Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Stem nu op: PQ-17 en Victoria van het Verenigd Koninkrijk

Wikikids:Boomhut/archief64

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

vastlopen

wikikids loopt de hele tijd vast. weet iemand wat ik daar aan kan doen? het ligt trouwens niet aan mijn computer andere sites en dingen doen het altijde wel. - Deze reactie werd toegevoegd door Hoi1 (overleg | bijdragen)

Wat bedoel je precies met vastlopen? Ik merk zelf wel dat WikiKids soms wat traag is en dat het wat langer duurt om een pagina te laden. Maar van echt vastlopen heb ik zelf geen last. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 28 mei 2017 13:56 (CEST)
Dat het soms wat langer duurt ligt aan de artikelen. De artikelen die veel tekst, afbeeldingen, tabellen, et cetera bevatten zijn net wat "trager" dan de korte(re) artikelen. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 28 mei 2017 20:40 (CEST)

[IDEE] Actueel

Hallo, ik heb een idee. Misschien bij de hoofdpagina een kopje maken met actuele gebeurtenissen. Misschien interessant voor bezoekers van WikiKids, zodat de kinderen meer weten over de actuele gebeurtenissen. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 29 mei 2017 18:54 (CEST)

Er zijn al meerdere keren aanvragen voor actuele onderwerpen op de hoofdpagina. Echter kost dat veel werk om bij te houden, wat nu al nauwelijks lukt met de huidige actuele artikelen op WikiKids. Ik denk dat een eventuele box met actuele artikelen niet echt verandering daarin gaat brengen. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 30 mei 2017 21:17 (CEST)

portaal

hoe maak je een portaal aan? hoe maak je een portaal aan en een catogorie en navigatie?

Een categorie maak je aan door [[Categorie: Naam]] te typen. Onderaan de pagina staat de categorie dan in het rood (ten teken dat die er nog niet is). Druk daarop en maak dan op de nieuwe pagina een bestaande categorie aan. Een portaal maak je aan door [[Portaal: Naam]] te typen. Op de pagina die aldus is aangemaakt kun je verder werken met twee sjablonen {{Portaalbox}} en {{Portaal layout tabbladen}} maar die zijn zeer gebruikersonvriendelijk (missen invullijstjes) dus weet waar je aan begint. Een navigatie kun je maken door in een bestaande de daarin aangegeven pagina's te vervangen door de gewenste. Leuk dat je nu ook een eigen pagina hebt! Groetjes, Paul PaulD (overleg) 30 mei 2017 20:37 (CEST)

Voorstel: nieuwsrubriek op de hoofdpagina?

Is een nieuwsrubriek zoals die bijv. ook op Wikipedia bestaat ([1]) misschien ook een idee voor hier? Het is natuurlijk van belang dat die goed actueel wordt gehouden, zou iemand wellicht bereid zijn dat te doen? Het lijkt me een mooie aanwinst zijn. De hoofdpagina van Wikikids is nu nog wat kaal in die zin dat de inhoud nog niet veel aandacht krijgt, behalve het "Artikel van de week".

Een jaar of wat geleden stelde ik hier overigens al voor om voor de hoofdpagina een "Wist je dat"-rubriek te maken, vergelijkbaar met die op Wikipedia. Er werd wel enthousiast op het voorstel gereageerd, maar zo te zien is er verder niets meer mee gedaan. Afijn, nu is er iig weer wat stof. De Wikischim (overleg) 4 jun 2017 11:48 (CEST)

