Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!

Wikikids:Clubhuis: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
(49 tussenliggende versies door 9 gebruikers niet weergegeven)
Regel 67: Regel 67:
 
:Opgelost, het was een klein foutje, wat nu is opgelost. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 2 mei 2022 23:50 (CEST)
 
:Opgelost, het was een klein foutje, wat nu is opgelost. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 2 mei 2022 23:50 (CEST)
 
::Top, dank je wel Rots61! Gr.[[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 3 mei 2022 08:07 (CEST)
 
::Top, dank je wel Rots61! Gr.[[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 3 mei 2022 08:07 (CEST)
 +
 +
== Dieren uit de geschiedenis ==
 +
ik wil een portaal maken over dieren uit de geschiedenis, wat vinden jullie daarvan?
 +
: Wat mij betreft een mooi onderwerp. Zou het eerder '''uitgestorven diersoorten''' willen noemen. Er zijn de nodige uitgestorven diersoorten reeds beschreven, maar er bestaat i.d.d. geen overzicht/portaal voor zover ik weet. Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 20 mei 2022 12:54 (CEST)
 +
 +
== Overzichten en/of portalen ==
 +
Hallo allen. Het is mij al vaker opgevallen dat er nog de nodige overzichten ontbreken (zie ook voorgaande vraag). Artikelen zijn wel beschreven en daarmee gekoppeld aan categorieën, maar er mist als het ware een instappagina van een dergelijke categorie. Maar aangezien kinderen vaak denken in grotere gehelen (containerbegrippen), zouden die ook als artikel/instappagina aanwezig moeten zijn. Een voorbeeld is de term Ziekenhuis waarin ik nu een overzicht heb gemaakt van personeel en afdelingen en zag dat er al best wat afdelingen als artikel bestonden. Heb bij [[acteur]] een koppeling gemaakt naar [[:categorie:Nederlands acteur|Nederlands acteur]] en [[:Categorie:Acteur naar nationaliteit|Buitenlandse acteurs]] om bezoekers zo gericht op dergelijke categorieën te wijzen. Ik zie dat bijvoorbeeld [[gebruiker:wouter15|Wouter15]] de pagina's op categorieën controleert en ze zo nodig aanvult. Wellicht ziet hij ook dit manco. Graag jullie mening. Mvrgr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 20 mei 2022 12:54 (CEST)
 +
:Zelf gebruik ik categorieën amper. Afgelopen jaar heb ik geprobeerd gegevens te krijgen over hoe vaak categorieën zijn bekeken, maar die wilde men niet geven, omdat het om te weinig bezoekers ging. Dat komt waarschijnlijk doordat er geen "instappagina" aanwezig is. Er wordt niets uitgelegd. En het zou wel een goede toevoeging zijn aan WikiKids. 8 jun 2022 17:18 (CEST)
 +
::Mee eens. Een mooie instappagina met uitleg hoe het zoeken in de categorieën werkt en een link naar de categorie:alles. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 jun 2022 18:02 (CEST)
 +
:::Bedankt voor jullie reactie. Heb inmiddels ook ontdekt (en werk er al een tijdje mee) dat er zij- en onderbalken zijn die een opsomming geven naar verwante artikelen. Soms ontbreekt ook daarbij nog wel eens de overkoepelende instappagina. Dat was bijvoorbeeld bij spoorlijnen het geval. Met het Pim-systeem wordt er al het nodige ondervangen, maar er zijn dus nog 'gaten'. De kracht van de wiki is juist dat zaken met elkaar verbonden kunnen worden, maar dan moet je nog wel 'door de bomen het bos kunnen zien'. Hierbij zijn de spreekwoordelijke bomen de zeg maar zwevende, losse artikelen en het bos de overkoepelende term en instappagina. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 10 jun 2022 22:52 (CEST)
 +
 +
== Ontwerp Project, en een beetje hulp nodig ==
 +
 +
Hallo, ik ben bezig met het maken van een schets voor een eventueel nieuw project. Ten eerste wil ik vragen of mijn idee voor een project goed is. Het gaat over kleine regionale talen in Europa, maar meer informatie is op mijn Kladblok.
 +
 +
Ten tweede heb ik een beetje hulp van iemand nodig om de opmaak van het project te verbeteren, naar mijn gevoel is het nu nog een beetje saai en plat. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 26 mei 2022 20:03 (CEST)
 +
