Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Wikikids:Boomhut/archief44

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

WikiKids:Atlas

Hoi allemaal! Ik ben bezig aan Project SDNL, zoals jullie misschien al weten, en Mike met project Portaal:Nederland. Nou heb ik eens zitten kijken en als ik heel eerlijk ben vind ik dat WikiKids:Atlas wel een kleine, maar krachtige verbetering verdient. Ik weet niet of jullie Wikivoyage kennen, maar dat is een reisgids. Nou moet WikiKids niet lijken op een reisgids, maar het heeft mooie, gecategoriseerde pagina's en dat is heel erg overzichtelijk. Ik zou wel namens project SDNL willen werken hieraan, met alle plezier, maar ik weet niet of jullie het een goed idee vinden. Graag antwoord - PieterRegNuvola apps edu languages.svg 15 jul 2015 14:16 (CEST)

Het portaal zelf (dus de pagina Portaal:WikiKidsAtlas) heeft al een grondige make-over gehad vorig jaar. Alleen zijn de subportalen, althans sommigen, toe aan de nodige verbetering. Portaal:Nederland (inclusief deelportalen), Portaal:België, Portaal:Luxemburg, Portaal:Verenigd Koninkrijk, Portaal:Oostenrijk en Portaal:Verkeer & Vervoer zijn al nodig verbetert. De andere Atlasportalen moeten op den duur een beetje verbeterd worden, bij sommigen is het een ingrijpende verandering (bijv. Portaal:Canada) en bij anderen slechts de puntje op de I (bijv. Portaal:WikiKidsAtlas/Europa). Zelf ben ik bijna klaar met Portaal:WikiKidsAtlas Nederland te verbeteren (centrale portaal voor plaatsen en gemeenten in Nederland). Ik hoop dat ik het een beetje heb kunnen ophelderen. Ik ben wel voor verbetering van bepaalde portalen, maar wel in een WikiKidsstijl (dus met gezellige, thematische kleuren, gebruik van plaatjes, ect.). Voor overzichtelijkheid zijn we denk ik allemaal. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 15 jul 2015 14:30 (CEST)
Jaa, maar ben je er voor als ik in WikiKidsstijl het idee een beetje ga realiseren? PieterRegNuvola apps edu languages.svg 15 jul 2015 16:01 (CEST)
Het portaal zelf is verder goed, maar als je andere atlasportalen of portalen zo wilt organiseren, graag. Dan ben ik voor. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 15 jul 2015 16:21 (CEST)
Dus ik krijg nu toestemming om het Wikivoyage-idee binnen de kringen van WikiKids te realiseren? PieterRegNuvola apps edu languages.svg 16 jul 2015 14:48 (CEST)
Hoe zie je dat voor je? Wat ga je precies veranderen en hoe zal het resultaat er uit zien? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 16 jul 2015 15:11 (CEST)
Ik zou als ik jouw was eerst even een kladje ervan maken. Zo hebben we allemaal een idee. Als we het er over eens zijn dan kan het altijd worden gerealiseerd op een portaal zelf. Viel Erfolg! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 16 jul 2015 15:49 (CEST)

Als je nu hier gaat kijken en dan bij regio's, zie je een idee met blokjes die je heel handig op iedere pagina in het geografiegedeelte zou kunnen plaatsen, om een handig overzicht te krijgen van de verdeling van de onderplaatsen. Hele mond vol :P. PieterRegNuvola apps edu languages.svg 16 jul 2015 16:43 (CEST)

En misschien is het ook leuk om het idee, dat op de hoofdpagina staat van Wikivoyage, met die artikeltips, ook een beetje kinderlijker te maken en vervolgens ook in de atlas te zetten. Tenminste, dat lijkt mij een leuk idee. PieterRegNuvola apps edu languages.svg 16 jul 2015 16:45 (CEST)

MH17

Is het misschien een idee om vanaf volgend jaar (2016 dus) in de week van 17 juli het artikel MH17 als artikel van de week te maken? Ik vind namelijk dat we hier ook jaarlijks bij stil moeten staan.

Wat vinden jullie?

Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 17 jul 2015 17:17 (CEST)

Volgens mij heeft iemand ook al eens gevraagd om bij de herdenking van Auschwitz Auschwitz als artikel van de week te maken. Dat was toen niet gebeurd, kan ik me herinneren, aangezien Auschwitz geen vrolijk iets is. Ik denk dat dat hetzelfde is als bij de MH17. Mijn mening is denk ik dat we dit beter niet kunnen doen. Groetjes - PieterRegNuvola apps edu languages.svg 17 jul 2015 17:51 (CEST)
Wat misschien zou kunnen is voor de voorpagina een aparte rubriek "Vandaag in de geschiedenis" ontwerpen. Daar kan dit dan bijv. in worden genoemd. Maak er als titel bijv. iets van als: "Wat gebeurde er vandaag in de geschiedenis?" De Wikischim (overleg) 17 jul 2015 18:22 (CEST)
Ik vind dat dingen vermeld moeten worden, ook als ze niet zo vrolijk zijn, want daar zijn we een encyclopedie voor. Een extra rubriek op de hoofdpagina is een optie, maar dit opzetten is veel werk (niet alleen lay-out, maar ook elke dag aanmaken) en waarschijnlijk gaat de rubriek dan erg lijken op die van Wikipedia. Als artikel van de week kan ook, maar daar hoor ik graag nog de mening van anderen over. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 17 jul 2015 19:04 (CEST)
Ik ben het met Vviktorie eens wat betreft de rubriek. Als artikel van de week ben ik er ook niet zo voor. Dat verhaal van Auschwitz komt me niet bekend voor. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 17 jul 2015 20:19 (CEST)
Ik denk dat Pieter het overleg over 9/11 bedoelt. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 17 jul 2015 20:30 (CEST)

