Wikikids:Boomhut/archief19

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

beginnetje/ tekst

Hallo allemaal.

Momenteel ben ik ben bezig met 'een beginnetje' soms staat hier al behoorlijk veel informatie. Wat maakt dat hij dan nog bij 'beginnetje' staat? wanneer is een begin geen beginnetje meer, maar een artikel? hoe lang moet een compleet artikel ongeveer zijn? wordt dit nog gecontroleerd? en hoe verdwijnt hij dan bij 'beginnetje'?

Momenteel ben ik bezig met een artikeltje over 'de bril' In principe stond er al een hele goede uitleg, moet ik dit laten staan? Of kan ik, als ik ongeveer hetzelfde opschrijf, mijn eigen tekst plaatsen? dit is voor mij wel even belangrijk om te weten, aangezien het artikel mijn eigen tekst moet zijn. Wat een vragen he? Alvast dank.

Als er tien zinnen in staan is het sowieso geen beginnetje meer. Josse.Cottenier - Overleg (+) 6 okt 2013 07:13 (CEST)
Als er al een goede uitleg staat, is er geen reden om die te verwijderen. Zorg wel dat informatie er niet dubbel in staat. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 6 okt 2013 09:44 (CEST)

andy warhol

Beste ik wil info eken over Andy Warhol maar er is geen info te vinden dit is niet leuk echt waar. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag!!!!!!!!- Deze reactie werd toegevoegd door Elmerabthim13 (overleg | bijdragen)

Hey, kijk hier (klik) eens. Wil je ook ondertekenen na een berichtje met ~~~~? Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 6 okt 2013 12:03 (CEST)

Portalen

Dag mensen,

Ik heb een klein vraagje over de portalen. Ik heb zelf ooit het geschiedenis portaal aangemaakt. Daarboven staat een horizontale navigatiepanel naar alle grote portalen hier. Het viel mij op dat dit panel niet aanwezig is bij alle portalen (zoals kidsportaal en onderwijs). Weet niet of dit de bedoeling is (ik kan er niks aandoen aangezien ik geen mod ben), maar het lijkt mij wel handig zodat je makkelijk op alle portalen kunt komen. --Patricia 6 okt 2013 22:30 (CEST)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 7 okt 2013 07:14 (CEST)

Account

Ik heb zo'n idee dat de laatste dagen iemand anders op mijn account is geweest. Dat kan denk ik ook komen omdat ik ben vergeten uit te loggen op de laptop van iemand anders. Ik denk dat omdat ik voor Portalen ben aangemeld, dat ik mij niet kan herinneren. Ook staat er op mijn gebruikerspagina dat ik woon in Zuid-Holland. Maar ik ben sinds een paar weken verhuist van Zeeland naar Flevoland. Kort om raar. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 12 okt 2013 16:28 (CEST)

dus, ik wil graag mijn account verwijderen en een nieuwe aanmaken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 12 okt 2013 16:30 (CEST)
Dat probleem had ik ergens in mei ook. Het enige wat je dan kan doen is (denk ik) diegene opsporen via een aanvraag bij een checkuser en er zo misschien achterkomen wie het doet? En accounts verwijderen kan niet. Een account blokkeren kan wel en als je zo een nieuw account aanmaakt kan je wel opnieuw bewerken op dat ander account. Josse.Cottenier - Overleg (+) 12 okt 2013 16:33 (CEST)
Voor welke portalen, Mike1023? Kan je links naar bewerkingen geven waar je op doelt? Southparkfan 12 okt 2013 16:38 (CEST)
Ehm, Portaal:Harry Potter, Portaal:Luxemburg. Wat ik al raar vond, maar ik denk dat ik dat van portaal:Luxemburg gewoon vergeten ben. Maar toch. Maar wat ik nog wou zeggen over dat verhuizen is niet waar. Moet een verhaal schrijven Nederlands, heb het denk ik het per ongeluk naar hier heb gekopieerd. Ik wel op iemands anders laptop gezeten en er heeft de laatste dagen wel iemand anders op mijn account gezeten. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 12 okt 2013 16:48 (CEST)
Dus zouden jullie als je blieft mijn account blokkeren en dan maak ik een nieuwe aan. Ik heb al bij voorkeuren mijn email weggehaald. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 12 okt 2013 16:50 (CEST)
Ik ga een nieuw account aanmaken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 12 okt 2013 17:05 (CEST)
Ik heb een nieuw account aangemaakt. Dit is de naam van mijn nieuwe account. Mike2315 12 okt 2013 17:07 (CEST)
Je had ook gewoon je wachtwoord kunnen veranderen... Southparkfan 12 okt 2013 17:16 (CEST)
En ik heb liever dat je dat alsnog doet, twee accounts bij één persoon is nogal onoverzichtelijk. Ik vraag je om niet te bewerken met Mike 2315. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 12 okt 2013 17:18 (CEST)
Sorry dat ik me er mee bemoei, maar waarom mag TahR dat dan wel? Josse.Cottenier - Overleg (+) 12 okt 2013 17:52 (CEST)
Geen oude koeien uit de sloot halen s.v.p. Southparkfan 12 okt 2013 18:01 (CEST)
TahR heeft altijd maar op één account bewerkt. Daarnaast heb ik even je account bekeken Mike1023, ik kan geen aanwijzingen vinden dat er iemand anders heeft bewerkt. Ik wil je daarom ook vragen om gewoon je wachtwoord aan te passen en verder te bewerken op Mike1023 en niet op het nieuwe account dat je hebt aangemaakt. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 12 okt 2013 19:41 (CEST)

