Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Internationaal recht en Argentinië

Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 272: Regel 272:
 
alvast bedankt Amalia.b
 
alvast bedankt Amalia.b
 
:Nee, dat weten we helaas niet. Je zult het antwoord ergens anders moeten zoeken. {{Gebruiker:Vviktorie!!/handtekening2}} 20 sep 2018 22:05 (CEST)
 
:Nee, dat weten we helaas niet. Je zult het antwoord ergens anders moeten zoeken. {{Gebruiker:Vviktorie!!/handtekening2}} 20 sep 2018 22:05 (CEST)
 +
 +
== hoe doe ik een plaatje bij mijn artikel ==
 +
 +
hoe doe ik een plaatje bij mijn artikel?
 +
ik had een artikel over thomas bach geschreven maar ik wil er een plaatje bij doen maar ik snap niet hoe dat moet

Versie van 24 sep 2018 11:24

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

 • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Nieuw uiterlijk LIVE!

Hallo allemaal, zojuist heb ik het nieuwe WikiKids uiterlijk LIVE gemaakt. Als je als geregistreerde gebruiker dit uiterlijk nog niet ziet, kies dan via Speciaal:Voorkeuren weer voor het WikiKids uiterlijk. Mensen die nu monobook of vector gebruiken zien het nieuwe uiterlijk dus nog niet. Op de pagina's aanmelden, registeren en voorkeuren is het oude uiterlijk nog te zien. Hier wordt aan gewerkt. Ook het lettertype in de hoofdnaamruimte is aangepast. Artikelen hebben nu dus een groter lettertype. Mochten jullie foutjes tegenkomen, maak dan alsjeblieft een screenshot en plaats deze hier zodat ik er naar kan kijken. Groetjes, :) apoo overleg 31 jul 2018 23:54 (CEST)

Prachtig, maar er zitten hier en daar nog een paar 'bugjes'. Bij Speciaal:Voorkeuren zie je de nieuwe skin gemengd met de oude gele skin, maar ik begreep uit je vorige bericht dat onder andere hieraan nog werd gewerkt. De lettertypes op artikelen zijn misschien even wennen vanwege de grootte, maar in navigatiesjablonen (dan neem ik het artikel Eredivisie 2017/18 als voorbeeld (scroll helemaal naar beneden voor het navigatiesjabloon) mag het lettertype wel kleiner, in de oude versie was dit prima maar dit is echt veel te groot. Vreemd genoeg zijn de lettergroottes in de navigatiesjablonen wel weer klein als je naar het artikel van het sjabloon zelf toe gaat... Tot nu toe zie ik verder nog geen foutjes, mooi gedaan! Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 1 aug 2018 10:14 (CEST)
Dat klopt, want de sjabloonnaamruimte heeft gewoon het oude formaat lettertype. Het heeft de aandacht! :) apoo overleg 1 aug 2018 11:02 (CEST)
Fantastisch! Ook heel erg bedankt voor het aanpassen van de sitenotice. Ik zal nu meteen via Instagram en Facebook het bericht verspreiden. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 aug 2018 11:36 (CEST)
Goed om te horen @Apoo! Vreemd genoeg is het ene navigatiesjabloon op Eerste divisie 2018/19 (als voorbeeld) onderaan in het groot en de andere is juist 'gewoon' zoals het hoort. Overigens zijn de lettergroottes in de tabellen niet gewijzigd in de nieuwe skin, maar dit hoeft van mij ook niet per sé, het staat prima zo! Face-grin.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 1 aug 2018 18:42 (CEST)
De tabellen heb ik bewust niet meegenomen inderdaad. Ik weet waar het probleem ligt en ik ga op zoek naar een passende oplossing, ik heb alleen de komende week niet zo veel tijd. Groet, :) apoo overleg 1 aug 2018 19:04 (CEST)
Zou er alleen nog wel even naar het volgende kunnen worden gekeken: Op elke pagina zie ik het nieuwe uiterlijk van WikiKids, behalve op de pagina voor aanmelden/inloggen. Hier zie ik nog het oude uiterlijk. Ik weet niet of meer mensen hier last hebben, of dat het aan mijn laptop ligt. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 aug 2018 21:07 (CEST)
Zoals ik in mijn eerste bericht al vermelde: Op de pagina's aanmelden, registeren en voorkeuren is het oude uiterlijk nog te zien. Naar een oplossing wordt gezocht. :) apoo overleg 1 aug 2018 22:24 (CEST)
@Stef 1999: Ik heb het lettertype aangepast. Op dit moment is het lettertype in de hoofdnaamruimte groter. Dit geldt voor de tekst, nu ook voor de tabellen en voor de inhoudsopgave. Sjablonen (zoals navigatie, werk, infoboxen) behouden hun "oude" lettertype. :) apoo overleg 2 aug 2018 12:11 (CEST)
Oh ik dacht dat je juist zei dat je de tabellen bewust niet wilde wijzigen en dat je dit zo wilde laten staan, persoonlijk zie ik dit liever teruggedraaid worden omdat de tabellen, ook ten opzichte van de grotere lettertype's in de artikelen, eigenlijk prima waren gebleven. Nu is de tekstgrootte in de tabel gewoon echt te groot, zie hier het verschil ten opzichte van de rest van het artikel, of is dit gewoon een kwestie van wennen en ligt het aan mij dat ik dit te groot vind? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 2 aug 2018 16:15 (CEST)
Er zijn grenzen aan wat technisch mogelijk is. De grootte van de tabellen is met 1% gewijzigd. Ik denk dat het gewoon even wennen is. Op Wikipedia is het immers ook zo. :) apoo overleg 2 aug 2018 18:11 (CEST)
Het gekke is dat de letters in de tabellen soms niet even groot zijn (zie Eerste divisie 2018/19 (wederom) als voorbeeld), de ene keer zijn ze allebei even groot en de andere keer verschillen ze van lettergrootte. Tevens worden de lettergroottes bij het voorvertonen van je bewerking de ene keer 'groot' weergeven en de andere keer op de oude 'kleine' manier – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 2 aug 2018 18:22 (CEST)
Dat van de voorvertoning zie ik ook inderdaad. Alleen zie ik geen verschil in tabellen. Welke tabellen heb je het dan over? :) apoo overleg 2 aug 2018 18:43 (CEST)
Sorry, verkeerde linkje... Zie Eerste divisie 2017/18 voor het verschil in de tabellen bij de ranglijst, periodestanden en uitslagen (scores). – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 2 aug 2018 18:46 (CEST)
Kun je mij een screenshot mailen? Ik zie op meerdere browsers geen verschil tussen deze tabellen. Ook in de broncode zie ik niets wat er op zou kunnen wijzen dat de tabelopmaak van elkaar verschilt. Groet, :) apoo overleg 2 aug 2018 19:24 (CEST)
Zal ik doen! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 3 aug 2018 09:09 (CEST)
Wat is het mooi geworden, 't viel me meteen op! Stuk moderner en frisser zo. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 13 aug 2018 00:49 (CEST)
De nieuwe skin is inmiddels ook zichtbaar op Speciaal:Aanmelden en Speciaal:Voorkeuren. Groet, :) apoo overleg 13 aug 2018 16:50 (CEST)