Ja, dat klopt. PieterRegNuvola apps edu languages.svg 17 jul 2015 20:34 (CEST)

Oh maar dat is wel gebeurd hoor. Dat heb ik een paar dagen geleden geregeld. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 17 jul 2015 20:59 (CEST)
Dan vind ik dat we het wel moeten doen. PieterRegNuvola apps edu languages.svg 18 jul 2015 14:49 (CEST)
Heel Wikikids lijkt natuurlijk al op Wikipedia. Geef de rubriek gewoon een eigen jasje waarin het iedereen die Wikikids regelmatig bezoekt aanspreekt, dan kan het volgens mij een prima aanwinst voor de voorpagina zijn. Discussies als deze zijn dan ook niet meer nodig, aangezien er hiermee straks zowel een "Artikel van de dag" als een "Artikel van de week" is. De Wikischim (overleg) 18 jul 2015 18:14 (CEST)
Ik denk dat uit de 17.580 artikelen en doorverwijspagina's van WikiKids niet genoeg geschiedenisartikelen te halen zijn voor een dagelijkse vandaag in de geschiedenis. Wikipedia's uitgave vandaag bestaat uit de uitgave van Mein Kampf, een of ander bloedblad in out of all places Guatemala en het feit dat de vierdaagse in 2006 is afgelast (hoe dit een historisch interessante gebeurtenis is, zou ik niet weten). Nou dan kunnen we misschien één linkje maken naar het artikel Mein Kampf. Tevens zou ik het nogal vreemd vinden als geschiedenisartikelen dan opeens bijna standaard een plekje op de voorpagina zouden krijgen, in vergelijking met artikelen over andere onderwerpen. Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk niet alleen goede, maar ook voor de doelgroep interessante aritkelen op de voorpagina te zetten. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 18 jul 2015 19:31 (CEST)
Ik heb niet alles doorgelezen dus iemand kan dit al gezegd hebben, maar ik vind het artikel om het licht uit te drukken heel warrig. Eerst een stuk of 7 lijntjes tekst waar al in de tweede zin gezegd word dat het luchtruim voor onbepaalde tijd werd gesloten nadat het vliegtuig neerstortte, voor ze het hebben uitgelegd. Dan nog zo'n heel stuk over de daders wat eigenlijk achtergrondinformatie is. En dan nog even de reacties van alle andere landen gaan opsommen, ik geloof dat niemand dat echt interessant vind. Moest het een goed artikel geweest zijn, knap idee, maar ik vind het echt niks om zo'n artikel Artikel van de Week te maken. Met vriendelijke groet, Josse.Cottenier - Overleg (+) 19 jul 2015 17:08 (CEST)
Eens dat het artikel hier en daar wat warrige zinnen bevat. Maar wellicht zou je bovenstaande berichten toch eens door moeten lezen. De discussie is niet zozeer of het een goed artikel is om 'artikel van de week' te worden. Het gaat er om dat dit een dusdanig heftige gebeurtenis is dat het ieder jaar een plekje op de hoofdpagina verdient (net zoals 9/11 dat ieder jaar is), om er zodoende ieder jaar even een kort moment bij stil te staan. Iedereen in Nederland kent (via via) wel een slachtoffer. Wat mij betreft is dit dus een heel goed idee. :) apoo overleg · (MOD) 19 jul 2015 17:54 (CEST)
Ik vindt dat het beter geen artikel van de week kan worden. Weliswaar is het een vreselijke gebeurtenis, waar in onschuldige mensen omkwamen, waar we veel verdriet om hebben gehad, maar wil je overigens daaraan herinnerd worden. Het verdriet van mensen die via via iemand kennen verdwijnt snel, dan houdt je nog veel mensen over, maar hoeveel kinderen zijn daar onder? Willen nabestaanden eraan herinnerd worden? 9/11 was ook verschrikkelijk, maar er kwamen (haast) geen Nederlandssprekenden bij om. Bij MH17 was dat wel anders, maar het verdwijnt een beetje als de tsunami in 2004 in Thailand. Duizenden kwamen er bij om, maar wonden helen voor de mensen die via via iemand kennen veel en veel sneller dan iemand die echt iemand is verloren dicht in zijn buurt. Overigens vindt ik het absurt dat er geen nare gebeurtenissen op de hoofdpagina mogen staan, naar iemands reactie. Of de Tweede en Eerste Wereldoorlog zulke zonnige onderwerpen zijn. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 jul 2015 17:21 (CEST)