Filmpje over WikiKids

Wie vindt het leuk om een kort filmpje (1 minuut) te maken over WikiKids? Gaat dan vooral om: wat is WikiKids, wat kun je op WikiKids doen?, hoe werkt WikiKids? Het zou een filmpje moeten zijn voor kinderen die WikiKids nog niet kennen. Er is al wel een filmpje voor volwassenen (zie voorkant WikiKids) maar nog niet echt een voor kinderen. Filmpje wil ik gebruiken voor een digibordles die ik aan het maken ben om WikiKids in de klas te introduceren. Na het filmpje moet een klas dan weten wat WikiKids is en lijkt het hen ook leuk om er aan mee te doen. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 14 okt 2013 15:52 (CEST)

Ik wil wel eens kijken of ik iets kan verzinnen. Voor wanneer moet het klaar zijn, en onder welke licentie? Southparkfan 14 okt 2013 16:32 (CEST)
Dag Southparkfan, fijn als je het wilt doen. Wat is haalbaar voor jou? Bijvoorbeeld binnen twee weken? Licentie zoals ook op WikiKids (CC BY SA). Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 14 okt 2013 17:51 (CEST)
Ik zal kijken wat ik in twee weken kan doen. Vanwege het feit dat ik door school weinig tijd heb, kan ik daar nog geen uitspraak over doen. Southparkfan 14 okt 2013 18:08 (CEST)
Dat is prima. Kijk maar of je het in die tijd redt! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 14 okt 2013 18:47 (CEST)
Bij gebrek aan ideeën & tijd is de kans dat ik over drie dagen een filmpje heb nihil. Sorry. Southparkfan 25 okt 2013 17:14 (CEST)

Dag Southparkfan, geeft niet hoor! Als je later nog ideeën krijgt dan hoor ik het graag. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 25 okt 2013 19:08 (CEST)

Hoe schrijf je je artikelen voor WikiKids?

Dag allemaal,

Op zaterdag 30 november mag ik een presentatie houden over WikiKids op het het congres van Het Schoolvak Nederlands. Nu wil ik daar onder andere vertellen hoe je een artikel op WikiKids kunt schrijven. Nu weet ik natuurlijk zelf wel hoe ik een artikel moet schrijven op WikiKids en dat kan ik ook vertellen. Maar ik zou ook graag willen vertellen hoe jullie een artikel op WikiKids schrijven. Hoe kom je aan de ideeën? Hoe beginnen jullie met het schrijven van een artikel? Hoe weet je hoe het artikel moet worden opgebouwd (welke tussenkopjes ga je gebruiken)? Waar halen jullie je informatie vandaan? Hoe vaak controleer je of het allemaal goed opgeschreven staat in het artikel? Wat kost de meeste tijd bij het schrijven? Op het congres komen allemaal leraren (van de basisschool, middelbare school, pabo en lerarenopleidingen voor voorgezet onderwijs). Welke tips zouden jullie hen kunnen geven om met WikiKids in de klas aan de slag te gaan?

Ben erg benieuwd naar jullie antwoorden en ideeën! Alvast bedankt!

Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 14 okt 2013 19:00 (CEST)

Ten eerste gebruik ik Google om dingen op te zoeken. Daarbij ga ik me bedenken: Wat weet ik al? Wat wil ik weten? Welke informatie ga ik gebruiken? En soms kopieër ik een KLEIN stukje van de tekst, en probeer ik het in makkelijkere woorden te zetten (als er moeilijke woorden in staan), en pas ik de zin een beetje aan, zodat het wat duidelijker is. Ik begin altijd met de inleiding, en begin daarna met de kopjes. Alle informatie die ik heb opgezocht op Google/erover wilde weten, en/of al weet, verdeel ik in verschillende kopjes. Ik denk goed aan welke informatie in welk kopje hoort. Dan klik ik op Toon bewerking per controle en lees ik mijn stukje tekst goed. Ik vraag me dan af wat (naar mijn mening) beter moet. Een abeelding/plaatje maakt het helemaal af. Veel succes nog, Gerard! Wikipedia W.png Sebastiaan Overleg 18 okt 2013 13:38 (CEST)
Dag Sebastiaan1234, dank je voor je antwoord! Dit geeft mij al een beetje inzicht. Als anderen nog zouden willen reageren dan zou ik dat ook erg op prijs stellen! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 18 okt 2013 20:43 (CEST)
  1. Ik ga eerst googlen om informatie.
  2. Meestal is de informatie van google in het engels (vanwege het onderwerp).
  3. En dat vertaal ik dan (soms met google translate)
  4. Ik schrijf mijn tekst in het vak en ik sla de pagina op.