WikiKidsAtlas en jullie mening

Beste iedereen,
De WikiKidsAtls is na circa 7 maanden verbouwen bijna af (alleen nog het Portaal:Verenigde Staten). Voordat ik helemaal klaar ben ermee, zou ik graag aan jullie willen vragen of er nog aandachtspunten of verbeterpunten. Het gaat om de volgende delen van de Atlas:

 • Portaal:WikiKidsAtlas zelf (plus inschrijving en projectpagina).
 • De continentale portalen over Europa, Azië, Oceanië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika.
 • De landelijke portalen over Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Italië, Denemarken, Canada, Verenigde Staten, Japan en Filipijnen.

Alvast met bedankt voor eventuele tips en opmerkingen. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 aug 2018 14:11 (CEST)

Ik zal de galerij van Portaal:Frankrijk opknappen. Verder vind ik dat de renovatie erg geslaagd is! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 9 aug 2018 14:46 (CEST) PS Vooral de continentale portalen zijn in mijn ogen erg mooi geworden!
Heel erg bedankt. In de continentale portalen is ook de meeste tijd gaan zitten. Als je de galerij zou willen opknappen zou ik dat erg fijn vinden. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 aug 2018 14:54 (CEST)

Handtekening

moet ik een handtekening echt maken ? ik snap er niets van ... Waarom 2 pagina's? en wat moet ik er op zetten ?Ake (overleg) 9 aug 2018 16:44 (CEST) Ake

Nee dat hoeft niet, zolang je achter ieder bericht maar "~~~~" neerzet. Je naam en de datum verschijnen dan automatisch zodat we weten wie het bericht heeft geplaatst. Groet, :) apoo overleg 9 aug 2018 16:51 (CEST)

groepwerk

Hoi iedereen , zou ik jullie mening mogen over een portaal wat ik wil beginnen ? ik zou graag een portaal over dino's beginnen ,maar niet alleen . groepswerk dus... wat vinden jullie ?Ake (overleg) 9 aug 2018 17:03 (CEST) mvg Ake ik vind het goed je moet gewoon doen wat jij wil

Beginnetje

Is het niet beter om een wat kleiner assortiment met beginnetjes hebben? Of een artikel die binnen een paar dagen verbeterd moet worden.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 aug 2018 15:51 (CEST)

Hoezo? We hebben op dit moment 5.000 beginnetjes (artikelen met minder dan 5 zinnen en/of zonder plaatje). Dat is inderdaad veel, maar daarom hebben gebruikers wel heel veel keuze om een beginnetje uit te kiezen en die te verbeteren :-). :) apoo overleg 11 aug 2018 16:44 (CEST)