Maar waarom wil je dan niet dat het artikel van de week wordt? Dat kan ik namelijk niet duidelijk uit je bericht halen. Het argument 'dat het verdriet in de loop van de jaren minder wordt' (waar je overigens gelijk in hebt), lijkt mij geen reden. Het blijft dan nog steeds gepast om het ieder jaar te herdenken zoals dat bij veel gebeurtenissen het geval is. Ik heb zelf iemand gekend en zou het wel waarderen als er ieder jaar even bij stil werd gestaan, zeker als we dat ook doen bij 9/11 (zoals dat nu het geval is). Overigens is een nieuw kopje zoals hierboven geopperd ook best een goed idee. :) apoo overleg · (MOD) 25 jul 2015 00:12 (CEST)
Ik heb niets tegen herdenken, laat duidelijk zijn. Maar ik vindt het gewoon niet noodzakelijk. Per jaar storten, en het spijt me in deze woorden gezegd te hebben, ongeveer iets van tien a twintig vliegtuigen neer. Dan maken we voor deze een uitzondering, omdat het gebeurde door een wapen van of de Oekrainse overheid, of de seperatisten of de Russische militairen? Ik vindt het gewoon vreemd, nog maals sorry voor deze woorden. Ik denk dat volgend jaar de aandacht al meer verwaterd is bij omstanders, vooral bij de meeste kinderen. En dan lijkt het me gewoon beter dat we er geen artikel van de week van maken. Als je voor MH17 een uitzondering maakt, vindt ik dat voor wel veel en veel meer gebeurtenissen: de aanslagen van IS in Frankrijk en andere westerse landen (waarbij ook genoeg onschuldige mensen omkwamen), de Bijlmerramp, de tsunami van 2011 in Japan, de tsunami van 2004 in Thailand en dit jaar nog de aardbeving in Nepal (waarbij nog veel en veel meer onschuldige mensen omkwamen dan bij MH17). Dat bedoelde ik (met genoeg redenen). Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 25 jul 2015 10:04 (CEST)
Zoals je weet ik ook Apoo, maar ik ben iemand die er klaar mee wil zijn en het achter zich laat. Maar hey, da's mijn manier. Ik zal hem erop zetten. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 25 jul 2015 15:14 (CEST)
Mike, dat is het typische 'ver van m'n bed' verhaal. Er gebeuren inderdaad veel ongelukken, maar als er niet veel Nederlanders bij betrokken zijn dan komt het ook niet in het nieuws. Dat is misschien krom, maar zo werkt het nou eenmaal wel. De gevolgen van MH17 raakt de Nederlandse samenleving. Ook de gevolgen van 9/11, WOII, enz. raken onze samenleving nog steeds. Dat is de reden dat we dat wel herdenken en niet die vliegtuigcrash in Indonesië of German wings. De uitzondering is voor de slachtoffers(!) niet voor de reden en/of oorzaak. :) apoo overleg · (MOD) 25 jul 2015 17:20 (CEST)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Een vraag was wel lastig, dus als iemand iets beters nog weet, graag. Overigens, als ik teruglees komt m'n vorige opmerking misschien een beetje snauwerig over, dat je wel ff weet dat ik het zo echt niet bedoel. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 25 jul 2015 17:24 (CEST)
Iedereen heeft z'n eigen manier he. Overigens zou ik een kopje zoals 'vandaag in de geschiedenis' wel een goede aanvulling vinden. Dan kunnen er meer leuke en minder leuke gebeurtenissen zoals Mike die opnoemde een plekje krijgen. :) apoo overleg · (MOD) 25 jul 2015 17:30 (CEST)
@Apoo: Als iedereen het goed vindt wil ik best wel zo'n sjabloon maken. Maar moeten er dan dus 365 sjablonen komen (niet dat ik het erg vindt om die aan te maken, want dan heb ik weer "extra werk" Face-wink.svg)? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 30 jul 2015 16:35 (CEST)
Ik betwijfel of we wel een artikel hebben voor elke dag..? Daarnaast Stef, moet je ook niet vergeten dat er ook nog schrikkeljaren zijn, dus er moet nog eentje bij denk ik. Southparkfan 31 jul 2015 11:25 (CEST)
Ik denk dat je met een sjabloon van iedere dag een hoop informatie krijgt die niet erg interessant is voor kinderen. Misschien kunnen we een systeem maken dat er een aantal relevante dagen worden aangemaakt (4 mei, 5 mei, MH17, MH30, 9/11, watersnoodramp, etc.) en dat de rubriek dan alleen zichtbaar is op de hoofdpagina. :) apoo overleg · (MOD) 31 jul 2015 17:35 (CEST)

Landsjablonen

Hallo allemaal, aangezien ik nu bezig ben met de landsjablonen: Is het ontwerp op sjabloon:Verenigd Koninkrijk volgens jullie ook beter dan wat we nu hebben? Dan heb ik het met name over het gebruiken van een locatiekaartje, in plaats van die CIA-kaarten. Die kunnen denk ik beter in de fotogalerij. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 22 jul 2015 19:26 (CEST)

