Overleg gebruiker:Eize01

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 • WikiLeeftijd IX
 • Bewerkingen XI
 • Uploads II
 • Artikelen IV
 • Dagen bewerkt VIII
 • Gebruikerspagina
 • Bevestigde gebruiker
 • Fijne Kerst!
 • SuperSchrijfWedstrijd Deelnemer
 • SuperSchrijfWedstrijd Winnaar
Archief


Werk in uitvoering

Ik weet niet of je hier al gebruik van maakt, maar als je een artikel begint met {{Werk dan krijg je een popup waarmee je dit sjabloon start. Heb je een stuk van je artikel gemaakt en je slaat 'm op, verschijnt er meteen een categoriebalk waarin staat dat het artikel als werk in uitvoering is. Bij het heropenen kun je de categorie dan veranderen en het artikel verder afmaken Gr. Hanssain (overleg) 23 nov 2022 21:13 (CET)

Daar maak ik wel gebruik van, maar eigenlijk alleen als ik het gevoel heb dat het langer dan een paar uur gaat duren om een lang artikel te maken. Als ik een kort artikel in tien minuten kan maken vind ik het maar overbodig om er zo'n sjabloon bij te doen. Єize01 (નુ־) overleg? 23 nov 2022 21:17 (CET)

Kerstkaart

Fijne feestdagen...

en een gelukkig nieuwjaar!

Christmas wreath.png

Beste Eize01,

Met de feestdagen in aantocht wil ik je graag bedanken voor al je inzet en harde werk op deze encyclopedie. We hebben als WikiKids-gemeenschap deze encyclopedie dit jaar wederom een stukje beter gemaakt en ik kan niet anders zeggen dan dat het een genoegen is om met een mede-WikiKidser zoals jij samen te werken. In het bijzonder wil ik mijn bewondering uitspreken voor je artikelen over geschiedenis en je immense bijdrage aan het artikel over terrorisme.

Ik wens je een feesttijd vol vreugde, plezier en gezelligheid toe. Moge het komende jaar je veel geluk en voorspoed brengen.

Hartelijke kerstgroeten,

Hippogryph Overleg · (MOD) 13 dec 2022 01:30 (CET)
Dankjewel Hippogryph! Єize01 (નુ־) overleg? 13 dec 2022 15:15 (CET)

Kerstkaart


Greeting Card Christmas Rust Craft circa 1950.jpg

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

2022 was een jaar waarin veel gebeurde in de wereld en op WikiKids.

We hebben twee WikiProjecten gehouden (over Oekraïne en minderheidstalen in Europa), veel artikelen verbeterd en opgeknapt, enkele Awardartikelen toegevoegd, een nieuwe tutorial gemaakt, veel bugs opgelost en we verwelkomden een nieuwe moderator.

Heel erg bedankt voor jouw bijdrage het afgelopen jaar! Met jouw hulp houden we WikiKids up-to-date en breiden we het aantal artikelen uit.

Ik wens jou een fijne kerst en jaarwisseling.

P.S. Wel oppassen met vuurwerk! ;-)

Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 13 dec 2022 12:25 (CET)

Dankjewel Mike1023! Єize01 (નુ־) overleg? 13 dec 2022 15:16 (CET)

Ridder

Als je rond koningsdag een lintje krijgt, dan wordt je geridderd en ben je een ridder, iets anders dan een middeleeuwse ridder. Zie Ridderorde Gr. Hanssain (overleg) 28 dec 2022 15:56 (CET)'

Dat weet ik en daar had ik ook aan gedacht, maar eigenlijk gaat het hele artikel ridder alsnog over middeleeuwse ridders, wat er dan alsnog voor zorgt dat artikel middeleeuwse ridder nutteloos wordt. Ik kan er ook van uit gaan dat kinderen uit de doel groep eerder een middeleeuwse ridder bedoelen als ze 'ridder' opzoeken. Єize01 (નુ־) overleg? 28 dec 2022 16:04 (CET)
Op zich mee eens. Kunnen bovenaan in het artikel naar lintje/ridderorde verwijzen. Gr. Hanssain (overleg) 28 dec 2022 16:06 (CET)

Goed bezig!