Badges

Laatst kwam Coolenleuk met het voorstel om badges in te voeren. Kleine plaatjes die je kunt verdienen met het doen van een prestatie (zoals een aantal bewerkingen, uploads, nieuwe pagina's, etc.). Nu is daar geen bestaand systeem voor wat we klakkeloos kunnen installeren, maar ik ben recent zelf een beetje begonnen met het maken van extensies voor een wiki en dat gaat me redelijk makkelijk af. Zo makkelijk dat ik zelfs al een klein beginnetje heb gemaakt met een systeem zoals Coolenleuk voorstelde. Voordat ik hier al mijn aandacht en tijd in ga steken wil ik graag van jullie weten wat jullie hier van vinden. Het systeem gaat er dan als volgt uitzien: je hebt een lijst met de te behalen badges, je kunt op je gebruikerspagina iets neerzetten waar automatisch al je behaalde badges in komen te staan, sommige badges behaal je automatisch, moderators kunnen ook bepaalde badges geven aan gebruikers, badges behaal je door prestaties, dus: een aantal bewerkingen, een aantal uploads, maar bijvoorbeeld ook door een keer te bewerken op kerst of met Pasen bijvoorbeeld. Zo kun je nog veel meer dingen bedenken. Ik vind het zelf een leuk idee, een badge is een kleinigheidje die je aanmoedigt om te bewerken. Ik denk zeker dat het meer kinderen motiveert om (langer) bij te dragen aan WikiKids. Daarnaast passen dan de sterren die je aan iemand kunt geven als bijzonder of persoonlijk compliment. Over de precieze inhoud kunnen we nog nadenken, maar ik hoor graag of jullie dit een leuk idee vinden. :) apoo overleg 13 aug 2018 17:08 (CEST)

Ik vind het een goed idee! Maar niet voor alles moet een Badge komen. Het moet een "eer" voor diegene zijn. Dus niet met de eerste bewerking. Maar bijvoorbeeld bij de 50e. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 13 aug 2018 17:33 (CEST)
Zelf ben ik niet super enthousiast. Ik snap dat badges inderdaad als een stimulans zouden kunnen werken, maar wat me vooral tegenstaat is de focus op "aantal". Ik vind het zelf namelijk helemaal niet zo interessant hoeveel bewerkingen iemand doet, hoeveel plaatjes iemand uploadt of hoelang iemand online is. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit en ik ben bang dat nieuwe gebruikers door de badges niet per se beter gaan bijdragen, maar vooral meer. In het ergste geval gaan gebruikers alleen maar kleine bijdragen doen of matige foto's uploaden om aan een badge te komen. Van de badges voor bewerken met Pasen of Kerst snap ik de bedoeling niet zo. Ik ben benieuwd wat andere gebruikers ervan vinden, want ik vind het in de basis geen slecht plan en als het goed gedaan wordt kan zo'n badge-systeem inderdaad een aanwinst zijn voor WikiKids. Groetjes, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 13 aug 2018 18:59 (CEST)
Dat vind ik zeker goede argumenten, ik noemde slechts wat voorbeelden, wat mij betreft hoeft de focus inderdaad ook niet te liggen op aantallen. Hoe zie jij dan wel de aanwinst er van in? Heb je voorbeelden? :) apoo overleg 13 aug 2018 19:06 (CEST)
Ik denk dat het sowieso leuk is om een badge te krijgen voor iets wat je voor het eerst doet. Een badge voor je eerste geüploade afbeelding, je eerste artikel, de eerste keer dat je iemand anders verwelkomt, misschien voor als je je gebruikerspagina aanmaakt, zoiets. Dat lijkt me namelijk echt motiverend, omdat je dan iets voor het eerst doet, erin slaagt en als beloning zo'n badge ontvangt. Ook is het misschien leuk om een badge te ontvangen als je een bevestigde gebruiker wordt. Mij lijkt het dus leuk als die badges echt een beloning zijn voor iets nieuws dat je geleerd hebt. En we hoeven natuurlijk ook geen 200 badges te bedenken, ik denk dat een stuk of 10-15 wel genoeg zouden zijn. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 13 aug 2018 19:44 (CEST)
Ik begrijp dat jullie allenmaal een bijzonder idee vinden, maar het gaat hier om de toekomst. We werken hier met ik denk 10 vaste gebruikers. We moeten nieuwe mensen werven. Niemand uit mijn klas weet dat die artikelen handmatig worden geschreven. Zij denken dat die zomaar komen. Met een beloningssysteem als dit kan je mensen verleiden om toch bijvoorbeeld om een heel artikel te schrijven of de zo veel bewerkingen te halen. Ik denk dat goede momenten voor een badge zijn:
 • 500 bewerkingen
 • 10 bewerkingen
 • 100 bewerkingen
 • 250
 • 1000
 • 2500
 • 5000
 • 7500 en zo door
 • 3 geschiedenis artikelen
 • 3 wetenschapsartikelen
 • 3 entertaimenten artikelen
 • 3 godsdienstartikelen
Je moet wel veel badges hebben, zo'n 30 Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 17 aug 2018 08:49 (CEST)
Ik vind het zeker geen bijzonder idee, ik vind het juist een heel leuk idee. Ik heb een groot deel van de extensie al bijna af. Ik ben het alleen wel met Vviktorie eens dat je wel wat moet doen voor badges. Wat je nu al veel ziet gebeuren is dat gebruikers 20 keer op "opslaan" klikken terwijl ze maar één of twee woorden hebben toegevoegd en dan wel zeggen dat ze 20 bewerkingen erbij hebben terwijl dat ook in één bewerking had gekund. Ik denk zelf nog aan badges voor bijvoorbeeld het stemmen op de awards, het nomineren van een artikel of een badge voor wanneer een artikel die jij hebt genomineerd een award heeft gekregen. Die kun je niet behalen door te spammen, maar wel door actief te zijn op WikiKids. Je kunt ook nog badges geven voor het meedoen aan een WikiTest bijvoorbeeld of als je actief bent geweest bij het bouwen van een portaal. Voor veel bewerkingen hebben we al sterren. Wat is er nou leuker dan een persoonlijk bericht van een gebruiker om je te bedanken voor je vele bewerkingen? :) apoo overleg 17 aug 2018 11:57 (CEST)
Vindt ik ookEmblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 17 aug 2018 17:01 (CEST)
Ik ben zeker een voorstander hiervan. Wel vind ik dat er goed opgelet moet worden dat je niet voor hetzelfde een ster en een badge kunt krijgen (want dat is een beetje te), maar dat is a piece of cake. Ik ben erg benieuwd! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 18 aug 2018 12:40 (CEST)