Persoonlijk vind ik het er een stuk beter uitzien. De CIA-kaarten kunnen inderdaad beter in een galerij. Flag-map of the Netherlands.svg Doeggies! - WikiPro :D 23 jul 2015 14:36 (CEST)
Inderdaad, ze kunnen beter in de galerij. Zo'n CIA-kaart geeft ook meteen de locatie van het land aan. Veel kinderen weten wel waar bekende landen ongeveer liggen in de wereld, zoals het Verenigd Koninkrijk, Canada en Duitsland. Alleen wordt dat inderdaad bij bijv. Vaticaanstad al moeilijker. Op het huidige kaartje op die (Vaticaan.) is dat erg onduidelijk. Ik ben voor, kunnen we meteen de vlag en het wapen toevoegen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 jul 2015 17:10 (CEST)
Top, dan ga ik daar verder mee. Het leek mij inderdaad ook handig als kinderen weten waar het land nou precies ligt. Vooral ook voor onbekende landen. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 25 jul 2015 17:26 (CEST)

Infobox (opnieuw)

De infobox van de single, zie GoldenEye en vele andere. Ik heb een aantal vakken niet ingevuld en toch staat het er toch. Groet Gagaga (overleg) 10 jul 2015 14:40 (CEST)

Dat klopt, dat probleem is zeker bij ons bekend. We hebben alleen niet de kennis om de lege vakken weg te halen als ze niet zijn ingevuld, zover ik weet. Ik hoop dat iemand wel weet hoe dit moet en dat wil vertellen en/of veranderen. Tot die tijd moeten we het er even mee doen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 10 jul 2015 18:22 (CEST)
Je kunt dit probleem oplossen door in de sjabloon een voorwaarde te typen achter het returnteken (|-) voor de betreffende parameter. In de Sjabloon:Infobox single heb ik dat al gedaan bij de rij "Componist":
 
 |-{{#if: {{{Componist|}}} || style="display: none;"}}
 |'''Componist(en)'''
 |{{{Componist|}}}
  
Als je dus niets invult (in de tabel) zal er geen veld worden weergegeven (dus ook geen leeg veld). Alleen als het veld een inhoud heeft, wordt de regel weergegeven. Kijk eens of je hier wat mee kunt. Groetjes, Paul--PaulD (overleg) 23 jul 2015 20:43 (CEST)
Bedankt voor het melden. Is dat probleem ook meteen opgelost. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 jul 2015 17:10 (CEST)

Afwezigheid

Hoi iedereen,

hiermee kondig ik een (soort van) wikibreak aan tijdens mijn vakantie in India, maar natuurlijk zal ik een computer meenemen. Daardoor zal ik dan niet meteen van de hele wiki wegzijn, maar de inhoudelijke wijzigingen zullen dan waarschijnlijk voor 4 weken even verdwijnen. Indien er geen WiFi is, hebben we eigenlijk een klein probleempje...

'swat, Ik hoop dat jullie me niet teveel missen!

Josse.Cottenier - Overleg (+) 24 jul 2015 14:43 (CEST)

Wow, India. Dat is geen standaard vakantiebestemming, gaaf! Veel plezier! Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 24 jul 2015 15:43 (CEST)
Hehe, na een beetje knoeien met m'n Hola kan ik nu toch verbinden met Wikikids... oja: er is dus in ieder geval al WiFi Face-tongue.svg Josse.Cottenier - Overleg (+) 31 jul 2015 05:40 (CEST)

Hoelang

hoelang bestaat wiki kids - Deze reactie werd toegevoegd door Melat (overleg | bijdragen)

WikiKids bestaat sinds 2006, al negen jaar dus. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 28 jul 2015 17:15 (CEST)

wikicomeback

Ik kondig bij deze mijn "wikicomeback" aan. Ik zal weer proberen 100% actief te zijn en weer artikelen te schrijven. De rede waarom ik weg was, was omdat bij mij de motivatie veel minder was. Maar nu heb ik er weer zin in!, vanaf aanstaande maandag hoop ik weer actief te zijn. Groet Gagaga (overleg) 28 jul 2015 17:02 (CEST) p.s. ik zie dat het artikel Tina Turner is weggehaald in de artikelen van de week, persoonlijk vind ik dit jammer. Tina Turner is èèn van de langste artikelen op wikikids en stond al in de lijst van artikelen van de week. Ik hoop dat Tina terug komt groet Gagaga (overleg) 28 jul 2015 17:07 (CEST)

Nee hoor, ze staat er nog gewoon: Sjabloon:Hoofdpagina/Artikel van de week/14. Maar leuk dat je er weer bent! Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 28 jul 2015 17:14 (CEST)

