Gebruiker:TahR/WikiGeschiedenistest

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gtk-dialog-info.svg
Er zijn 2 meldingen beschikbaar.
Nuvola apps important.svg

GYMNASIUM! PROEFCITO SCORE: 546! :D

Nuvola apps important.svg

2, 3 en 4 februari 2010: Citotoets! Ik zal meer afwezig zijn, ivm uitrusten, vroeger naar bed en dat soort dingen.

Op dit moment liggen alle tests stil inclusief WikiTests Beheer - er wordt druk overlegd over de toekomst van WikiTests Beheer. Stuur een mailtje naar wikitests AT gmail DOT com en je ontvangt een automatisch antwoord met meer informatie.

Dit is seizoen 2010.

Zie voor seizoen 2009 het archief van de klassementen: /Klassementen2009.

WikiGeschiedenistest

Wat is de WikiGeschiedenistest (afgekort WGT)?

Lang geleden, in de KinderWiki-tijd, had TahR (ik dus, onder de naam TahR78) de KinderWiki Geschiedenistest gemaakt. Dit was een test met 70 pittige vragen in 2 delen over de hele wereldgeschiedenis. Die stopte toen KinderWiki stopte. Nu is die quiz terug, met een frisse naam en 10 nieuwe vragen (80 vragen dus). En de quiz wacht op jou om beantwoord te worden.

De onderwerpen die aan bod komen in deze test zijn:

  • De Qin-dynastie
  • Het Hindoeisme
  • Het Boeddhisme
  • Slaverij in Afrika
  • De splitsing van Duitsland
  • Amerikaanse presidenten
  • Nederlandse geschiedenis & minister-presidenten
  • Overige geloven

Op de test geldt © (TahR78, 2010).

Valt er iets te winnen bij de test?

Jazeker! Wie op 25 december 2010 om 00.00 uur als eerste in het klassement staat wint een mooie make-over van zijn/haar gebruikers- of overlegpagina. Deze is niet verplicht.

Na 25 december kan je overigens ook nog gewoon weer doorspelen met de test, hoor.

Als je de make-over wint mag je zelf opgeven welke kleuren je wil, welke stijl, welk lettertype e.d.. Onderaan de pagina vind je het klassement.

Als twee mensen de eerste plek halen op 25 december zal ik (TahR) persoonlijk naar beiden enkele pittige vragen sturen, waaruit duidelijk zal worden wie wint. De aantal goede vragen in die finale worden dus bij de score gerekend als deel 3. Die staat nu niet in de tabel, want het is nog geen 25 december en het is nog niet bekend wie de winnaar wordt.

De winnaar krijgt op 25 december 2010 ook de titel "Grootste Geschiedeniskenner van 2010". Dan mag je dit op je gebruikerspagina plaatsen:

Hoe voltooi ik de test?

Alhoewel de naam van de test WikiGeschiedenistest is, moet je hem via de mail voltooien, gezien er nog geen geschikt(e) manier/programma is om de test op een site kunnen te doen. Type hieronder je naam om de test te ontvangen. Je ontvangt hem dan van mij (TahR), onder het mailadres wikitests AT gmail DOT com. Hij komt dan terecht bij de afdeling Tests Checking en je krijgt binnen 7 dagen een antwoord terug met een automatisch antwoord. Vul de antwoorden met rood in op de streepjes in de vraag of na de vraag en stuur het dan terug. Dan zal ik je score berekenen.

Ik kijk de quiz altijd na; als je geluk hebt ontvang je je antwoorden terug met verbeteringen en opmerkingen, en soms ontvang je gewoon een berichtje met je score.

Let op: van tijd tot tijd ontvang je ook belangrijke meldingen en polls.

Typ je mail naast je naam!!!!!! Typ het desnoods tussen <!-- en -->!!!!!!! Anders wordt je aanmelding afgewezen.

  • ...

De berekening van scores is:

Aantal vragen goed deel 1 + Aantal vragen goed deel 2 = .. x3 = uiteindelijke score (maximale score is 240 punten)

Als je wil mag je de test opnieuw maken, dan moet je wel je naam opnieuw hierboven zetten. Je komt dan twee keer in het klassement en je kan je eigen record ook nog verbeteren. Je mag je test niet opnieuw maken als je op nummer 1 staat; dit om te voorkomen dat je twee keer op nummer 1 staat.

Je hebt een maand de tijd om de test te maken.

Klassement 2010

Hier komt het klassement van mensen met hun aantal punten. De mensen die groen zijn hebben hun test voltooid, van de oranje mensen kijken we hun test nu na en van de rode mensen kwam er niks van hun test.