:Dag Eize, ansich ziet het project er goed uit. Misschien kun je nog wat plaatjes toevoegen. Met talen is het wat moeilijker om goede afbeeldingen te vinden, maar misschien wat boorden of kaarten waar de talen gesproken worden. Dan kunnen we een datum prikken. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 31 mei 2022 13:41 (CEST)
 +
::Nog een tip voor afbeelingen: Je kunt via [[https://commons.m.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:MediaSearch&search=&type=image| commons]] uitgebreid zoeken naar plaatjes. Een zoekterm in het Engels werkt het beste, maar het kan ook in andere talen. Denk ook aan kunst. Zelf geef je al een voorbeeld in klederdracht. Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 31 mei 2022 14:12 (CEST)
 +
:::Ik zal het proberen. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 1 jun 2022 16:44 (CEST)
 +
::::Hoi Єize01, heb het artikel [[Cultuur| Cultuur]] uitgebreid en al enigszins aan jouw project gerefereerd. Sluit dus goed op elkaar aan. Misschien is het verstandig om een vast stramien per dialect aan te houden uitgaande van: WIE spreken het, WAT zijn de kenmerken, WAAR wordt het gesproken (geografisch), WANNEER is het ontstaan of verdwenen en HOE (welke wijze) wordt het gesproken (b.v. een videofragment). Succes! [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 10 jun 2022 23:03 (CEST)
 +
:::::Ik neem aan dat dat dan in de artikelen moet staan, dan kan ik bij de instructies toevoegen dat het handig is om dat te doen. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 12 jun 2022 10:54 (CEST)
 +
Goed plan! Je kunt ook eens kijken bij [[overzicht sjablonen| overzicht sjablonen]] en dan met name bij de infoboxen. Deze bevatten een soort samenvatting van het artikel en die kun je een vaste structuur geven. Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 12 jun 2022 13:42 (CEST)
 +
:Ziet er erg goed uit. Misschien kunnen we het project volgende week al laten starten (als dat gaat)? Of wil je nog dingen toevoegen? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 12 jun 2022 22:53 (CEST)
 +
::Het is het best als ik nog even wat dingen perfectioneer voordat het project begint. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 16 jun 2022 19:20 (CEST)
 +
:::Prima. {{smiley|:-)}} Stuur maar een bericht als je klaar bent. Het lijkt me een mooi project voor de zomer. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 17 jun 2022 19:41 (CEST)
 +
 +
== Layout Portaal:kunst en cultuur ==
 +
 +
Hallo, heb twee kunstvormen toegevoegd aan het [[Portaal:Kunst & Cultuur| Portaal:Kunst & Cultuur]], maar krijg het niet goed uitgelijnd. Moet ergens een foutje inzitten. Kan iemand er ff naar kijken. Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 31 mei 2022 11:39 (CEST)
 +
:Is inmiddels gelukt door het formaat van de foto's erboven aan te passen. Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 31 mei 2022 13:31 (CEST)
 +
 +
== Aantal artikelen tot 150.000 ==
 +
 +
Goedendag, ik wil op mijn [[Gebruiker:Dnlweijers|gebruikerspagina]] graag een vakje hebben met hoeveel artikelen tot de 150.000 artikelen, en eronder een inputboxje om artikel te bewerken/aan te maken. Alleen lukt het niet echt het aantal tot de 150.000 vergeleken aantal huidige artikelen goed te krijgen, momenteel heb ik:
 +
 +
:<nowiki><div style="text-align:center;">Nog '''{{#expr: 150.000- {{NUMBEROFARTICLES:R}} round 0}}''' artikelen tot de 150.000 artikelen [[Portaal:kids|Help mee]] en begin een artikel.
 +
<inputbox>
 +
type=create
 +
buttonlabel=Start nieuw artikel of bewerk een bestaand artikel
 +
</inputbox></nowiki>
 +
 +
Momenteel krijg ik: Nog -35560 artikelen tot de 150.000 artikelen<br>
 +
Zou iemand mij hier misschien mee kunnen helpen?, mvg, {{Gebruiker:Dnlweijers/Handtekening}} 5 jun 2022 11:51 (CEST)
 +
:Dag, ik heb het aangepast. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 5 jun 2022 12:01 (CEST)
 +
::Dankjewel! {{Gebruiker:Dnlweijers/Handtekening}} 5 jun 2022 18:00 (CEST)
 +
 +
== RTRC ==
 +
 +
Is er op Wikikids iets als het RTRC op [[Wikipedia]]? En is dat voor een gebruiker als mij toegankelijk? Mvg. {{Gebruiker:Dnlweijers/Handtekening}} 8 jun 2022 16:24 (CEST)
