Wikikids:Boomhut/archief1

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Foto's

als je een pagina maakt over iets, mag je dan niet een plaatje van Google erbij zetten? als ik bijvoorbeeld een pagina over schorpioenen maak, moet ik dan ook zelf een schorpioen fotograferen bijvooebeeld?? antwoord alsjeblieft! Renske

Dag Renske, Als je een scorpion kunt fotograferen is dat natuurlijk het mooiste. Als je een plaatje van Google haalt moet je weten of er ook auteursrecht op zit of niet. Over auteursrecht lees je hier meer.

Zit er copyright op dan mag je het hier niet gebruiken. Gerarddummer 20 mrt 2009 23:42 (CET)

vrucht en fruit

De artikels fruit en vrucht lijken op elkaar, alleen is fruit veel uitgebreider. Omdat het het zelfde is is het artkel vrucht dus overbodig. Beemster 4 feb 2009 18:15 (CET)

foto's

hoe kom je aan foto's ?

Wie heeft dit geschreven je moet wel je handtekening er onderzetten Wikikidhello 27 apr 2009 15:52 (CEST)

Nominaties

De Wikikids Award!

Heb je een artikel gelezen wat we in het zonnetje moeten zetten laat het ons dan op Wikikids:Nominaties weten!

Daar wordt overlegd over de genomineerde artikelen, en wordt er gestemd of de Award uitgereikt zal worden. Stem ook!

Wil je zelf een artikel nomineren, plaats dan het sjabloon {{Nominatie}} op het artikel.

Alle nominaties staan in Categorie:Nominatie Award.

Afbeelding

Ik upload steeds een afbeelding(is van mijzelf)maar ik kan hem steeds niet plaatsen, omdat ik niet de juiste extensie heb. Mag ik tips hebben? Erik v D.

Hoi Erik

Misschien kun je hem dan beter opslaan en dan plaatsen.

Had ik al geprobeerd, en nog steeds niet.

Vleermuizen

 • Wie wil ons helpen met ons werkstuk over vleermuizen?Nutsschoolgroep5b 15:11, 23 januari 2007 (UTC)
 • Hoe bedoel je dat? Wil je links met informatie voor een "echt" werkstuk, of wil je hulp bij het schrijven van een artikel op WikiKids? Knowledge 17:46, 23 januari 2007 (UTC)

Vleermuizen (orde Chiroptera, ook wel handvleugeligen genoemd) zijn zoogdieren die echt kunnen vliegen (in tegenstelling tot zweven). Hiertoe zijn hun vleugels voorzien van een vlieghuid die tussen de vingers van hun voor- en achterpoten en hun staart zit.

Tot voor kort werden de vleermuizen in twee onderordes ingedeeld: Megachiroptera (grote vleermuizen) en Microchiroptera (kleine vleermuizen). De eerste groep bestaat uit grotere soorten die zich meestal op het gezicht oriënteren en die vaak fruit eten; de vliegende honden behoren hiertoe. De tweede groep bestaat vrijwel alleen uit vleeseters die zonder uitzondering gebruikmaken van echolocatie. Tot deze groep behoren alle andere vleermuizen. Genetisch onderzoek heeft echter aangetoond dat de families Rhinolophidae (hoefijzerneuzen), Hipposideridae (bladneuzen van de Oude Wereld), Megadermatidae (grootoorvleermuizen), Craseonycteridae (hommelvleermuis) en Rhinopomatidae (klapneuzen) in feite nauwer verwant zijn aan de Megachiroptera dan aan de andere Microchiroptera. Daarom worden ze nu vaak samen met de Megachiroptera in de onderorde Pteropodiformes (ook wel Yinpterochiroptera) ingedeeld, terwijl de overgebleven Microchiroptera de onderorde Vespertilioniformes (ook wel Yangochiroptera) vormen.

In Nederland en België komt uitsluitend een twintigtal gladneuzen en hoefijzerneuzen voor, waarvan een aantal zeer zeldzaam is. Door hun verborgen en nachtelijke levenswijze hebben veel mensen nog nooit een vleermuis in het wild gezien, maar ongeveer zeven soorten komen in Nederland toch algemeen voor. Er zijn wereldwijd ruim 1100 soorten, zodat meer dan één op de vijf zoogdiersoorten een vleermuis is.

Eén van de eerste vleermuizen was Icaronycteris, waar fossielen van zijn gevonden die dateren van 54 miljoen jaar terug, uit het Eoceen.

Hallo,

IK wil je wel helpen maaar moet je effe zeggen wat ik voor je kan wezen! Oja bij ons is eens een vleermuizentocht geweeest als die een keer bij jullie is zou ik er naar toe gaan heel leerzaam en al helemaal leuk!

Treinstations

 • Ik wil een paar artikelen over treinstations open(1 al gedaan. Mag dat wel eigenlijk? Erik v D 29 feb 2008 18:04 (CET)


Dag Erik van D,

Er bestaat al een artikel over de trein. Je zou kunnen kijken of het daar bij aansluit. We proberen ook de WikiKidsAtlas op te bouwen. Daar zou het misschien ook bij passen. Maar een aparte categorie met treinstations lijkt me geen probleem. Hoe kijk je tegen de andere opties aan?

Gerarddummer 29 feb 2008 20:45 (CET)

Ik zal nog even gaan kijken om nog meer pagina's te openen.

Zweden

 • Is dat een goed onderwerp? _-_SD_-_ 14:02, 2 april 2007 (CEST)
 • Natuurlijk! Ga je gang! Knowledge 14:23, 2 april 2007 (CEST)

iemand uit mijn klas is naar Zweden geweest ze zegt dat het daar heel leuk is dus ik denk dat het een goed onder werp is.

leuk onderwerp ik hoop dat het een mooi artikel wordt =)

Pagina's van een gebruiker

Hoe kan ik álle pagina's van een bepaalde gebruiker ziet? --Webmaster 10:13, 5 april 2007 (CEST) volgens mij als je op bijdragen klikt Michiel 10:37, 5 april 2007 (CEST) Ja dat kan!
In dit voorbeeld zie je alle bewerkingen die zijn uitgevoerd door gebruiker Webmaster: http://kennisnet.wikia.com/wikikids/wiki/Speciaal:Contributions/Webmaster

Artikel verwijderen van wikikids.nl

Hallo, ik ben pas nieuw hier, en heb per ongeluk een pagina gemaakt. ik zou deze pagina (computers aansluiten) graag weer van wikikids.nl afhalen, hoe moet dat? Wouterj 17:30, 26 april 2007 (CEST)

Dag Wouterj, Dat kun je doen door de tekst {{weg}} bovenaan de pagina te zetten.
Dan kijkt een Moderator of die pagina inderdaad weg mag. Catienpetji 18:47, 26 april 2007 (CEST)

Atlas

Wat is de Wikikids Atlas? Als ik er op druk krijg ik voor mij onbegrijpelijke links. (Kikki)

Dat zijn de verwijzingen naar ofwel de Nederlandse atlas ofwel de Vlaamse. Je kan daaruit kiezen. _-_SD_-_ 25 jul 2007 23:37 (CEST)

Bedankt

Ben ik hier soms alleen bezig?

 • Henk K 29 jul 2007 21:48 (CEST)
 • Dat lijkt er idd wel op. Ik ga werken. Succes nog. Knowledge 30 jul 2007 06:30 (CEST)
 • Hoi allemaal, zoals misschien iemand al was opgevallen ben ik druk bezig geweest met de afbeeldingen, ik heb geprobeerd één en ander van de juiste bronnen te voorzien, en ben inmiddels zover dat ik de afdeling heelal aardig uitgewerkt hebt, ik heb overal de oorspronkelijke bronnen van gevonden. Van sommige afbeeldingen waarvan ik de bron niet kon terugvinden heb ik een andere foto geplaatst waarvan ik wel de bron had.
 • Daarnaast heb ik ook bij veel afbeeldingen die in het publiek domein staan of met verlopen auteursrecht voorzien van een net sjabloon naar voorbeeld van het commonsproject.
 • Het valt me op dat bij veel afbeeldingen "commons" als bron worden genoemd wat onjuist is, op commons staan inderdaad afbeeldingen die vrij zijn voor gebruik, maar commons is echter geen bron! Afbeeldingen van commons mogen worden gebruikt met bronvermelding, dat houdt in dat als je afbeeldingen van commons gebruikt ook de bronnen moet meenemen - die worden overal bij vermeld, neem als voorbeeld de afbeeldingen van het heelal, die staan ook allemaal op commons, maar zijn afkomstig van sites van de NASA of de ESA, deze moeten als bron worden vermeld. Dat geldt ook voor de afbeeldingen met verlopen auteursrecht, waarbij je moet aangeven uit welk boek of van welke site hij is overgenomen.
 • groetjes, Henk K 30 jul 2007 11:50 (CEST)
Misschien kun je zoiets beter in Het Clubhuis zetten! Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog niet zo heftig veel met de afbeeldingen bemoeid heb... Knowledge 30 jul 2007 13:04 (CEST)

{{vraag Koninklijkhuis 11 aug 2007 18:41 (CEST)}} is het zo goed met de foto van prins albert van monaco? Koninklijkhuis 11 aug 2007 18:41 (CEST).

Ik zal ook eens wat gaan doen aan artikel, dan krigjen kinderen ook nog wat kennis mee. Tabloid 22 aug 2007 23:23 (CEST)

Komt er nog iemand bij mij? ik ben alleen!!! Gebruiker:Hassaja Ha ha ha je bent op zoek naar... Delmoro 6 feb 2008 15:23 (CET)

Geen anoniemen

Ik heb twee vraagjes: ik werk als vrijwilliger op een andere wiki, maar ik kwam hier even langs en heb een paar dingetjes doorgelezen. Mijn eerste vraag is: kan alleen een moderator pagina's aan een categorie toevoegen? En mijn tweede vraag is: waarom mag je hier niet als anonieme gebruiker bewerken eigenlijk? TahR 18 mei 2008 12:16 (CEST)


Dag TahR,

In principe voegen moderatoren pagina's aan categorieën toe. Ze maken daarbij gebruik van de cat die hier zijn te vinden Categorie:Alles. Je mag hier niet als anonieme gegeven bewerken omdat we enigszins controle willen houden op wat er op WikiKids gebeurt. Dit om zo'n kindvriendelijke mogelijke website te houden. Gerarddummer 18 mei 2008 13:55 (CEST)

Bijdragen gebruiker

Kan je ook de bijdragen van een gebruiker hier zien? Het lijkt me wel handig om te zien of die gebruiker actief is, ik zoek namelijk al een hele tijd die knop. TahR 19 mei 2008 17:43 (CEST)

Waarom zou je het willen weten en van wie? Groet, Delmoro 19 mei 2008 17:51 (CEST) Hoe is het met jullie kinderwiki? Gaat het allemaal naar wens?
Jawel hoor, met KinderWiki gaat het goed, ik vroeg het alleen, om te kijken of mensen actief zijn, maar die bijdragenknop is niet zo noodzakelijk: maar recente wijzigingen kan ik niet zo 1-2-3 ook vinden. TahR 19 mei 2008 17:53 (CEST)
Wat is jullie idee achter kinderwiki tov wikikids? Hebben jullie ook overwogen om samen met ons te werken of je aan te sluiten? Delmoro 19 mei 2008 17:57 (CEST)
Nou, we zijn ook iets voor oudere kinderen, maar ik zou niet weten of we zouden samenwerken, ik heb er niks over gehoord. Bovendien lijkt dat me iets wat de oprichter voor zichzelf moet houden. TahR 19 mei 2008 17:59 (CEST)
@TahR, je kunt de bijdragen van een gebruiker wel zien, maar je moet even zelf de link maken, bijvoorbeeld Speciaal:Contributions/TahR. De link naar de bijdragen van de gebruikers staat ook altijd in de bewerkingsgeschiedenis. Freestyle (overleg) 21 mei 2008 16:27 (CEST)
Ok, bedankt voor de info Freestyle. TahR 21 mei 2008 19:54 (CEST)
Kan ook in het nederlands. Speciaal:Bijdragen/NaamVanDatPersoon bijvoorbeeld Speciaal:Bijdragen/JaiMe`HardStyle. Groetjes, Jaimeoverleg 23 aug 2008 07:57 (UTC)

Geïnteresseerd?

