Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Rusland

Singapore Airlines

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Singapore Airlines
Singapore Airlines A380-800 9V-SKJ ZRH 2010-7-20.png
IATA ICAO Roepletters
SQ SIA SINGAPORE
Land Vlag van Singapore Singapore
Oprichting 1 mei 1947 (onder de naam Malayan Airways)
Hub(s) Luchthaven Singapore-Changi
Vloot 109 vliegtuigen
Bestemmingen 64
Website www.singaporeair.com
Portaal Portal.svg Luchtvaart

Singapore Airlines is een luchtvaartmaatschappij van de Aziatische land Singapore. Het is ook de grootste van het land. Singapore Airlines is lid van de Star Alliance, een samenwerkingsverband van verschillende, wereldwijde luchtvaartmaatschappijen waaronder het Duitse Lufthansa, het Belgische Brussels Airlines en het Britse bmi.

Singapore Airlines is in 1947 opgericht onder de naam Malayan Airways. Dit was een luchtvaartmaastchappij voor zowel Singapore als buurland Maleisië. Tot 1972 hette de maatschappij zo. Toen werden het twee aparte luchtvaartmaatschappijen, Malaysia Airlines en Singapore Airlines.

De luchtvaartmaatschappij heeft maar liefst 108 vliegtuigen, waaronder het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A380, Singapore Airlines is ook de eertse luchtvaartmaatschappij die een commerciële vlucht heeft uigevoerd met dit vliegtuig. Ze heeft 62 bestemmingen. Binnekort gaat Singapore Airlines de langste vlucht ter wereld uitvoeren. Die gaat 11 oktober 2018 in, het is namelijk een vlucht vanuit Newark (Newark Liberty International Airport) naar Singapore, Singapore Airlines vlucht 21 (en vlucht 22 terug). Deze vlucht zal 18 uur en 45 minuten duren. De afstand van de vlucht is ongeveer 15.330 kilometer. Verder vliegt Singapore Airlines ook naar Luchthaven Schiphol bij Amsterdam.

De stewardessen van Singapore Airlines heten de Singapore Girls.

De vrachtvluchten worden uitgevoerd door Singapore Airlines Cargo. De luchthavens Schiphol en Brussels Airport zijn alletwee een belangrijk knoopunt voor de vrachtmaatschappij.

Regionale vluchten van Singapore Airlines (naar o.a. Indonesië en Cambodja) worden uitgevoerd door SilkAir.

Externe link


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Singapore_Airlines&oldid=532566"