Hoi Eize, ik wilde even zeggen dat jouw artikel over Frederik II Hohenstaufen er al echt heel goed uit ziet! En je weet er ook veel van af zie ik! Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 13 feb 2023 17:23 (CET)

Bedankt Groempdebeer! Ik heb thuis een biografie (of eerder kroniek) van Gregor Dijkhuis over Frederik liggen, dus ik kan alle bronnen altijd bij me hebben. Op de site van de bibliotheek. Єize01 (નુ־) overleg? 13 feb 2023 20:12 (CET)

SuperSchrijfwedstrijd: 1e plaats

Dag Eize, na lang overleggen hebben we besloten dat je artikel, Frederik II Hohenstaufen, de SuperSchrijfwedstrijd 2023 gewonnen heeft. Van harte gefeliciteerd met de overwinning. Het artikel is automatisch genomineerd voor een Award op WikiKids:Awards. Ook heb ik hem in de nieuwe lijst met artikelen van de week opgenomen. Ook mag je de volgende gebruikersbox op je gebruikerspagina zetten.

Symbol 1.svg

Deze gebruiker won de eerste plaats tijdens de SuperSchrijfwedstrijd 2023

Met vriendelijke groet, Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 5 mrt 2023 21:27 (CET)

Hoi Mike1023. Bedankt! De gebruikersbox krijgt binnen zeker een mooi(er) plekje op mijn GP. Groetjes, Єize01 (નુ־) overleg? 5 mrt 2023 21:33 (CET)

Goed bezig - planten

Ik zie dat je goed bezig bent met de planten. Misschien ten overvloede even een tip: als je bij zoogdieren kijkt, zie je hoe ik de orden heb aangegeven. In de Infobox zet ik bij 'behoort tot de' telkens de hogere orde, wat jij volgens mij ook doet. Bijvoorbeeld bij https://dier-en-natuur.infonu.nl/bloemen-en-planten/112750-de-indeling-van-het-plantenrijk.html. Ik heb ook veel gebruik gemaakt van de Engelse Wikipedia, met translate daarbij geïnstalleerd. De Latijnse namen maken het zoeken makkelijker. Misschien helpt ook deze site: https://www.vcbio.science.ru.nl/virtuallessons/lifecycle/

Plant (Plantae) > Landplant (Embryophyta) > zaadplant (Spermatopsida) > bedektzadigen (Angiospermae) enz.

Succes. Gr. Hanssain (overleg) 3 apr 2023 19:26 (CEST)

Dankjewel. Gelukkig ben ik al bekend met de indeling van organismes. Ik vind ook dat het Vlaamse Ecopedia goed te gebruiken is, hier bijvoorbeeld de link naar de bolderik op die site: https://www.ecopedia.be/planten/bolderik. De pagina's bevatten vaak veel duidelijke informatie (hoewel soms een beetje gelimiteerd tot Vlaanderen). Ik ga zeker nog wel eens een kijkje nemen op de site van de Radboud Universiteit. Єize01 (નુ־) overleg? 3 apr 2023 20:31 (CEST)
Ziet er goed uit dat Ecopedia. Mooie bron. Heb even naar de pagina Planten gekeken, misschien kunnen we de hoofdindeling en (sommige) onderverdelingen wat duidelijker maken. Dan sluit e.e.a. wat beter op elkaar aan. Ikzelf heb een tuinbouw (ontwerp) achtergrond, maar ben in het onderwijs terechtgekomen. Gr. Hanssain (overleg) 3 apr 2023 21:40 (CEST)
Ik heb de huidige wetenschappelijke indeling Taxonomie vanaf 2004 geplaatst bij het artikel Planten. Dan kunnen we dat als uitgangspunt gebruiken. De families en varieteiten zijn er niet in opgenomen. Gr. Hanssain (overleg) 3 apr 2023 23:25 (CEST)