 +
:Het controleren van gebruikers is op Wikikids, alleen voorbehouden aan [[WK:M|Mods]]. Er is dus ook geen RTRC nodig. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 8 jun 2022 17:11 (CEST)
 +
 +
== "Samenwerken" anderen organisaties  ==
 +
 +
Is het een idee om verschillende organisaties en stichtingen, die al dan niet met kinderen werken, te benaderen om bij te dragen aan WikiKids. Zelf zit ik dan vooral te denken aan religieuze organisaties of groepen. Dan krijg veel informatie die ook nog eens klopt. Het nadeel is wel dat het wordt geschreven vanuit een duidelijk standpunt. Maar ik denk dat we dat wel uit de artikelen kunnen verwijderen.
 +
Qua organisaties denk ik dan aan bijvoorbeeld een grote kerk, een joodse stichting en iets boeddhistisch. Organisaties die benaderd kunnen worden, kunnen hieronder gezet worden.
 +
Wat vinden jullie van dit idee, zeg gerust als het nergens op slaat. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 21 jun 2022 18:01 (CEST)
 +
:Ik vind het een goed idee om meer artikelen over religieuze onderwerpen naar WikiKids toe te krijgen (iets wat we zeker nog missen). Natuurlijk moeten ze wel eenvoudig en zo neutraal mogelijk geschreven zijn, maar dit kan eventueel nog aangepast worden (en natuurlijk controleren we artikelen). Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 21 jun 2022 18:32 (CEST)
 +
:: Een heel slecht idee. Een beetje encyclopedie hoort objectief te zijn en niet het vehikel van een of andere religie of politieke overtuiging.  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 21 jun 2022 21:22 (CEST)
 +
 +
== Probleem met de Nieuwe Artikelen (Sjabloon) ==
 +
 +
Vanaf vandaag heb ik eindelijk mijn artikel, [[Fokker]], af. Dus wilde ik het plaatsen in het Sjabloon voor de nieuwe artikelen bij op de hoofdpagina. Toen ik probeerde de verandering te publiceren kwam er een foutmelding dat een automoderator het niet had geaccepteerd, maar ik kon verder geen reden vinden waarom. Zie ik iets over het hoofd of is er een fout in systeem? [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 29 jun 2022 17:19 (CEST)
 +
:Dag, om te voorkomen dat vandalisme wordt gepleegd hebben we een filter geplaatst. Dit betekent dat er een lijst is van mensen die het sjabloon kunnen bewerken. Ik heb je aan deze lijst toegevoegd, dus als het goed is lukt het nu. Zou je dit even willen proberen en laten weten of het is gelukt? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 29 jun 2022 19:37 (CEST)
 +
::Het is gelukt! [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 30 jun 2022 10:37 (CEST)
 +
 +
== Onjuiste informatie! ==
 +
 +
hoi. in verband van een spreekbeurt van mijn dochter ben ik op een fout gestoten. het gaat om volgende pagina.
 +
 +
wikikids.nl/[[Duitse_Democratische_Republiek]]
 +
 +
er is een stukje over het leger. het Leger in de Duitse Democratische Republiek is niet het '''rode leger''' maar heet '''NVA''' uitgeschreven '''Nationale Volksarmee'''. Dat word ook duidelijk als je de link naar rode armee volgt.
 +
: U heeft helemaal gelijk! Ik heb het aangepast.  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 1 jul 2022 14:01 (CEST)
 +
 +
== WikiKids trager ==
 +
 +
Sinds een maand merk ik dat WikiKids langzamer reageert, en meer tijd nodig heeft om een pagina in te laden. Zijn er andere gebruikers die hier ook last van hebben?  {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 2 jul 2022 12:24 (CEST)
 +
:IDD best veel last van. Krijg ook regelmatig foutmeldingen, zoals "Deze site is niet bereikbaar". Vooral pagina's met veel plaatjes zoals lijst van [[Landen van de wereld| Landen van de wereld]] laad zeer langzaam (meer dan 30 sec.). Ook als ik wil bewerken, switched die uit zichzelf over naar bewerken in brontekst. Gr. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 2 jul 2022 12:55 (CEST)
 +
::Ik heb hier ook veel last van. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 jul 2022 15:02 (CEST)
 +
:::Ik ervaar ook dat sommige WikiKids-pagina's veel tijd kosten om te laden. {{Gebruiker:Hippogryph/Handtekening}} 2 jul 2022 17:26 (CEST)