Ik heb al een aantal van bovenstaande ideeën meegenomen. Als jullie nog voorstellen hebben voor badges dan hoor ik dat graag. Het liefste badges voor: de eerste keer ....., of badges waar je echt wat voor moet doen (zoals een award winnen, .... dagen achter elkaar bewerken). :) apoo overleg 23 aug 2018 12:38 (CEST)

Foutje in broncode

Op het portaal is een foutje in de broncode wie helpt mij? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 16 aug 2018 08:46 (CEST)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd - :) apoo overleg 16 aug 2018 17:50 (CEST)

Wil jij moderator worden?

Dit jaar hebben we afscheid genomen van Stef 1999 en Wiki7 als moderator. Dat betekend dat ons team van moderators op dit moment uit 5 gebruikers bestaat. Van die gebruikers is niet iedereen altijd even actief en zeker met vandalismebestrijding kunnen we soms een handje gebruiken. De kans is daarom groot dat we ergens in het komende halfjaar weer op zoek gaan naar een nieuwe moderator. Wil jij dat graag worden? Lees dan de pagina Wikikids:Moderator worden alvast door voor de eisen en de verwachtingen die we van je hebben! Zo ben je straks goed voorbereid als je je kunt aanmelden. Wanneer dat is weten we nog niet! Groet, :) apoo overleg 22 aug 2018 13:21 (CEST)

He Apoo, ik zou heel erg graag Moderator willen worden. Ik kan goed met gebruikers over weg. Na de zomervakantie ben ik weer een stuk meer actief doordat ik naar een andere school ga. Ik bestrijd soms vandalisme en ik zou erg graag moderator werk willen doen. Dus ik zou het graag willen.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 23 aug 2018 09:13 (CEST)
Vooral goed actief blijven de komende maanden! We zullen een berichtje plaatsen in de Boomhut wanneer je je kunt aanmelden. De activiteit, zeker met vandalisme bestrijding, is een van de belangrijkste dingen waar we op zullen letten bij het kiezen van een nieuwe moderator. Groetjes, :) apoo overleg 23 aug 2018 09:35 (CEST)
Wat als er geen vandalisme is of iemand me voor is ?Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 23 aug 2018 16:36 (CEST)
Vandalisme zal er sowieso de komende periode (helaas) zijn. Dat is iets waar je haast dagelijks last van blijft houden, zeker als de scholen weer zijn begonnen. Als iemand je voor is dan kan je altijd nog controleren of diegene het goed heeft gedaan. Dus is de juiste versie teruggedraaid, is de gebruiker aangesproken en is er een eventueel blokverzoek uitgedeeld. Daarnaast zal jij de volgende keer weer iemand anders voor zijn. Naast de hoeveelheid vandalisme dat bestrijd kijken we natuurlijk ook naar hoe je dat doet. Naast vandalisme letten we bij het kiezen van een moderator ook op het helpen van gebruikers, het beantwoorden van vragen in de Boomhut, het doorgeven van technische fouten, het verwelkomen van nieuwe gebruikers, etc. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 aug 2018 18:22 (CEST)
Doe ik dat al goed?Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 24 aug 2018 07:30 (CEST)
Wat ik tot nu toe de afgelopen tijd heb gezien heb je goed gedaan Face-wink.svg. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 aug 2018 20:46 (CEST)

Hoi wikikids

Je taal is veel te moeilijk voor kinderen - Deze reactie werd toegevoegd door Allekup05 (overleg | bijdragen)

Hoi, waar vind je onze taal te moeilijk? Misschien kunnen we het dan simpeler maken. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 23 aug 2018 11:46 (CEST)

Project:Beieren

Dag iedereen! Zoals jullie misschien al wisten ben ik deze zomer naar Beieren en Oostenrijk geweest en het viel me op dat er eigenlijk weinig over Beieren op WikiKids staat. Beieren is naar mijn mening een prachtige deelstaat, met veel natuur, een rijke geschiedenis en prachtige steden. Daarom ben ik het Project:Beieren gestart. Vanaf volgende week tot en met eind september/begin oktober loopt dit project. Ik hoop dat er meer gebruikers zijn die enthousiast zijn over Beieren en een steentje willen bijdragen aan dit project. Alvast erg bedankt en veel schrijfplezier! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 aug 2018 15:51 (CEST)

Ik zal er ook graag aan mee willen helpen, aangezien geografie één van mijn sterkste punten zijn. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 24 aug 2018 09:57 (CEST)

printen

hoi!