Leuk initiatief, deze wiki :). Ik vroeg me af of jullie misschien ook geïnteresseerd zouden zijn in Wikistad (als "bij-wiki"). Dit is een wiki waar ook artikels worden geschreven net zoals hier maar dan over een denkbeeldig land, genaamd Libertas (er zitten ook veel jongeren net zoals hier). Er zijn al 750 artikelen (dat waren er ooit 1100 :S). Of neem in ieder geval een kijkje: Wikistad. Zo niet, dan wens ik jullie veel succes met deze wiki! :D Al 20 mei 2008 21:38 (CEST)

Al, hier ook al reclame aan het maken? :P TahR 21 mei 2008 19:54 (CEST)
Misschien moeten we dan ook maar even reclame maken voor Wikikids in Wikistad in hun Forum:De kroeg, dan kunnen beide projecten misschien van elkaars leden profiteren ;-) Freestyle (overleg) 22 mei 2008 09:28 (CEST)

Even tussendoor

Gefeliciteerd dat jullie website in de Kidsweek van 25 september staat! Ik heb het vandaag pas gezien, maar het is wel heel leuk. TahR78 3 okt 2008 16:49 (CEST)

KinderWiki

Hej iedereen, ik wil jullie graag nog een leuke kinderwiki doorgeven: KinderWiki Zie ook: KinderWiki Greenday2 18 okt 2008 19:01 (CEST)

Copyright

Beste,

In een kwartiertje heb ik een groot aantal afbeeldingen en artikelen genomineerd voor verwijderen. De afbeeldingbeleid op Wikikids is verschrikkelijk. Een kleine schatting: van de 5.550 bestanden hebben er maar een paar een goeie (gfdl)licentie; hier moeten jullie echt mee uitkijken! Hopelijk zien jullie dat zelf ook. Copyright 6 nov 2008 15:54 (CET)

Moderator? Kijk dan even in de categorie Categorie:Wikikids:Auteur. Copyright 6 nov 2008 18:33 (CET)
Zal ik even doen ;) Greenday2 23 nov 2008 10:15 (CET)

dubbele boom?

misschien kan er één weg?

categorie:Landen >> Categorie:Landen van de wereld, Henk K 10 nov 2008 19:59 (CET)
Categorie:Voeding >> Categorie:Eten en drinken, Henk K 11 nov 2008 18:18 (CET)

kopierechten kookboeksite

Ik kwam op het artikel Chinese keuken verschillende recepten tegen en was begonnen deze afzonderlijk te plaatsen en in het Wikikids kookboek onder te brengen, mijn nieuwsgierigheid dreef me echter naar een kookboeksite waar de recepten letterlijk van blijken te zijn zijn overgenomen en ik kan er niet één twee drie achter komen hoe het zit met de kopierechten van die site.

voorbeeld: afkomstig van http://www.tastyweb.nl/recept/gevulde/eierpannekoeken, Henk K 19 nov 2008 12:57 (CET)
Wat een onzin! Wat hebben kinderen van 8-12 nou met koken?! Copyright 19 nov 2008 17:11 (CET)
Het is niet aan jouw om te bepalen wat kinderen van welke leeftijdsgroep dan ook interessant vinden, Henk K 19 nov 2008 19:36 (CET)
Beweerde ik dat dan? Het is echt absolute onzin. Oh, vergeet nummer 52 van de Chinees niet. Copyright 22 nov 2008 16:47 (CET)
Whahahaha!! Greenday2 24 nov 2008 17:05 (CET)

Grote Pier

Ik heb veel en hard gewerkt aan het artikel Grote Pier, kan het misschien het artikel van de maand worden? Het is nu erg lang en ik heb heel heel erg mijn best gedaan om het goed te maken en er is een afbeelding bij en het klopt allemaal. Het is langer dan de andere artikels van de maand wie zou dit artikel van de maand willen hebbeb?Jansjee3 1 dec 2008 09:16 (CET)

Afbeeldingen Uploaden

Ik probeer steeds wat afbeeldingen te uploaden zodat je wat meer van de pagina snapt of ziet, maar ik krijg het niet! Steeds zegt dat computer dat het niet geldig is! En hoe moet ik een afbeelding naar jpg. bestand zetten ofzoiets?! Alvast bedankt! Margot95 6 dec 18:32

Ja, misschien kun je dat proberen. Sommige bestandtypes kun je hier niet uploaden. Met vriendelijke groet, Patricia 18 dec 2008 22:56 (CET)

Leuke wikikids dingen

Beste gebruikers van WikiKids. We willen graag wat leuke dingetjes laten maken om weg te geven aan wikigebruikers. Waar zou ik het dan beter kunnen vragen dan hier. Wat zou de meester of juf mee moeten nemen wat jullie leuk vinden. Hoor graag veel leuke suggesties. Delmoro 15 dec 2008 20:58 (CET)

 • ......
  • ...................

aanspreken op ...!

Beste o.a. Annak en Greenday, bedankt voor jullie werk! Ik zag ook jullie bijdrage op poolvos. Dit is inderdaad lastig. Hoe gaan w eom met kinderen die na 2 keer uitleggen hoe het hier werkt en nog steeds niet mee willen werken om? Wat denken jullie wat ene goede manier is? Graag ovelreg hierover. Delmoro 17 dec 2008 21:16 (CET)

Dat is inderdaad lastig. Wat mij hier opviel was dat Gebruiker:Wolie voortdurend het hele artikel Poolvos bleef verwijderen. Natuurlijk mocht hij of zij er aan toevoegen en het uitbreiden. Het punt was: Wolie bleef de pagina voortdurend leeg halen - uiteindelijk heeft Wolie de pagina wel mooi uitgebreid maar er moet nog het één en ander aan gebeuren. Wat stel jij voor? Annak 18 dec 2008 07:37 (CET)
Wollie mag idd niet zomaar pagina's verwijderen, maar hij had kennelijk niet door hoe het hier werkt, dus vind ik niet dat Annak meteen moet reclameren ;) Die eerste reactie van annak op Wollie's OP heb ik verwijderd, was wat overdreven ;) Vandaar dus ;) Wollie was duidelijk geen vandalist (dat ben je pas als je zoiets met opzet doet), en moest dus gewoon uitleg krijgen Greenday2 18 dec 2008 12:25 (CET)

Ja maar die Wolie was beslist een uitermate koppig ventje - ik vermoed dat ie niet eens wist dat ie een overleg pagina had. Uiteindelijk is het wel in orde gekomen met het artikel Poolvos: hij heeft het uiteindelijk zo aangepakt als de bedoeling was. Annak 19 dec 2008 07:55 (CET)

Ik ben in ieder geval blij dat jullie beiden even in overleg gaan wat nu het beste is. Ik denk dat he tinderdaad de beste weg is door gewoon vriendelijk te blijven en vooral de moeite te nemen om het uit te leggen. Wanneer ze dan aangeven hier geen rekening mee te willen houden dan is het misschien goed om dat in het moderator portaal te bespreken. Probeer in ieder geval niet in de verleiding te komen om grof geschut te gebruiken :-) Fijn vakantie allemaal :-) Delmoro 19 dec 2008 14:00 (CET)


Gelukkig 2009

Dag allemaal,

Een gelukkig 2009 voor iedereen.

Gerarddummer 1 jan 2009 10:15 (CET)

Vikidia:Gigi

Hai how does it work en is it possible to translate the application? Pleas i hope you will answer in the boomhut at wikikids.nl DeMoor

Hallo, to help to upload images and put them in the articles, Someone on Vikidia, (ThomasVikidia [1]) has created : Gigi, Vikidia:Gigi, it helps a lot. It's really easy to use, it does copy the image licence with the image, and link to the original on Commons so it can be checked. It put it in the article you want in one time. He may be busy these times but I guess that he would be glad to help to translate it for you, he did it in spain.
By the way, there is also the interwiki possibility. Thomas asked there a technical question to be able to use his bot to make interwikis on Vikidia to Wikikids. Can anyone help him ? I'm sure he would be pleased to help you with interwiki on Wikikids if you choose to have them some day. Astirmays 5 jan 2009 23:32 (CET)

Dromen

Heeeeii Allemaal,, ik moet een spreekbeurt over dromen houden.. Kan iemand mij info geven???

XxNijn

Droom. Astirmays 15 jan 2009 23:34 (CET)

Verwijderen van zoveel artikels

Beste mensen,

wie zich afvraagt wrm ik de afgelopen week tientallen artikels heb verwijderd, ik ben bezig alle "flut"-artikelen, onzin, wiu, lege en NE-artikelen te verwijderen. Ik zal elke dag ong. 25 artikelen verwijderen, dit enkele weken lang, tot ik het beu ben XD Ik doe dit via "Korte Pagina's", de 350 kleinste artikelen die er nu staan zijn goedgekeurd ;) Greenday2 27 jan 2009 16:35 (CET)

Zeker kijken!

Dag Greenday, je had een link gemaakt naar een website, die niets met WikiKids te maken heeft. Dat is niet de bedoeling van WikiKids, dus ik heb de tekst verwijderd. Als je je eigen pagina's binnen WikiKids onder de aandacht wil brengen is dat natuurlijk prima - je verricht prima werk!

--Webmaster 31 mrt 2009 17:12 (CEST)

Shintoïsme

Bedankt, Jansjee3 voor de bijwerkingen van shinto !!!!! ;)

Yu-Lin 31 mrt 2009 16:19 (CEST)
Prima, heel goed geschreven. Kan nog wel wat langer, maar de afbeelding is erg leuk en voegt echt iets toe! :) Jansjee3 31 mrt 2009 17:06 (CEST)

[OPROEP!] Verwijderen afbeeldingen zonder (juiste) licentie!

Hallo allemaal! Graag wil ik jullie mededelen dat ik weer bezig ben met het nomineren van afbeeldingen die geen licentie aangeven. Graag wil ik jullie vragen om jullie afbeeldingen te controleren op een licentie. Dan kunnen deze gewoon op Wikikids blijven staan namelijk ;-) Daarnaast moet je er ook op letten dat jij bij elke afbeelding dit sjabloon gebruikt. Ik hoop dat het lukt! Groetjes, Copyright 5 apr 2009 23:29 (CEST)

Jodenvervolgingen

Ik ben het artikel jodenvervolgingen begonnen omdat ik merkte dat het artikel jood alleen maar over de Holocaust ging. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het wordt op prijs gesteld als iemand er nog een klein stukje over joden bij kan zetten. Dat lijkt me beter. Misschien een afbeelding van een drie armige kandelaar? Let wel: ik heb een link naar het artikel jodenvervolgingen in het artikel gezet! :) Jansjee3 6 apr 2009 17:50 (CEST)

Hallo Jansjee3, je bent goed bezig op wikikids, ik zal op zoek gaan naar afbeeldingen die er bij kunnen passen

Harry.spoelstra 18 apr 2009 21:17 (CEST)

Bedankt. Ik zat dan eigenlijk te denken aan afbeeldingen voor bij het artikel jood. Dat is namelijk erg kort. Het viel mij op dat het artikel jood alleen maar over de holocaust ging, en dat er eigenlijk niets instond over het jodendom. Dus heb ik de informatie over de Jodenvervolgingen die er in stond, naar een nieuw artikeltje overgehemelt. Het oorspronkelijke artikeltje jood is nu heel erg kort; daar zou ik graag wat meer informatie bijzien, en misschien een afbeelding. En dan niet een jodenster, nee, liever een afbeelding van Abraham of van een 7-armige kandelaar. Hoezo? Welnu, zodra iemand hier "jodendom", of "jood" intypt, wordt je om de oren geslagen met (ongewenste) informatie over de Holocaust. Er staat lang niet genoeg informatie over het geloof op zich. Dat is bij het Christendom en de Islam niet het geval. Ook het artikeltje Tweede Wereldoorlog is erg kort en er is overdreven veel aandacht voor de Holocaust. Er zou een groter, apart artikel moeten zijn (dat ik dus al ben begonnen) voor al die informatie apart. Zodat het niet allemaal op verschillende plekken staat bij artikelen waar het misschien niet mee te maken heeft. Ikzelf heb hier niet zoveel verstand van, maar ik heb alvast een beginnetje gemaakt. Bij voorbaat dank, Jansjee3 18 apr 2009 21:54 (CEST)

WikiKids nog beter maken

Hoe zouden we WikiKids nog beter kunnen maken? WikiKids bestaat nu al ruim drie jaar en ontwikkeld zich steeds verder. Maar we kunnen vast dingen nog beter doen. Heb je een idee? Laat het ons dan weten. Ik ben benieuwd. Gerarddummer 18 apr 2009 15:02 (CEST)

Ik vind dat we ons stilletjes aan eens moeten bezig houden met de kwaliteit van veel artikelen die we al hebben; wat die is laag, om niet te moeten zeggen verschrikkelijk ;) Ook die lege artikelen met enkel een linkje en die lege webquest-artikelen moeten toch eens ingevuld worden ;) Greenday2 18 apr 2009 15:24 (CEST)

Hallo Greenday2, je blijft er op terugkomen dat deze artikelen met alleen een link naar een filmpje of een ander kort bericht zou moeten verdwijnen, maar dat is absoluut niet de bedoeling het zijn ook een soort beginnetjes waar kinderen gebruik van kunnen maken of aanvullingen doen. Veel artikelen zijn begonnen door iemand en later blijkt na drie jaar dat er heel veel mensen aan hebben gewerkt. De kracht van een wiki is dat veel mensen kunnen samenwerken en dat er na verloop van tijd een goed artikel verschijnt. Niet iedereen is in staat om direct een compleet artikel te schrijven, maar kan wel een bijdrage hebben geleverd aan het geheel. We bieden kinderen hier een plek om informatie te vinden en te plaatsen, hoe gering hun bijdrage ook zal zijn. Samen brengen we iets tot stand waar en ieder trots op kan zijn. Het is een lang proces wat soms wellicht wel wat versneld zou mogen worden, maar dat is niet altijd mogelijk. Harry.spoelstra 18 apr 2009 21:13 (CEST)

Greenday, in plaats van een zo'n artikeltje te verwijderen zodra je hem ziet, zou je het moeten uitbreiden zo gauw je het ziet!

Als ik een slecht artikel tegen kom, plak ik er meestal geen "weg" sjabloon op, maar verbeter het ter plekke. Dat zouden we allemaal moeten doen. We moeten zorgen dat de kwaliteit van artikelen die we al hebben omhoog gaat. Dat veel artikelen die maar één of twee regeltjes hebben twee of drie keer zo lang worden. Dat alle titels zwartgedrukt staan en dat de artikeltjes geen spelfouten hebben of nergens hoofdletters gebruiken (waar jongere deelnemers nogal een handje van hebben! ;)) Jansjee3 19 apr 2009 09:49 (CEST)


OK. Waar dit punt me vooral om gaat is ideeën om WikiKids nog beter te maken. Er is verschil van mening over de korte artikeltjes. Laten we dat constateren. Neemt niet weg dat ik verder nog graag hoor hoe we WikiKids nog beter kunnen maken. Of is de discussie over de artikeltjes het belangrijkste? Gerarddummer 19 apr 2009 10:44 (CEST)
Inderdaad Gerarddummer. Ik denk dat we veel meer gebruikers zoals Patricia & Greenday & Copyright moeten hebben; die eindeloos veel artikelen maken, verbeteren, etc. Hoe meer gebruikers (goede gebruikers) we hier hebben hoe beter het is.