Ik wil het dan wel aanmaken als de rest het ook een goed idee vind, maar is de rubriek dan per week of per dag? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 4 jun 2017 20:14 (CEST)
Per week lijkt me voldoende. Op je voorstel toen is positief gereageerd en Stef zou dat inderdaad oppakken, alleen is dat niet meer gebeurd. Ik stel voor dat je er nu mee aan de slag gaat. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 4 jun 2017 20:44 (CEST)
Klopt, ik heb er toen (helaas) geen tijd meer voor gehad... Ik zal er nu mee bezig gaan Face-smile.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 4 jun 2017 20:53 (CEST)
Stel dat jullie voor per dag kiezen, dan kan ik het elke dag wel bijwerken hoor. Maar elke week kan ook. Ik uit me hier positief in. Ik ben voor. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 4 jun 2017 22:37 (CEST)
Per week lijkt mij het handigst, maar je zit wel met een probleem... Het is nu 5 juni (2017) en dat is de eerste dag van week 23. 4 juni viel dus nog net in week 22. Volgend jaar kan dit dus heel anders zijn.... Hoe lossen we zulke dingen dan op? Want dan moet je elk jaar die sjablonen aanpassen...
Ik wil ook even toevoegen dat de hoofdpagina er dan anders uit komt te zien. Er zijn nu twee kolommen, maar met de nieuwsrubriek erbij zullen dat drie kolommen worden. Ik ga ook kijken of ik misschien de stijl iets kan aanpassen naar wat "moderene" stijl/kleuren – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 5 jun 2017 09:10 (CEST)
Tegen Tegen: Hoewel een kopje met actuele op de hoofdpagina een prima idee is, is het momenteel niet handig. Ik voorspel dat dit de eerste paar weken erg goed bijgehouden gaat worden, maar het op een geef moment in de vergetelheid valt. Het verleden mocht uitwijzen dat met dergelijke plannen als sjabloon:nieuws of WikiKids:Nieuws het geval was. Ik heb lievere een iets "saaiere" hoofdpagina dan een achterstallig-onderhouden hoofdpagina. Dus hierbij ben ik tegen dit voorstel. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 6 jun 2017 15:08 (CEST)
Ik denk dat je gewoon het systeem van Wikipedia aan moet houden, dus 3 actuele nieuwtjes op de voorpagina die steeds worden aangepast als er iets nieuws te melden is. Het oudste nieuwtje gaat dan weg. Daarnaast is het simpel: zodra niemand het meer bijhoudt dan gooi ik het van de hoofdpagina af :-). :) apoo overleg · (MOD) 6 jun 2017 20:03 (CEST)
Dus dan krijg je gewoon een "algemeen" sjabloon? De hoofdpagina moet dan nog alsnog iets aangepast worden, vanwege het feit dat je 3 kolommen nodig hebt. Zal ik dan gelijk kijken of ik de hoofdpagina kan "restylen"? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 6 jun 2017 20:51 (CEST)
Jup. Maak maar een voorstel in je eigen naamruimte. :) apoo overleg · (MOD) 6 jun 2017 21:15 (CEST)
Ik ga proberen om vanmiddag iets te ontwerpen (ik zal het ook nog in de Boomhut plaatsen als het klaar is). – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 8 jun 2017 11:12 (CEST)
Sorry voor deze ietwat vertraagde reactie, vanwege mijn hoge activiteit op de site van Wikimedia ben ik maar af en toe in de gelegenheid om op Wikikids in te loggen. Een weekoverzicht lijkt me prima om mee te beginnen, als het goed blijkt te lopen kan er misschien wel een dagrubriek oid van gemaakt worden. Iedereen hier bedankt voor het serieus oppakken van het initiatief! De Wikischim (overleg) 8 jun 2017 15:51 (CEST)

Hoe kan ik leren op WikiKids

Hoe kan leren op WikiKids?

Je kan leren op WikiKids door artikelen te lezen en te schrijven. Dit kan over allerlei onderwerpen, waar jouw interesse dus ligt. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 6 jun 2017 15:04 (CEST)

Ninjago

Hallo allemaal,

kennen jullie het fil ninjago? Het is echt een super film, wie hem kent, reageer dan op mijn vraag.

Dag allemaal

Traag

Hallo allemaal,

De laatste tijd werkt Wikikids erg traag. Want als ik ergens op klik, moet je heel lang wachten tot het komt. En het ligt niet aan mijn computer, want andere sites doen het gewoon perfect.

Maar hebben jullie het ook opgemerkt? En wat kan ik daar tegen doen?