Hoi Eize, Volgens mij heb je net iets op de pagina coniferen verandert, terwijl er een werk sjabloon op stond. Hiermee heb je het werk waarmee ik bezig was teniet gedaan. Jammer, is mij ook wel eens overkomen. Gr. Hanssain (overleg) 4 apr 2023 11:43 (CEST)

Oh sorry, het viel mij op dat iets van de Wikipedia per ongeluk letterlijk uit het Engels vertaald werd (sales naar verkoop), en had toen niet gedacht aan het werksjabloon dat er stond. Ik excuseer mij voor dit ongemak. Єize01 (નુ־) overleg? 4 apr 2023 11:49 (CEST)
Geeft niet, heb het inmiddels verholpen. Werk sjabloon is er nu af. Mocht je nog iets tegenkomen dat niet klopt, ga je gang. Gr. Hanssain (overleg) 4 apr 2023 12:19 (CEST)
Hoi Eize, ik heb een aantal 'paden' aangemaakt vanaf planten. Ik heb met name de hoofdorden en suborden aangehouden, te beginnen met zaadplanten, onderverdeeld in naaktzadigen en bedektzadigen en zo verder. Ik heb niet overal de officiële Nederlandstalige namen kunnen vinden, maar heb overal ook de Latijnse naam gebruikt. Mocht je dingen willen veranderen, ga gerust je gang. Mochten er bij bepaalde plantensoorten typisch Vlaamse namen bestaan, is het wel leuk om die er ook bij te vermelden. Gr. Hanssain (overleg) 7 apr 2023 16:26 (CEST)
Behalve een spelfout heb ik helaas niets kunnen vinden. Єize01 (નુ־) overleg? 7 apr 2023 17:57 (CEST)
Trouwens, het is me opgevallen dat jij de meeste families en andere niveaus met ....-achtigen aangeeft, terwijl ik ze meestal met ....-familie aangeef. Zou het handig zijn als ik de manier waarop ik het doe aanpas en de pagina's die ik al heb gemaakt/bewerkt ook verander? Єize01 (નુ־) overleg? 7 apr 2023 18:38 (CEST)
Mijn twijfel zit in het feit dat de Latijnse naam "achtige" (orde) boven de familienaam zit, maar je hebt het min of meer over hetzelfde. Waarschijnlijk is het beter om alles het om te zetten naar familie. Zal ik de komende tijd doen. Dan zitten we op één lijn. Gr. Hanssain (overleg) 7 apr 2023 21:20 (CEST)
Bij deze aangepast. Mocht je nog een 'achtige' tegenkomen, dan kun je die aanpassen. Bij Asterfamilie en Orchideefamilie lijst geplaatst, maar nog niet als linken. Gr. Hanssain (overleg) 7 apr 2023 22:39 (CEST)
Ik maak de linken wel, daarna ga ik kijken voor welke interessante planten ik artikelen kan maken. Єize01 (નુ־) overleg? 8 apr 2023 16:13 (CEST)

Hoi Eize, ik heb nog eens gekeken naar de namen van de orden en families. De ordes eindigen allemaal op -ales en de families op -aceae. De families zijn vrijwel altijd vernoemd (vaak ook met een Nederlandse naam) naar een lid binnen die familie (zie Categorie:Plantenfamilie). Voor de orden bestaan eigenlijk geen Nederlandse namen op Wikipedia, maar de achtervoeging -achtigen dekt volgens mij het beste de lading. Zo heb je een duidelijk onderscheid tussen de orden en de (onder)families. Hoor graag je mening. Gr. Hanssain (overleg) 14 apr 2023 13:53 (CEST)