Josse.Cottenier - Overleg (+) 19 okt 2013 08:07 (CEST)

Ik denk na: Wat weet ik al? Interesseert het mij? Ik zoek nog wat extra info op op de Franstalige, Engelstalige of Nederlandstalige Wikipedia of in een boek. Na dat ik een stukje geschreven heb lees ik het ook nog eens na. Op het einde, als de tekst al klaar is, zoek ik nog een paar mooie afbeeldingen die erbij passen; ik vind dat de meeste artikelen aantrekkelijker zijn met een afbeelding.
Inspiratie doe ik op door te kijken op projectpagina's, om me heen te kijken en luisteren, na te denken van: "hm, welk artikel mist deze wiki nog?", te kijken naar welke artikelen rode links staan... Hopelijk heb ik je een beetje geholpen! Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 19 okt 2013 18:29 (CEST)


Dank voor jullie antwoorden! Dat helpt mij weer verder! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 23 okt 2013 12:12 (CEST)

Burgemeester Istanbul

Hallo wikikids, Ik heb even een vraagje. Ik doe mijn spreekbeurt over Istanboel. Wie is de burgemeester?? Op wikipedia staat Recep Tayyip Erdoğan en hier op wikikids staat Kadir Topbas. Ik weet niet welke het is. Ik kan het aan m'n vader vragen, hij is Turks, maar, wie is het nou??? http://nl.wikipedia.org/wiki/Recep_Tayyip_Erdo%C4%9Fan dat staat op wikipedia, Dit staat op wikikids: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Istanboel

Nou ik hoop dat ik antwoord krijg, en snel!!

MVG Snoepie

Hoi Snoepie, de burgemeester van Istanbul is Recep Tayyip Erdoğan. Kadir Topbas was zijn voorganger. Ik heb het artikel geüpdatet. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 15 okt 2013 20:50 (CEST)

mag ik een boomhut wikikids? - Deze reactie werd toegevoegd door Yessimlol (overleg | bijdragen)

Dat kan niet, Yessimlol (tenzij je misschien een echte boomhut bedoelt...). Je hebt wel een eigen overlegpagina (klik). Vergeet niet te ondertekenen met ~~~~ als je een bericht post! Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 23 okt 2013 18:11 (CEST)

Harry

waneer is harry styles beroemd geworden?? --Dsjvdboom 30 okt 2013 13:57 (CET){dvdb}

Kijk eens hier (klik). Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 31 okt 2013 13:45 (CET)

kunnen andere je pagina bewerken ?

mijn vraag is lees. hier boven - Deze reactie werd toegevoegd door JorritMine (overleg | bijdragen)

Ja Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 31 okt 2013 16:41 (CET)

nou als hij af is en leesbaar is voor iedereen kan je van zelf hem bewerken. er staat dan een link met bewerken.

Koning willem II

Heejj allemaal,

Hebben jullie misschien wat informatie over koning Willem twee?? Ik krijg alleen maar die voetbalclub. PLEASE HELP!!

groetjes, Elinedian

Kijk eens hier. Hopelijk is het de Willem II die je bedoelt! Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 2 nov 2013 12:59 (CET)

Hallo allemaal

hoe maak je een nieuwe hoofdpagina? JorritMine

De hoofdpagina laten we gewoon zoals die is hoor Face-grin.svg. Een artikel kun je natuurlijk wel aanmaken. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 6 nov 2013 18:41 (CET)

sjabloon

hoi allemaal weet iemand missschien antwoord op mijn vraag? bij de uitleg over tabellen word gezegd dat je ook het sjabloon prettytable kan gebruiken maar ik kan het niet vinden

Dannybunschoten 4 nov 2013 16:25 (CET)

Dat staat hier uitgelegd: Wikikids:Handleiding-wiki/Tabellen Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 4 nov 2013 16:38 (CET)

Dat had ik ook gevonden maar als ik iets aan het schrijven ben kan ik Prettytable niet bij sjablonen vinden waar zit dat dan???

Dannybunschoten 4 nov 2013 17:37 (CET)

Daar staan alleen de belangrijkste. Je moet {{prettytable}} gewoon typen óf kopiëren en plakken. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 4 nov 2013 18:29 (CET)

scheikunde

is scheikunde ook techniek? - Deze reactie werd toegevoegd door Lyn9 (overleg | bijdragen)

Waar klik je op als je een artikel wilt schrijven

Sjabloon:Vlag

Hallo allemaal,

Als ik zo eens de sjablonen doorkijk zie ik dat we een sjabloon:Vlag hebben waar je door {{Vlag|<landcode>}} in een artikel te typen de juiste van een bepaald land op het artikel kan zetten. Nu heb ik ook geezien dat er sjablonen als {{ES-VLAG}} bestaat. Een vlag van een land maar dan per land een apart sjabloon. Wat vinden jullie handiger? Één sjabloon voor alle vlaggen van alle landen of per vlag van een land een sjabloon? Het lijkt me namelijk niet handig als we het allebei gebruiken.

