen ze kunnen rare woorden erop zetten toch - Deze reactie werd toegevoegd door Lijla (overleg | bijdragen)

WikiKids is veilig voor kinderen. Kinderen zouden er rare woorden op kunnen zetten. Gelukkig zijn moderatoren hier op tijd bij. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 jun 2016 11:12 (CEST)

is het veilig

Zeker. WikiKids is een veilige site. Veel succes! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 jul 2016 17:06 (CEST)

waarom verkeer bestaat is voor de veiligheid voor mensen bijvoorbeeld staat de stoplicht op rood dan mag je niet rijden staat de stoplicht op oranje mag je een beetje naar voren staat de stoplicht op roen dan mag je rijden als je een rode bord ziet met een nummer dat betekent hoeveel je mag rijden

Categorieën in enkelvoud

Categorie:Politici en alle subcategorieën zouden hernoemd moeten worden naar 'politicus', omdat categorieën altijd in het enkelvoud worden geschreven. Welke mod kan dat even fixen? Bij voorbaat dank. Mvg, Nederlandse Leeuw (overleg) 11 jul 2016 06:18 (CEST)

Heel laat antwoord. Maar op WikiKids mogen categoriën zowel in meervoud als enkelvoud worden geschreven. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 jul 2016 17:25 (CEST)

Expertise gevraagd: Panoramavrijheid

Dag, zoals jullie weten ben in bezig met het project over Disneyland Paris. Alleen hebben we een probleem met afbeeldingen. In Frankrijk is er geen panoramavrijheid, iets wat in Nederland en in België sinds dit jaar wel geld. Toch heeft Frankrijk iets gewijzigd in de wet. Niet-commerciële panoramavrijheid is toegestaan. Helaas is mijn kennis hiervan nihil. Mogen afbeeldingen van gebouwen nu wel of niet op WikiKids worden gebruikt. Ik zie althans op Wikimedia Commons geen waarschuwing meer staan en Wikipedia NL lijkt ook foto's van gebouwen gebruikt te hebben. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 jul 2016 20:05 (CEST)

Ja, we mogen ze gebruiken. WikiKids is absoluut niet-commercieel. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 19 jul 2016 20:32 (CEST)
We kunnen nu ook een foto van het echte Atomium plaatsen. :) Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 19 jul 2016 20:35 (CEST)
Ik volg deze verandering overigens al een tijdje. Vorig jaar is besloten om de regels op het panoramavrijheid in alle Europese lidstaten gelijk te trekken. Dit zal nog even duren, maar ik ben de Belgische overheid alvast zeer dankbaar. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 jul 2016 21:40 (CEST)
Ik heb het toch voor de zekerheid nog even gevraagd bij de Nederlandstalige Wikipedia (just for safe). Daar zeggen ze weer dat de wijziging alleen geld voor publiek terrein, waar Disneyland Paris niet onder valt (althans niet zeker). Op Wikipedia worden de afbeeldingen niet gebruikt. Heel ingewikkeld allemaal. Echter zou ik aanhouden dat de afbeeldingen waarbij geen panoramavrijheidssjabloon staat, gewoon op WikiKids kunnen worden gebruikt. Gelukkig is er een petitie gestart, waarop ik ook even de Franse Vikidianen op attent ga maken. Met vriendelijke groeten, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 jul 2016 16:15 (CEST)

Dierensoort

Bestaat deze diersoort wel? Het is niet op internet te vinden of is het een "hype" van de laatste dagen? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 sep 2016 16:45 (CEST)

Ik vind er niets van, ik denk dat het een leugen is. Ik heb ook opgezocht in enkele dierentuinen van Peru maar vind niets. Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 8 sep 2016 18:53 (CEST)
Verwijderd. Ik moest nog even denken aan de Hainangibbon, maar daar zijn er meer dan twee van (rond de 20) en deze leven niet in Peru. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 9 sep 2016 07:24 (CEST)