En onderfamilies hebben -oideae. Ik ben het met je eens. Ik ga wat aanpassen, bijv. 'Araucariales' naar Apenboomachtigen. Ik weet echter niet wat ik met de paar onderfamilies die hier en daar staan moet. Bijvoorbeeld, bij Cupressoideae is er al een 'cipresfamilie', 'cipresachtigen' en zelfs 'cipressenfamilie' gebruikt om orden, families en subklassen aan te geven. Misschien kunnen ze gewoon met -onderfamilie eindigen, als Cipressenonderfamilie, maar dan worden de namen wel erg lang. Єize01 (નુ־) overleg? 14 apr 2023 14:34 (CEST)
Anders laten we dat van de onderfamilies nog even zitten. Ik denk persoonlijk dat het de kinderen 'een worst zal wezen'. Voor ons is de indeling echter wel belangrijk. Het inspringen in de lijst bij 'Nieuwe' tweezaadlobbigen maakt al veel duidelijk. Gr. Hanssain (overleg) 14 apr 2023 15:21 (CEST)
Ik denk dat we voor onderfamilies wel -soortigen zouden kunnen gebruiken. Єize01 (નુ־) overleg? 15 apr 2023 14:05 (CEST)
Prima voorstel! Ik weet niet of een ondersoort hetzelfde is als een variëteit. Is het een gekruisde soort dan heet het een hybride en is de variëteit gekweekt, dan heet het een cultuurvarieteit of kortweg cultivar. De varieteit wordt als derde latijnse naam aangegeven en een hybride met een X. Cultuurvarieteiten worden meestal in de landstaal aangegeven. Gr. Hanssain (overleg) 15 apr 2023 14:15 (CEST)
Dan ga ik de dingen aanpassen. Єize01 (નુ־) overleg? 15 apr 2023 14:17 (CEST)
Volgens Wikipedia is een variëteit nog lager dan een ondersoort. Єize01 (નુ־) overleg? 15 apr 2023 14:26 (CEST)

Biologiester

Blue Butterfly Barnstar.svg

Hoi Eize, Hierbij rijk ik je de biologiester uit, voor je inzet en initiatief voor het verbeteren en aanvullen van de planten. Het is tevens prettig met je samen te werken. Gr. Hanssain (overleg) 10 apr 2023 14:16 (CEST)

Dankjewel Hanssain! Ik hoop dat ik nog lang samen kan blijven werken met het aanvullen van planten. Ik zal er ook een jouw kant op sturen, want als ik hem verdien, verdien jij hem zeker ook wel. Єize01 (નુ־) overleg? 10 apr 2023 15:49 (CEST)

Ster (en badge)!

Resilient Barnstar Hires.png

Dag Eize01, afgelopen februari heeft je artikel de SuperSchrijfwedstrijd gewonnen. Ik heb toen vergeten om ook de badge te geven. Deze heb je als het goed is nu ontvangen. Ook heb je inmiddels meer dan 2.500 bewerkingen gedaan, waardoor je de Zilveren Bewerkster hebt ontvangen. Mvg, Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 15 jun 2023 15:33 (CEST)

Danjewel! Єize01 (નુ־) overleg? 16 jun 2023 21:41 (CEST)

Interview

Beste Eize01, een aantal weken geleden heb ik actieve gebruikers op WikiKids geïnterviewd. Zou je misschien ook antwoord willen geven op onderstaande vragen? Dan sla ik deze op in mijn gebruikersnaamruimte. Via Gebruiker:S.Perquin/Interviews kun je dan de interviews bekijken die ik met jou en anderen heb gehouden. Ik heb de volgende tien vragen opgesteld:

 1. Wanneer heb je voor het eerst over WikiKids gehoord?
 2. Wanneer en om welke reden heb je een account aangemaakt op WikiKids?
 3. Wat was je eerste indruk van WikiKids?
 4. Wat doe je het liefst op WikiKids?
 5. Waar schrijf je het liefst artikels over op WikiKids?
 6. Wat vind je leuk aan WikiKids?
 7. Wat zou je liever anders zien op WikiKids?
 8. Wat wil je de komende jaren nog bereiken op WikiKids?
 9. Heb je een speciale wens of boodschap voor gebruikers van WikiKids?
 10. Is er nog iets anders wat je wilt zeggen?