We moeten eigenlijk alle artikels één voor één bij langs gaan en uitbreiden, verbeteren, etc. Veel artikels staan hier ook twee keer, steeds onder een andere naam. Die moeten we samenvoegen en de één redirecten naar de andere. Maar ja, dat is een Heidens karwei en dan zullen we meer gebruikers nodig hebben om dat te doen. Zal ook heel systematisch moeten gebeuren, zodat we niks over het hoofd zien. Streven we hier ook een kwaliteit á la Kinderwiki na? Jansjee3 19 apr 2009 11:10 (CEST)

Dag Jansjee3, We gaan hier ook voor kwaliteit. Maar we willen hierbij ook rekening houden met de doelgroep voor wie we schrijven: groep 5 tot met 8. Dat betekent soms dat een artikel niet direct perfect zal zijn. Dat is wel een dilemma moet ik zeggen. Wat zou een idee zijn om hier mee om te gaan?Gerarddummer 20 apr 2009 12:08 (CEST)

Beste allemaal, ik begrijp best dat Wikikids laagdrempelig moet blijven om de instroom, van vooral jonge schrijvertjes, te bevorderen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de kwantiteit boven kwaliteit moet staan. Op veel fronten is de kwaliteit, met name die van de artikelen, bar en bar slecht. Het doel van Wikikids (en KinderWiki) is het informeren van een jonge doelgroep op een relatief nieuwe manier. Op Wikikids mogen leerlingen ook zelf artikelen schrijven. Waar we dus rekening mee moeten houden is dat leerlingen dus leren en dat er in de artikelen dus soms enorme fouten kunnen staan. Het juist informeren van leerlingen is van groot belang! In principe zouden we een project kunnen opstarten waarbij de bestaande artikelen grondig gecontroleerd worden. Daarnaast is het van belang dat we gebruikers begeleiden wanneer zij een artikel gaan schrijven; momenteel is dat project te summier…
Betreft het stokpaardje van Greenday: ik ben het met hem eens dat legen artikelen moeten verdwijnen. Hiervoor in de plaats kun je een pagina inrichten met gevraagde artikelen en met daarbij websites e.d. met eventuele bronnen. Dit zal naar mijn mening de zelfredzaamheid enorm bevorderen; ze leren dus dat niet alles voor het oprapen ligt. Ze moeten er dus wat voor doen.
Een ander ding zijn de afbeeldingen… Momenteel ben ik bezig met het controleren van alle afbeeldingen. Afbeeldingen die geen licentie hebben, nomineer ik voor verwijdering. Het is belangrijk dat alle afbeeldingen een juiste licentie hebben. Het is lastig, maar het moet nou eenmaal gebeuren. Bij Harm heb ik al aangegeven dat ik een project wil opstarten waarbij gebruikers geholpen worden met het uploaden van afbeelding mét een juiste licentie. Ook hier is het huidige project te summier om kans van slagen te hebben. Naar mijn mening moet de huidige manier van uploaden sowieso verandert worden. Denk bijvoorbeeld aan de manier van uploaden zoals het er op Wikimedia Commons aan toe gaat. Zie hier. Enorm overzichtelijk en veel eenvoudiger.
Daarnaast ben ik met de projectgroep bezig om de communicatie binnen Wikikids zelf te bevorderen. Momenteel loopt de projectgroep op een veel hogere stijger dan de moderatoren. Ik hoop dat mijn verzoek niet zal verstoffen in het archief van de projectgroep. Met vriendelijke groeten, Copyright 20 apr 2009 19:38 (CEST)

Als ik alle adressen van alle moderatoren heb ontvangen, wordt de mailgroep aangemaakt... --Webmaster 24 apr 2009 12:21 (CEST)
Dat is nog eens een antwoordt! Niets meer aan toe te voegen, aan de slag, zou ik zo zeggen! Zeg me maar wat ik moet doen, tot die tijd blijf ik bestaande artikelen verbeteren en nieuwe aanmaken die ik belangrijk vind. Ik heb er de afgelopen week al zo'n 40 aangemaakt, zo'n 10 á 20 vebeterd en een paar voor verwijdering genomineerd (en een paar daarvan gered) maar het is amper te doen! Er staat zo ontzettend veel. Waar we denk ik vooral ook op moeten letten is dat veel artikelen, onder een andere, (foute?) naam worden aangemaakt terwijl er al een artikel bestaat. Jansjee3 20 apr 2009 19:47 (CEST)
Jansjee; omdat het zoveel artikelen zijn; verwijder ik redelijk snel; maar nooit zonder grondige reden ;) Greenday2 20 apr 2009 20:15 (CEST)
Ik probeer steeds artikelen die jij "weg" wilt binnen een week, te verbeteren, maar dat is haast niet te doen! Ik snap je dilemma! Jansjee3 20 apr 2009 20:46 (CEST)
Goede discussie hier moet ik zeggen. Ben ik blij mee. Over de korte artikeltjes. Copyright geeft aan dat we een project zouden kunnen starten rondom de korte artikeltjes. Ben ik helemaal voor. Heeft iemand ideeen hoe we dit zouden kunnen vormgeven? Bijvoorbeeld in de vorm van een wedstrijd (mijn stokpaardje:-)).
Wat we nu doen is op de korte artikeltjes het sjabloon beginnetje plakken. Maar misschien is dat nog niet genoeg? Misschien moet er een sjabloon bij met tips voor concrete verbeteringen? Gerarddummer 20 apr 2009 23:14 (CEST)
In de vorm van een wedstrijd is erg populair. Kijk naar de "wikikids:Award" en "Wikikids:nominaties"; dat is erg populair. Alleen wat mensen dan meestal doen is nieuwe artiekelen schrijven, niet bestaande uitbreiden of verbeteren. Kunnen we niet een wedstrijd doen: "wie de meeste artikelen verbeterd"? Jansjee3 21 apr 2009 07:50 (CEST)
Een wedstrijd wie de meeste artikelen verbeterd vind ik een goed idee. Wat vinden anderen hier van?Gerarddummer 23 apr 2009 15:01 (CEST)

Ik zou zeggen: doen! (het is ook mijn idee imners...) maar andere wedstrijden (en daaronder reken ik ook de "wikikids award" en "wikikids nominaties" zijn hier ontzettend populair. Er moet wel duidelijk uit worden gelegd wat je precies moet doen. En dan kun je ook een "award" krijgen, op bijv. je gebruikerspagina (in de trant van de "barnstars" op de Engelse wikipedia waar ik twee jaar lid ben geweest). Ik denk dat gebruikers als bijv. Gebruiker:Koms (die wel erg graag een award wil winnen met zijn artikelen over Egypte zoiets heel erg leuk vinden. Vaak doen scholen klassikaal aan wikikids (zoals de leerlingen die hier bezig zijn met een project over Amerika en steeds pagina's aanmaken als: amerika2, etc.) In zo'n klas maakt iedereen dan een eigen account aan, en dan gaan ze in wedstrijd verband artikelen schrijven\verbeteren. Wie de meeste verbeterd en uitbreid krijgt dan een prijs (leuk plaatje of iets dergelijks). De anderen krijgen ook allemaal een notering op hun pagina "dat ze eraan hebben meegedaan"!

We moeten zorgen dat meer leerlingen hier echt plezier in krijgen, het als een hobbie gaan zien. Je zult zien dat ze er binnen de kortste keren erg goed in zullen zijn. Uiteindelijk heb ik een beetje het idee dat leerlingen hier alleen op school achter zitten. We moeten ons vernieuwen, en verbeteren. Zodat kinderen niet eerst na kennisnet hoeven, maar direct hierheen kunnen gaan en informatie voor werkstukken en spreekbeurten voor over de meest uiteenlopende artikelen kunnen vinden.
Neem bijvoorbeeld de artikelen op de voorpagina: daar staan vaak nog allemaal "rode links" in naar pagina's die nog niet bestaan. Maak een regel dat daar voortaan beter op wordt gelet. Een pagina heb je zo aangemaakt per slot van rekening! Jansjee3 23 apr 2009 15:31 (CEST)
Wat voor regels zouden we voor de wedstrijd kunnen opstellen? Bijvoorbeeld de hoeveelheid artikelen die je moet verbeteren (bijvoorbeeld minimaal 10), waar de artikelen aan moeten voldoen willen ze in aanmerking komen voor de wedstrijd, ..., wat nog meer? Gerarddummer 23 apr 2009 22:53 (CEST)
Minimaal tien lijkt me goed. Waar de artikelen aan moeten voldoen? De kinderen\deelnemers kunnen er een afbeelding bij zetten, met licentie-sjabloon en alles. Ze kunnen de titel dik gedrukt zetten. Ze kunnen hoofdletters en spellingsfouten verbeteren (daar hebben leerlingen volgens mij een groot probleem mee) en ze kunnen bronnen erbij zetten (bijvoorbeeld van wikipedia). Ze kunnen een artikel waar een sterke persoonlijke mening inzit meer neutraal maken. Dat soort dingen. Het moet eigenlijk van een paar regeltjes naar een volwaardig artikel worden gemaakt, dat aan de eisen voldoet. En bedenk: 1 klas á 25 \ 30 leerlingen kunnen in één middagje wel 300 artikelen verbeteren! In een week hebben we alles verbeterd. Ze kunnen het doen via "statistieken" (alle pagina's). En als het niet aanslaat (en dat merken we alleen als we het proberen) moeten we dit zelf maar doen. Systematisch. Het is lang zo moeilijk niet als het lijkt. Jansjee3 24 apr 2009 07:09 (CEST)
Ik vind het een prima plan voor een wedstrijd in plaats van de fotowedstrijd. Laten we wel even (niet te lang!) de reactie van de hele projectgroep afwachten. Niet ondertekende reactie door Gebruiker:Webmaster.
Even een korte reactie: we moeten erg oppassen dat we de doelgroep niet te veel gaan paaien met cadeautjes, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als contra zouden we dan alleen een wedstrijd moeten doen met betrekking tot het verbeteren van (korte) artikelen, en geen fotowedstrijd. Een reden om dit jaar geen fotowedstrijd te organiseren is dat we nu écht alle bestanden moeten controleren. Graag wil ik jullie ook vragen hierbij te helpen. Eventueel wil ik wel een project opstarten waar we alle artikelen een "review" geven. Copyright 24 apr 2009 17:08 (CEST)
Ik ben het wel met je eens Copyright. Geen fotowedstrijd dit jaar: dat doen we volgend jaar weer wanneer hier de zaakjes helemaal goed op orde zijn! Het opzetten van een "review-project" voor alle artikelen, zoals je dat aanbood te maken, klinkt mij uitstekend in de oren! Maar sjongejonge, wat een taak: 5000+ artikelen, mensekindere dit is een heidens karwei kameraden! Dat wordt aanpoten! Jansjee3 24 apr 2009 18:43 (CEST)
OK. Geen fotowedstrijd. Ben ik ook voor. In plaats daarvan een wedstrijd om de artikelen te verbeteren. Welke titel geven we hier aan mee? Iets met een goed beginnetje is het halve werk of zoiets? Wat voor eisen stellen we aan de deelnemers? 10 artikelen lijkt me goed. Wanneer beginnen we en wanneer is de deadline? Gerarddummer 25 apr 2009 12:59 (CEST)

Als naam, wat dacht je van "de Grote Schoonmaak"? En dan een wikikids figuurtje met een bezem? Jansjee3 25 apr 2009 13:40 (CEST)

Hmmm, dan klinkt het alsof ze allemaal weg moeten. Ze moeten uitgebreid worden juist. WikiKidsSchrijfWedstrijd, zou dat iets zijn?Gerarddummer 25 apr 2009 17:06 (CEST)
Dat is al beter... maar het kan misschien wat pakkender... zou "super schrijfwedstrijd", niet wat zijn? Met een leuke tekst "Help jij wikikids?"? Of "Wikikids heeft jou nodig!"
SuperSchrijfWedstrijd vind ik goed klinken. Eens kijken wat de anderen hier van vinden.Gerarddummer 28 apr 2009 10:11 (CEST)
Ik voel wel wat voor zo'n wedstrijd. Ik denk alleen niet dat je moet focussen op zaken als spelling; voor de ene leerling is dat veel makkelijker dan voor de ander en ik zou elke leerling een kans willen geven. Bovendien vind ik dat je daarmee de specifieke mogelijkheden van een wiki niet benut. Ik zou het liever zoeken in zaken als het goed gebruik van copyright, het gebruik van links binnen de wiki, goede vormgeving, originele teksten enz. Ook zou ik graag aandacht willen geven aan samenwerking: binnen een klas, een school of misschien wel daarbuiten. Leerlingen kunnen dan elk een eigen taak op zich nemen: de een schrijft de tekst, een ander zorgt voor beeldmateriaal en een derde zorgt dat het allemaal netjes met verantwoording van de bronnen in Wikikids komt. M2cm 28 apr 2009 23:56 (CEST)

Moeten we die schrijfwedstrijd niet een beetje specificeren..... de discussie ging in eerste instantie om de korte artikelen dat daar enige verbetering in aangebracht kan worden. Is er geen lijst te produceren met artikelen waar alleen een link naar een filmpje staat aangegeven( bekijk het filmpje en schrijf het artikel, aangevuld met een foto via commons oid evt link naar externe website ed.) en evt daarnaast een onderwerpenlijst waar alleen een beginnetje in tekst staat vermeld. Kunnen we deze specifieke artikelen niet apart belonen in deze schrijfwedstrijd en ons in eerste instantie daar oprichten of willen we ook de nieuwe artikelen belonen die geschreven gaan worden. Dan krijg je dus diverse categorieën. Doe mee aan Wikikids Superschrijfwedstrijd, vul aan en verbeter of start een nieuw artikel.