Alvast bedankt voor jullie hulp en moeite - Deze reactie werd toegevoegd door Nijnago (overleg | bijdragen)

Niks. Dat ligt helaas aan WikiKids. Daar hebben wij ook last van. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 11 jun 2017 17:12 (CEST)

De traagheid zou nu verholpen zijn, Harry Spoelstra (overleg) 20 jun 2017 11:51 (CEST) Nu doet Wikikids het soms niet dus beter traag dan niet! groetjes gebruiker:coolenleuk{{VERV:gebruiker:coolenleuk/handtekening}} (overleg) 20 jun 2017 16:54 (CEST)

Nee, helaas! :-(. Het maakt de vandalismebestrijding erg lastig. :) apoo overleg · (MOD) 20 jun 2017 20:13 (CEST)

Werkstuk

Hallo Allemaal,

Ik moet voor school een interessante werkstuk maken. Maar ik weet niet waarover het moet gaan. Kan iemand mij daarbij helpen? - Deze reactie werd toegevoegd door Nijnago (overleg | bijdragen)

Doe het over vliegtuigen! Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 11 jun 2017 17:12 (CEST)

Moderator

Ik wil graag een moderator zijn Maar hoe kan ik een moderator worden? - Deze reactie werd toegevoegd door Nijnago (overleg | bijdragen)

Een jaar actief zijn en minimaal 1000 nuttige bijdragen hebben gedaan aan WikiKids. Kijk ook op WK:AM voor meer informatie. Als we moderators nodig hebben dan lees je dat hier in de Boomhut! Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 11 jun 2017 17:12 (CEST)

een regel

Hoi Wikikids, Waarom en komt ie regel vandaan dat je "1" als "Eén" schrijft wanneer het een hoofdletter is? Slavische talen hebben ook zulke tekens en hun doen dat ook niet. En waarom zegt google vertaler bij "een", 1 als je het alleen dat woord intypt? Vertaler hoort het correct uitspreken inprincipe.

Infobox achtbaan

Hoi allemaal, Kan iemand voor mij de Infobox achtbaan maken?alvast bedankt!En ik heb nog iets opmerkelijks:op woensdag waren allerlei bestanden die normaal wel goeie koppelingen hebben op eens onjuiste koppelingen, dat wou ik melden. Groetjes gebruiker:Coolenleuk

Bij alle artikelen gaan opeens alle bestanden ongeldig worden/niet kloppen.Wat is dit/ groetjes coolenleuk

Ik zag het op wel meerdere pagina's, maar ik denk dat dat met het oplossen van de traagheid te maken had. Dan zijn afbeeldingen altijd eventjes weg (waar dat mee te maken heeft, heb geen flauw idee). Het is denk ik inmiddels opgelost. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 22 jun 2017 18:13 (CEST)

Project:WK 2018

Russian Federation (orthographic projection) - Crimea disputed.svg

Beste iedereen,
Het lijkt nog ver weg, maar in 2018 vind het WK Voetbal plaats in Rusland. Voor ons de uitgelegen kans (en genoeg tijd) om de artikelen over de Russische steden, Rusland zelf en eventueel de stadiums uit te breiden. Bobbyjohn10 en ik hebben samen met project:WK 2018 bedacht en hopen dat verschillende gebruikers, zoals Coolenleuk, aan het project zullen deelnemen. Inschrijven kan via deze link. Veel schrijfplezier! Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 23 jun 2017 12:21 (CEST)

GEZOCHT ARTIKEL: Geografie

Beste gebruikers,
Ik zoek een artikel over geografie om aan te maken.
Weet iemand er één?

Met vriendelijke groet, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 25 jun 2017 12:22 (CEST)

Doe het over Meteorieten!

groeten coolenleuk

Persoonlijk lijkt de caldera me wel een leuk onderwerp, iets in de buurt van vulkanen en erg apart om te zien. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 28 jun 2017 20:31 (CEST)

Terugkeer test

Komt dit en dit. Ik hoop op een terugkeer, zelf heb ik dit nooit meegemaakt. Maar het lijkt me weer super als het terugkeert! Gr, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 25 jun 2017 15:48 (CEST)

De Ideeënbox

Hallo iedereen,
De komende paar dagen zou ik aan alle (vaste) gebruikers van WikiKids het volgende willen vragen. Zijn er nog ideeën? Wij werken allemaal samen om WikiKids nog beter te maken en daarbij zijn alle ideeën welkom. Daarvoor open ik hierbij De Ideeënbox hieronder. Laat een idee achter via een reactie en er wordt volgende week serieus naar gekeken. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 28 jun 2017 20:29 (CEST)

Dit is een idee. Gr, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 28 jun 2017 21:52 (CEST)

Hallo Allemaal! iK heb wat ideeen.