Ik ben benieuwd naar je antwoorden en ik lees deze graag! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ✯ 20 okt 2023 20:35 (CEST)

 1. Ik had er een keer op tv van gehoord, waarschijnlijk het jeugdjournaal, waarna ik het ook ging gebruiken en later een account aanmaakte om zelf te kunnen bewerken.
 2. Om Wikikids te kunnen bewerken en mijn kennis te kunnen delen.
 3. Mijn eerste indruk was dat ik het in ieder geval heel leuk vond om hier dingen te bewerken en mijn kennis uit te breiden.
 4. Op dit moment help ik het liefst kleine fouten uit artikelen en corrigeer ik artikelen die ik eerder heb gemaakt.
 5. Vooral dingen die met geschiedenis en aardrijkskunde te maken hebben, want daar ben ik al heel lang in geïnteresseerd.
 6. Dat ik vrij ben om mijn informatie met (veelal jongere) kinderen te kunnen delen, zodat zij later met veel kennis verder kunnen.
 7. Ik heb een beetje het gevoel dat er de laatste tijd minder activiteit is dan, bijvoorbeeld, toen ik begon, maar dat kan ook aan mij liggen. In ieder geval zou ik graag zien dat Wikikids veel nieuwe gebruikers aan kan trekken.
 8. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik de komende jaren nog heel actief zal blijven op Wikikids, ik zit nu al halverwege de middelbare, en daardoor wordt mijn schema steeds drukker. Wat wel nog zou willen bereiken is een aantal mooie artikelen schrijven.
 9. Ik hoop en wens dat nieuwe gebruikers actief Wikikids zullen blijven bewerken zodat de artikelen groot, mooi, up-to-date en informatief blijven en (een tikkie minder belangrijk) dat we de Franse Vikidia voorblijven.
 10. Ik zou graag de moderatoren en de gebruikers Didi05 en Anoniem0220 ervoor willen bedanken dat ze ervoor hebben gezorgd dat ik een fijne start op Wikikids kon maken en fijn samen heb kunnen werken.
Єize01 (નુ־) overleg? 20 okt 2023 20:52 (CEST)
Bedankt voor je antwoorden! 😄 Groetjes, S.Perquin (overleg) ✯ 20 okt 2023 20:55 (CEST)

Enquête

In het kader van de zelfscan (zelfonderzoek) in hoeverre WikiKids voldoet aan de eisen van een digitaal leermiddel, wil ik je vragen (mede namens Mike1023) deze enquête in te vullen. Je kunt antwoorden met eens, oneens of neutraal/n.v.t. De antwoorden zullen automatisch verwerkt worden. Volg deze link om bij de enquête te komen. Bij voorbaat dank. Hanssain (overleg) 6 nov 2023 13:31 (CET)

Er staan een paar termen in waar ik nog nooit van heb gehoord, zoals driehoek of spinnenweb (bij de laatste) vraag van ordening. Zou je die voor mij kunnen toelichten? Daarnaast staan er heel veel dingen in de niet van toepassing zijn voor WikiKids (leerdoelen, les, opdrachten), zal ik die dan maar als neutraal invullen? Єize01 (નુ־) overleg? 6 nov 2023 15:19 (CET)
Dat je van sommige dingen nog nooit gehoord hebt is niet erg. Met een spinneweb wordt de structuur van links bedoeld zoals Wikikids heeft. Als het niet van toepassing (nvt) is mag je idd neutraal invullen. We hebben n.l. een officieel instrument gebruikt om te kijken waar we nog iets aan Wikikids kunnen verbeteren. Datgene wat Wikikids (nog) niet heeft zou wellicht wel in de toekomst gemaakt kunnen worden en dat mag je in je eindcinclussie er eventueel bij zetten. Gr. Hanssain (overleg) 6 nov 2023 16:03 (CET)

Goede aanvulling!