Huidige versie van 2 jul 2022 om 17:26

Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

  • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
  • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Moneteur

Mag ik moneteur worden op wikikids ?????????????

hai, (ik denk dat je moderator bedoeld, we zoeken momenteel geen nieuwe mods maar voor als er een nieuwe gezocht word zijn DIT de benodigdheden/eisen voor meer vragen zie boomhut Mvg, `BIGsmilewil je overleggen?

Portaal over Oekraïne + einde van wikiproject

Dag allemaal, ik heb hier een ontwerp gemaakt voor een portaal over Oekraïne. Tijdens het project zijn veel artikelen aangemaakt en ik wil iedereen bedanken voor hun inzet. Oekraïne is veel beter beschreven op WikiKids als voorheen, dus het doel van het project is zeker behaald. Het leek me leuk om een portaal te maken over Oekraïne, waar lezers makkelijk informatie kunnen vinden over het land (zeker gezien de huidige situatie). Voor een wikiproject staat normaal gesproken een maand (die bijna voorbij is). Op de projectpagina van het portaal kan het project verder voortgezet worden. Aangezien er nog altijd artikelen worden aangemaakt, stel ik voor om het wikiproject door te laten gaan tot en met 31 maart (het einde van de maand). Mochten jullie nog toevoegingen hebben over het portaal en de einddatum van het wikiproject hoor ik het graag. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 mrt 2022 13:47 (CET)

Ziet er goed uit dat portaal Mike. Misschien zou je het blauw van de kaders kunnen veranderen in cyaan-blauw (HEX #0057b7) en geel (#ffd700), wat meer bij de kleur van de vlag past. Wellicht kan de aandacht voorlopig voor het portaal en/of projectpagina op de startpagina blijven staan. Gr. Hanssain (overleg) 19 mrt 2022 14:29 (CET)
Ik heb de kleuren aangepast en een banner toegevoegd. Misschien kunnen we het beter in de sitenotice (het bericht bovenaan iedere pagina) een link naar het portaal zetten met als tekst: "Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne."? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 mrt 2022 13:17 (CET)
Wat mij betreft OK. Er ontbrak nog een Oblast. Met de 'overlopers' erbij zijn het er 25. Heb dat overal aangepast. Gr. Hanssain (overleg) 20 mrt 2022 13:37 (CET)
Fantastisch. Ik wacht nog even een paar dagen met het portaal online zetten voor als iemand nog aanvullingen/opmerkingen heeft. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 mrt 2022 14:11 (CET)
Heb nog even via de desktop gekeken. Is er nog iets aan de uitlijning te doen? Of hang dat b.v. van de breedte van het beeldscherm af? Gr. Hanssain (overleg) 21 mrt 2022 17:38 (CET)
Dat hangt idd van de schermgrootte af. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 mrt 2022 14:33 (CET)

Nieuwe artikelen van de week

Dag allemaal, de laatste keer dat onze lijst met artikelen van de week was geüpdatet was in 2020. Na twee jaar is het hoog tijd voor een verzameling van nieuwe artikelen. Ik heb op deze pagina een overzicht gemaakt met alle huidige artikelen en nieuwe artikelen. Zoals je ziet betekent dit het volgende:

  • Alle artikelen die meer dan twee/drie jaar geleden (grotendeels) zijn geschreven worden vervangen. Sommige artikelen wil ik echter zouden, zoals Rooms-Katholieke Kerk of communisme, aangezien het goede artikelen zijn. Deze artikelen staan daarom in beide lijsten en zullen niet veranderd worden.
  • De artikelen Koningsdag en Sinterklaas hebben vaste plekken en houden we ook vast in de desbetreffende weken.
  • Artikelen die minder dan twee of drie jaar geleden zijn geschreven houden we ook, aangezien deze artikelen vrij recent zijn uitgebreid.

Ik heb de onderwerpen zo divers mogelijk proberen te houden, maar veel langere artikelen (zeker nieuwe) gaan over geschiedenis en aardrijkskunde. Daarom is het vrij lastig om goede artikelen te vinden, die vrij recent zijn geschreven en niet over deze onderwerpen gaan. Ik heb ook nog veel nieuwe artikelen van de week nodig, dus alle suggesties zijn welkom. Heb je een suggestie, plaats het artikel/de artikelen hieronder in de reacties. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 mrt 2022 22:20 (CET)