  1. De Visuele tekstbewerker.Sommige gebruikers snappen het wiki systeem niet helemaal met al die codes en andere dingen.je zou die dan via de voorkeuren kunnen inschakelen.De nieuwe gebruikers zouden dan een link kunnen krijgen.
  2. De boomhut beter maken door vaste mensen die de vragen beantwoorden.Behalve als het een vraag aan iedereen is.Dan wordt het niet zo rommelig.De boomhut kan een make-over gebruiken
  3. Het kidsportaal verbeteren want er staat niet genoeg info op.
  4. Wikikids simpeler maken.Een opsomming maken is voor sommige al moeilijk.
  5. Een soort clubhuis(Net een veagenstelplatform voor lereren!)waar dan een makkelijke en snelle chat kan komen.Ik ben niet dan voor spelletjes op het clubhuis dan.
  6. We pesten veel gebruikers weg met het systeem.Je denkt eerst dat het een soort Word is

Groetjes Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?

Ik kan mij in Coolenleuk vinden. Grab hand animation.gifWiki7 overleg 29 jun 2017 17:36 (CEST)
Iedereen mag vragen beantwoorden in de Boomhut, iedereen doet dat ook. Wat bedoel je precies met make-over? Welke informatie mis je nog op het Kidsportaal? En ontbreekt die info ook op Kidsportaal 2? Groet, :) apoo overleg · (MOD) 29 jun 2017 18:09 (CEST)
Met de tweede ben ik Tegen Tegen, de eerste Neutraal Neutraal, twee Tegen Tegen zoals ik zei, derde Voor Voor, vierde Voor Voor. Gr, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 29 jun 2017 19:40 (CEST)

Hoi Allemaal, Over Wat ik heb gezet ideeenbox.Ik heb mij bedacht.Ik vindt dat ersoms rare vragen worden gesteld en die mensen zoudendie vragen dan weghalen.Over de make-over.KIjk even boven.Ikvindt ook dat we meschien een nieuwe huisstijl kunnen nemen.Meschien kunnen we verkiezingen houden voor mordatoren. Groetjes {{Gebruiker:Coolennleuk/Handtekeing````

Ik vind de visueletekstbewerker zeker een goed idee. :) apoo overleg · (MOD) 30 jun 2017 12:42 (CEST)
Beste Coolenleuk, als mensen "rare vragen" stellen worden deze verwijderd, is dus niets mis mee in principe. En verkiezingen doen wij namelijk niet om moderator te worden. Je moet gewoon invullen waarom je bv. moderator worden en dit moet je via email sturen naar bv. Wouter. En dat kun je alleen doen als WikiKids moderatoren nodig heeft. Gr, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 30 jun 2017 16:06 (CEST)
→Mijn deskundige mening staat hier→. Aan het einde van de week zal ik dit naar het bestuur toesturen. Meningen/tips/advies/commentaar kunnen hieronder worden gegeven. Hartelijk dank voor jullie reacties en de tijd. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 4 jul 2017 21:32 (CEST)

Blanco

hoeveel mensen zitten er op wikikids? waar voor is wikikids eigenlijk? en mag je op het zelfde e-mail . adres? dag de groetjes . )

Beste, om precies te zijn zaten er om 15uur2 op 2 juli 2017 215 duizend 38 gebruikers op WikiKids. WikiKids is een Nederlandstalige internet-encyclopedie voor en door kinderen. Een groep leerkrachten hebben WikiKids opgericht omdat Wikipedia een beetje te moeilijk is en nu is er een kinderversie van Wikipedia. En ik geloof dat dat wel mag dezelfde email-adres gebruiken. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 2 jul 2017 15:05 (CEST)

Hoi, waarom staat er bij landen in welk deel van europa liggen als het niet bekend is? Bij mij bewerking is oost europa weggehaalt dus waarom staat het wel bij de andere? En hoe kunnen we niet weten wat oost west is? En @viktorie dat filmpje waa ingewikeld en ik kan en versta niet goed engels.