Niet actief

Vanwege (onverwachte) vakantie in Turkije ben ik van vrijdag 14 augustus t/m vrijdag 21 augustus niet of nauwelijks actief. Het kan dus zijn dat ik je dan niet altijd kan helpen met vragen of andere dingen. Mocht er iets aan de hand zijn en je hebt een moderator nodig, dan weet je dat ik in die week je niet (altijd) kan helpen. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 29 jul 2015 16:43 (CEST)

Portaal:Geschiedenis (Bestemmingsplan/Ruimtelijk Uitvoeringsplan)

Beste Gebruikers, inmiddels is Portaal:Nederland (op de uitgelichte artikelen na) helemaal verbouwt. De grootte van het portaal is teruggebracht, evenals het onderhoud (het enigste wat nog bijgehouden hoeft worden is een box met nieuwe artikelen en over een aantal jaar de uitgelichte artikelen). Maar goed, ik wil hetzelfde doen bij Portaal:Geschiedenis. Het portaal is iets te groot met de subportalen en beetje on overzichtelijk. Ook zijn er subportalen die nog erg saai opgemaakt zijn en zelfs portalen die eigenlijk niets met geschiedenis te maken hebben. Hiervoor heb ik ook een plan geschreven (maak er maar een boekwerk van). Ik heb alle plannen opgeschreven op de pagina Gebruiker:Mike1023/Project:Geschiedenis. Hier kun je ook meteen (onder het laatste kopje reageren). Ik heb over veel dingen van jullie een mening nodig, zo kunnen er dingen worden aangepast in het plan. Het is inderdaad een groot plan, maar ik wil het wel helemaal goed uitvoeren en neem hiervoor ook de tijd. Geef alsjeblieft je mening, zo moet er (volgens het plan) bijvoorbeeld een portaal worden verwijderd, twee worden gefuseerd en twee hernoemd, er komt een tijdreis, een uitgelicht artikel, ect. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 1 aug 2015 15:35 (CEST)

Misschien zijn er wel meer portalen die wat moeten herzien worden... misschien een kansje om Wikikids:Wikiprojecten een nieuw leven in te roepen? Josse.Cottenier - Overleg (+) 1 aug 2015 17:24 (CEST)
Ik ben van plan om meer portalen ook te verbeteren, maar wil niet overhaasten. Zo moeten bepaalde portalen, zoals Portaal:Canada, even worden verbouwd, en bij anderen zijn het slechts de puntjes op de i. Ik dacht ik begin maar alvast met de grote portalen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 1 aug 2015 17:30 (CEST)

Gebruikers Pagina

ik zie heel veel gebruikers op wikikids, die een kleur op hun gebruikers pagina hebben en zulke dingen waar je op kunt klikken bijv. plaatjes enzw. mis is dit alleen mogelijk bij moderatoren maar als dat ook mogelijk is bij standaard gebruikers zou ik graag willen weten hoe dat moet. ook zie ik vaak gebruikers met een plaatje/kleur op hun naam. Bóó (overleg) 4 aug 2015 10:55 (CEST)

Iedere gebruiker (dus ook standaardgebruikers) mogen een gebruikerspagina hebben. Jij dus ook. Hierop mag mag je dingen zetten, bijvoorbeeld je hobby's, artikelen die je hebt aangemaakt, etc. Je kan hier jouw eigen gebruikerspagina aanmaken en meer info kan je vinden op WikiKids:Gebruikerspagina. Je typt wat tekst en drukt daarna op opslaan. Wat je zegt in de laatste regel, heet een handtekening. Meer hierover info over de handtekening is te vinden op WikiKids:Ondertekenen. Veel succes! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 4 aug 2015 11:28 (CEST)

Infobox Album

bij het artikel Private Dancer doet de afbeelding in de infobox het niet groet Gagaga (overleg) 4 aug 2015 17:09 (CEST)

Klopt, er moest nog [[Bestand:<afbeelding>]] omheen, maar ik heb de afbeelding wel verwijderd omdat er sprake was van auteursrechtenschending. Hier (waar je de afbeelding vandaan had gehaald) staat "fair use" als licentie, en dat is iets wat alleen in de Verenigde Staten geldt - en aangezien de servers van WikiKids in Nederland worden gehost, mag het dus niet dus heb ik de afbeelding verwijderd. Southparkfan 4 aug 2015 20:40 (CEST)

Nieuw ontwerp hoofdpagina

Ik heb de afgelopen dagen een nieuw ontwerp voor de Hoofdpagina ontworpen; zie Gebruiker:Stef_1999/Hoofdpagina. Ik heb de kleuren van de kopjes veranderd en bovenaan een balk gemaakt met handige links. Wat vinden jullie er van? Als er nog verbeterpunten zijn, zal ik dat aanpassen. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 5 aug 2015 10:36 (CEST)