Groeten,

Wouter15 overleg · (MOD). 8 nov 2013 19:06 (CET)

De {{<landcode>}}-variant. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 8 nov 2013 19:17 (CET)

WikiGeschiedenistest

Zouden jullie mij iets kunnen uitleggen:

Gebruiker:TahR heeft een pagina met een geschiedenistest erop. Deze test is er niet meer sinds 2010. Nou lijkt mij het leuk om weer een geschiedenistest te doen. Mijn idee is om het een onderdeel te maken van het geschiedenisportaal. Iedere gebruiker van WikiKids kan een kleine test maken het hele jaar door. Dan ergens in Juni of Augustus kan je een grote test doen. Alleen dan bij de grote test valt er dan zo'n make-over van je Gebruikerspagina te winnen.

Als het dan kan en mag, wil dan iemand me helpen die verstand van widget, techniek en codes, ect. heeft. want daar ben ik namelijk niet zo goed in. Ik ben wel goed met vragen en zo. Op de pagina Gebruiker:Mike1023/Portaal:Geschiedenis vindt je meer.

Ik hoop dat jullie reageren. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 nov 2013 09:49 (CET)

Een klein quizje op het Geschiedenisportaal, die je zelf kunt nakijken, lijkt me wel een geinig idee. Een grote WGT lijkt mij niet echt nodig. Maar je kan hem zelf wel per mail organiseren (zoals TahR dat ook deed). Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 9 nov 2013 10:12 (CET)
Dus een klein quizje van zo'n 20 vragen. Over alle tijden in de geschiedenis gaat denk ik wel lukken. Alleen nog even een mooie pagina maken, nog wat vragen bedenken en klaar ik denk dat de test morgen of vandaag op het geschiedenisportaal staat. Erg, bedankt voor de info. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 nov 2013 10:17 (CET)
Er staat op de pagina van TahR en ©-tekentje. Wat betekend dat trouwens? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 nov 2013 10:18 (CET)
Dat betekend copyright, dan mag je iets niet kopiëren. Maar dat kan eigenlijk niet op een wiki, want daar kan iedereen alles gebruiken. Om even op je voorstel terug te komen: Het lijkt me een leuk idee dat je een stuk of 10 vragen op het geschiedenis-portaal zet en dat kinderen dan de antwoorden kunnen zoeken in verschillende artikelen die op het portaal vermeldt staan. Zo leren ze werken met het portaal en leren ze ook informatie op te zoeken! De antwoorden kun je dan op een aparte pagina zetten. (Zoiets als we nu ook op de hoofdpagina hebben). :) apoo overleg · (MOD) 9 nov 2013 12:26 (CET)
Ik heb al een pagina voor de test gemaakt. De test gaat zoveel mogelijk op de oude lijken. Er zijn een paar veranderingen nu zijn 20 vragen verdeelt over 10 onderwerpen in a en b categorie. De test gaat ook over de mail. Ik ben bezig met een speciaal email account. Ik ben eerst van plan om te kijken hoe het gaat onder de gebruikers. Daarna ga kijken wat ik ga doen. Als het een hit is wordt het uitgebreid. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 nov 2013 13:49 (CET)
Ook is het emailadres al ingesteld. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 nov 2013 14:06 (CET)

Doorverwijspagina

Op dit moment zijn er een paar doorverwijspagina's die in hun titel (doorverwijspagina) hebben staan. (bijvoorbeeld 737 (doorverwijspagina).) Dit omdat bezoekers dan in sommige gevallen vaak de juiste pagina te zien krijgen. Echter stoor ik mij hieraan. Als ik een navigatie van alle vliegtuigen van Boeing maak en ik gebruik 737 verwacht ik dat bezoekers desondanks toch de weg in bijna alle gevalen weten te vinden. Ik ga niet elke keer linken naar 737 (doorverwijspagina) vanzelfsprekend. Ook belemmert dit mij ernstig in het laten verdwijnen van links naar doorverwijspagina's en is het getal van links naar pagina's (woorden) die naar meerdere dingen kunnen verwijzen nog lager dan wanneer dit soort doorverwijspagina's niet zouden bestaan.

