Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?

First Class

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
First Class van Cathay Pacific
Indeling van de First Class bij een Boeing 747
First Class stoel van Emirates
De Residence van Etihad
Een First Class maaltijd
First Class terminal van Lufthansa
De First Class Lounge van American Airlines

First Class (eerste klasse) is één van de reisklasses in de luchtvaart. Deze klasse bevindt zich alleen in langeafstandsvliegtuigen. Omdat er weinig mensen in de First Class zitten, zitten in veel vliegtuigen maar ongeveer 20 van zulk soort stoelen.

Ter vergelijking met de Business Class heeft de First Class meer beenruimte, beter comfort, betere service en meer privacy. Hoewel in de meeste luchtvaartmaatschappijen First Class de hoogste klasse is, bieden enkele luchtvaartmaatschappijen nog klasses aan die nog hoger zijn dan First Class en nog veel extra's hebben, zoals een douche of een volledige suite.

De First Class zit altijd voor de Business Class, en anders zit de First Class op de bovenverdieping, zoals bij de Boeing 747 of de Airbus A380.

Voorzieningen

De First Class is de meeste luxueuze reisklasse. First Class stoelen zijn ter vergelijking met Business Class zeer groot. Zoals bij andere reisklasses (op langeafstandsvliegtuigen) heeft de First Class een eigen tv scherm, afstandsbediening, maar er zijn nog veel meer voorzieningen. De beenruimte is heel erg groot, namelijk varieert dit van 147 tot en met 239 cm. De stoel is tussen de 48 en de 89 cm wijd. Bij regionale vluchten (4> uur) zullen beide 14 cm minder zijn.

Bij sommige luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om 2 passagiers, gezicht naar gezicht te laten zitten. Daarnaast hebben sommige luchtvaartmaatschappijen ook bij hun First Class, bij elke stoel een minibar.

Bij vertrek zijn er speciale incheckbalies voor First Class en een speciale First Class Lounge met luxueuse maaltijden en service.

Suites

Bij sommige luchtvaartmaatschappijen zoals Etihad of Emirates bieden de mogelijkheid om in suite te vliegen. Dit is een niveau hoger binnen de First Class. Eigenlijk is een suite gewoon een hotelkamer in de lucht. Een suite beschikt een 2 meter lange bed, een smartscreen tv en veel privacy met een deur en muren. Etihad heeft nog een stapje hoger gezet binnen de suites en heeft de mogelijkheid om in een "residence" te gaan reizen in de lucht. Deze beschikt een eigen slaapkamer met een dubbele bed, eet/woonkamer en een badkamer met een eigen privé-douche. Een vlucht in een residence van London naar Abu Dhabi kost alleen wel 18.000 euro (enkel + 1 p.). Er zijn alleen maar suites op de Airbus A380.

Lijst van airlines met een First Class

Europa

Azië

Noord-Amerika

Oceanië

Midden-Oosten

Afrika

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=First_Class&oldid=531961"