Hoi Mike, Je hebt sowieso 10 hoofdcategorieën (zie Categorie:Alles). Daar kun je elk 5 subcategorieën uit nemen (dat zijn dus 50 categorieën) en deze verdelen over het jaar. Elk jaar kun je dan per categorie een artikel kiezen. Bijvoorbeeld onder de hoofdcategorie Cultuur heb je muziek. Dan kun je elk jaar een andere muziekstijl nemen of een muziekinstrument. Gr. Hanssain (overleg) 24 mrt 2022 23:06 (CET)
Dat lijkt me inderdaad een leuk idee. We kunnen dan ook ieder jaar een nieuw element uit het periodiek systeem doen. Ik heb nieuwe artikelen ingevuld. Als iemand nog een artikel heeft dat "onmisbaar" is, hoor ik het graag. Wijzigen kan altijd nog. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 mrt 2022 12:13 (CET)
Een gevarieerde lijst zo. Hoop dat dat de bezoekers prikkelt om verder rond te snuffelen. Gr. Hanssain (overleg) 25 mrt 2022 12:34 (CET)

Blokverzoek = beoordelingsverzoek

Eigenlijk zou het blokverzoek een beoordelingsverzoek moeten zijn aan de moderatoren. Er zijn immers mildere sancties, nog voor dat iemand geblokt wordt. Het is maar een suggestie. Gr. Hanssain (overleg) 1 apr 2022 14:05 (CEST)

De pagina is vooral bedoeld voor blokkade verzoeken. Wat mij betreft mag je waarschuwingen uitdelen als iemand een keer iets raars op een artikel zet. Je kan altijd op deze pagina kijken of iemand geblokkeerd moet worden of dat een waarschuwing genoeg is. Als er geen blokkade bijstaat, mag je het sjabloon dat erbij staat ook zelf aan diegene geven. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 apr 2022 20:47 (CEST)
Poeh, het is complexer dan ik dacht. Ik blijf wel meekijken en geef zonodig een beoordelingsverzoek. Gr. Hanssain (overleg) 1 apr 2022 21:59 (CEST)

Nieuwe afbeeldingen van de week

Dag allemaal, nadat de artikelen van de week kort geleden allemaal zijn vernieuwd, leek het me ook leuk om de afbeeldingen van de week te vernieuwen. Mocht iemand een mooie afbeelding hebben, die absoluut niet mag ontbreken, hoor ik het graag. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 apr 2022 13:42 (CEST)

Dodo

Hoe leefde de dodo en waarom is hij uitgestorven🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Dag, het antwoord op je vraag staat op de pagina dodo (klik hier). Deze vragen kun je beter stellen in de Boomhut, omdat ze daar sneller beantwoord worden. Het Clubhuis is bedoeld voor volwassenen en moderatoren. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 apr 2022 09:55 (CEST)

Maximum pagina?

Wat is eigenlijk het maximum wat je op een pagina / artikel kwijt kunt? Zoals bijvoorbeeld op de pagina Russische_invasie_van_Oekraïne_in_2022? Moet er een deel 2 komen? Gr. Hanssain (overleg) 10 apr 2022 13:14 (CEST)

Hoi, in principe hebben pagina's geen maximum. In dit geval gaat het artikel natuurlijk om een gebeurtenis die momenteel aan de gang is. Het is nu natuurlijk onduidelijk wanneer de invasie afgelopen zou zijn. Het kan morgen afgelopen zijn (laten we dat hopen) of pas over een maand. Wat je wel kan doen is het overzicht per dag verplaatsen naar een apart artikel "tijdlijn van de Russische invasie van Oekraïne in 2022". Hier kun je dan per dag een overzicht bijhouden van de invasie (op Wikipedia gebeurde dit ook met de eurocrisis). Op het artikel Russische invasie van Oekraïne in 2022 kun je dan een samenvatting plaatsen van het verloop. Ik denk dat dat een goede oplossing is, maar ik weet niet hoe anderen hierover denken. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 apr 2022 13:23 (CEST)
Is uitgevoerd. Pagina Russische invasie aangepast (met verwijzing naar). Gr. Hanssain (overleg) 11 apr 2022 14:33 (CEST)

Storing

Deze week al voor de tweede week een storing ondervonden. Kreeg ook de volgende melding: [f9307709d4ec7bfcb692a042] 2022-04-10 15:55:58: Fatale fout van type "LogicException". Raakt de server vol of zo? Hanssain (overleg) 10 apr 2022 17:58 (CEST)

Twee weken heb ik ook dit probleem twee maal ondervonden. Ik heb geen idee waaraan dit ligt (ik dacht eigenlijk dat dit met mijn eigen verbinding te maken had). Zouden anderen ook hieronder kunnen melden als zij dit probleem hebben? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 apr 2022 13:19 (CEST)
Een bekende fout, zie bijv. HIER onder "ïk ben baccc". Of HIER. Tik op een willekeurige datum en steeds verschijnen dit soort meldingen. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 11 apr 2022 14:26 (CEST)
Bedankt voor de reacties. Ik heb een mail gestuurd over deze problemen en andere problemen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 apr 2022 12:58 (CEST)