Ik wil weten of er überhaupt wel behoefte is aan dit soort doorverwijspagina's en of het niet gewoon op de 'normale' manier kan. Dit is storend en vreselijk irritant. Suggesties en opmerkingen zijn welkom. Southparkfan 9 nov 2013 18:20 (CET)

Ligt eraan. Ik heb dit zojuist nog bij Florida gedaan. Je moet niet vergeten dat er twee manieren zijn om op pagina's te komen, via links en via het zoekveld. In het geval van 737 vind ik het raar dat er (doorverwijspagina) achter staat, omdat er geen 737 bestaat. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 9 nov 2013 18:27 (CET)
Is een stemming/opiniepeiling mogelijk of niet? Southparkfan 13 nov 2013 19:48 (CET)

Hoofdpagina

Altijd als ik onaangemeld op de hoofdpagina kom, is het artikel van de week Bibliotheek en de afbeelding Bestand:Spitfire.jpg. Als ik aangemeld ben, is het wel het juiste artikel en de juiste foto. Hebben anderen dit nog, of ligt het aan mijn laptop (ik denk dit laatste niet, want ik heb het ook al elders geprobeerd)? Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 9 nov 2013 19:11 (CET)

Ja, ik heb ook wel eens last van dat soort dingen. Misschien helpt vernieuwen/f5? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 9 nov 2013 19:14 (CET)
Opgelost! Soms is het nodig om de pagina te "purgen" zet "?action=purge" achter de link en klik op "OK" en het probleem is opgelost :) :) apoo overleg · (MOD) 9 nov 2013 22:18 (CET)

Goed nieuws!

Ik heb goed nieuws de WGT (WikiGeschiedenistest) is officieel sinds vandaag terug. Ook kun je vanaf vandaag meedoen. Via deze link:Gebruiker:Mike1023/WikiGeschiedenistest. Stuur me een mail. Op 27 december maken we de winnaar bekend. Hij of Zij wint een de titel WikiGeschiedenis kenner 2013 en mag ook een paar vragen bedenken voor de volgende test.

Als deze test goed loopt wordt de test uitgebreidt naar 35 vragen en komt er misschien nog een test. wees op tijd en leer van te voren. Je wordt op 10 onderwerpen getoest over de geschiedenis. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 nov 2013 13:24 (CET)

Tabel met alle rollen van actrice

Hoe krijg je dat? (met welk sjabloon) Bijou (?)(KleineWijsneus) 10 nov 2013 18:33 (CET)

Zoek een pagina met sat sjabloon (bijv. Emma Watson), klik op bewerk, kopieer en plak. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 10 nov 2013 18:52 (CET)
Dankjewel Bijou (?)(KleineWijsneus) 10 nov 2013 18:53 (CET)

Uploaden

Als ik op dit moment een plaatje zou willen uploaden, staat er als het gaat om waarschuwingen zeg maar alleen: http://gyazo.com/3598f63ad1a32c12af7207cc2b8b5286
Meer dan 300 afbeeldingen (volgens de categorieën +/- 280 maar dat is zeker weten niet meer actueel aangezien de bot die deze afbeeldingen opspoort al een hele tijd niet meer heeft gedraaid) hebben geen licentiesjabloon en/of beschrijvingssjabloon. In de meeste gevallen weten kinderen niet wat een licentie is, hoe een licentie werkt, wat auteursrecht is, hoe je de licentie kan vinden en of zij een afbeelding mogen gebruiken. Moeten wij gewoon bij het uploaden geen links geven naar pagina's met uitleg, video's met uitleg, een schema wat handig in gebruik is (Wikikids:Uploaden is een goed iets naar mijn mening), scripts/extensies die kunnen helpen of wat dan ook? Ik hoor graag jullie mening. Southparkfan 10 nov 2013 19:16 (CET)

Ik ben het met je eens, maar ik durf me niet aan de upload-interface te wagen. Ik denk dat we hiervoor Apoo heel lief voor moeten aankijken. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 10 nov 2013 20:19 (CET)
Kinderen nemen niet eens de moeite om het sjabloon (wat automatisch in het samenvatting veld verschijnt) in te vullen en halen dit soms zelfs helemaal weg. Denk je dat ze dan wel op een link zullen klikken en dan de pagina zullen lezen? Ik denk het niet. Er zijn op dit moment nog 167 bestanden gemarkeerd als "Licentie probleem". Dat zijn voornamelijk bestanden die voor 2009 zijn geupload. De waarschuwing die er nu staat is erg duidelijk. Ik denk dat de enige oplossing voor dit probleem de UploadWizard zou kunnen zijn. :) apoo overleg · (MOD) 10 nov 2013 23:07 (CET)
De waarschuwing die er nu staat zegt niks tot weinig over auteursrechten. Maar goed met de UploadWizard kan je volgens mij het sjabloon onmogelijk weghalen en kan je vrij inrichten. Conclusie: Ik zie graag de UploadWizard hier als dat kan. Southparkfan 11 nov 2013 07:43 (CET)
Uit jouw woorden begrijp ik dat wanneer we: "Let op! Je schend mogelijk auteursrechten. Je afbeelding wordt dan verwijderd. Lees meer »" in de tekst zouden zetten ineens iedereen de samenvatting wel invult? Laat het even weten als je het anders bedoelt. :) apoo overleg · (MOD) 11 nov 2013 16:08 (CET)
We zouden op MediaWiki:Licenses in ieder geval Maak een keuze weg moeten halen zodat als er kinderen de licentie vergeten er altijd {{Licentie mist}} op de Bestandspagina komt te staan. En is er mischien een mogelijkheid om {{Afbeelding}} in het samenvatingsveld te laten beveiligen ofzo zodat mensen het niet weg kunnen halen? Wouter15 overleg · (MOD). 11 nov 2013 16:25 (CET)
Niet iedereen. Maar dan krijgen kinderen wel een link naar een stappenplan te zien; met genoeg mazzel vullen meer kinderen het sjabloon in. Southparkfan 11 nov 2013 16:55 (CET)