Prachtig. Echt geen woorden voor, precies wat de nieuwe hoofdpagina moet worden. Ik zou zeggen: meteen instellen. Josse.Cottenier - Overleg (+) 5 aug 2015 10:37 (CEST)
Mooi geworden! Van mij mag-ie erop. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg
Geweldig Stef, knap werk. Vooral die kleur blauw bij "contact" en die balk vind ik geweldig. Wat ik me afvraag is of het WikiKids-logo, dat ook al helemaal bovenaan staat, nog eens bij het intro moet. Ik zie dit graag als nieuwe Hoofdpagina! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 5 aug 2015 16:11 (CEST)
In mezelf zit ik trouwens te twijfelen wat ik mooier vind: alle kopjes in die blauwe kleur, of die afwisseling van kleuren. Hoe dan ook, ik vind het in allebei de vormen mooier dan de huidige hoofdpagina! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 5 aug 2015 16:14 (CEST)
Mij lijkt het juist wel mooi om die kleuren af te wisselen, maar dan moeten ze wel een beetje overeenkomen. Ik zal dat logo bij de intro weghalen. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 5 aug 2015 17:24 (CEST)
CrystalClearActionApply.svg UitgevoerdAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 5 aug 2015 17:26 (CEST)
Ja, ik snap wat je bedoelt Vviktorie. De pagina is nu vooral geel/groen/oranje, met een blauw dingetje aan de onderkant. Misschien kan je de eerste Welkom op WikiKids box ook blauw maken? Nu staan er twee gele naast elkaar. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 5 aug 2015 18:25 (CEST)
@Beem: CrystalClearActionApply.svg UitgevoerdAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 5 aug 2015 18:42 (CEST)
Ik ben voor. Veel (meer moderne) kleuren, en van de balk bovenaan ben ik sowieso al weg. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 5 aug 2015 19:16 (CEST)
Bedankt! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 5 aug 2015 19:20 (CEST)
Het ziet er inderdaad mooi uit! Maar ik denk niet echt dat kinderen het interessant vinden om bij Blokverzoek te kijken (staat in de balk onder het WikiKids-logo), misschien kun je die vervangen door iets anders? Danoinjesta - OP 5 aug 2015 19:26 (CEST)
En een link naar de hoofdpagina op de hoofdpagina lijkt mij ook overbodig. :) apoo overleg · (MOD) 5 aug 2015 21:25 (CEST)
@Apoo: Die link naar de Hoofdpagina staat er om als eventuele vervanging van de balk bovenaan de RC. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 5 aug 2015 21:51 (CEST)
De huidige balk boven aan de RC bevat meer informatie dan jouw balk dus het lijkt me niet dat we die vervangen. De link naar de hoofdpagina zou eventueel wel in de huidige RC balk gezet kunnen worden. :) apoo overleg · (MOD) 5 aug 2015 22:31 (CEST)
Ziet er mooi uit! Eén opmerking: in plaats van internet-encyclopedie kun je misschien beter internetencyclopedie schrijven. De Wikischim (overleg) 5 aug 2015 22:22 (CEST)
Hoewel zo'n verbindingsstreepje niet verplicht is, verhoogt het wel de leesbaarheid. Lijkt me handig om te laten staan met een doelgroep van 8-15. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 6 aug 2015 00:10 (CEST)
Nog twee kleine dingetjes: de "W" in recente wijzigingen hoort eigenlijk niet met een hoofdletter. 2. Er staat nu om het hele linker deel van jouw Hoofdpagina een blauwe streep, maar bij het rechterdeel een grijze. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 7 aug 2015 10:02 (CEST)
@Vviktorie!!: Aangepast – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 7 aug 2015 10:54 (CEST)
Mooi initiatief Stef1999. Het logo van WikiKids zou ik toch liever linksboven in het welkomstvak zien. Ben het eens dat een blokverzoek in de balk niet zo belangrijk is voor iedereen om te zien. Die zou ik dus weglaten. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 10 aug 2015 19:28 (CEST)
Misschien kan dat vervangen worden door Wikikids:Nieuws? Dan is dat voor de lezers en gebruikers iets makkelijk te vinden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 10 aug 2015 20:30 (CEST)
@Mike: Ik zal het aanpassen. @Gerard: Ik zou het zelf juist mooier vinden om dat logo bovenaan te plaatsen. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 12 aug 2015 09:27 (CEST)
Ja, ik ben het met je eens, Stef. Ik denk in ieder geval dat, nu iedereen z'n (positieve) mening heeft gegeven, de hoofdpagina wel vervangen kan worden! Aan jou de eer Face-smile.svg. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 12 aug 2015 12:57 (CEST)
Dan ga ik 'm nu vervangen, bedankt! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 12 aug 2015 14:19 (CEST)

Foto's

Hallo WikiKids, Ik ben nog niet zo lang aangemeld op WikiKids en heb pas 1 pagina geschreven op deze site en ik wilde graag een foto erbij stoppen maar ik snap niet goed hoe ik dat nou moet doen! Zouden jullie dat nog eens uit willen leggen zodat ik er foto's bij kan duwen !

