Aviodrome

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
De ingang van Aviodrome
Het oudere Aviodrome op Schiphol, in bouw
De Boeing 747 vanuit de achterkant in Aviodrome
De Fokker 100 in Aviodrome
De Douglas DC-3

Aviodrome is een museum in Lelystad. Het is een museum over de luchtvaart. Het is het grootste museum over luchtvaart in Nederland. Aviodrome is gelegen op Lelystad Airport. Het museum werd in 1960 geopend op Schiphol onder de naam; Aeroplanorama. Het museum bestond uit een collectie van zeven vliegtuigen toen. In 1967 ging het museum dicht omdat ze geen plaats meer hadden voor uitbreidingen.

In 1971 werd het museum opnieuw in Schiphol geopend, maar dan onder de naam Aviodrome. Er waren veel vliegtuigen te zien. In 2003 verhuisde Aviodrome naar Lelystad Airport omdat de capaciteit voor de nieuwe vliegtuigen te klein was.

Op 28 november 2011 werd Aviodrome failliet verklaard. Maar op 23 maart 2012 nam een exploitant uit Rosmalen Aviodrome over, en investeerde in Aviodrome waardoor het op 28 april 2012 weer open ging voor publiek.

Collectie

Hier zie je de lijst van vliegtuigen die in Aviodrome tentoon zijn gestelt (gekopieerd van Wikipedia):

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Aviodrome&oldid=840499"