Formaat vlag in sjabloon

Hallo allen, zie dat in het sjabloon:Vlag dat deze allemaal ingesteld staan op 20px. In de weergave van een mobiel is dat ongeveer de halve letterhoogte. In Mike z'n handtekening gebeurt hetzelfde met de plaatjes. Even de vlag van België (BEL) uitgeprobeerd met 40px wat er beter uit zag en daarna weer teruggezet naar 20px. Het vlaggetje wordt uitgelijnd onder de schrijflijn (onderkant qypg). Hetzelfde probleem doet zich voor met Sjabloon:Zie ook en Sjabloon:Zie hoofdartikel (wat ook de helft kleiner wordt weergegeven dan de rest van de tekst) maar daar heb ik geen grootte instelling kunnen vinden. Overigens heb ik dat al eens eerder aangekaart. Wellicht is het ingewikkelder dan ik denk en is het vanwege weergaven op verschillende devices niet gelijk te trekken. Wellicht kunnen jullie er toch iets mee. Ik hoor het wel. Bedankt alvast. MVRGR. Hanssain (overleg) 2 mei 2022 14:07 (CEST)

Architectuur, artikel van de maand

Hallo allen, kan iemand helpen het automatisch wisselen van het maandelijkse artikel weer op gang te krijgen op Portaal:Architectuur? Zie dat de teksten (sjablonen) aanwezig zijn, maar ergens gaat iets niet goed. Mijn kennis gaat niet ver genoeg om te zien waar het aan ligt. Bedankt alvast. Gr. Hanssain (overleg) 2 mei 2022 17:38 (CEST)

Opgelost, het was een klein foutje, wat nu is opgelost. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 2 mei 2022 23:50 (CEST)
Top, dank je wel Rots61! Gr.Hanssain (overleg) 3 mei 2022 08:07 (CEST)

Dieren uit de geschiedenis

ik wil een portaal maken over dieren uit de geschiedenis, wat vinden jullie daarvan?

Wat mij betreft een mooi onderwerp. Zou het eerder uitgestorven diersoorten willen noemen. Er zijn de nodige uitgestorven diersoorten reeds beschreven, maar er bestaat i.d.d. geen overzicht/portaal voor zover ik weet. Gr. Hanssain (overleg) 20 mei 2022 12:54 (CEST)

Overzichten en/of portalen

Hallo allen. Het is mij al vaker opgevallen dat er nog de nodige overzichten ontbreken (zie ook voorgaande vraag). Artikelen zijn wel beschreven en daarmee gekoppeld aan categorieën, maar er mist als het ware een instappagina van een dergelijke categorie. Maar aangezien kinderen vaak denken in grotere gehelen (containerbegrippen), zouden die ook als artikel/instappagina aanwezig moeten zijn. Een voorbeeld is de term Ziekenhuis waarin ik nu een overzicht heb gemaakt van personeel en afdelingen en zag dat er al best wat afdelingen als artikel bestonden. Heb bij acteur een koppeling gemaakt naar Nederlands acteur en Buitenlandse acteurs om bezoekers zo gericht op dergelijke categorieën te wijzen. Ik zie dat bijvoorbeeld Wouter15 de pagina's op categorieën controleert en ze zo nodig aanvult. Wellicht ziet hij ook dit manco. Graag jullie mening. Mvrgr. Hanssain (overleg) 20 mei 2022 12:54 (CEST)

Zelf gebruik ik categorieën amper. Afgelopen jaar heb ik geprobeerd gegevens te krijgen over hoe vaak categorieën zijn bekeken, maar die wilde men niet geven, omdat het om te weinig bezoekers ging. Dat komt waarschijnlijk doordat er geen "instappagina" aanwezig is. Er wordt niets uitgelegd. En het zou wel een goede toevoeging zijn aan WikiKids. 8 jun 2022 17:18 (CEST)
Mee eens. Een mooie instappagina met uitleg hoe het zoeken in de categorieën werkt en een link naar de categorie:alles. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 jun 2022 18:02 (CEST)
Bedankt voor jullie reactie. Heb inmiddels ook ontdekt (en werk er al een tijdje mee) dat er zij- en onderbalken zijn die een opsomming geven naar verwante artikelen. Soms ontbreekt ook daarbij nog wel eens de overkoepelende instappagina. Dat was bijvoorbeeld bij spoorlijnen het geval. Met het Pim-systeem wordt er al het nodige ondervangen, maar er zijn dus nog 'gaten'. De kracht van de wiki is juist dat zaken met elkaar verbonden kunnen worden, maar dan moet je nog wel 'door de bomen het bos kunnen zien'. Hierbij zijn de spreekwoordelijke bomen de zeg maar zwevende, losse artikelen en het bos de overkoepelende term en instappagina. Hanssain (overleg) 10 jun 2022 22:52 (CEST)

Ontwerp Project, en een beetje hulp nodig

Hallo, ik ben bezig met het maken van een schets voor een eventueel nieuw project. Ten eerste wil ik vragen of mijn idee voor een project goed is. Het gaat over kleine regionale talen in Europa, maar meer informatie is op mijn Kladblok.