Leopold 1

Ik wil vragen wat een cijnskiesstelsel is ( hey is dringend een snelle antwoord A.U.B ) - Deze reactie werd toegevoegd door Lovely1901 (overleg | bijdragen)

Kijk eens hier (klik). Vergeet niet je berichten te ondertekenen met ~~~~! Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 13 nov 2013 15:14 (CET)

iets

waarom heet dit apoo? - Deze reactie werd toegevoegd door Ilweb (overleg | bijdragen)

Apoo is één van de gebruikers op WikiKids. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 14 nov 2013 15:00 (CET)

Sjablonen

Sjabloon:Verbeteren & Sjabloon:Kan beter, een pot nat of niet? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 17 nov 2013 18:09 (CET)

Ik denk dat Sjabloon:Verbeteren voor nodige verbeteringen is en Sjabloon:Kan Beter is een sjabloon is dat het verbetert moet worden maar als het niet dringend is. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 nov 2013 18:15 (CET)
{{Kan beter}} wordt niet veel gebruikt (zie hier) ik stel voor om die te verwijderen. :) apoo overleg · (MOD) 17 nov 2013 19:45 (CET)
Ik denk dat ze alletwee weg kunnen. Want degene die ze plaatst, weet kennelijk wat er veranderd moet worden. Dan kan hij het ook zelf wel even doen. Anders blijft het bij een zinloze kreet. Groetjes, Paul --PaulD 17 nov 2013 19:49 (CET)

St. Patricks Day

Ik had een pagina aangemaakt over St Patricks Day, volgens de stappen en zeker weten goed opgeslagen. Maar... hij "bestaat niet".

Groetjes anoukmilan9

Je hebt hem inderdaad goed opgeslagen, alleen vergis je je de naam vergeten denk ik. Je artikel heet namelijk: St. Patrick's Day :) apoo overleg · (MOD) 17 nov 2013 20:45 (CET)

Vraagje.

Ik vind geen pagina over het bestuur van Italië!!!!! ik meen het wilt er iemand me helpen of een artikel aanmaken!!!!!Plaeseee help me!!!!!!!!???? MVG sejdanur (CET) xxx

Als je samen met iemand een pagina gaat aanmaken, zou ik als eerst iemand vinden die het artikel met je zou willen maken. Nu je het artikel hebt aangemaakt zou ik als ik jou was er een werk-sjabloon boven zetten. Er is echt wel iemand die een artikel met je wil maken. Als je nog vragen hebt. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 nov 2013 12:55 (CET)

Een Vraagje

Waar hebben jullie al deze antwoorden vandaan en kloppen ze allemaal en kunnen jullie heel misschien iets vertellen over de uitvinder van het horloge pleas ik heb het voor deze maandag nodig daarom. MVG, Sabrinola

Alle vragen we hebben beantwoorden door middel van Wikipedia, Onze eigen artikelen, andere naslagwerken, ect. De uitvinder van het horloge was de Duitser Peter Henlein. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 nov 2013 15:29 (CET)
Heey zoek heeeeeel veel dingen over italie knip en plak en je hebt een tekst over italie X
Sabrinola onder het artikel Italië vindt je een hoop info over Italië. Verder zou je de volgende keer als je een bericht plaatst het onderteken met 4 tildes ~~~~ Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 nov 2013 15:34 (CET)

Maar weet u misschien ook in welke tijd en hoe want ik zie dat niet staan op wikikids alles over het horloge. :( Sabrinola 23 nov 2013 15:38 (CET) hoezo moet je de golfjes erbij doen ?

Mag je hier ook op chatten ? Sabrinola 23 nov 2013 15:40 (CET)

Wil heel snel info over Het Horloge

Mike ? Heeft u misschien daar een antwoord op ? Mijn Vorige vraag !LolaSabrinola! 23 nov 2013 15:44 (CET)

De precieze datum weten we niet wanneer het horloge is uitgevonden, wel weten we dat het ergens in de 16de eeuw is gebeurd. De golfjes zorgen ervoor dat er een link achter jouw bericht komt te staan. Zo weten we van wie het is. Nee, je mag hier niet chatten. We sturen alleen berichten om vragen te beantwoorden, te helpen, te motiveren, te verwelkomen, ect. Bovendien kan het zijn dat je eventjes op een antwoord moet wachten. We hebben helaas maar een beperkt aantal leden. Ook zijn deze leden wel eens bezig met artikelen, categorien en portalen te verbeteren, ect. Hopelijk is dit het antwoord wat je bedoelt. Heb je nog meer vragen, kun je ze gerust stellen in Boomhut of op een actieve gebruikers overlegpagina. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 nov 2013 15:53 (CET)

Opdracht van school

Mijn meester had vrijdag ons huiswerk gegeven die gaat als volgt

Onderzoek En Wordt Wijzer! ( uitvindingen & uitvinders )

Ik wil wat weten over : Horloge Ik heb de volgende vraag (vragen): Wanneer is het uitgevonden? door wie is het uitgevonden?