Goede aanvulling over Harald III! Ik geloof dat ik hem alleen bij de sagen heb laten langskomen. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 20 nov 2023 21:20 (CET)

Dankjewel, Groempdebeer! Єize01 (નુ־) overleg?

Ander plaatje voor wereldbeeld bij Vikingen

Is deze beter?

Hoi Eize, aangezien jij je ook bezig hebt gehouden met het artikel Vikingen: Ik heb het plaatje van het Wereldbeeld vervangen, door het plaatje hiernaast. Is gemaakt door een IJslandse historicus, Finnur Magnússon o.i.d.. Vind jij deze ook beter, gelet op het geloof van de Vikingen? Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 29 nov 2023 20:46 (CET)

Absoluut, past veel beter bij het volledige tussenkopje! Єize01 (નુ־) overleg? 30 nov 2023 15:13 (CET)

Misschien wel interessant

Hoi Eize, misschien vind je dit kopje in het Clubhuis wel interessant. Gaat over Vikingen :) Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 2 dec 2023 21:20 (CET)

Mijn steun heb je in ieder geval, ik zal zien of ik nog wat stukjes kan toevoegen bij het portaal (als je dat goed vindt). Єize01 (નુ־) overleg? 3 dec 2023 10:47 (CET)
Prima. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 3 dec 2023 11:28 (CET)

Viking ster

Hoi Eize, hierbij geef ik je de Vikingster voor het vele werk dat je hebt verricht voor het artikel, portaal en Noordse mythologie samen met Groempdebeer. Ook leuk om te zien dat de Vikingen hoog in de jaarlijkse ranking staan. The Norse Barnstar.svg Gr. Hanssain (overleg) 13 dec 2023 11:24 (CET)

Hartelijk bedankt. Ik zal 'm een mooi plaatsje geven op mijn GP. Єize01 (નુ־) overleg? 13 dec 2023 16:25 (CET)

Fijne feestdagen!

Christmas Barnstar2.png
Christmas Barnstar2.png
Hallo Eize01!


Er is dit jaar veel gebeurd op WikiKids. Aan het begin van het jaar hebben we de SuperSchrijfWedstrijd gehad, die Eize met zijn artikel Frederik II Hohenstaufen won. Dat artikel kreeg even later een zilveren award. Rots en MakiBoy hebben een script gemaakt waardoor de bezoekersaantallen per artikel overzichtelijk worden weergegeven. Er zijn Wikiprojecten gehouden, zoals het Wikiproject IT en het Wikiproject Vlaanderen & Wallonië. Er zijn ook veel portalen bijgekomen, zoals het Portaal:Theater, Vlaanderen, Wallonië en nog zo ontzettend veel meer. Om de portalen wat makkelijker te vinden zijn de TVB's bedacht en gemaakt, die dankzij Rots' geweldige werk automatisch bij het plaatsen van een categorie verschijnen. Ook is er dit jaar een actualiteitenpagina gemaakt, de KidsKrant. Verder heeft Mike besloten om na 10 jaar lang WikiKids enorm vooruit te hebben geholpen, te stoppen. Er is nog zo veel meer gebeurd, maar de belangrijkste punten heb ik denk ik gehad. Fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Het was goed om samen het artikel Vikingen er enorm op vooruit te helpen. Hopelijk kunnen we samen het portaal Vikingen volgend jaar compleet maken, inclusief misschien wel extra artikelen, en in de portalenruimte plaatsen.
Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia

20 dec 2023 21:31 (CET)

Stemmen tweede ronde awards

Hoi Eize, je kan nog een aantal dagen stemmen voor de Gouden Wikikids Award. Groempdebeer Vragen? Sur Fr:Vikidia 11 jan 2024 17:54 (CET)

Zal ik doen. Єize01 (નુ־) overleg? 12 jan 2024 18:34 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Eize01&oldid=834304"