 1. Bekijk de film en schrijf het artikel
 2. Begin bij de beginnetjes en vul aan met vele zinnetjes!
 3. Schrijf een nieuw compleet artikel, zoek een foto vrij van auteursrecht of maak er zelf één, plaats een filmpje erbij
 4. Éen beeld zegt meer als 1000 woorden, wie maakt bestaande artikelen beter door toevoeging van beeldmateriaal( zelf gemaakt of via copyrightvrij beeldmateriaal)

Per categorie een prijs beschikbaar stellen......Wikikidsvulpen/vulpotlood,t-shirt,digitale fotocamera,mp4speler, voicerecorder, leuke flipcamera, weekend in een boomhut etc....wat zouden we los kunnen peuteren bij de sponsoren? Harry.spoelstra 29 apr 2009 22:06 (CEST)

Dag allemaal, heb net een pagina aangemaakt voor de Schrijfwedstrijd: Wikikids:Schrijfwedstrijd_2009. Kunnen jullie deze aanvullen, verbeteren, etc. Gerarddummer 2 mei 2009 16:44 (CEST)

Mooi zo. "Wikikids Super Schrijfwedstrijd" was de naam, geloof ik? Heb ik maar even verandert... :) Jansjee3 2 mei 2009 19:30 (CEST)


@Jansjee3: Dat klopt ook. Goed dat je dit aangepast hebt.
@Copyright: Je doet verschillende goede voorstellen moet ik zeggen. Zou jij een pagina aan kunnen maken voor de Review artikelen? Ik denk dat het zo moet zijn dat iedereen die mee wil doen aan de schrijfwedstrijd daar overzichtelijk artikelen kan vinden die verbeterd kunnen worden. Lijkt me erg waardevol. Dan nemen we een link op naar de pagina van de Schrijfwedstrijd. Heb je al antwoord op de nieuwe manier van Uploaden gekregen? Lijkt me ook uitstekend (als dit kan) om hier gebruik van te maken. Gerarddummer 3 mei 2009 15:44 (CEST)

Jezus & God

Het is af! Mijn meesterwerk, het artikel: Jezus! Heeft vier afbeeldingen (allemaal zonder copyright, juiste licentie, etc.), is land, meerdere kopjes, veel informatie (ook over Jezus in de Islam & Jodendom), etc.

Het artikel God, heb ik ook gemaakt, ook behoorlijk uitgebreid, met drie afbeeldingen, veel informatie over God in verschillende geloven, en beide artikelen hebben ook een bronnenlijst met daarop de gebruikte bronnen! Misschien iets voor "Artikel van de Maand"? Jansjee3 18 apr 2009 21:46 (CEST)


Google

Bij het artikel google dat bestond al. Heb ik wat bij geschreven en ik ben hier ook nieuw 2 weke ofzoiets. Maar hoe moet ik moet ik nou een link zetten of een plaatje


je moet een link zetten.evilfrankie1.

opeens geen beemster meer

toen ik Costa rica aan het aanmaken was had ik me daarvoor aangemeld. Ik wou het artikel publiceren, Kon het niet want ik was niet ingelogd! Maar dat had ik dus wel gedaan! Hoe kan dat? Beemster 12 aug 2009 10:53 (CEST) Ik heb de pagina weer herschreven, weet niemand het? Beemster 15 aug 2009 15:07 (CEST)

Je moet je cookies in je browser aanzetten als je inlogt. Welke browser heb je? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 15 aug 2009 17:10 (CEST)

Mijn Browser accepteerd Cookies. Dat zijn zo'n man die computers controleerd. Weet even niet meer hoe dat heet, Ik heb er nou geen last meer van. Alleen was het erg vreemd. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 16 aug 2009 10:27 (CEST)

Als je de computer thuis gebruikt kan je het vakje [ ] Aangemeld blijven aanvinken als je inlogt. :) apoo overleg 16 aug 2009 12:24 (CEST)

Hoe moeten links

Kan iemand mij helpen ik wil weten hoe je links zet . kan iemand mij dat uitleggen Groetjes Wikikidhello 3 mei 2009 15:29 (CEST)

Dag Wikikidhello, je zet rechte haken links en rechts om het woord dat je wilt linken. Zo: [[paard]] bijvoorbeeld. Gerarddummer 3 mei 2009 16:33 (CEST)

sjabloon

ik weet niet hoe je een sjabloon maakt Koms 7 mei 2009 11:54 (CEST)

Dag Koms, wat voor soort sjabloon wil je maken? Er zijn er veel. Je kunt eens kijken bij al bestaande sjablonen.Gerarddummer 8 mei 2009 09:57 (CEST)

over de plaatse in schouwen duiveland Koms 12 mei 2009 12:27 (CEST)

Idee

Ik heb een idee. onderscheidingen:

 • 1000 keer bekeken - bronzen artikel/ Gebruikerspagina
 • 1500 keer bekeken - zilveren artikel/ Gebruikerspagina
 • 2000 keer bekeken - gouden artikel/ Gebruikerspagina
 • 10000 keer bekeken - platina artikel/ Gebruikerspagina
 • 1000000 of meer bekeken - diamanten artike? Gebruikerspagina

--Kalta2 12 mei 2009 12:42 (CEST)

Wat is het nut er precies van, Kalta? Copyright 12 mei 2009 22:19 (CEST)

Leuk --kalta2 13 mei 2009 10:20 (CEST)

hij bedoeld als je artikel of gebruikers pagina 50 keer beken is krijg je een bronzen achter grond als je artikel of gebruikers pagina 100 keer beken is heb je een zilveren achtergrond als je artikel of gebruikers pagina 150 keer beken is krijg je een gouden achtergrond al je artikel of gebruikers pagina 1000 keer beken is krijg je een platina achtergrond als je artikel of gebruikers pagina meer dan 10000 keer beken is krijg je een diamanten/blauwen achtergrond Koms 13 mei 2009 14:16 (CEST)

Niet nodig, en 50 keer bekeken is niet veel hoor ;) Greenday2 13 mei 2009 21:20 (CEST)

ik heb het veranderd Koms 14 mei 2009 08:40 (CEST)

Ik vind het niet nodig, tegen dus Monkey.png apoo overleg - moderator 28 mei 2009 20:49 (CEST)
Ik ben er ook tegen ;) Het maakt niet uit hoeveel keer het bekeken is. Of is dit We-doen-een-wedstrijdje-wie-bekijkt-welk-artikel-het-meest?wiki? :P Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 28 mei 2009 20:50 (CEST)

Ik vind dat het wel wat heeft zo'n idee. Eigenlijk best leuk. Het geeft ook aan welke artikelen het meest worden bekeken: die moeten dus extra goed zijn want veel mensen lezen die informatie. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 28 mei 2009 21:40 (CEST)

Het is wel leuk, ja. Maar wat moet je met bv. zo een achtergrond? Mss een tekstje bovenaan, maar om weer brons, goud, platina enz. te doen.. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 28 mei 2009 21:55 (CEST)
We hebben niets aan gebruikers die 10.000 keer hun eigen gebruikerspagina refreshen om aan de 10.000 'hits' te komen. Sumurai8 28 mei 2009 23:00 (CEST)

daar heb je wel gelijk in Globe.png Koms - Egypte! 28 mei 2009 20:09 (CEST)

Moet je ook niet met gebruikerspagina's doen. Maar met artikelen. De best bekeken artikelen moeten ook de beste zijn: de meeste mensen zien die. Kijk maar op de voorpagina bij statistics.Flag of the Netherlands.svg Tropicana 29 mei 2009 08:05 (CEST)

We hebben ook niks aan gebruikers die 10.000 keer een artikel gaan refreshen om aan 10.000 hits te komen. --Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 08:15 (CEST)

Het artikel God is nu al 10,000 keer bekeken. Dat komt waarschijnlijk omdat het zo'n bekende figuur is en zoveel links heeft, maar toch (kijk bij "statistics"). Het is dus wel mogelijk. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 29 mei 2009 08:19 (CEST)

Daarom is het ook genomineerd voor Wikikids-award. Dus dan is een "Bronzen/zilveren/gouden/diamanten-artikel niet nodig Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 08:21 (CEST)

Kijk, hier: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Speciaal:PopulairePaginas Dit zijn de meest bekeken paginas. Die worden het meeste gelezen (en gebruikt in bijv. werkstukken dus die moeten van een goede kwaliteit zijn en blijven. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 29 mei 2009 08:26 (CEST)

Ja? Je kan al zien welke pagina's het populairst zijn dus dan is een extra benaming niet nodig Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 08:38 (CEST)

Niet iedereen komt op net idee om op "speciale paginas" te klikken en te gaan lopen zoeken. Ik vond het per toeval anders had ik het ook niet geweten. Het is toch handig dat je zoiets in één klik kun zien vind ik. Kan er geen knop voor worden gemaakt? Dan hoeft dit hele prijzen-gedoe niet en maakt niemand er misbruik van. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 29 mei 2009 08:43 (CEST)

In het menu? Meest bekeken pagina's, dat is wel een goed idee! Maar dat vraagt wel wat overleg. Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 08:46 (CEST)

Lijkt mij een prima idee. En dat je dan de vijftig meest bekeken pagina's ziet. Die worden het meest gezien, dus daarop worden we hier ook beoordeeld. Die moeten dus mooi en goed zijn, en er mogen daar al helemaal geen fouten in staan! Flag of the Netherlands.svg Tropicana 29 mei 2009 08:49 (CEST)

de 50 meest bekenen pagina`s is wel goed Globe.png Koms - Egypte! 29 mei 2009 13:24(CEST)

Nou, dan doen we dat toch! En er moet ook nog een knop zijn: "wat linkt hier" met links naar de pagina waar je dan op staat. Dat lijkt me wel zo handig. Heeft KinderWiki ook en nl Wikipedia en dat is erg leuk. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 29 mei 2009 13:27 (CEST)

South Park

Ik heb de pagina even uitgebreid. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 29 mei 2009 08:56 (CEST)
Het is niet nodig om dit neer te zetten Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 14:53 (CEST)
Ik meld het liever toch even voor degene die de pagina heeft geschreven en het zich afvraagt. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 29 mei 2009 15:09 (CEST)
Dat kunnen ze zien in de geschiedenis en als hij/zij het er niet mee eens is kunnen ze contact opnemen Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 15:11 (CEST)
En waar nemen ze contact op als ze niet weten wie het heeft aangepast omdat ze niet weten van de "geschiedenis" knop? Juist, op de overlegpagina! Daarom handig dat ik die alvast even aangemaakt heb hier! Flag of the Netherlands.svg Tropicana 29 mei 2009 15:12 (CEST)
Je kan altijd reageren als iemand een oproep plaats ;) wat bijna nog nooit is voorgekomen. Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 15:13 (CEST)
Uhm, dit is inderdaad niet nodig ;) Geschiedenis valt, naar mijn weten, genoeg op en vragen kan men ook gewoon stellen hier. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 29 mei 2009 16:44 (CEST)

Nominaties

Ik heb het artikel South Park hier, genomineerd voor de Wikikids Award en Artikel van de Maand. Ik hoop dat het volgende maand of de maand daarna op de voorpagina te bewonderen zal zijn. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 30 mei 2009 14:17 (CEST)

PS: Het is Artikel van de Maand Juni 2009. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 31 mei 2009 11:17 (CEST)

Pas op!

Pas op! Maak het vooral niet te grof. Nu is het nog een heel nette pagina. Maar je moet bedenken dat dit een pagina voor kinderen is! Dus niet alle groffe woorden van South Park moet je hier op zetten! Het is hier wel Wikikids! SwarteSlipper 31 mei 2009 17:41 (CEST)

Uhm, dat You Bastards kan je denk ik beter weglaten. Kinderen gaan aan hun ouders vragen (Mama, wat is bastard?) en voor je het weet komen ze erachter en zijn ze een scheldwoord rijker in hun vocabulair danzij Wikikids. Ik verwijder dat eventjes. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 17:44 (CEST)

Dat is niet echt wat ik bedoelde. Ik bedoel: bastard is een veel gebruikt Engels scheldwoord. Dat krijgen ze allemaal wel mee als ze een Gordon Ramsey reclame zien (en erger)... Ik bedoel meer: laat het hier bij. Zet geen ergere woorden erop want daar heeft Cartman het ook nog wel eens over (tourette aflevering) SwarteSlipper 31 mei 2009 17:48 (CEST)

Heel handig om dit hier nog is lekker neer te zetten ;) dit word ook gelezen door de kids hoor Monkey.png apoo overleg - moderator 31 mei 2009 17:53 (CEST)
Dat zijn inderdaad erge scheldwoorden. Bastard is idd veel gebruikt, maar alsnog, hoort het er niet in vindt ik. Ze komen er altijd wel eens achter, nu al bij de Gordon Ramsay reclame of over enkele jaren op straat, maar het hoort er niet in. Ik heb tegelijk ook nog wat afbeeldingen die genomineerd voor verwijdering zijn weggehaald (die hadden geen goede licenties!!) en wat verbeterd. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 17:50 (CEST)
Noot: de afbeeldingen zullen zoieso niet lang meer blijven, want ze zijn genomineerd voor verwijdering omdat ze geen goede licenties hebben. Fair use = moet je toestemming vragen, dat is in Amerika, maar in Nederland kan het niet. Als het fair use is, mag het niet. En dan mag je het ook helemaal niet veranderen in GFDL. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 17:52 (CEST)
Kun je er nieuwe afbeeldingen inzetten? En zo niet: dan moet deze ook geen Artikel van de Maand Juni worden want een artikel zonder afbeeldingen hoort niet op de voorpagina. Dat lijkt erg saai. Kun je een andere artikel van de Maand Juni maken? SwarteSlipper 31 mei 2009 17:54 (CEST)
Nieuwe afbeeldingen van personage's of van het logo zal niet lukken, ben ik bang. In Nederland is dat niet mogelijk. Of Wikikids wil problemen krijgen met de advocaten... Trouwens, let ook op dat je niet al deze scheldwoorden nu ook op het overleg zet!! Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 17:55 (CEST)
Het blijft toch het artikel van de maand.. en de afbeeldingen staan er nog steeds in hoor? Monkey.png apoo overleg - moderator 31 mei 2009 17:55 (CEST)
Ze zijn allebei fair-use. En dat mag niet volgens Tahr. Dus moeten ze ook weg, en dan kan deze eigenlijk ook niet op de voorpagina. Dat moet een artikel zijn met afbeeldingen, en zonder copyright problemen. SwarteSlipper 31 mei 2009 17:57 (CEST)
Ik overleg wel met de moderators. Trouwens, de afbeelding blijft nog wel even hoor ;) We zijn bezig aan een nieuwe manier van verwijderen ofzo, dus dat zal wel eff duren. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 17:57 (CEST)