( en daar moet ik nog twee vragen bij verzinnen en ik weet niet wat de antwoorden zijn paniek!!)

Het antwoord(en) dat ik heb gevonden is : Paniek ik kan ze niet beantwoorden en ik heb nog twee vragen nodig!

Hier heb ik heb ik mijn antwoorden gevonden( titel boek of tijdschrift,internetsite,of ...... Ik heb nog geen antwoorden!

Kan iemand me heel snel daarmee helpen!

!LolaSabrinola! 23 nov 2013 16:07 (CET)

Hoi Sabrinola, je bericht is niet helemaal duidelijk, maar als je hier geen antwoorden meer kan vinden, zal je het even moeten googlen. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 23 nov 2013 16:09 (CET)
Nou ik bedoelde dat ik dat dus kreeg als huiswerk en dat ik heel veel dingen moet weten over horloges om de vragen te kunnen beantwoorden en ik weet niet zoveel dingen dus paniek!
Op Wikipedia staat een lang en vrij duidelijk artikel over het horloge. Via deze link kan je hem vinden Klik (hier). Zou je ook even de volgende keer punten zetten achter de zinnen en je handtekening met de golfjes neerzetten. Zo weten we wie het heeft neergezet. Dat is net even wat makkelijker. Ik hoop dat je twee vragen uit de tekst kan halen en er antwoord op vindt. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 nov 2013 16:14 (CET)
Kijk eens op: Horloge. Southparkfan 23 nov 2013 16:15 (CET)
1 mini klein dingetje vergeten te zeggen
we mogen het niet van wikipedia :( want daar staat het in moeilijke woorden uitgelegd zei meester ook al zit ik in groep 8 maar hij vindt wikipedia te lastig doen en op jou link south kan ik jammer genoeg niet zoveel vinden :( maar wel bedankt south en ik weet dat ik moeilijk doe echt het spijt me maar je krijgt er een cijfer voor die heel erg hard voor je advies meetelt en ik wil een hoog advies ! !LolaSabrinola! 23 nov 2013 16:21 (CET)
Je kan ook kijken op Wikipedia en de informatie in je eigen woorden schrijven. En als het kan is het misschien ook wel nuttig voor op WikiKids. Southparkfan 23 nov 2013 16:23 (CET)
Maar dat vind ik allemaal te ingewikkeld sorry :) maar wel aardig dat je helpt !LolaSabrinola! 23 nov 2013 16:25 (CET)
Pleas help me hebben jullie misschien andere opties :( !LolaSabrinola! 23 nov 2013 16:28 (CET)
Je advies kan je niet alleen daarvan opbouwen. dat ligt aan andere dingen als je niveau. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit welk niveau je doet. Als je maar hard werkt en vecht tot het einde. Ik denk dat dat ene cijfer niet zoveel voor je advies betekend, maar het is wel belangrijk om goede cijfers te halen. De info op Wikipedia is een beetje moeilijk. Maar veel artikelen op WikiKids zijn er op gebasseerd. Zoals Noordoostpolder en Neushoornvogel. door de info in je eigen woorden te zetten lijkt het dan veel makkelijker. Hopelijk krijg je een hoog cijfer, dat niet zo erg meetelt voor je advies. Het ligt eraan hoe slim je bent en welk niveau je aan kunt Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 nov 2013 16:30 (CET)
Wat wil je precies weten? Southparkfan 23 nov 2013 16:30 (CET)

ik hoop dat ik inderdaad een hoog cijfer haal. ik moet weten wanneer het horloge is uitgevonden ongeveer. ik moet weten door wie het horloge is uitgevonden. En dan moet ik nog twee vragen over het horloge erbij verzinnen maar ik weet niet welke vragen ik er nog meer bij moet stellen. en als ik de vier vragen heb opgeschreven moet ik ze allemaal beantwoorden. en ik moet opschrijven waar ik ze vandaan heb. !LolaSabrinola! 23 nov 2013 16:36 (CET) p.s de tijd helemaal onderaan van jullie site staat verkeerd als het laatste bericht is geschreven om 16:36 staat er bij jullie site 15:35

Dat is wanneer de pagina voor het laatst is bewerkt, kijk hij staat nu weer anders. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 nov 2013 16:39 (CET)
Of hij is stuk. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 nov 2013 16:40 (CET)

Maar dan is het door jou toch bewerkt omdat jij als laatste getypt hebt dus dan hoor het op 16:39 te staan niet op 15:39 want het is nu 16:41

Dan staan de instellingen van jouw account nog op de zomertijd. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 23 nov 2013 16:43 (CET)

Hahaha maar ja ik ga zomenteen meedoen aan de test oke maar kunt u me dan wel even helpen met het horloge alweer :O !LolaSabrinola! 23 nov 2013 16:43 (CET)