De Verenigde Naties hebben ooit officieel op een conferentie besproken in welk deel van welk continent (en ook op welk continent) een land ligt. Hierdoor zeggen ze bijvoorbeeld dat Nederland in West-Europa ligt. Op Wikipedia heeft men dit overgenomen, niet gek, als iets door de VN wordt besloten is het in dit geval officieel. Er zijn mensen die anders van mening zijn, zo heb ik een atlas waarin staat dat Spanje in West-Europa ligt, terwijl de VN echter zegt dat het in Zuid-Europa ligt. De artikelen van Wikipedia over deze indeling lezen is misschien een verklaring. Op WikiKids houden we ook deze indeling aan, aangezien het ten eerste de meest gebruikte is en ten tweede we discussie hierover willen voorkomen. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 4 jul 2017 21:10 (CEST)

Spanje is ook zuid europa idd. En hoe kun je nou niet weten wat oost of west is?? Nog maals

Je neemt een kaart van Europa, prikt grofweg een punt in het midden (ergens bij Duitsland, Polen, Tsjechië in de buurt) en vanaf dat punt kun je grofweg zeggen dat iets westelijk, noordelijk, zuidelijk of oostelijk ligt. Dat Spanje in het zuidwesten ligt van Europa zeg je niets verkeerd mee (het ligt niet in het noordoosten of zoiets), maar om vanaf dat punt te stellen dat Zwitserland in het westen ligt, lijkt me iets te ver gaan. Het gaat om grofweg. We zijn het met zijn alle eens dat Noorwegen in het noorden ligt en Griekenland in het zuidoosten. Hierbij speelt geografisch gevoel ook een beetje (de reden waarvoor we Zwitserland in het midden plaatsen). Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 4 jul 2017 22:11 (CEST)

EK Vrouwenvoetbal 2017

Zoals jullie (misschien) wel weten wordt van aanstaande zondag 16 juli tot en met zondag 6 augustus het EK Vrouwenvoetbal gehouden in Nederland. We hebben al veel artikelen over het EK en WK voetbal voor mannen over de afgelopen jaren, maar ik vind persoonlijk dat wij het EK Vrouwenvoetbal ook niet mogen vergeten, zeker niet nu het in eigen land wordt gehouden.

Dus het is mijn bedoeling om een klein mini-projectje op te zetten waar jij je voor kan inschrijven. Dat kan op deze pagina. Het is de bedoeling om de artikelen van de speelsteden (eventueel) te actualiseren en/of aan te passen, artikelen aan te maken over de spelers (van alle deelnemende landen), artikelen aan te maken, aanpassen en/of uitbreiden van de stadions en natuurlijk de pagina over het EK Vrouwenvoetbal aan te maken.

Dus, ik zou zeggen: schrijf je in als je wilt! Face-smile.svg

Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 9 jul 2017 21:33 (CEST)

Ik schrijf me in en wil wel de overige stadions aanmaken. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 11 jul 2017 12:07 (CEST)

TOPOTEST 2017!

Ik roep iedereen op poom mee te doen aan de topotest 2017.Je kan je nog inschrijven tot 30 augustus!

Portaal:Attractieparken

Beste iedereen,
Ik ben begonnen met het afmaken van Portaal:Attractieparken. Hier vind je het ontwerp. Mijn vraag is: wat vinden jullie ervan? Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 15 jul 2017 12:28 (CEST)

Mooi! Ik heb wat tips zoals:
  • Zoals hier kun je ook bij de attractieparken een projectpagina en inschrijven maken, omdat Coolenleuk wilt dat er meer pretparken komen op WikiKids, dus kunnen andere gebruikers meehelpen.
  • Er staat wel: "Attractieparken zijn een soort grote kermissen waar je voor betaalt. In deze tijd zijn vooral achtbanen populair. Hieronder staan alle pretparken en attracties die op WikiKids staan! Pretparken worden steeds populairder en groter. Het grootste attractiepark van Nederland is de Efteling en Plopsaland De Panne is het grootste attractiepark van België. Het grootste attractiepark ter wereld is Walt Disney World in Florida.", maar zelf staat die tekst niet bij pretpark, en het hoofdonderwerp over het portaal (pretpark), is zelf niet zo lang terwijl de pretparken die er zijn wel lang zijn. Een tip is; misschien het artikel pretpark uitbreiden.