Groetjes Lizzy

Hoi Lizzy! Ik zal je het in een paar stappen uitleggen:
  1. Ga naar commons.wikimedia.org. Dit is de enige site waarvan je plaatjes mag halen. Plaatjes van Google mogen dus niet!
  2. Rechtsboven zie je een zoekbalk. Typ daar in het Engels van wat of wie je een plaatje wil hebben. Als je het Engelse woord niet weet kan je Google Vertalen of een woordenboek gebruiken. Soms werkt het Nederlandse woord ook.
  3. Kies een plaatje uit en kopieer daar de titel van. Deze eindigen meestal in .jpg of .png.
  4. Zet de naam van het plaatje op WikiKids zo neer: [[Bestand:''naam van het plaatje'']].
  5. Klik op opslaan en tada! Je plaatje staat nu op het artikel!

Ik hoop dat dit je helpt, groetjes Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 5 aug 2015 16:33 (CEST)

Dankje ! Ik ga direct proberen!

G als een dzj

Hoi WikiKids, Ik kan Engels en ik vind het maar raar waarom ze die G soms als een dj of dzj zeggen. Dzj zeg je bij de j maar kom op bij de g. Nu wil ik wel eens waarom en wanneer de Engelse die G als een dzj zeggen. Ik snap er niks van heel verwarrend. Mike gaf al een beetje antwoord maar was niet voldoenden-- Maxie1Hoi E-mail 7 aug 2015 21:47 (CEST)

Weet je nog? Zie mijn reactie. Taal is raar Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 7 aug 2015 22:41 (CEST)
Zoals ik al zei Mike's antwoord was niet voldoende en jouwnes ook niet.-- Maxie1Hoi E-mail 8 aug 2015 16:32 (CEST)
Maxie, ik en Vviktorie hebben het jouw hier zo goed mogelijk uitgelegd. Beter kunnen twee tieners die geen taalkunde of geschiedenis hebben gestudeerd het niet doen volgens mij. Als je straks 18 bent, kan je naar Leiden gaan, zelf taalkunde studeren en zelf antwoorden zoeken op dit soort vragen. Onze antwoorden zijn blijkbaar niet goed genoeg, hoewel het wel de juiste antwoorden zijn. Misschien vind je je eigen antwoorden beter. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 8 aug 2015 16:55 (CEST)
Maar dit is een encyclopedie die kunnen dan ook uitleggen toch?-- Maxie1Hoi E-mail 8 aug 2015 17:59 (CEST)
Ja, maar hij hebben het al uitgelegd. Het is geen simpel antwoord, maar ook geen simpele vraag. Als je het nu nog niet begrijpt kunnen we niks voor je doen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 8 aug 2015 20:07 (CEST)
Maxie, ga dit is na de vakantie lekker op school vragen. Wij zijn geen helpdesk. Een encyclopedie is niet bedoeld voor zulk soort vragen. :) apoo overleg · (MOD) 9 aug 2015 10:29 (CEST)
@Apoo, sorry hoor maar ik zie deze vraag niet als een helpdesk. Dit heeft naar mijn mening wel met encyclopedische vragen te maken.-- Maxie1Hoi E-mail 9 aug 2015 18:13 (CEST)
Een encyclopedie is om dingen in op te zoeken, of het nu online of een papieren variant is. Ik gok dat je ook niet dingen vraagt aan een traditionele papieren encyclopedie, maar er gewoon iets in opzoekt. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 9 aug 2015 18:32 (CEST)
Het antwoord van Beem is voor mij duidelijk. Dus, beste Maxie1hoi, ik stel voor dat je deze discussie zelf eindigt want dit gaat gewoon helemaal nergens naartoe. Southparkfan 9 aug 2015 21:12 (CEST)
Uhm Southparkfan ik weet niet of jij het weet maar ik ben allang gestopt, en wat bedoel je met het gaat nergens naar toe?-- Maxie1Hoi E-mail 9 aug 2015 22:33 (CEST)
SPF bedoelt met 'nergens naartoe' dat we hier niks mee bereiken – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 10 aug 2015 08:21 (CEST)

Singletijdbalk artiest

Wat is dat precies, bij de infobox voor een single groet Gagaga (overleg) 8 aug 2015 12:01 (CEST)

Welke single er vlak voor en welke er vlak na is realesed. Kijk [https://nl.wikipedia.org/wiki/Private_Dancer_(single) hier bijvoorbeeld. Daar zie je het ook onderaan de infobox. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 8 aug 2015 18:10 (CEST)

Oke dank je wel Gagaga (overleg) 8 aug 2015 20:15 (CEST)

Aantallen

Is er ook een mogelijkheid hoe vaak een pagina op wikikids bekeken is groet Gagaga (overleg) 11 aug 2015 11:03 (CEST)

Hoever ik weet is dit niet mogelijk. Ik gok, aangezien veel (basis)scholen en bibliotheken wikikids adviseren, dat er heel wat Nederlandse en Vlaamse kinderen, leraren, ouders en andere geinteresseerden (bv. studenten, mensen van andere wiki's) op wikikids kijken. Ik weet wel dat een hele tijd terug (een paar jaar geleden of zo) er is geteld en dat wikikids op die dag meer dan honderd bezoekers had. Ook weet ik dat het op een andere wiki wel kan (het aantal lezers per artikel vermelden), maar ik weet alleen niet hoe je dit moet doen. Ik hoop dat ik je vraag een beetje heb beantwoord. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 11 aug 2015 20:07 (CEST)
Vroeger (voor mijn tijd weliswaar) was dit mogelijk, maar omdat hier misbruik van werd gemaakt (gebruikers gingen hun artikelen heel vaak "refreshen" om zo veel mogelijk "views" te krijgen) is deze extensie later uitgeschakeld. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 12 aug 2015 08:54 (CEST)

