Portaal:Luchtvaart

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Portaal Luchtvaart.png


Welkom op het Portaal Luchtvaart!

Hoi! Welkom op het Portaal over Luchtvaart. Hier vind je alles wat met luchtvaart te maken heeft, vliegtuigen, luchthaven, luchtvaartmaastchappijen, helikopters en al dat soort dingen. Je vind tips over het schrijven van een goed artikel, een lijstje met goede artikelen, een lijstje met nieuwe artikelen, een lijstje met gewenste artikelen, leuke weetjes en een fotogallerij met leuke plaatjes. Kijk gerust eventjes rond.


Nieuwe artikelen over Luchtvaart


Informatie & inspiratie

Waar kan je nou informatie vinden voor je artikel? Stel voor, ik schrijf een artikel over de luchtvaartmaatschappij KLM. Dan kan ik naar de site van KLM gaan. Ook kan ik naar Wikipedia. Daar heb je vast wel eens van gehoord, dat is net zoiets als Wikikids alleen dan met moeilijkere woorden enzo. Natuurlijk is het ook leuk als je een plaatje bij je artikel hebt. Je mag niet zomaar een plaatje van google halen, want die zijn meestal beschermd met Copyright (dan mag je ze dus niet gebruiken!). Een goede plek voor plaatjes is de site Wikimedia Commons. Tik hier in wat je zoekt. Deze site is wel in het Engels. Bijna al die plaatjes kan je vrij gebruiken.

Hulp voor het uploaden van plaatjes en het schrijven van artikelen:

Veel succes!


Weetjes

Hier staan en paar leuke weetjes over de luchtvaart.

  • De drukste luchthaven van de wereld ligt in de stad Atlanta in de Verenigde Staten.
  • Het grootste passagiersvliegtuig is de Airbus A380.
  • De Oude Grieken hadden al een mythe die ging over een jongen (Icarus) die met vleugels van was kon vliegen.
  • De bekende Italiaan Leonardo da Vinci droomde ook al over vliegen en maakte verschillende schetsen van vliegtuigen.
  • De grootste luchtvaartmaatschappij qua aantal vliegtuigen is het Amerikaanse Delta Air Lines.
  • Er zijn drie grote allianties (samenwerkingsverbanden) van verschillende luchtvaartmaatschappijen, de Star Alliance, het SkyTeam en oneworld
  • Sommige snelwegen kunnen worden gebruikt als vliegveld.

Beste artikelen over luchtvaart

Hier staan zes goede artikels over luchtvaart, maar als jij een mooi artikel hierover schrijft kan je ze vast verbeteren. Voor meer informatie over het schrijven van zo'n artikel kun je het beste kijken bij de portaalbox Informatie & Inspiratie.


Fotogalerij

Hier staan acht mooie plaatjes over luchtvaart. Als je op de plaatjes klikt worden ze groter.


Missende artikelen

Hier staan artikelen over luchtvaart die niet op Wikikids staan, maar wel nodig zijn. Misschien vind je hier wat inspiratie, of kun je met een van deze aan de slag.
Aeroflot · Airbus A320 · Airbus A340 · Air Canada · American Airlines · Boeing 787 · Bombardier · Bombardier CRJ700 · Bommenwerper · Corendon Airlines · Deltavlieger · easyJet · Embraer · Emirates · Fokker · luchtverkeersleiding · McDonnell Douglas · McDonnell Douglas MD-11 · Ryanair · Thomas Cook Airlines Belgium · TNT Airways · United Airlines · US Airways · Watervliegtuig

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Luchtvaart&oldid=377358"