De afbeelding wordt al in het sjabloon Artikel van de Maand gebruikt. Als die dan wordt verwijdert staat er een rode link naar een verwijderde afbeelding op de voorpagina. Slordiger kan niet. SwarteSlipper 31 mei 2009 18:00 (CEST)

Rustig aan ;) Voorlopig is Ramses II nu voor juni. Voor juli zien we wel. Een ding wat duidelijk is is dat we Wikikids nogal onder handen moeten nemen; meer controleren op afbeeldingen enzo. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 31 mei 2009 18:01 (CEST)

Ik wist zelf ook niet dat de afbeeldingen niet klopten! Daar kwam ik pas achter toen jij het zei. Ik snapte dat hele copyright gedoe helemaal niet! SwarteSlipper 31 mei 2009 18:02 (CEST)

De afbeeldingen zijn uiteindelijk, verwijderd. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 1 jun 2009 17:33 (CEST)

En nu wordt, na al dat werk aan dit artikel, het artikel nog steeds geen Artikel van de Maand? Weet jij waar wel goede afbeeldingen staan? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 1 jun 2009 17:36 (CEST)

Zoals ik in een gesprek met SwarteSlipper nou zei, die zijn er niet voor de personages/logo/gebouw/whatever. Sorry, maar doordiscussieren erover is zinloos: de artikelen voor juni en juli staan nu echt vast. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 1 jun 2009 17:45 (CEST)

Nog een noot: Je moet niet vermelden dat jonge kinderen er vaak naar kijken. Dan denken de bezoekers, ow, dan mag ik ook kijken. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 1 jun 2009 17:57 (CEST)

Dat doen ze waarschijnlijk toch wel. We moeten feiten geven, geen feiten weglaten! Zo erg is dit programma nou ook weer niet. Het maakt slechte mensen dom lijken. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 1 jun 2009 19:02 (CEST)
Maar alsnog. Ze komen er later wel achter, het programma is niet voor niks 12 jaar! Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 1 jun 2009 19:04 (CEST)
Dat is juist het probleem: "Dat (kleine) kinderen er vaak naar kijken is geen feit. Het is slechts een onderzoeksresultaat onder de zeer kleine populatie van actieve gebruikers op Wikikids." Sumurai8 1 jun 2009 19:05 (CEST)

Ik ken er genoeg. Het was ook al eerder een punt van kritiek op de serie. Dus vandaar. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 1 jun 2009 19:07 (CEST)

Ik stel alsnog voor om het weg te halen, kinderen kunnen het ook verkeerd begrijpen. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 1 jun 2009 19:08 (CEST)

We moeten niet dingen weglaten om zulke redenen. Volgens mij valt het allemaal wel mee. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 2 jun 2009 12:12 (CEST)

Nja, wat vindt Apoo en Swarteslipper dan? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 2 jun 2009 12:19 (CEST)

Volgens zijn overleg pagina is SwarteSlipper een racistische gebruiker die geen neutrale artikelen kan schrijven (lees zijn overleg maar). Dus daar hoef je niet naar te luisteren toch? Flag of the Netherlands.svg Tropicana 2 jun 2009 13:07 (CEST)

Ik denk dat ik dat zelf wel bepaal. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 2 jun 2009 13:08 (CEST)

Het staat op zijn gebruikeroverleg: "racistische trekjes"... Flag of the Netherlands.svg Tropicana 2 jun 2009 13:09 (CEST)

Dat hoeft niet te betekenen dat ik niet naar hem wil luisteren. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 2 jun 2009 13:17 (CEST)

Hoe dan ook: het is allemaal wel wat overdreven. Hele jonge kinderen lezen dit soort artikelen toch niet: die zoeken iets over een hond of kat of ze zijn hier helemaal niet. Flag of the Netherlands.svg Tropicana 2 jun 2009 13:19 (CEST)

Mensen mensen, wat een enorme discussie (zoals vaker) over een onderwerp. Maar als we het niet op een normale manier kunnen oplossen bij deze, een MOD Besluit: Omdat hier heel veel kinderen rond lopen, laten we de kijkwijzer staan op 12 en blijft de tekst over dat het bekeken word door jongere kinderen weg. Het er bij zetten heeft consequenties :) apoo overleg 2 jun 2009 13:59 (CEST)

Ik ben geen racist! Volgens Tropicana wel! SwarteSlipper 2 jun 2009 14:13 (CEST)


Een ding, ga nou geen ruzie maken want South Park wordt misschien later en persoonlijke dingen kan je ook op je eigen overlegpagina zetten, Okay? Thats it.

ONDERTEKENEN MET ~~~~ SVP!!! :) apoo overleg 2 jun 2009 17:57 (CEST)

Hulp gezocht

Hulp gezocht als je je verveelt of met iets mee wil helpen!

 • Wat: Sjabloon:Stad bij alle steden invullen
 • Hoe: Gewoon de code overnemen en alles invullen. Typ gewoon namen van steden in bij zoeken.
 • Waarom: Het sjabloon is handig en er niet voor niets ;)
 • Wie: Zet je naam hieronder.
  • Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 18 jun 2009 14:48 (CEST)
  • goed idee ik ga meteen beginnen, ik heb niet zo veel the doen Globe.png Koms - Egypte! 20 jun 2009 13:54 (CEST)

Beemster 12 aug 2009 16:40 (CEST) Ik zal het proberen.

Bericht geplaatst door Crystal Clear app kuser.png TahR (123) op 18 jun 2009 14:48 (CEST).


lijst met gelukte steden door koms

padden (verplaatst vanaf clubhuis)

ik heb nog geen andwoord op mijn vraag waarneer zijn padden aktie en in welk weer???????!!!!!!!!!!!!

Zet het voortaan één keer neer en niet vier keer A.U.B. Dit soort gedrag beschouwen we namelijk als vandalisme! :) Ik heb trouwens geen flauw idee wat je precies bedoelt. Kun je uitleggen wat je precies bedoelt, alsjeblieft? Anders kan ik je ook niet helpen. SwarteSlipper 19 jun 2009 13:20 (CEST)
Je hebt nooit een vraag gesteld.. We weten echt niet wat je bedoelt met padden actie, er zijn zoveel dingen over paden (bedoel je dat soms?) in Nederland en zoveel betekenissen.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 19 jun 2009 15:07 (CEST)

U hebt nieuwe berichten

Verplaatst naar Clubhuis

Standaard vormgeving

Wie op het moment ook bezig is met het slopen van de standaard-skin (vormgeving), stop daar eens mee. Nu zie ik dat shared.css eruit is gesloopt (of stond er gewoon niet in). Ik wordt er een beetje moe van dat overal dingen niet goed weergegeven worden. Ik zal niet eens meer 'de oplossing' aandragen, want dat wordt niet gesnapt :-| ... persoonlijk begin ik hoe langer de samenvoeging van WK en KW aan de gang is, meer en meer vraagtekens of het eigenlijk wel de juiste optie was... »» sum U rai 8 wp·ll 25 jun 2009 20:56 (CEST)

Idd.. Jij als technicus vind er niet alleen last van, ik en apoo ook, als we van die handige scriptjes willen hebben, dan werkt dat weer niet op dit gedoe.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 25 jun 2009 21:04 (CEST)
Dag Samurai8, ik heb geen idee wat er precies gebeurt. Misschien kun je even contact opnemen met de webmwaster. Als het goed is het je zijn e-mailadres. Gerarddummer 26 jun 2009 12:25 (CEST)

ik snap het niet

als ik een foto wil donwloaden staat er iets over uploaden en daar snap ik niets van Tiki 14 jul 2009 16:12 (CEST)

als je een afbeelding weel uploaden sla je eerst een afbeelding op je kan een afbeelding van wikicommons of wikipedia als je dit gedaan hebt volg het stappenplan Globe.png Koms - Egypte! 16 jul 2009 09:14 (CEST)

We zijn op dit moment het uploaden aan het versimpelen zodat iedereen snel en makkelijk kan uploaden. Je moet om te beginnen op de knop gebruik het oude formulier drukken. Dan volg je het stappenplan op. :) apoo overleg 16 jul 2009 10:09 (CEST)

Linken

De kracht van een wiki is enerzijds dat iedereen er aan mee kan helpen en anderzijds dat eenvoudig van het ene onderwerp naar het andere onderwerp gesurfd kan worden. Wat mij opvalt is dat er niet gelinkt wordt naar pagina's die niet bestaan. Doe dit wel! Het wordt dan enerzijds makkelijker om over een onderwerp te schijven (door naar de pagina's te kijken waarvandaan gelinkt wordt) en anderzijds bevorderd het de doorstroming. We hebben immers voldoende artikelen!

De pagina's die nog geen link hebben zijn te vinden op Speciaal:VerwijslozePaginas. Je kunt meehelpen door in die artikels om belangrijke woorden haken te zetten ([[ en ]]). Overdrijf niet met links (het hele artikel hoeft niet gekleurd te worden) en link maar één keer naar een pagina, dus NIET:
In [[Amsterdam]] staat een kerk. De [[Amsterdam]]se mensen spreken met een [[Amsterdam]]s accent, MAAR:
In [[Amsterdam]] staat een kerk. De Amsterdamse mensen spreken met een Amsterdams accent.

Voor ervaren gebruikers is er ook de Speciaal:Weespagina's-pagina, waar alle artikels worden opgenomen waar nog niet naar gelinkt wordt. Kijk naar gerelateerde onderwerpen en probeer vanaf daar links te plaatsen of gerelateerde onderwerpen uit te breiden met informatie die gegeven wordt in het artikel. (bv. Als in 'pietje' staat dat hij in 1900 is geboren, kun je in 1900 een link opnemen naar 'pietje'). »» sum U rai 8 wp·ll 17 jul 2009 16:19 (CEST)

Deze informatie is terug te vinden in de kennisbank bij WikiKids:

http://www.schoolhelpdesk.nl/wikikids -- 24 apr 2012 21:54 (CEST)

Artikelen

Is het niet handig als er een regel komt voor hoelang een artikel minimaal moet zijn? Veel artikelen bevatten minder dan 10 of 15 woorden: zie hier. Ik vind dat te kort. Olivier Bommel  () 17 aug 2009 11:37 (CEST)

Ik vind wel dat we dit pas mogen toepassen bij artikelen waar bijv. 1 jaar/6 maanden niks aan gedaan is. Verder ben ik zeker voor dit idee:) apoo overleg 17 aug 2009 11:56 (CEST)
Misschien iets korter... Olivier Bommel  () 17 aug 2009 11:58 (CEST)
3 maanden minimaal dan :) apoo overleg 17 aug 2009 11:59 (CEST)
Mee eens Olivier Bommel  () 17 aug 2009 12:03 (CEST)
Het idee op zich heeft wel iets, maar hoe ga je dit in godsnaam controleren? Greenday2 17 aug 2009 14:13 (CEST)
[2], hier staan de pagina's die hte langst niet bewerkt zijn jillids | overleg 17 aug 2009 14:21 (CEST)
Via de beginnetjes-lijst. Wat ik gecontroleerd heb kun je hier zien: HIER! Olivier Bommel  () 17 aug 2009 14:31 (CEST)
dat is ook zeker handig jillids | overleg 17 aug 2009 14:59 (CEST)
Het probleem is, veel slechte/korte artikelen hebben geen beginnetjessjabloon ;) Greenday2 17 aug 2009 17:40 (CEST)
Tuurlijk wel. ¬¬ :) apoo overleg 17 aug 2009 17:45 (CEST)
Tuurlijk niet ;) Kijk maar eens... ;) Greenday2 18 aug 2009 09:44 (CEST)
 • Ik heb een aantal genomineerd voor verwijdering. Olivier Bommel  () 23 aug 2009 17:40 (CEST)
We wachten ff: misschien wil iemand het verbteren.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 23 aug 2009 17:43 (CEST)
Ik heb alleen artikelen genomineerd waar langer dan 3 maanden niet aan gewerkt is Olivier Bommel  () 23 aug 2009 17:43 (CEST)
Voorstel:
 • Een artikel hoort een minimaal aantal woorden te hebben van ... (bijv. 15, 20, 30, enz.)
 • Als een artikel van onder de ... woorden 3 maanden niet bewerkt wordt, wordt het verwijderd,
OF
 • Als in 3 maanden
  • Alleen gevandaliseerd is
  • Een categorie toegevoegd is
  • Teruggedraaide bewerkingen plaatgevonden hebben
  • Spelfoutjes verbeterd zijn
dan wordt het artikel ook verwijderd. Olivier Bommel  () 23 aug 2009 18:31 (CEST)

Nee, niet die laatste straks is je artikel 12.000 bytes groot en dan wordt hij verwijderd. KaLta (overleg) 23 aug 2009 18:50 (CEST)

Ik heb het over artikelen van bijv 20 woorden... geen 12.000 bytes natuurlijk Olivier Bommel  () 23 aug 2009 20:11 (CEST)
Wel alles lezen he kalta? Het gaat over artikelen waar alleen in staat: "apoo is een aap" :) apoo overleg 23 aug 2009 20:20 (CEST)
Bijvoorbeeld of: <naam stad> is de hoofdstad van <naam land>. of <naam persoon> is een Nederlands acteur. Olivier Bommel  () 23 aug 2009 21:01 (CEST)
Je moet niet naar woorden kijken, maar naar zinnen, dat deden we op KW ook.
Voorstel - Wanneer een artikel verwijderd wordt:
  • Een kort artikel blijft bestaan als het 2 of meer zinnen heeft.
  • Een artikel is met 5 zinnen of meer geen officieel beginnetje meer.
  • Als de laatste 3 maanden niks aan een kort artikel gedaan is, wordt deze verwijderd.