Artikel van de week

Mag Venus Williams als artikel van de week groet Gagaga (overleg) 11 aug 2015 16:43 (CEST)

Hey Gagaga, mooi artikel geworden! Nog even een paar tips:
  1. Lees het artikel nog een keer goed door. Af en toe missen er komma's of punten.
  2. Misschien kan je er nog wat fotootjes bij zetten?
  3. Onderaan in het grand-slam toernooi, gebruik je afkortingen. Kan je uitleggen wat die betekenen?
Als je dat hebt gedaan wordt het zeker artikel van de week! Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 12 aug 2015 13:07 (CEST)

1R= 1e ronde

2R=2e ronde

Enzevoort

HF= halve finale

F=finale

W=winnaar

Fijn dat je het een mooi artikel vindt,groet Gagaga (overleg) 12 aug 2015 16:36 (CEST)

Prima, kan je dat ook even in het artikel uitleggen? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg 12 aug 2015 17:01 (CEST)

gedaan groet Gagaga (overleg) 14 aug 2015 11:08 (CEST)

Nu ook 2 plaatjes toegevoegd totasl:3 groet, Gagaga (overleg) 14 aug 2015 22:05 (CEST)

Ziet er goed uit! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 14 aug 2015 23:13 (CEST)

EditCount

Hallo iedereen,

ik ben me sindskort (sinds ik naar MediaWiki-extensies zoek voor m'n eigen wiki's) gaan afvragen waarom we altijd maar met die JS-scripts voor EditCount bezig zijn, terwijl er hier een prachtige, stabiele, klaargeschreven extensie staat die gewoon hetzelfde doet. Je moet die gewoon maar downloaden, naar de juiste bestandsplaats uploaden, een regeltje tekst in de LocalSettings.php invoegen & nooit meer last... waarom doen we dit niet?

Hoor graag antwoord,

Josse.Cottenier - Overleg (+) 12 aug 2015 17:44 (CEST) (meld het wanneer deze handtekening er vreselijk uitziet)

Het antwoord komt van ver voordat jij hier geregistreerd was op WikiKids. WikiKids werd toen nog technisch onderhouden door een ander bedrijf. Dit bedrijf was zeer angstig voor pakweg elke extensie die ze niet zelf gemaakt hadden. Dat is de reden dat er nooit een EditCount is geïnstalleerd en we er zelf een hebben ontwikkeld. Het huidige werkt toch prima, daarnaast kunnen we het zelf on-wiki aanpassen. Dat is sneller dan via een support-verzoek bij de technische dienst. :) apoo overleg · (MOD) 12 aug 2015 22:16 (CEST)

Pagina vernieuwing

Hoi, Ik zie dat de pagina vernieuwt is vandaag. Waarom eigenlijk? Wel mooi (-:.-- Maxie1Hoi E-mail 12 aug 2015 21:55 (CEST)

Maxie, dat staat hierboven. Maar wel bedankt voor het compliment! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 12 aug 2015 21:56 (CEST)

hoi

hallo, wikikids. ik ben hier net nieuw. ik vind het hier heel leuk en maak heel veel links, en ik vind het fijn dat er hier zoveel kinderen zijn.

de groeten huppeldepup

WikiComeback

Ook ik vind het heerlijk om m'n wikicomeback aan te kondigen na een heerlijk maandje Egypte. Ik zal het wel druk hebben met school. Maargoed, ik wens iedereen nog een fijne vakantie. Of wat daar nog van over is :D Nadah Questions Harry Potter wordmark.svg 14 aug 2015 12:05 (CEST)

portaal Roemenië

Ik heb eens gekeken naar portaal over Roemenië, maar ik zie nog niet veel verandering. Gagaga (overleg) 15 aug 2015 20:20 (CEST)

Ik denk dat gebruiker is gestopt met bijdragen en daarom niet meer verder gaat met het portaal. Voorlopig duurt het dan ook wel een tijdje voordat er een portaal over Roemenië komen, maar dat ligt eraan of een andere gebruiker over het onderwerp een portaal wil starten. Roemenië is immers een vrij interessant land, het was een koninkrijk, volksheld Micheal de Dappere en het boek Dacula (volgens mij) komen er vandaan. In de huidige vorm, gemaakt door de desbetreffende gebruiker, gaat dan ook helaas niet door, want in deze vorm is het niet levensvatbaar. Iedereen is uitgenodigd om er verder aan te werken. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 15 aug 2015 20:37 (CEST)
Ik acht een portaal:Roemenië eigenlijk niet levensvatbaar, ook niet als er een artikelenserie over Roemenië wordt geschreven. Een interessant land is het wel. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 15 aug 2015 21:00 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief44&oldid=413501"