Zou aan de golfjes willen denken, a.u.b. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 nov 2013 16:45 (CET)

Heb ik toch ook :) maar help me! pleass ik ga op me knieën. !LolaSabrinola! 23 nov 2013 16:47 (CET)

Nou, nee. Ik zie niet achter elk bericht van jou je naam staan en bedoel ik in ene keer niet na afloop. Maar leuk dat je meedeoet aan de test. Hopelijk haal je een goed cijfer. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 nov 2013 16:48 (CET)

~Mike1023~ ben je 13 jaar ik dacht veel ouder hoe kun je zoveel weten op zo een leeftijd hahah x !LolaSabrinola! 23 nov 2013 16:52 (CET)

Horloges zijn in de loop van de tijd flink veranderd. Horloges zijn uitgevonden omdat ze er op zee mee moesten navigeren en zo de tijd wilde weten. Het eerste soort horloge is gemaakt door Peter Henlein aan het begin van de 16e eeuw. Pas veel later werd het polshorloge (het horloge zoals wij het nu kennen) uitgevonden. Dat was door Patek Philippe aan het einde van de 19e eeuw. Die twee andere vragen kun je vast zelf wel bedenken! Wij zijn immers geen helpdesk die het huiswerk voor je maken. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 23 nov 2013 16:53 (CET)
Dankjewel! Apoo !LolaSabrinola! 23 nov 2013 17:00 (CET)
Vergeet je geen vier tildes (golfjes) achter je berichten te zetten? Southparkfan 23 nov 2013 16:58 (CET)

weten jullie leuke vragen over horloges? !LolaSabrinola! 23 nov 2013 17:00 (CET)

Vraagje.2

Heey!! Ik wil een vraagje stellen over waarom je altijd op het einde van je bericht 4 tidles moet zetten??Groetjes Sejdanur!! - Deze reactie werd toegevoegd door Sejdanur (overleg | bijdragen)

Omdat we dan weten van wie het bericht is. Southparkfan 24 nov 2013 00:30 (CET)

Portalen

Hallo Allemaal,

Voor sommige zal dit als een domme vraag zijn, maar mag iedereen aan een portaal bijdragen?

Flag-map of the Netherlands.svg Doeggies! - WikiPro :D 25 nov 2013 17:16 (CET)

Op WikiKids iedere gebruiker bijdragen aan een portaal of je nou 2 dagen of 2 jaar op WikiKids zit het maakt niet uit. Het gaat er meer om dat je kan werken met WikiKids en je overweg kan met een portaal. Maar, wil zelf en portaal beginnen, bij een portaal horen, er een opknappen? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 nov 2013 19:00 (CET)

Nee, ik ben misschien in de toekomst van plan om me te richten op portalen, dus daarom vroeg ik alvast wat info.

Flag-map of the Netherlands.svg Doeggies! - WikiPro :D 27 nov 2013 19:00 (CET)

Chinese Muur

hoelang is de chineze muur? - Deze reactie werd toegevoegd door Evy-anne (overleg | bijdragen)

8.850 kilometer. Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 27 nov 2013 17:19 (CET)

Harry Styles (One Direction)

Hallo Allemaal,

Ik was even wat aan het zoeken op Wikikids, en toen zag ik dat iemand wilt dat Harry Styles moet worden toegevoegd bij One Direction. Ik vraag me af of dit wel zo juist is. Harry Styles is namelijk een lid van One Direction, maar daarom moet het nog niet worden samengevoegd bij One Direction.

Flag-map of the Netherlands.svg Doeggies! - WikiPro :D 27 nov 2013 19:29 (CET)

rooms-katholieke kerk

Er bestaan twee pagina's over de rooms-katholieke kerk, namelijk de Rooms-Katholieke Kerk en de Rooms-katholieke Kerk Wil iemand ze samenvoegen en zo ja welke wordt dan de uiteindelijke versie? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 6 dec 2013 20:13 (CET)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Redirect van gemaakt. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 6 dec 2013 20:45 (CET)

En er bestaat nog een pagina Katholieke Kerk. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 7 dec 2013 18:50 (CET)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 7 dec 2013 19:39 (CET)

Carlos, Karel, Karl V

Het lijkt mij handig om de pagina Carlos V te hernoemen naar Karel V. De belangrijkste reden is dat hij zo in heel Nederland bekendstaat en hij staat zo ook op Wikipedia. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 8 dec 2013 18:34 (CET)

chinese muur

weet je nog meer informate over de chinese muur

Misschien helpt dit artikel: Chinese muur. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 dec 2013 16:39 (CET)

Monarchie in Nederland

Monarchie in Nederland heeft veel verwijzingen maar verwijst naar een redirect die ik voor verwijdering heb opgedragen en die verwijst weer naar een artikel dat volgend Beem al bestaat. Wat nu? Southparkfan 12 dec 2013 17:38 (CET)

Opgelost: Redirect naar Koningshuis (Nederland). Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 12 dec 2013 18:07 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief19&oldid=642837"