wordt deze verwijderd
  • Als artikelen zwaar wiu zijn en de laatste week is er niks aan gedaan (ook de week in de verwijdernominatie moet er niks aan gedaan zijn), wordt deze verwijderd.
  • Als een artikel onzin geeft gaat deze direct de prullenbak in.
Wie is het daarmee eens? Of moeten we eerst stemmen erover.. op Wikikids:Stemming, dan kan ook de rest de mening laten horen.. zullen we dat doen? ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 23 aug 2009 21:43 (CEST)
Mee eens, ik heb nog wat punten toegevoegd met rood Olivier Bommel  () 24 aug 2009 11:15 (CEST)
Die punten had je al in je eigen bericht duidelijk gemaakt. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 24 aug 2009 16:46 (CEST)
Misschien wel goed om te weten dat een deel van die superkorte artikeltjes een hele tijd geleden als een soort "project" zijn aangemaakt. De moderatoren of het projectteam zijn als ik me niet vergis ooit lang bezig geweest om links naar alle schooltv-filmpjes en klokhuisfilmpjes in Wikikids te zetten. Voor elk filmpje werd dan een superkort artikeltje gemaakt (bijv. Hobo). Lijkt me een beetje jammer om die nu weer allemaal te gaan verwijderen ;) Wat is er eigenlijk precies tegen op hele korte artikelen in een wiki voor kinderen? Groet, Forrestjunky (overleg) 23 aug 2009 23:53 (CEST)
We zijn (of waren) niet gewend om als verlengstuk van een klokhuis of dergelijke site te dienen. Als er een link naar een klokhuisfilmpje gegeven kan worden, dan is het ook mogelijk om er een artikel omheen te schrijven. Als je op zoek was naar enkel filmpjes, dan kun je ook de klokhuis-zoekmachine gebruiken. Overigens ben ik blij als dergelijke filmpjes wel worden opgenomen in artikelen die minstens 2 zinnen tekst bevatten, zoals: Apoo is een aap. Hij is geboren in Apenkooi 4. (Wouw, heb Apoo's artikel uitgebreid :P ) »» sum U rai 8 wp·ll 24 aug 2009 09:11 (CEST)
Het liefst willen we natuurlijk een heel artikel, zoals Apoo is een aap. Hij is geboren in Apenkooi 4 in het jaar 1900. Hij is erg gevaarlijk maar is te stillen met bananen. Hij heeft een broer en hangt vaal rond in Batavianenstad. Door de Afrikaanse stammen wordt hij apomala-apo-goal genoemd. *hele biografie, geschiedenis, filmpjes xD* Film: Apoo bedreigt een lief kind dat hem enkel wilt voeren. *film* Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 24 aug 2009 16:46 (CEST)
Natuurlijk wil je het liefst artikelen met meer informatie, maar ik geloof dat het juist de bedoeling was om de filmpjes aan te bieden als bron. Wanneer kinderen gekeken hebben naar het filmpje kunnen ze in hun eigen woorden opschrijven waar het onderwerp over gaat. staat op Wikikids:Beeldbankfilmpjes. Het klokhuisproject stond op Wikikids:Klokhuis. Voor de duidelijkheid: die projecten zijn ook van voor mijn tijd hier hoor :-) Ik wilde alleen maar even laten zien dat het misschien goed is te overleggen met de projectgroep. Die vond het kennelijk juist wel een goed idee. Groetjes, Forrestjunky (overleg) 25 aug 2009 11:48 (CEST)
Laten we een stemming starten.... Olivier Bommel  () 25 aug 2009 14:59 (CEST)
Idee afgekeurd door WikiKids Projectgroep, dus stoppen met uitvoeren!

:) apoo overleg 28 aug 2009 18:00 (CEST)

Dit is geen stemming, dit is voor overleg/vragen -.- Flag of the People's Republic of China.svg Janaaoverleg · Wikipedia NL 28 aug 2009 18:04 (CEST)

Idd, daarom geen rood gebruiken. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 28 aug 2009 19:37 (CEST)

help

jullie hebben net uit gelegd hoe je de in houd kan neerzetten met ==rte== maar dat begrijp ik niet hoe dat werkt

Je moet het doen zonder nowiki. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 9 sep 2009 14:29 (CEST)

Hoi RTE, je hoeft niets bijzonders te doen om een inhoudsopgave te krijgen. De software zet het namelijk zelf neer wanneer je twee of meer kopjes in een tekst hebt staan. Een kopje zet je neer op de manier zoals hierboven het kopje 'help' is ingevoegd (klik op bewerk om het te zien). »» sum U rai 8 wp·ll 9 sep 2009 14:30 (CEST)

Nieuw scriptje

N.a.v. een bug in Google Chrome, heb ik een scriptje geschreven wat een extra (blanco) rij (zonder hoogte) zou moeten toevoegen onder de diff-tabel. In Chrome wordt het nu goed weergegeven (hoera), maar ik weet niet hoe het er in andere browsers uitziet. Ik wil daarom vragen om te kijken of bij jullie allemaal ook alles nog goed uitziet en of er geen (javascript)foutmelding komt.

Alvast bedankt. »» sum U rai 8 wp·ll 10 sep 2009 17:17 (CEST)

Dag Sumurai8, Ik zie niets vreemd in beeld. Gerarddummer 10 sep 2009 17:20 (CEST)
Gebruik je wel Chrome? :P In elk geval, ik heb chrome al verwijderd dus ik kan het nog ff niet testen. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 10 sep 2009 17:58 (CEST)
TahR: Ik vroeg ANDERE browsers. Internet Explorer of Firefox of een ANDERE browser. Chrome werkt het mee, heb ik getest (zeker weten, echt waar, 100% zeker :P ) »» sum U rai 8 wp·ll 10 sep 2009 18:07 (CEST)
SORRY hoor. In elk geval, met Firefox 3.5 werkt het.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 10 sep 2009 18:28 (CEST)

Weg-verzoeken

Wil een mod alsjeblieft kijken naar Categorie:Wikikids:Weg?? Het lijkt alsof de KinderWikimods de enige waren die regelmatig naar die categorie keken, maar in de maand dat wij er niet waren is die pagina weer propvol.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 16 okt 2009 00:23 (CEST)

Overigens mijn complimenten, nu is maar eentweede deel van wat ik aantref bij Willekeurige Pagina's van een slechte kwaliteit. Maar, het kan altijd beter want niet alle 5000 artikelen kunnen natuurlijk voorbij komen op die knop :P Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 16 okt 2009 00:35 (CEST)

Operatie Massa Weg

Hallo iedereen,

Ik kwam zonet op het idee om een Operatie Massa Weg te houden. Nou, wat dat betekent. Dat is ongeveer als het reviewen op KinderWiki maar dan zonder het verhuizingsdeel. Ieder neetm een lijstje van ruim 500 artikelen (of als je meer wil) voor zich en gaat op tijden wanneer hij kan even kijken bij artikelen of ze goed zijn of niet. Als het kleine zijn, dan kan diegene het verbeteren, zijn het grote, dan kan je verbeteren- of wegsjabloon plakken. Dit gaat dan van letters bij het alfabet, zoals ik A tot C, apoo D tot F en kalta dan G tot I ofzo.

Dit is dus zeg maar het plan:

 • Ieder krijgt een lijstje van artikelen, met 3 letters in het alfabet in het begin van de naam
 • We gaan kijken of de artikelen goed genoeg zijn
  • Zoja: je gaat door met de volgende op je lijstje
  • Zonee klein artikel: een beetje erbij schrijven enz.
  • Zonee groot artikel: weg of verbeterensjabloon

Ik houd de lijstjes wel bij op mijn overleg. Maar vanaf 26 oktober zullen jullie het zelf moeten doen. Ik doe deze actie omdat ik anders nogal vrij doelloos ben in de herfstvakantie op de computer (:P), omdat ik toch pas 26 oktober vertrek en omdat ik ook iets wil betekenen voor Wikikids.

Wie wil meedoen? Zet een bericht hieronder en ik houd de namen bij (bewerk mijn bericht dus niet ¬¬).

 • TahR78
 • Beemster
 • Kalta3
 • ...

Groeten, Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 16 okt 2009 00:40 (CEST)


Even een notitie tussendoor: ik zie dat mensen mijn plan niet echt snappen. Ik heb verschillende vragen gekregen:

 • V: 5000 artikelen gaan we nooit redden. Wat is dan hiervan de bedoeling?
  • A: Net als het reviewen is nooit alle 2200 artikelen gehaald. Het is ook onmogelijk om 5000 artikelen te controleren in 1 keer. Daarom stel ik dus van die alfabetlijstjes voor, we kijken wel hoever we komen.
 • V: Er zijn hier andere regels dan op KinderWiki. Wat is dan hiervan de bedoeling?
  • A: Hier zijn toch wel de basisregels, zoals naam van onderwerp vetgedrukt, geen verhalen, meningen en zo min mogelijk spelfouten enz.? Zoniet, wil iemand mij bijspijkeren? Er is dan geen probleem lijkt me ;)

Anyway, ik zal even kijken of nog iemand mee wil doen en dan ga ik ff lijstjes verdelen :P Groeten, Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 16 okt 2009 23:08 (CEST)


Btw, ik weet dat ik erg raar overkomt omdat ik over 10 dagen op het punt sta te vertrekken. Voor alle duidelijkheid is dit om het plan van Fotodude en Kalta een beetje aan te sterken aangezien daarvoor niet echt een heel goed plan was en het duidelijker is om zo iets in het boomhuis te posten. Ik bedoel het goed en ik wil toch nog wat doen voor Wikikids in mijn laatste 10 dagen hier omdat het nogal de goede kant opgaat.
Svp geen afkrakende reacties, dit is goed bedoeld! Overigens zie ik dat de meeste mensen denken dat ik 26 oktober definitief vertrek. Ja, dat is zo :) Maar mijn punt is is om een beetje vaart achter de start van dit project te zetten en als Kalta bv. het onder de knie heeft, dan kan die het "leiding geven" zeg maar. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 16 okt 2009 00:44 (CEST)

Ik weet niet hoeveel % van de artikelen zullen worden verwijdert. Kun je een schatting geven. Het verbeteren staat me aan, maar verwijder AUB alleen de dubbele artikelen als dat kan. En met verwijderen bedoel ik dan: redirecten, want dat kan iedere gebruiker en je hoeft er geen moderator voor te zijn. SwarteSlipper 16 okt 2009 11:30 (CEST)

De projectgroep van WikiKids heeft al aangegeven dat korte artikelen niet verwijdert mogen worden. Dus het gaat hier niet om een 'weg' actie maar om een grote verbeter actie. :) apoo overleg 16 okt 2009 12:10 (CEST)

Hoera! Eindelijk actie! FD :D 16 okt 2009 12:21 (CEST)

Je plan mag dan wel goed bedoeld zijn, volgens mij heeft het geen zin... ;) 5000 artikelen reviewen is gewoon te veel, wss wordt het toch nooit voltooid. Zelfs als dat wel gebeurd, betwijfel ik of er honderden tot duizenden artikels verwijderd zullen worden. Want als je schoonmaak wilt houden, moet je het goed doen, en veel artikels voldoen niet... Greenday2 16 okt 2009 12:30 (CEST)
Tsja. Wie zei dat we alle 5000 doen? We doen gewoon zoveel we kunnen, we zien wel als het niet gaat om alle 5000 te redden, minstens 1000 ofzo. Ik denk dat ik een verkeerde naam heb gekozen, maarja, meerdere plannen die geniaal waren hadden een verkeerde naam (A) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 16 okt 2009 22:49 (CEST)

Tja Greenday, we hebben gewoon veel te weinig mensen hier. We hebben tientallen actieve gebruikers nodig en dan nog zijn we weken bezig... ons plan om gebruikers van Wikipedia.NL hierheen te krijgen is jammerlijk mislukt: niemand reageerde erop. En het plan is niet verwijderen, maar verbeteren. FD :D 16 okt 2009 12:38 (CEST)

Ik heb een mail gestuurd naar startpagina voor kinderen. Als daar WikiKids op komt te staan zou dat waarschijnlijk meer gebruikers trekken. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 16 okt 2009 17:04 (CEST)

Goed idee Beemster! Hoe meer reclame, hoe meer bezoekers, hoe beter! :D FD :D 16 okt 2009 17:17 (CEST)


Ik doe mee! Sorry TahR voor de lijst. KaLta (overleg) 16 okt 2009 17:59 (CEST)

Beste TahR en anderen, ik het een goed idee vind om alle artikelen te controleren. Dat geldt natuurlijk niet voor WikiKids. De mensen achter WikiKids houden er hele andere ideeën aan over hoe een artikel eruit moet zien, dan jij en ik. Het is een hele grote- en belangrijke meningsverschil. Mede hierdoor is de samenwerking tussen WikiKids en KinderWiki niet gelukt. Een artikel op WikiKids hoeft geen belangrijke encyclopedische waarde te hebben. Ten minste, dat schijnt het geval te zijn. Op KinderWiki waren er hele duidelijke regels met waar een artikel op KinderWiki aan moest voldoen. Ik vind dat een artikel inhoudelijk correct moet zijn. Daarnaast moet een artikel wel wat zeggen over het onderwerp en geen mening moet verkondigen. Kinderen gaan echt geen levensverhalen van andere kinderen lezen wanneer zij informatie zoeken over Ponypark Slagharen. Copyright 16 okt 2009 22:08 (CEST)
Ja, maar het gaat erom dat, al heeft de organisatie een andere visie, een artikel genaamd Walibi en dan heey ik ben vandaag naar walibi geweest ik ga jullie wat vertellen enzo als voorbeeld, dat voldoet niet. Daar kan je dus gewoon Walibi is een pretpark enz. van maken ;) Zo een soort actie is het, misschien een verkeerde naam (Massa Weg), maar het is meer een verbeteractie. Ik snap wel wat je bedoelt, maar dat Wikikids een tikje anders is betekent niet dat het geen goed idee is om de artikelen te controleren. Ik denk dat de organisatie, net als op KinderWiki wil, dat er zo min mogelijk spelfouten en meningen in een artikel stan, gezien de sjablonen en de rol van spellingchecker (ik snap nog steeds niet wat voor nut dat had). Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 16 okt 2009 22:49 (CEST)

Die spreekbeurt artikels moeten gewoon herschreven of verwijderd worden. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 17 okt 2009 07:33 (CEST)

Inderdaad, kijk naar Hillegom, dat is nu een de-perfect artikel! KaLta (overleg) 17 okt 2009 07:40 (CEST)

Laat ik maar is iets langs schrijven. TahR, ik vind dat je een goed idee hebt met de alfabetlijstjes. Zoals je hier ziet, zijn de artikelen opgesplitst in 8 delen. Als we allemaal 2 delen doen, kan het nog wel eens gaan lukken. Dus:


 • TahR doet 's-Gravenhage tot Europese Unie.
 • Ik doe Europese weg 25 tot Magelhgaes.
 • Kaas doet Maggie Grace tot Spoorlijn.
 • FotoDude doet Sporen tot €.

