Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Kolmarden Zoo

Portaal:Oudheid

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
Portaal Oudheid.png

Portaal
 
 
Gewenste artikelen
 
 
Inschrijving
 
 
Galerij
 


Welkom

Welkom op het Oudheidportaal, dat onderdeel is van het Geschiedenisportaal. Dit portaal gaat over de Oudheid. Dus over de Oude-Grieken, de Egyptenaren en de Romeinen, en vele anderen. Een tijd waarin nieuwe ideeën ontstonden, vele geloven en prachtige gebouwen. Nog steeds hebben wij veel te danken aan de Oudheid, zoals het schrift en het riool. Lees hier meer over op dit portaal. Vind jij de Oudheid helemaal te gek en wil jij ook meeschrijven, kijk dan op onze projectpagina en schrijf mee. Kijk rustig rond op dit portaal en lees ook de artikelen. Veel leesplezier!

Subportalen

Omdat er een heleboel te vertellen valt over de Oude Grieken, Egyptenaren en Romeinen, hebben we deze aparte portalen:

Overige artikelen

Hier vind je wat overige artikelen over de oudheid:

Oudheid

Er zijn heel veel oudheden. Hieronder vindt je informatie over een paar oudheden die hiernaast op het lijstje staan.

De Assyrische Oudheid. De Assyrische Oudheid was een oudheid die zich afspeelde in het Assyrië. Dit land was meer dan 1800 jaar een belangrijk land in het Midden-Oosten. Zelfs Egypte is deel geweest van het Assyrische Rijk.

De Babylonische Oudheid. De Babylonische Oudheid speelde zich af in het land Babylonië. Het land spreidde zich uit van het huidige Bagdad tot en met de Perzische Golf. De hoofdstad van Babylonië was Babylon. In de Bijbel komt Babylonië vaak voor, alleen staat het dan meestal onder de naam Babel.

De Carthaagse Oudheid. Deze oudheid speelde zich af in Carthago. Dit was ooit een grote stad in Noord-Afrika en een gevaarlijke concurrent van Rome. In de 3de eeuw werd de stad ingenomen door de Romeinen. Carthago werd toen tot de grond toe verwoest, maar later weer opgebouwd. In de 5de eeuw werd Carthago opnieuw verwoest. De resten van de stad zijn nu werelderfgoed.

De Chinese Oudheid. De Chinese Oudheid was één van de 5 periodes uit de Chinese geschiedenis. In de Oudheid werd China ook al bestuurd door allerlei dynastieën van keizers.

De Gallische Oudheid. De Gallische Oudheid speelde zich af in Gallië. De hoofdstad van dat rijk was Lyon. De Galliërs hadden een land dat bijna net zo groot was als het huidige Frankrijk. Later werd Gallië veroverd door de Romeinen. Vele Galliërs zouden zijn vermoord of gebruikt zijn als slaaf.

Als je informatie wilt over andere oudheden, kijk dan op het artikel Oudheid.

Volgend portaal

Het volgende portaal gaat over de Middeleeuwen. De tijd van ridders en kastelen. Lees hier alles over in het Middeleeuwenportaal.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Oudheid&oldid=436744"