Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Hannibal

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hannibal

Hannibal Barkas (247 voor Christus - 183 voor Christus) was een beroemde generaal en veldheer uit de stadstaat Carthago. Hij vocht in de Romeinse tijd (zo tegen het einde van de oudheid) tegen de Romeinen. De Romeinen waren doodsbang voor de enorme Noord-Afrikaanse olifanten die Hannibal met zijn leger meebracht over de Alpen. Hoewel de meeste olifanten de toch niet overleefden maakten de overlevende dikhuiden de Romeinen Spaans benauwd. Hannibal veroverde Spanje en Zuid-Frankrijk. Zuid-Italië liep over naar zijn kant. Hannibal trok door Italië, een spoor van verwoesting achterlatend.

Uiteindelijk werd Hannibal verslagen door Publius Cornelius Scipio. Die wist ze uit Spanje te verdrijven en belegerde Carthago waardoor Hannibal gedwonge moest terugkeren. In een slag ten zuiden van Carthago wonnen de Romeinen en Carthago was verslagen, Hannibal moest om vrede vragen. Maar hij had de Romeinen wel goed schrik aangejaagd door haast tot aan te poorten van het onverwoestbaar gedacht Rome te komen. Nog eeuwen later zouden Romeinen hun kinderen dreigen dat als ze niet luisterden "Hannibal ze zou halen"! Ook riepen de ouderen om de jongeren om de kinderen bang te maken nog steeds Hannibal ante portas!, Hannibal voor de poorten.

Weetje

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hannibal&oldid=729124"