Is dat goed? KaLta (overleg) 18 okt 2009 11:28 (CEST)

Ik begin alvast KaLta (overleg) 18 okt 2009 11:31 (CEST)

Ik ook. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 18 okt 2009 11:34 (CEST)

Ik denk dat ik pas over een paar dagen begin, vanwege feesten die nu zijn IRL en ik moet me nog ff weer helemaal thuisvoelen hier :P Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 21 okt 2009 23:29 (CEST)

waarneer is de superschrijfwedstrijd af gelopen

waarneer is de superschrijfwedstrijd af gelopenTiki TIKI (Engeland) 17 okt 2009 07:45 (CEST)

Weet ik ook niet, hoi trouwens. KaLta (overleg) 17 okt 2009 07:47 (CEST)

Vandaag, moet een mod aanpassen. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 17 okt 2009 07:48 (CEST)

Oké, bedankt kaaskop (nieuwe naam) KaLta (overleg) 17 okt 2009 07:51 (CEST)

Het is inmiddels al veranderd. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 17 okt 2009 08:48 (CEST)

waarneer word het bekent gemaakt (de uitslag) Tiki TIKI (Engeland) 17 okt 2009 11:24 (CEST)

Als de jury heeft beslist. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 17 okt 2009 11:30 (CEST)

en waneer is dat. He leuk je weer te zien TahR Tiki TIKI (Engeland) 17 okt 2009 11:33 (CEST)

Ik weet niet, de jury moet beslissen en overleggen. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 17 okt 2009 11:39 (CEST)

Ik denk over een week ofzo. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 17 okt 2009 13:40 (CEST)

Hoofdpagina

Komt er nog wat van? Er zijn nog 3 voorstellen en ik neem aan dat we uit die kunnen kiezen. Ook al is bijvoorbeeld Jillids vertrokken. Of moet er nou weer nieuwe voorstellen worden gemaakt. Ik erger metrouwens ook aan dat herfstlogo. Zoiets hoort op de computer van een peuterspeelzaal te staan, niet hier. Kan daat ook niet veranderd worden. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 26 okt 2009 17:24 (CET)

Dat logo hoort "leuk" te zijn. Ik denk dat alleen de hoofdpagina van S8 nog mee doet. Vraag het maar even aan hem. :) apoo overleg 26 okt 2009 17:39 (CET)
Mijn hoofdpagina doet ook nog mee ;) Ik sprak jillids vanmiddag op de chat, hij zei dat hij vindt dat zijn hoofdpagina best af is, alhoewel de hoofdpagina het met sommige browsers nog niet doet.. Hij heeft nog geen zeker antwoord kunnen geven, hij twijfelt nl. nog ;)
Ik heb vanmiddag per mail met iemand bijna een discussie over de naam van de wiki en het logo gehad. Hij zei dat het eenmaal zo gekozen is en dat ze Wikikids een kindveilige omgeving willen houden (sjongejonge, ik zelf ben van mening dat dan een logo niks te maken heeft of alles hier wel veilig is of niet, maar de bestuurleden zijn slim dus er zit vast wat achter xP) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 28 okt 2009 00:49 (CET)

Tutorial

Ik meld even dat ik bezig ben met een snelcursus: hoe bewerk je op Wikikids. Net zoals op wikipedia (http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Snelcursus). Dat doe ik omdat ik de tutorial van nu erg moeilijk vindbaar vind en als ik hem vind ik hem ook nog erg onduidelijk vind (wat een rotzin zeg, 4 x vind gezegd).

Je kan hem vinden op Gebruiker:TahR/Tutorial ;) Alvast tips, suggesties, meningen? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 28 okt 2009 00:46 (CET)

Beveiligen ect.

Ik heb een paar verzoekjes aan moderators omdat ik die pagina's niet kan bewerken. (Zou dus fijn zijn als de beveiliging er tijdelijk af kan):

 • Voor veel computers is het portaalsjabloon te breed. Bij mij schiet hij namelijk helemaal uit beeld, of deze kleiner kan? natuurlijk
 • Op portaal WikiKids Atlas staat nog steeds geen stukje over mijn sub-portaal kastelen (wat ik al een paar keer heb gevraagd) of een mod dit er wel op wil zetten en of er dan meer plaatjes bij kunnen komen.
 • Op Wikikids Atlas NHW of die opgevrolijkkt kan worden?

Ik hoop dat iemand nou wel kijkt. Alvast bedankt, Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 4 nov 2009 16:46 (CET)

Je hebt de rechten om de broncode te lezen en te kopiëren en daarmee het recht om een nieuwe versie te maken (bijvoorbeeld in je eigen gebruikersruimte). Je kunt hierna een verzoek doen om de oude versie met de nieuwe te overschrijven... »» sum U rai 8 wp·ll 4 nov 2009 20:35 (CET)

Hoi iedereen

Wikikids is cool!!!

Hoi Iefke, dank je voor je complimenten :) Maar deze pagina is niet daarvoor bedoeld! Zou je hier dus enkel vragen enz. willen stellen? ;) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 6 nov 2009 12:11 (CET)

Award

Ik heb een voorstel gemaakt voor een nieuw award sjabloon dat wat minder overheerst: Gebruiker:Beemster/award Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 7 nov 2009 20:40 (CET)

Ziet er mooi uit! Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 11 nov 2009 18:02 (CET)
Dit overheerst nogmeer omdat het bovenaan de pagina staat. :) apoo overleg 22 nov 2009 11:24 (CET)
Eens met Apoo, dan vind ik de huidige versie persoonlijk beter. Of gewoon rechtsboven een icoontje met het awardmannetje. Doen ze op WP ook bij hun etalage-artikelen; rechtsboven een sterretje. Zie overigens mijn voorstel: Gebruiker:TahR/Award. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 22 nov 2009 17:59 (CET)
Ik ben compleet tegen deze: "ik-prop-alles-wat-ik-maar-wil-bovenaan-in-de-pagina-in-een-sjabloontje-gejat-van-het-orginele-moderator-sjabloon" hype. :) apoo overleg 22 nov 2009 18:06 (CET)
Vind die van Tahr toch mooier...Sorry Beem. Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 22 nov 2009 18:08 (CET)

Met TahRs sjabloon krijg je weer het gedoe dat hij het bij kleine computers niet past in heet scherm. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 22 nov 2009 18:10 (CET)

Ja maar ik kan niet met iedereen rekening houden he. Dat zou leuk zijn, maar iedereen zijn resolutie is anders. De een heeft een PDA, de ander heeft een 13 inch scherm, weer een ander heeft 21 inch, sommigen moeten maar gewoon slikken dat dat ding uitschiet. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 22 nov 2009 21:26 (CET)
Daar zit wat in...Maar dat kan nog aangepast worden. Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 22 nov 2009 18:12 (CET)
Voorstel, gewoon het oude sjabloon houden totdat iemand met een goed ontwerp komt (niet dat er een nieuwe moet, want de oude is goed xD) :) apoo overleg 22 nov 2009 18:13 (CET)
Mee eens! :) Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 22 nov 2009 18:29 (CET)

Nominaties -> artikel v/d maand?

Let niet op het late tijdstip, ik kon niet slapen :S

Mensen, ik heb een vraag. Ik zie dat de artikelen van de nominaties van September nu de artikelen van de maanden November en December zijn. Hoezo dat? Toen ik nog moderator was, was er ook een hele heisa om de nominaties, ook over het gedoe of het winnend artikel nou het artikel van de maand werd. Dat was toen NIET het geval, want nominaties en artikel v/d maand staan los van elkaar.

Nou, dan zie ik ineens dat men weer doet alsof nominaties en artikel v/d maand enorm veel met elkaar te maken hebben.. wat is dit nou? Het is enorm verwarrend en er moeten ook duidelijke afspraken over zijn.. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 nov 2009 02:55 (CET)

Het is volgensmij (en dat heb ik al 100x tegen je verteld) nu zo geworden dat het artikel dat de nominatie wint, op de voorpagina komt de maand erna. Omdat er dit keer (wat niet de bedoeling was) 2 waren, komen ze alle 2 op de voorpagina. :) apoo overleg 8 nov 2009 10:07 (CET)
Ja, dat heb je 100 keer verteld, maar ik heb liever dat een mod of PG-lid antwoordt, zodat die ook gelijk duidelijkheid schept. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 nov 2009 11:39 (CET)

Eigenlijk vind ik (persoonlijk) dat er maar één winnaar kan zijn. En dat is dan dus Midden-Oosten, en niet Belgie. Maar ik ben bevooroordeelt omdat ik zelf eraan meeschreef! ;)

PS: hoe vinden jullie:
 1. Capibara
 2. Delicatesse
 3. Steur
 4. Truffels
 5. Kaviaar

Leuk hé, vijf op één dag! I'm back! :) FD :D 8 nov 2009 11:41 (CET)

We zien nu wel dat je die artikelen hebt geschreven. Je zet het nu al op 3 plekken, wellicht iets minder reclame? Anyway, ze zijn mooi geworden, ik zet ze over naar je nieuwe gebruikerspagina :) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 nov 2009 11:43 (CET)

Is mijn GP (die je voor me maakt) al bijna klaar, Tahr? Als lettertype wil ik graag Times New Roman, dus nu weet je volgens mij alles. Knap ook, dat jij 21 artikelen van me wist te vinden. Ik heb er nu dus 26 geschreven. Ik wist niet meer dat het er zoveel waren, ik dat 10 of 15 ofzo... :D FD :D 8 nov 2009 11:45 (CET)

PL

Is er een vrijwilliger die me kan helpen met PL; Project London? Zie Gebruiker: Kalta3/ProjectLondon voor meer info. KaLta (overleg) 8 nov 2009 10:11 (CET)

Ik snap de bedoeling niet echt. Londen is toch een enorm goed artikel (op het feit na dat een paar gebruikers het te goed vinden om voor te stemmen). :) apoo overleg 8 nov 2009 10:18 (CET)
Ik probeer alle dingen die met Londen te maken hebben hier op kaart te zetten. KaLta (overleg) 8 nov 2009 11:05 (CET)
Oh ok :) :) apoo overleg 8 nov 2009 11:07 (CET)
Als je nog iemand nodig hebt..Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 11 nov 2009 18:04 (CET)
Jurriaan, ik begin als ik klaar ben met Gebruiker:Beemster/Europa. En ik heb weinig tijd, ivm moderator zijn. KaLta (overleg) 12 nov 2009 19:36 (CET)
Met alle respect, maar ik zie je (nog) geen tot weinig moderatortaken uitvoeren hoor? Want ik en apoo hebben bijvoorbeeld gister of eergister zo een enorme verwijderactie gedaan, en alsnog zitten we hier bijna 24/7. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 22 nov 2009 21:28 (CET)

"Wijzig titel"

Het viel me op dat sinds kort boven elke pagina Wijzig titel staat. Dit was me voorheen niet opgevallen, volgens mij stond het voorheen er ook nog niet. Hoe kan dat? Flag of Japan.svg JurriaanH - ? Wikipedia 18 nov 2009 20:30 (CET)

Hey JurriaanH,

Het heeft er altijd al gestaan. KaLta (overleg) 18 nov 2009 20:39 (CET)

Oh. O.O Flag of Japan.svg JurriaanH - ? Wikipedia 19 nov 2009 07:54 (CET)

Let op bij afbeeldingen!

Hallo,

Ik wil iedereen - zowel kinderen als scholen als volwassenen - nog even attenderen op iets als je afbeeldingen uploadt! Let op de licentie. Als je bijvoorbeeld een afbeelding zomaar van een website haalt, zoals amsterdam.nl, weet je dat dat niet mag. Je mag niet zomaar van sites halen. Want dan schendt je auteursrecht.

Nu denk je vast van: 'Wat kan mij dat schelen?' Nou, stel je eens voor dat jij zonet een hele mooie afbeelding hebt geschoten van.. een bijzondere auto, een trein die nooit in Nederland langskomt, de Airbus A380, of wat dan ook. En dan zet je hem op je eigen site en je wilt dat niemand zomaar die afbeelding overneemt. Dan kom je op WikiKids en dan zie je dat iemand het toch overneemt. Zou jij dan ook niet boos worden?

Je kan toestemming aan de maker van de website vragen, maar je kan ook gewoon op een site plaatjes vinden die onder goeie licenties vallen: gfdl en publiek domein. Deze site Wikimedia Commons. Een licentie is een voorwaarde. GFDL betekent dat je het vrij mag gebruiken voor bijvoorbeeld jouw artikelen.

Maar let op bij eigen gemaakte afbeeldingen (ook voor scholen). Zet ze wel onder een licentie neer! En dan onder GFDL eigen werk. Want je kan mensen op een wiki niet verbieden om het niet te gebruiken voor in artikelen; dat is net als aanvragen dat op Times Square op je edele delen op alle schermen te zien mogen zijn en dan zeggen dat mensen niet mogen kijken. Als je dat wel doet moet de afbeelding verwijderd worden.

Als je geen licentie erbij zet, kan het zijn dat iemand er een 'auteursjabloon' bij zet. Dat is een tekst waarin staat dat de licentie van je afbeelding onbekend is en dat ie daarom verwijderd moet worden. Dan is de kans 99,99 % dat je afbeelding verwijderd wordt, meestal ook nog zonder waarschuwing (we konden helaas niet iedereen waarschuwen dat hun afbeelding verwijderd werd omdat de categorie vol stond met tientallen, misschien wel honderdtallen afbeeldingen). Om dit op tijd te voorkomen moet je gauw een licentie erbij zetten!