Pabo-studenten jaar 2

Dag allemaal,

Vanaf volgende week ga ik weer aan de slag met mijn Pabo-studenten op WikiKids. Net zoals vorig jaar moeten studenten zich verdiepen in een onderwerp, daar op de opleiding een presentatie over houden en op WikiKids een vertaling van maken. Studenten zullen hier in de loop van dit jaar (tot uiterlijk februari 2017) mee bezig zijn. Punten die ik meeneem vanuit de ervaringen van vorig jaar:

 • berichtgeving vooraf (bij deze dus :-))
 • studenten instrueren op: berichten op overlegpagina's, gebruik van Instant Commons, gebruik van de Zandbak om te experimenteren
 • het sjabloon alleen plakken op nieuwe artikelen (als er aanvullingen worden gedaan op bestaande artikelen dan zal de student op zijn gebruikerspagina het sjabloon zetten en een link opnemen op zijn gebruikerspagina naar het artikel.

Ben benieuwd hoe het gaat. Voor een deel zullen studenten dezelfde onderwerpen waarschijnlijk gaan doen. Dan zal ik hen vragen om de bestaande artikelen te verbeteren (dwz: taalgebruik op niveau aanpassen, afbeeldingen toevoegen, lay-out aanpassen).

Als jullie nog tips hebben dan hoor ik het graag!

Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 9 sep 2016 12:26 (CEST)

Kun je misschien een nieuw archief maken, het eerste bericht is namelijk van begin 2015, alvast bedankt! Flag of New Holland.svg Bobby John overleg? 9 sep 2016 20:44 (CEST)

Statistieken

Hi there,

I was wondering if you had some statistics available, I can see that Wikikids:Statistieken is a red link...

We have fr:Vikidia:Statistiques on Vikidia in French, which are about the number of articles, articles sorted by size, audience and a few more graphs on fr:Catégorie:Image statistiques de Vikidia.

We also have a statistics tool, (fr:wp:nl:Piwik) but it is not publicly readable. Anyway, right now we can't have the page view of a particular page, as we used to have. Astirmays ° Ov 22 sep 2016 16:51 (CEST)

I've made a redirect of it. I will arrange something for this interesting idea. Thank you. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 sep 2016 17:44 (CEST)

jayden

Ik heb een site die heet gamehut hoe kan ik nu naar dhe ste gaan - Deze reactie werd toegevoegd door LORENA (overleg | bijdragen)

Type op de bewerkingspagina de volgende verwijzing: [http://www.gamehut.nl spelletjes] en druk dan op deze tekst. Het woord "spelletjes" kun je vervangen door een ander woord als je dat wil. Ik weet alleen niet of je mag verwijzen als het een commerciële site is. Voorlopig kun je het proberen. Groetjes, Paul PaulD (overleg) 24 sep 2016 20:34 (CEST)

Artikelen

Beste gebruikers van WikiKids, ik wil graag artikelen maken voor deze prachtige wiki, maar waar kun je zien welke artikelen beschikbaar zijn. Of misschien kunt u hier onder een opnoemen die nog niemand heeft aangemaakt. Alvast bedankt, mvg Aspiringshortlot (overleg) 25 sep 2016 10:47 (CEST)

In principe mag je schrijven over wat je wilt, ongeacht het onderwerp. Als een artikel al bestaat, mag je dit gewoon aanvullen. Hierbij geld eigenlijk precies hetzelfde als op Wikipedia. Let wel op dat de info niet dubbel staat. In de zoekbalk kun je kijken of een artikel al bestaat. Ik hoop je vraag te hebben beantwoord. Met vriendelijk groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 sep 2016 12:46 (CEST)

help

Help iemand appo zit achter me aan verwijder zijn site alles niemand mag lezen wat er staat hij is gestopt om mensen achterna te komen als je leest wat er staat stuur 25sep een bericht - Deze reactie werd toegevoegd door LORENA (overleg | bijdragen)

moderator

Hoe kan ik moderator worden bedankt - Deze reactie werd toegevoegd door LORENA (overleg | bijdragen)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis/Archief/18&oldid=642908"