Ten tweede heb ik een beetje hulp van iemand nodig om de opmaak van het project te verbeteren, naar mijn gevoel is het nu nog een beetje saai en plat. Єize01 (નુ־) overleg? 26 mei 2022 20:03 (CEST)

Dag Eize, ansich ziet het project er goed uit. Misschien kun je nog wat plaatjes toevoegen. Met talen is het wat moeilijker om goede afbeeldingen te vinden, maar misschien wat boorden of kaarten waar de talen gesproken worden. Dan kunnen we een datum prikken. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 31 mei 2022 13:41 (CEST)
Nog een tip voor afbeelingen: Je kunt via [commons] uitgebreid zoeken naar plaatjes. Een zoekterm in het Engels werkt het beste, maar het kan ook in andere talen. Denk ook aan kunst. Zelf geef je al een voorbeeld in klederdracht. Gr. Hanssain (overleg) 31 mei 2022 14:12 (CEST)
Ik zal het proberen. Єize01 (નુ־) overleg? 1 jun 2022 16:44 (CEST)
Hoi Єize01, heb het artikel Cultuur uitgebreid en al enigszins aan jouw project gerefereerd. Sluit dus goed op elkaar aan. Misschien is het verstandig om een vast stramien per dialect aan te houden uitgaande van: WIE spreken het, WAT zijn de kenmerken, WAAR wordt het gesproken (geografisch), WANNEER is het ontstaan of verdwenen en HOE (welke wijze) wordt het gesproken (b.v. een videofragment). Succes! Hanssain (overleg) 10 jun 2022 23:03 (CEST)
Ik neem aan dat dat dan in de artikelen moet staan, dan kan ik bij de instructies toevoegen dat het handig is om dat te doen. Єize01 (નુ־) overleg? 12 jun 2022 10:54 (CEST)

Goed plan! Je kunt ook eens kijken bij overzicht sjablonen en dan met name bij de infoboxen. Deze bevatten een soort samenvatting van het artikel en die kun je een vaste structuur geven. Gr. Hanssain (overleg) 12 jun 2022 13:42 (CEST)

Ziet er erg goed uit. Misschien kunnen we het project volgende week al laten starten (als dat gaat)? Of wil je nog dingen toevoegen? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 12 jun 2022 22:53 (CEST)
Het is het best als ik nog even wat dingen perfectioneer voordat het project begint. Єize01 (નુ־) overleg? 16 jun 2022 19:20 (CEST)
Prima. Face-smile.svg Stuur maar een bericht als je klaar bent. Het lijkt me een mooi project voor de zomer. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 jun 2022 19:41 (CEST)

Layout Portaal:kunst en cultuur

Hallo, heb twee kunstvormen toegevoegd aan het Portaal:Kunst & Cultuur, maar krijg het niet goed uitgelijnd. Moet ergens een foutje inzitten. Kan iemand er ff naar kijken. Gr. Hanssain (overleg) 31 mei 2022 11:39 (CEST)

Is inmiddels gelukt door het formaat van de foto's erboven aan te passen. Gr. Hanssain (overleg) 31 mei 2022 13:31 (CEST)

Aantal artikelen tot 150.000

Goedendag, ik wil op mijn gebruikerspagina graag een vakje hebben met hoeveel artikelen tot de 150.000 artikelen, en eronder een inputboxje om artikel te bewerken/aan te maken. Alleen lukt het niet echt het aantal tot de 150.000 vergeleken aantal huidige artikelen goed te krijgen, momenteel heb ik:

<div style="text-align:center;">Nog '''{{#expr: 150.000- {{NUMBEROFARTICLES:R}} round 0}}''' artikelen tot de 150.000 artikelen [[Portaal:kids|Help mee]] en begin een artikel. <inputbox> type=create buttonlabel=Start nieuw artikel of bewerk een bestaand artikel </inputbox>

Momenteel krijg ik: Nog -35560 artikelen tot de 150.000 artikelen
Zou iemand mij hier misschien mee kunnen helpen?, mvg, Dnlweijers | Overlegpagina 5 jun 2022 11:51 (CEST)