WikiKids is zonet enkele tien- of honderdtallen afbeeldingen lichter geworden; ik en apoo hebben een grote schoonmaak gehouden door afbeeldingen met een auteursjabloon te verwijderen. Als iemand afbeeldingen heeft geupload die zonet verwijderd zijn, maar toch iets wil bespreken of een goede licentie heeft, mail dan naar mij of apoo.

Groeten, Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 18 nov 2009 22:37 (CET)

Tahr en Apoo, veel dank voor de ondernomen stappen en de heldere, goede uitleg hierboven - super!!! -- 18 nov 2009 22:53 (CET)
Geen dank :) Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 18 nov 2009 22:54 (CET)
Duidelijk en helder! Face-grin.svg Flag of Japan.svg JurriaanH - ? Wikipedia 19 nov 2009 07:55 (CET)

Filmpje

Ik kwam laatst dit weer is tegen http://www.youtube.com/watch?v=bwqIKFFrX0w. Dit is een filmpje van Kinderwiki. Daar staat heel duidelijk op hoe je moet uploaden, wellicht kunnen we het hier gebruiken of kan iemand er zelf een maken maar dan op WikiKids :) apoo overleg 22 nov 2009 11:03 (CET)

(Zelf kan ik het filmpje niet bekijken) Ik denk dat het wel handig is bij het stappenplan uploaden. Alleen weet ik niet of het op KW het zelfde ging. (graag ook nog aandacht voor kopje Award met mijn voorstel) Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 22 nov 2009 11:22 (CET)

Op elke Wiki gaat het uploaden het zelfde ;) :) apoo overleg 22 nov 2009 11:24 (CET)
Hakuna matata! Leuk idee! Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 22 nov 2009 18:09 (CET)

WikiKids:Nominaties

Sinds we nu een artikel van de week-systeem hebben, in plaats van een artikel van de maand-systeem, wordt het aantal artikelen dat kan worden uitgelicht een beetje klein. Normaal gesproken lichtte we altijd de artikelen uit aan de hand van de nominatie-pagina. Dat lijkt me nu nog steeds handig.

Toen ik daarstraks 3 artikelen nomineerde, werd ik geheel terecht teruggefloten op mijn eigen regels. Voor nu hebben we geheel democratisch met z'n drieën per IRC de regels iets verruimt naar 2 artikels per persoon. Voor het nieuwe jaar wil ik eigenlijk een ander systeem hebben. Mijn voorstel is om dit systeem te hanteren:

Nominaties
Deze regels gelden voor iedereen die gaat stemmen
 • Om te stemmen moet je minstens 100 bewerkingen gedaan hebben.
 • Je mag maar één stem per persoon uitbrengen (per artikel)
 • Je mag niet voor andere personen stemmen
 • Lees zelf het artikel en stem niet op een artikel omdat je de persoon (on)aardig vindt
Deze regels gelden voor de nominaties
 • Om te nomineren moet je minstens 200 niet-vandalistische bewerkingen hebben gedaan
 • Een nominatie-artikel moet minstens plaatje(s), categorieën en (veel) tekst bevatten
 • Je mag slechts 1 artikel per week nomineren (dit betekend dat je niet een artikel mag nomineren als er al een stemming van jou loopt)
 • Een stemming over een nominatie loopt exact 1 week
 • Er mag geen gekopieerde tekst in staan zonder toestemming en/of bronvermelding
 • Plak op het artikel dit sjabloon: {{nominatie}}
 • Wanneer een artikel eenmaal is genomineerd kan deze maximaal één dag na het einde van de nominatieperiode ongeldig worden verklaard
 • Er moet 'voor', 'tegen' en 'neutraal' gestemd kunnen worden
Toekenning award
 • Als een artikel minstens 75% heeft wordt het artikel voorzien van een award
 • Steun wordt als volgt uitgerekend: (voorstemmen - tegenstemmen) / (totaal aantal stemmen voor, tegen, neutraal)
Urgente mededeling
 • Als je je artikel wilt promoten, doe dit dan niet om op ieders overlegpagina te vragen of degene wil stemmen. Dit naar aanleiding van klachten.

De belangrijkste veranderingen zijn:

 • Je kunt elke week een nieuw artikel nomineren (maar maximaal 1)
 • Elk individueel artikel kan nu een award krijgen als deze aan de 'toekenning award'-eisen voldoet.
  • Een artikel met bv. 6 voorstemmen, 1 tegenstem en 1 neutraalstem heeft dus (6-1)/(6+1+1) = 0,625 = 62,5% steun (niet voldoende steun btw)
 • Als alleen slechte artikelen worden genomineerd heb je geen award-artikelen, maar dit zie ik niet gouw gebeuren
 • Alle artikelen die een award krijgen, kunnen een week uitgelicht worden; Ik zie niet gauw dat we 52 artikelen vooruit gaan lopen en anders moeten we de eisen aanscherpen, een tweede artikel per week uitlichten of een 'jaartal' toevoegen :-)

Graag hoor ik wat de rest van dit nieuwe systeem vinden. Als het ingevoerd wordt, dan gaat dat per 1 januari 2010. (Deze maand blijven we met het oude systeem werken iig) »» sum U rai 8 wp·ll 6 dec 2009 01:03 (CET)


Let op: ik ga een voorstel maken voor een ander systeem, wat erg zal lijken op WikiWeet's HOF, maar wat toch iets anders is! Zodra ik klaar ben start ik een stemming voor welk systeem het beste is. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 6 dec 2009 14:02 (CET)


Goed nieuw systeem! Zo komt er wat nieuw leven in de nominatie's en zijn ze ook een stuk actiever! Met het punt over het ongeldig verklaren ben ik het niet helemaal eens. Misschien kunnen we dit van 1 dag naar 3 dagen verlengen. :) apoo overleg 6 dec 2009 01:08 (CET)
Gekopieerd vanaf 'oude regels', maar kan ik me in vinden. Eigenlijk zou het een week moeten zijn, zodat je ruim de tijd hebt om je bezwaren aan te geven. Een ander moet dan beslissen of je op grond van de bezwaren een stemming ongeldig moet verklaren. »» sum U rai 8 wp·ll 6 dec 2009 01:14 (CET)
De hele nominatieperiode heb je dus de mogelijkheid om de stemming ongeldig te verklaren? :) apoo overleg 6 dec 2009 01:20 (CET)
 • Je mag niet voor andere personen stemmen

Die vat ik niet. Verder een perfect idee. KaLta (overleg) 6 dec 2009 10:06 (CET)

Met "Je mag niet voor andere personen stemmen" wordt bedoeld dat je niet in plaats van een ander een stem mag uitbrengen. Degene die een stem wil uitbrengen moet zelf inloggen en de stem uitbrengen: je kunt niet vragen aan iemand die je kent en lid is om voor je te stemmen, en dan gewoon die stem erbij plakken. Zo iemand moet zelf de stem uitbrengen, als persoonlijke keuze. Duidelijk? :) Ik denk dat ze dat bedoelen. Koms deed zoiets een keer. Met ABC123 ofzoiets... FD :D 6 dec 2009 10:32 (CET)

(BWC) Je was me net voor! Maar wat FD zei klopt. :) apoo overleg 6 dec 2009 10:33 (CET)

Mijn excuses, Apoo. Bewerkingsconflicten zijn strontirritant. Daarom kopieer ik altijd eerst mijn antwoordt voor ik opsla, zeker als het een lange reactie is. Anders heb je voor niks getypt. Dan kun je hem later alsnog neerzetten simpelweg met control v. Zou jij ook moeten doen! ;) FD :D 6 dec 2009 10:35 (CET)

 • Wanneer een artikel eenmaal is genomineerd kan deze maximaal één dag na het einde van de nominatieperiode ongeldig worden verklaard.
Ik ben het met apoo eens, ik vind het verlengen naar drie dagen ook beter. En trouwens FD, bij een bwc (bewerkingsconflict) staat er helemaal onder in de pagina de tekst die jij hebt geschreven en de tekst diegene waarmee je een bwc hebt. Dan kopieer je gewoon jouw tekst. Maar dit is maar een mogelijkheid ;) Flag of the People's Republic of China.svg Janaaoverleg · Wikipedia NL 6 dec 2009 10:46 (CET)

Ik vind één dag prima. Een artikel wat niet aan de eisen voldoet zal toch nooit winnen. Als het dan wel doet dan stinkt het zaakje. FD :D 6 dec 2009 10:51 (CET)

Ibrahim Roma kreeg laatst wel veel voorstemmen. Maar hij zelf voldeed niet aan de eisen (waar ik pas na 3 dagen achter kwam) :) apoo overleg 6 dec 2009 10:52 (CET)

Hortense de Beuaharnais ofzo (ook een artikel) voldoet eveneens niet aan de voorwaarden... Alleen de nominator wel. Ik vind het niet zo erg dat een gebruiker niet aan de voorwaarden voldoet, het gaat om het artikel. Zo'n ramp was het niet geweest als Zigeuners had gewonnen, maar dat was toch niet gebeurd want de andere artikelen waren veel beter. :) FD :D 6 dec 2009 10:56 (CET)

Wil je dit in het vervolg op het overleg van S8 of op het overleg van WikiKids:Nominaties doen? (Nu niet meer overigens) :) apoo overleg 6 dec 2009 10:59 (CET)

Dus:1 week nomineren, 1 week stemmen? Als dat zo is ben ik voor. Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 6 dec 2009 10:57 (CET)

Nee, Je nomineert een artikel en je mag direct 1 week lang stemmen, nomineren mag dus altijd. :) apoo overleg 6 dec 2009 10:58 (CET)
Nog steeds voor. Face-grin.svg Crystal Project Babelfish.png Beemster-overleg™ -Mod, Fijn 2010! 6 dec 2009 10:58 (CET)

Vind het een goed plan, het ongeldig verklaren mag inderdaad naar 3 dagen, maar ik vat even niet wanneer de nominatieperiode en stemmingsperiode dan is.

Trouwens, wat dacht je ervan om het HOF-systeem van WikiWeet naar hier toe te laten vliegen? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 6 dec 2009 13:23 (CET)

Tahr, wat is het grote verschil tussen de HOF van WikiWeet en de nominaties zoals we het nu (zie hierboven) willen organiseren? En trouwens, ik ben weer actiever dan ooit, vandaag 14 artikelen geschreven in korte tijd! :D FD :D 7 dec 2009 20:40 (CET)
Het verscihl is groot. Zéér groot. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 7 dec 2009 22:42 (CET)

Heb een stemming gestart op Wikikids:Stemmingen. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 7 dec 2009 23:34 (CET)``

Het idee van het museum is wel leuk. Wat verandert er precies. Ik bedoel, wat is, in jouw eigen woorden, dé grote verandering? :D FD :D 8 dec 2009 06:43 (CET)
Nou, Sumurai8 wil enkel de regels en het ontwerp van de nominatie een beetje veranderen, maar ik dacht: laat ik eens het hele gedoe veranderen. Nou zeggen sommigen dat ik het gekopieerd heb van het HOF-systeem op WikiWeet. Dat was mijn basis ja, maar ik heb het NIET gekopieerd. Ik heb wel tabs met categoriepagina's en een aparte nomineerpagina, maar dat is het dan ook. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 dec 2009 15:55 (CET)

Wanneer je de goeie punten van WikiWeet naar WikiKids haalt help je WikiKids er alleen maar mee. En dat is dus positief. Want op sommige punten kunnen we vast wat van WikiWeet leren. En bezoekers van de site houden nu eenmaal van afwisseling en mooie vormgeving. Dat trekt leerlingen aan. FD :D 8 dec 2009 16:12 (CET)

Tuurlijk doen we dat niet, WW en WK zijn concurrenten? :) apoo overleg 8 dec 2009 16:13 (CET)
Je hoeft het ook niet gelijk concurrenten te noemen? Want natuurlijk willen we het zo goed mogelijk houden met WikiKids, al lukt dat niet altijd. Maar het zijn geen concurrenten ofzo. Want WikiWeet heeft een andere doelgroep (10-15 jaar?) en WikiKids' doelgroep is 6-10 ofzo? Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 dec 2009 16:19 (CET)

Dat waren mijn woorden... Ik twijfel wel. WikiWeet is misschien iets volwassener. Ik bedoel, een simpele, heldere vormgeving, minder kleurrijk, en geen vandalisme. En jullie richten je op een andere doelgroep lijkt me. Maar, als ik op WikiWeet willekeurige pagina's bekijk en dan hier op WikiKids zie ik dat het verschil in kwaliteit best meevalt! ;) FD :D 8 dec 2009 16:15 (CET)

Ik geloof idd dat WikiWeet (KinderWiki) een andere doelgroep heeft bedoeld. Maar ik geloof ook dat dat een probleem voor jullie is. Want de doelgroep van WikiWeet (jongeren, feitelijk) maakt eerder gebruik van Wikipedia... Tahr, beschouwen jullie WikiKids toch als een concurrent? :) FD :D 8 dec 2009 16:21 (CET)
Kinderen van 10,11,12,13 gaan niet naar Wikipedia. Pas vanaf 14; en dan nog, is het toch makkelijker als je artikelen hebt die gewoon makkelijker worden uitgelegd. :) apoo overleg 8 dec 2009 16:22 (CET)
Ik weet niet van apoo of hij het anders ziet ofzo, maar ik persoonlijk zie WikiKids niet als een concurrent. Crystal Clear app kuser.png TahR (123) 8 dec 2009 16:23 (CET)

Dat is dus gelijk aan WikiKids. Alleen met een serieuzere look. Niet kinderachtig. Al valt dat nu ook wel mee met onze flutsende nieuwe GP! Jullie helpen ons wel met sprongen voorruit, goed gedaan jongens! :D FD :D 8 dec 2009 16:24 (CET)

Flutsende :") Aquariumsimple.jpg JurriaanH - Vraagjes? !Voedsel van de Week! 8 dec 2009 16:28 (CET)
Discussie gesloten door TahR en Apoo Men kan dus niet normaal discussieren. Discussieer liever dan niet en wacht af op het einde van de stemming. (Deze discussie is gesloten doordat enkele mensen zich niet normaal in een discussie konden gedragen over dit onderwerp.)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief1&oldid=655624"