Ik wil graag weten hoe je een werkstuk hierop kan uitprineten voor mijn werkstuk op school. Kan iemand mij helpen?Zoja geef dan een reactie graag! GR Ellobella

Hallo Ellobella, ik heb gekeken en hier staat het duidelijk uitgelegd in stapjes: https://nl.wikihow.com/Kaarten-van-Google-printen Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 25 aug 2018 19:19 (CEST)
Ik denk niet dat die link duidelijk is omdat daar hele andere stappen gedaan worden voor het printen van een kaartje van Google maps. Die zijn hier niet nodig. De vraag is hoe dingen van WikiKids geprint kunnen worden. Dat gaat als volgt: als je een artikel hebt gevonden die je uit wilt printen dan klik je links in het menu bij het kopje “hulpmiddelen” op “printvriendelijke versie”. Daarna klik je de “crtl” + “p” toets in op het toetsenbord en dan klik je op “adrukken”. Vraag om hulp van een volwassene als het je niet lukt. Groetjes, :) apoo overleg 25 aug 2018 21:05 (CEST)

Gebruikers verwelkomen

Hoi allemaal, ik zie dat iedereen goed bezig is met het verwelkomen van gebruikers. Alleen wil ik jullie er op wijzen dat gebruikers die midden in de nacht worden aangemaakt en een naam hebben zoals "WayneBostick317", dus "VoornaamAchternaam123" spambots zijn. Dit zijn robots die reclame willen plaatsen op WikiKids. Hun bewerkingen worden tegengehouden door ons spamfilter (dat kun je op deze pagina zien). Deze accounts verwelkomen heeft dus eigenlijk niet zo veel nut :-). Als je twijfelt of iets een spambot is mag je natuurlijk gewoon verwelkomen, maar als je ziet in het logboek dat ze spambots zijn hoef je dat eigenlijk niet te doen en is het misschien zonde van je tijd. Verder wil ik graag zeggen dat ik vind dat iedereen goed bezig is op WikiKids! Groet, :) apoo overleg 26 aug 2018 14:07 (CEST)

Ik kan de filter niet zien! Hiernaast is de afbeelding
Foutje filter.png
Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 aug 2018 11:55 (CEST)
Nu wel als het goed is! Groet, :) apoo overleg 27 aug 2018 12:01 (CEST)
Ja nu kan ik het zien bedankt daarvoor. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 aug 2018 14:31 (CEST)

Andere hazes

Er is nog geen artikel over Andre hazes kan iemand het maken ik heb nog niet genoeg ervaring ik vind namelijk erg belangrijk dat mensen weten wie andre hazes is Alvast Bedankt - Deze reactie werd toegevoegd door Feitmaster (overleg | bijdragen)

CURRENTTIME

Kunnen jullie sjabloon:CURRENTTIME 2 uur vooruit zetten? I.V.M. zomertijd. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 29 aug 2018 14:29 (CEST)

Nee dat kan helaas niet. Je kunt de tijd zelf aanpassen via je voorkeuren. Maar dat veranderd het sjabloon currenttime helaas niet. Groet, :) apoo overleg 3 sep 2018 17:51 (CEST)

dierenambulances

waarom is er niks te vinden over dieren ambulances? PS ik moet er een spreekbeurt over doen- Deze reactie werd toegevoegd door ZOZO10 (overleg | bijdragen)

Hoi ZOZO10 ik heb gezocht en ik vond 1 pagina over de Dierenambulance als je zelf meer weet mag je dat ook op de pagina zetten. Dan hebben andere kinderen er ook wat aan. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 29 aug 2018 15:00 (CEST)

preniet

hoi iedereen , ik wil een artikel van de prehniet maken maar ik weet niet vanwaar hij komt ? (op wikipedia heb ik al gekeken daar stond de verkerde ik zoek een groene)29 aug 2018 17:40 (CEST)

mvg Ake

Op deze site staat: wordt onder andere gevonden in Zuid-Afrika, Mali, Namibië, India, de Verenigde Staten, Canada, Marokko, China, Australië, Duitsland en Engeland. Volgens mij wordt prehniet dus over de hele wereld gevonden. Groetjes, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 29 aug 2018 17:46 (CEST)

Kolonies v Amerika

Hoe heten de kolonies van Amerika, zou je dat op de pagina kunnen zetten SOS HELP! - Deze reactie werd toegevoegd door Simamiitje (overleg | bijdragen)

Hoi, bedoel je de dertien koloniën (in de tijd dat de VS nog bij Groot-Brittannië hoorden) of de koloniën die de VS zelf hadden. Over het laatste onderwerp is helaas nog geen artikel, maar het waren onder meer alle gebieden die ze nu bezitten, de Filipijnen en het Panamakanaal. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 aug 2018 20:26 (CEST)