Dag, ik heb het aangepast. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 jun 2022 12:01 (CEST)
Dankjewel! Dnlweijers | Overlegpagina 5 jun 2022 18:00 (CEST)

RTRC

Is er op Wikikids iets als het RTRC op Wikipedia? En is dat voor een gebruiker als mij toegankelijk? Mvg. Dnlweijers | Overlegpagina 8 jun 2022 16:24 (CEST)

Het controleren van gebruikers is op Wikikids, alleen voorbehouden aan Mods. Er is dus ook geen RTRC nodig. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 8 jun 2022 17:11 (CEST)

"Samenwerken" anderen organisaties

Is het een idee om verschillende organisaties en stichtingen, die al dan niet met kinderen werken, te benaderen om bij te dragen aan WikiKids. Zelf zit ik dan vooral te denken aan religieuze organisaties of groepen. Dan krijg veel informatie die ook nog eens klopt. Het nadeel is wel dat het wordt geschreven vanuit een duidelijk standpunt. Maar ik denk dat we dat wel uit de artikelen kunnen verwijderen. Qua organisaties denk ik dan aan bijvoorbeeld een grote kerk, een joodse stichting en iets boeddhistisch. Organisaties die benaderd kunnen worden, kunnen hieronder gezet worden. Wat vinden jullie van dit idee, zeg gerust als het nergens op slaat. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 21 jun 2022 18:01 (CEST)

Ik vind het een goed idee om meer artikelen over religieuze onderwerpen naar WikiKids toe te krijgen (iets wat we zeker nog missen). Natuurlijk moeten ze wel eenvoudig en zo neutraal mogelijk geschreven zijn, maar dit kan eventueel nog aangepast worden (en natuurlijk controleren we artikelen). Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 jun 2022 18:32 (CEST)
Een heel slecht idee. Een beetje encyclopedie hoort objectief te zijn en niet het vehikel van een of andere religie of politieke overtuiging. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 21 jun 2022 21:22 (CEST)

Probleem met de Nieuwe Artikelen (Sjabloon)

Vanaf vandaag heb ik eindelijk mijn artikel, Fokker, af. Dus wilde ik het plaatsen in het Sjabloon voor de nieuwe artikelen bij op de hoofdpagina. Toen ik probeerde de verandering te publiceren kwam er een foutmelding dat een automoderator het niet had geaccepteerd, maar ik kon verder geen reden vinden waarom. Zie ik iets over het hoofd of is er een fout in systeem? Єize01 (નુ־) overleg? 29 jun 2022 17:19 (CEST)

Dag, om te voorkomen dat vandalisme wordt gepleegd hebben we een filter geplaatst. Dit betekent dat er een lijst is van mensen die het sjabloon kunnen bewerken. Ik heb je aan deze lijst toegevoegd, dus als het goed is lukt het nu. Zou je dit even willen proberen en laten weten of het is gelukt? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 jun 2022 19:37 (CEST)
Het is gelukt! Єize01 (નુ־) overleg? 30 jun 2022 10:37 (CEST)

Onjuiste informatie!

hoi. in verband van een spreekbeurt van mijn dochter ben ik op een fout gestoten. het gaat om volgende pagina.

wikikids.nl/Duitse_Democratische_Republiek

er is een stukje over het leger. het Leger in de Duitse Democratische Republiek is niet het rode leger maar heet NVA uitgeschreven Nationale Volksarmee. Dat word ook duidelijk als je de link naar rode armee volgt.

U heeft helemaal gelijk! Ik heb het aangepast. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 1 jul 2022 14:01 (CEST)

WikiKids trager

Sinds een maand merk ik dat WikiKids langzamer reageert, en meer tijd nodig heeft om een pagina in te laden. Zijn er andere gebruikers die hier ook last van hebben? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 2 jul 2022 12:24 (CEST)

IDD best veel last van. Krijg ook regelmatig foutmeldingen, zoals "Deze site is niet bereikbaar". Vooral pagina's met veel plaatjes zoals lijst van Landen van de wereld laad zeer langzaam (meer dan 30 sec.). Ook als ik wil bewerken, switched die uit zichzelf over naar bewerken in brontekst. Gr. Hanssain (overleg) 2 jul 2022 12:55 (CEST)
Ik heb hier ook veel last van. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 jul 2022 15:02 (CEST)
Ik ervaar ook dat sommige WikiKids-pagina's veel tijd kosten om te laden. Hippogryph Overleg 2 jul 2022 17:26 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=721287"