Voor de rest mooi werk Mike. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 15 jul 2017 13:03 (CEST)

Ik heb punt twee aangepast. Ik ga denk niet zoveel artikelen over attractieparken maken, dus inschrijven lijkt me niet nodig. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 15 jul 2017 13:51 (CEST)
wie heeft dat gezegt?ik allen veel over pretparken.Groeten Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg?Coolenleuk (overleg) 24 jul 2017 15:06 (CEST)

Categorie maken

Weet Iemand Hoe Je Een Categorie Maakt?
Zo ja, Vertel Het A.U.B Op Mijn Overlegpagina.
MakiBoy 18 jul 2017 16:11 (CEST)

Herbestemming portalen

Beste iedereen, een tijdje geleden kondigde ik het plan aan om portalen een nieuwe bestemming te geven. Hierbij gaat het om de volgende portalen:

Daarnaast was een ander onderdeel van het plan dat half-afgemaakte of kwalitatief-slechte portalen werden opgeknapt, wat inhoudt:

Mijn vraag is zijn er nog suggesties? Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 30 jul 2017 22:20 (CEST)

kleuren tekst

Hoe kan je je tekst op wikikids een ander kleurtje geven? met CSS? JUSE

Hoi JUSE, door <font color="Hier de Engelse naam/kleurcode van de kleur die je wilt hebben zetten">Hier je tekst plaatsen!</font> te doen. Voor een overzicht van kleuren is er op Wikipedia deze lijst. Ik hoop dat dit is wat je bedoeld. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 1 aug 2017 19:44 (CEST)

Captcha

Beste ander gebruikers van WikiKids,

Moeten jullie ook bij elke bewerking een Captcha invullen, want ik vind dit heel irritant hoor. Gr, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 31 jul 2017 17:02 (CEST)

Is tijdelijk om de spam tegen te gaan. Als het goed is is het niet bij iedere bewerking. :) apoo overleg · (MOD) 31 jul 2017 17:28 (CEST)
Bij mij is het bij elke artikel. Kun je dat ook niet gewoon doen bij als je een artikel gaat aanmaken en niet gaat bewerken. Gr, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 31 jul 2017 17:35 (CEST)
Vroeger was het zo dat je een CAPTHA in moest vullen als je een link toe wilde voegen aan een nieuwe pagina. Misschien dat ze bij Kennisnet de instellingen wat aan kunnen passen. Gr, :) apoo overleg · (MOD) 31 jul 2017 17:56 (CEST)
Ik heb het nu weer uitgezet voor bewerkingen, dus alleen aan bij aanmaken account, toevoegen van een link of creëren van een pagina. Fab - Kennisnet (overleg) 2 aug 2017 09:12 (CEST)
¡Muchas gracias! Erg bedankt! Gr, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 2 aug 2017 17:44 (CEST)

Vikidia-nieuws: Duitse Vikidia geopend

Beste iedereen,
Ik ben trots om als eerste en op de eerste wiki aan te kondigen dat er een nieuwe Vikidia is geopend. Sinds 22 juli 2017 wordt er weer gewerkt aan de Duitse Vikidia. Hoewel de site op dit moment slechts 6 artikelen bevat (op de hoofdpagina staat het fout), heb ik er hoop en vertrouwen in dat dit er snel meer gaan worden. Op dit moment zoeken we naar gebruikers, die een gemiddelde tot goede kennis van de Duitse taal hebben en hun steentje willen bijdragen.

Voor degenen die nieuw zijn op WikiKids; Vikidia zijn eigenlijk de taalvarianten op WikiKids. De Franse Vikidia is de grootste kinderwiki ter wereld, gevolgd door WikiKids. Daarnaast zijn er nog Vikidia's in het Spaans, Italiaans, Engels, Russisch, Baskisch, Siciliaans en sinds een paar weken het Duits. In principe zijn de regels op alle wiki's hetzelfde. Je kunt WikiKids daarom beschouwen als de Nederlandse Vikidia. Vikidia en WikiKids hebben vele interwiki's naar elkaar toe, die in diverse artikelen en de hoofdpagina zijn terug te vinden.

De Duitse Vikidia is op dit moment nog niet te vinden op www.vikidia.org, aangezien de wiki nog geen vaste community heeft. Ik hoop dat het berichten van mijn idee op de verschillende Vikidia's, WikiKids en Wikipedia zijn vruchten afwerpt.

Daarnaast zou ik nog willen voorstellen om de Duitse Vikidia alvast in de interwiki-lijst te zetten en een link op de hoofdpagina te plaatsen.

Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 2 aug 2017 23:12 (CEST)

Heb dat laatste alvast voor je doorgevoerd! Gr, :) apoo overleg · (MOD) 2 aug 2017 23:55 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief64&oldid=488103"