Onderin

Onderin de pagina staat dit:


Privacybeleid Over Wikikids Voorbehoud

Bij over Wikikids is het een doorverwijzing kan dat verandert worden? (Want ik vind het niet netjes staan)

MVG, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 30 aug 2018 20:49 (CEST)

dierenambulances

Er is niks te vinden over dierenambulance(s)

Jawel. Die vraag hebben we al voor je beantwoord! Op deze pagina: Dierenambulance staat informatie. Het is alleen niet veel. :) apoo overleg 1 sep 2018 10:08 (CEST)

Onderwerp

welk land is het platste land ter wereld

Bedoel je misschien het vlakste land? De Boomhut is in principe bedoelt voor WikiKids vragen, voor één keer beantwoord ik deze vraag. Dit antwoord heb ik gevonden op startpagina(dot)nl

Waarschijnlijk de Republiek der Maldiven:

 • Laagste landpunt: 0 m
 • Hoogste landpunt: 2,4 m

Ter vergelijk, Nederland

 • Hoogste landpunt: 323 m (Vaalserberg in Limburg)
 • Laagste landpunt - 6,76 m (Nieuwerkerk aan de IJssel)


Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 1 sep 2018 13:51 (CEST)

Pabo-studenten

Dag allemaal,

Ook dit jaar zullen onze Pabo-studenten weer artikelen gaan schrijven op WikiKids. Deze keer worden ze niet alleen door mij begeleid hierbij maar ook door mijn collega Don Zuiderman. Ook dit jaar zullen we weer het Pabo-sjabloon ({{Pabo}}) gebruiken zodat duidelijk is waar ze aan werken. Hopelijk loopt dit jaar ook alles weer in goede banen. Mocht er iets niet goed gaan, kun je het de student natuurlijk altijd laten weten op zijn overlegpagina. Mocht daar geen gehoor aan worden gegeven (het zijn allemaal nieuwe gebruikers) dan kun je natuurlijk ook contact met mij of mijn collega opnemen op onze overlegpagina's. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 4 sep 2018 09:03 (CEST)

Wat gebeurt er met een artikel als er een pabo sjabloon op staat? Mag je hem dan niet bewerken of zo? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 sep 2018 18:53 (CEST)
Als het goed is maken studenten een nieuw artikel, soms is een artikel niet helemaal geschikt voor op WikiKids of kan de informatie beter worden toegevoegd aan een al bestaand artikel. In plaats van dat we dat dan direct doen wachten we er mee totdat de studenten beoordeeld zijn. We zetten er dus geen {{beginnetje}}, {{weg}} of categorieën op die artikelen. We hebben ook liever niet dat je het nieuwe artikel bewerkt omdat de student een cijfer krijgt voor zijn of haar werk. Je moet het eigenlijk zien als een werk-sjabloon. Laat de student even zijn werk doen totdat de beoordeling is geweest. Als je vragen of opmerkingen hebt kunt je die altijd stellen op de overlegpagina van het artikel of aan de student zelf! :) apoo overleg 4 sep 2018 19:03 (CEST)
Moeten de oude sjablonen van de artikelen af? En kan als hij beoordeeld word gelijk in dat sjabloon CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd gezet.MVGVinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 6 sep 2018 12:43 (CEST)
De oude artikelen moeten nog worden nagelopen inderdaad, dat hebben we voor een groot gedeelte al gedaan maar nog niet met alles. Vanaf 1 maart 2019 is alles beoordeeld. Er komt niet in het sjabloon te staan dat dit is gebeurd. Groetjes, :) apoo overleg 6 sep 2018 12:46 (CEST)
Is het niet een idee dat op elke gebruikerspagina van een PABO-student(e) staat dat hij/zij een PABO-student(e) is? Want dan kan ik op een artikel bijv. geen Categorie of Beginnetje zetten. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 12 sep 2018 15:04 (CEST)

vraag

hoe kan je een eigen artikel maken en hoe zit dit allemaal in elkaar? ik ben hier nieuw, daarom ook zoveel vragen

Hoihoi! Hier staan veel bruikbare tips! Klik! Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 7 sep 2018 20:34 (CEST)

Himalaya zout

Hallo Ik ben Ada en ik zou graag willen weten wie het Himalaya zout heeft ontdekt. Dat staat nog niet op wikikids en ergens anders kan ik het ook niet vinden.

Alvast bedankt

Ada

Hoi, ik ben bang dat je artikel (nog) niet op WikiKids te vinden is. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 sep 2018 12:46 (CEST)

Aanmoedegingsbericht

Je bent lekker bezig! Ga zo door!
Emblem-cool.svg
Even een complimentje.... Boomhut!

het is leuk om te zien dat je zo goed bezig bent, dus ik zegt het maar even. Wij vinden het fijn om te zien dat ook nieuwe gebruikers lekker schrijven en hun kennis overbrengen naar de hele wereld. Ga zo door Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? Als je inspiratie nodig hebt kan je hier kijken naar veel gezochte artikelen die er nog niet zijn. Deel jouw Wikikids momentje trouwens #wikikids op social media.