Men krijgt ook cijfers tussen 0 en 10. Klassement 2009 »

# Deelnemer Status Goed d.1 Goed d.2 Totaal punten Eindcijfer (0 tot 10)
1 40 40 240 10.0

WikiAardrijkskundetest

Wat is de WikiAardrijkskundetest (afgekort WAT)?

Vanaf 24 november 2009 is ook een WikiAardrijkskundetest beschikbaar. Deze verschilt niet veel van de WikiGeschiedenistest; het heeft dezelfde huisstijl, maar het gaat enkel over aardrijkskunde! En het heeft 3 delen. Er zijn in totaal 100 vragen. Het eerste deel gaat het meest over de geschiedenis van de wereld, het tweede deel over topografie en het derde deel over de natuur, de zeeen en ook de toekomst.

Let op: wij bedanken JurriaanH voor het helpen aan deel 3.

En wat win ik hier dan bij?

Op 25 december 2010 kan je, net als bij de WikiGeschiedenistest, een gebruikerspagina make-over winnen, als je dat wil. Je moet wel de eerste in ons klassement zijn. Ook krijg je een leuke gebruikersbox op je gebruikerspagina.

Zie ditzelfde kopje bij de WikiGeschiedenistest voor als er twee mensen op nummer 1 staan op 25 december; daar staat de uitleg hoe en wat er dan gebeurt.

Je krijgt de titel 'Grootste Geoloog van 2010'.

Hoe maak ik deze test?

Je moet je hieronder aanmelden. Vermeld wel weer je mailadres, want deze test wordt ook per mail verstuurd. Als je klaar bent met je test, dan mail je hem naar wikitests AT gmail DOT com. Hij komt dan terecht bij de afdeling Tests Checking en je krijgt binnen 7 dagen een antwoord terug met een automatisch antwoord.

Ik kijk de quiz altijd na; als je geluk hebt ontvang je je antwoorden terug met verbeteringen en opmerkingen, en soms ontvang je gewoon een berichtje met je score.

Let op: in de test zat de fout dat vraag 52 twee keer in de test bestond. Iedereen die na Beemster zich heeft aangemeld merkt niks meer van deze fout. Excuses voor het ongemak.

Let op: van tijd tot tijd ontvang je ook belangrijke meldingen en polls.

Typ je mail naast je naam!!!!!! Typ het desnoods tussen <!-- en -->!!!!!!! Anders wordt je aanmelding afgewezen.

  • ...

Als je score al bekend is, maar je bent niet tevreden ermee, mag je opnieuw de test doen, net zoals bij de geschiedenistest. Dan kan je je eigen record verbeteren; en je staat ook twee keer in het klassement. Je mag de test niet opnieuw doen als je al op nummer 1 staat; dit om te voorkomen dat je twee keer op nummer 1 kan staan. De berekening van scores is:

Aantal vragen goed deel 1 + Aantal vragen goed deel 2 + Aantal vragen goed deel 3 = .. x3 = uiteindelijke score (maximale score is 300 punten)

Je hebt een maand de tijd om de test te maken.

Klassement 2010

Hier komt het klassement van mensen met hun aantal punten. De mensen die groen zijn hebben hun test voltooid, van de oranje mensen kijken we hun test nu na en van de rode mensen kwam er niks van hun test.

Men krijgt ook cijfers tussen 0 en 10. Klassement 2009 »

# Deelnemer Status Goed d.1 Goed d.2 Goed d.3 Totaal punten Eindcijfer (0 tot 10)
1 90 90 120 300 10.0

Wiki2009Test

Coming soon!

Contact

De redactie achter WikiGeschiedenis- en WikiAardrijkskundetest is WikiTests Beheer. Soms zijn er sollicitaties om mee te werken bij WikiTests Beheer.

Het e-mailadres voor WikiTests Beheer is wikitests AT gmail DOT com. Je kan zowel je tests als je vragen opsturen hiernaartoe, en dan zullen wij je ook soms informeren over informatie over de WGT en WAT.

Jouw tests komen terecht bij de afdeling Tests Checking, en vragen bij Player Support. Wij bepalen zelf in welke afdeling je mail komt; jij hoeft dus niks extra's te doen ;)

Je ontvangt altijd binnen 7 dagen een antwoord terug, met een automatisch bericht dat je vraag/test is ontvangen.

Bij het nakijken van tests sturen we soms je vragen terug, zodat je kan zien wat je fout had.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:TahR/WikiGeschiedenistest&oldid=385317"