Handige plekken op Wikikids:

 • De Zandbak - Hier kan je dingen uitproberen.
 • Het Kidsportaal Geen zin om je vraag te bespreken? Op dit portaal staat veel over hoe je moet bewerken.
 • De Boomhut De plek van Wikikids om vragen te stellen en over dingen te praten.

Beste iedereen: Ik heb geprobeerd een aanmoedigingsbericht te maken. Als een gebruiker al twee of meer goede bewerkingen heeft gedaan, krijgt hij van mijn zo'n aanmoedigingsbericht. Ik zou willen weten van jullie wat jullie er van vinden. Als jullie het leuk vinden mogen jullie het ook gebruiken, zo niet, gebruik het alleen zelf.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 7 sep 2018 17:35 (CEST)

Eerlijk gezegd vind ik het niet echt nodig. Ik vind {{w}} al goed genoeg eerlijk gezegd. Want dan zit de overlegpagina vol met die sjablonen, terwijl je ook gewoon een persoonlijk berichtje kan schrijven. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 7 sep 2018 20:26 (CEST)
Graag alleen zelf sjablonen gebruiken als je daar toestemming voor hebt. Zelf denk ik dat dit sjabloon niet nodig is. Gebruikers kunnen een ster of een bloemetje krijgen als ze lekker bezig zijn (wat is er nou leuker dan een persoonlijk bericht?) daarnaast komen binnenkort de badges die je al kunt verdienen met je eerste artikel, plaatje, etc. Dus dan worden gebruikers ook al aangemoedigd. Dit sjabloon vind ik dus echt te veel. Daarnaast wordt de kleur geel gebruikt voor waarschuwingen. Groet, :) apoo overleg 7 sep 2018 21:43 (CEST)
Het was de enige mooie kleur die je kon gebruiken. PS: Mag ik hem dan zelf gebruiken?Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 8 sep 2018 07:13 (CEST)
Nee, het lijkt te veel op een officieel sjabloon. Aanmoedigen mag, maar alleen door gewoon een berichtje te typen op een overlegpagina en niet met dit sjabloon. :) apoo overleg 8 sep 2018 10:03 (CEST)
Met het idee is zeker niets mis, maar vooralsnog is een persoonlijke aanmoediging leuker dan een standaard. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 sep 2018 12:45 (CEST)

Aanvraag nieuw portaal

Beste iedereen, graag zou ik een aanvraag willen doen voor een nieuw portaal. Twee jaar geleden had ik een aanvraag gedaan voor een portaal over Zwitserland. Toen was ik bezig met een projectje over het land en vanaf november verwacht ik verder te gaan met artikelen over Zwitserland. Daarvoor zou ik graag opnieuw een aanvraag willen doen voor een portaal hierover. Zwitserland is vrij bekend land en er is veel over te vertellen, neem bijvoorbeeld de kaasfondue, het Rode Kruis, Calvijn en veel over geschiedenis, geografie en cultuur. Tevens lijkt het me een mooie uitbreiding op de WikiKidsAtlas, die een maand geleden klaar was met verbouwen. Graag hoor ik jullie mening hierover! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 sep 2018 13:30 (CEST)

Ik denk dat je er iets heel moois van kan maken, dus wat mij betreft helemaal prima! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 14 sep 2018 19:05 (CEST)
Ik vind het een goed idee. Als het portaal is gemaakt is het misschein overzichtelijker welke artikelen we missen over Zwitserland, en daar zal ik dan zeker aan meehelpen. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 14 sep 2018 19:13 (CEST)
Ik zal is kijken wat ik ervan kan maken! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 sep 2018 11:25 (CEST)

Portaal overzetten?

Kan het portaal in 1 keer overgezet worden naar de portalen ruimte? Hier staat de link Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 13 sep 2018 19:32 (CEST)

Ik vind dat die stamboom het portaal erg onoverzichtelijk en groot maakt. :) apoo overleg 13 sep 2018 20:19 (CEST)
Oké maar weet u/je hoe je een 'verkorting' erin kan maken? Dus bijv. dat alles tussen Abia en Matthian weg kan. En dan dat er een zigzag voor in de plaats komt?Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 13 sep 2018 20:21 (CEST)
Heb het zo gemaakt dat je nu de stamboom kunt uitklappen zodat ie zichtbaar is wanneer je dat wilt. Groet, :) apoo overleg 13 sep 2018 20:33 (CEST)
Oke dankjewel Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 13 sep 2018 20:36 (CEST)
Ik neem aan dat het portaal nog wel wordt afgemaakt? Bepaalde kopjes zijn nog niet ingevuld en ik mis een kort, langwerpig plaatje met de titel aan de bovenkant. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 sep 2018 11:25 (CEST)
Een langwerpig plaatje kan ik zelf niet maken maar die kopjes worden afgemaakt. Als iemand kan helpen met dat langwerpig plaatje? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 sep 2018 17:07 (CEST)
Ik heb een plaatje gemaakt, zie het portaal. - Deze reactie werd toegevoegd door bobbyjohn10 (overleg | bijdragen)
Mooi plaatje, maar je moet alleen wel even drie linkjes plaatsen naar de drie afbeeldingen die je hebt gebruikt zodat we controleren of er inderdaad geen copyright op zit. Anders moet ik de afbeelding helaas verwijderen. :) apoo overleg 17 sep 2018 20:04 (CEST)
Supermooi plaatje! Bedankt! Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 sep 2018 20:05 (CEST)
Ik vind het een mooi portaal, maar het is nog niet af. Nu staan er vooral dingen over het Oude Testament, je zou misschien links kunnen toevoegen naar artikelen over de geschiedenis van het christendom, belangrijke personen, belangrijke kerken, rituelen en feestdagen. Dit is in ieder geval een heel goed begin! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 17 sep 2018 20:45 (CEST)
Ik begrijp niet wat je bedoelt met de geschiedenis van het christendom. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 sep 2018 21:02 (CEST)
Daarmee bedoel ik de dingen die er gebeurd zijn in het christendom van de kruisiging van Jezus tot nu. Denk aan de christenvervolgingen, de Reformatie, de verspreiding van het christendom over de wereld enzovoorts. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 17 sep 2018 21:27 (CEST)
Oke ik zal daar ook een kopje overlaten gaan. Als iemand me daarbij wilt helpen! Dan is dat sneller af! Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 sep 2018 21:30 (CEST)
Ik sluit me volledig aan bij Vviktorie!!. Misschien ook nog een kopje over de stromingen binnen het christendom, zoals het calvinisme, het orthodoxisme, lutherisme, zevendedagsactivisme, etc? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 sep 2018 22:26 (CEST)
v. Apoo, ik zal het nu doen. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 18 sep 2018 16:46 (CEST)

kinderarts

ik heb een vraag. wat is de betekenis van kinderarts? ik wil zo snel mogelijk antwoordt. dankjewel!

Hoi leuk dat je een vraag hebt maar het is niet de bedoeling om vragen over dingen die niet over WikiWids gaan hier te vragen. Maar ik zal wel antwoorden. Je kunt meer informatie vinden op de pagina kinderarts. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 20 sep 2018 17:18 (CEST)==

Twitter & Social media

Beste iedereen, vandaag ben ik begonnen met Twitter bijhouden. (Wikikids , @wikikids). Ik heb een twitter logo gemaakt en een nieuwe banner. Ik zou het fijn vinden als jullie er een reactie op zouden geven. Op de Twitter pagina wil ik weetjes, nieuws over Wikikids, Artikelen van de week en nieuws er op zetten. Bij het nieuws geef ik ook altijd een link naar een artikel op Wikikids Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 20 sep 2018 18:42 (CEST)

Dat klinkt heel erg goed. Zelf zal ik ook meehelpen voor o.a. nieuws en dingen die zich meer richten op volwassenen. Ik vind het erg prettig dat je meehelpt om de pagina's up to date te houden. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 sep 2018 19:46 (CEST)
Ik vind de banner heel erg mooi. Wel lijkt het me slim om als logo gewoon het WikiKids-logo te gebruiken. Het is misschien niet heel modern, maar wel goed voor de herkenbaarheid. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 20 sep 2018 22:06 (CEST)
Mooi geworden en fijn dat de twitter weer actief is. Wel zou ik inderdaad gewoon het WikiKids-logo gebruiken voor de herkenbaarheid, of in ieder geval verwerken in het logo dat je nu hebt ontworpen. :) apoo overleg 20 sep 2018 23:12 (CEST)
Het logo dient btw te worden teruggeplaatst (vanuit het bestuur). Dat ga ik vanavond even doen en vervangt dan meteen de oude foto's van de hoofdpagina's door nieuwe. Daarnaast werk ik nog aan een model wat behandelt hoe we alle social media intern gaan regelen (om alles in goede banen te leiden en problemen te voorkomen). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 sep 2018 17:39 (CEST)
Ik wil je foto's voor insta gaan sturen , want daar was ik mee bezig. Wat bedoel je met logo btw?Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 23 sep 2018 10:49 (CEST)
Het logo van Insta en Twitter is veranderd en dat moet worden teruggedraaid. Het is het Twitter- en Instagramaccount van WikiKids, dus zou het vrij vreemd zijn als we opeens een ander logo daar gebruiken... Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 sep 2018 21:16 (CEST)

Siberische husky

Hallo kinderen/volwassenen

ik heb thuis een hond (Frisco) een Siberische husky, en als het winter word sneeuwt het en een husky kan heel goed tegen de kou, dus... weet jij toevallig hoeveel kg een siberisch husky (dan tussen de 6 maanden en de 10 maanden) kan dragen op een slee?

alvast bedankt Amalia.b

Nee, dat weten we helaas niet. Je zult het antwoord ergens anders moeten zoeken. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 20 sep 2018 22:05 (CEST)

hoe doe ik een plaatje bij mijn artikel

hoe doe ik een plaatje bij mijn artikel?

ik had een artikel over thomas bach geschreven maar ik wil er een plaatje bij doen maar ik snap niet hoe dat moet
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=526293"