Overleg gebruiker:Kepler2

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
  • WikiLeeftijd X
  • Bewerkingen X
  • Artikelen III
  • Dagen bewerkt V
  • Bevestigde gebruiker
  • Fijne Kerst!
Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hoi, Kepler2!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.

Goed bezig! Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 2 mrt 2018 11:50 (CET)
Je levert echt hele mooie bijdragen! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 17 mrt 2018 14:23 (CET)
Mooie toevoegingen. Ga zo door! Noto Emoji KitKat 1f341.svg Mike1023 Noto Emoji KitKat 1f341.svg 3 mei 2018 12:30 (CEST)

Bloemetje

Voor je mooie bijdragen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg

Hey Kepler2, hier een bloemetje voor al je mooie bijdragen. Ik geniet van je mooie toevoegingen aan artikelen over wetenschap en religie. Groeten, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 14 mei 2018 19:46 (CEST)


DDR =

Ik heb je bijdrage teruggedraaid. Je bijdrage lijkt mij politiek ingegeven te zijn. Ik vind ze op verschillende aspecten niet neutraal en ook niet objectief. Waar komt het cijfermateriaal van 99% vandaan bijvoorbeeld? Voorts is het gebruik van YouTube filmpjes ook niet zonder gevaar: veelal zijn belichten zij het verhaal vanuit een bepaald standpunt. Desiat (overleg) 20 mei 2019 03:41 (CEST)

Dikgedrukt

Hoi Kepler, in artikelen maken we altijd de eerste keer dat je het onderwerp noemt het onderwerp dikgedrukt. Als je dat zou willen doen worden je artikelen nog beter. :) Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 25 mei 2018 18:24 (CEST)

Categoriseren

Dag Kepler2, ik zie dat je een hoop artikelen hebt toegevoegd. Onder andere de artikelen leenman en leenheer ben ik erg blij mee. Ik zou je graag willen vragen om de artikelen te categoriseren. Hierdoor ontstaat er een soort van zoeksysteem waar kinderen op onderwerp naar een artikel kunnen zoeken (bijv. voor een onderwerp voor hun spreekbeurt te kiezen). Het werkt als het volgende: Helemaal onder aan de pagina zet je [[Categorie:<naam>]]. Op de plaats van <naam> zet je de naam van de categorie waar het artikel onder valt.

Dit werkt als volgt. Neem bijvoorbeeld het artikel neushoorn. Een neushoorn is een zoogdier, dus dat hoort in de categorie:Zoogdieren. Het artikel leenman heb ik de categorie:Heerser geplaatst, aangezien het een heerser is. Mocht je niet weten in welke categorie een artikel hoort, zet dan {{Nocat}} aan de onderkant van de pagina.

Ik hoop dat ik het goed heb uitgelegd. Mocht je vragen hebben mag je ze hieronder stellen. Je maakt echt fantastische artikelen, ga zo door! Met vriendelijke groet, Noto Emoji KitKat 1f341.svg Mike1023 Noto Emoji KitKat 1f341.svg 4 jul 2018 12:53 (CEST)

Webquest

Dag Kepler2, ik zie dat je erg goed bezig bent, maar helaas is WikiKids niet bedoeld voor webquests. Je pagina met opdrachten is daarom nu te vinden onder je eigen naamruimte: Gebruiker:Kepler2/Opdrachten/webquest journalist/inleiding.htm. Mocht je hier vragen over hebben kun je ze hieronder stellen. Met vriendelijke groet, Noto Emoji KitKat 1f341.svg Mike1023 Noto Emoji KitKat 1f341.svg 20 jul 2018 13:19 (CEST)

Compliment

Hoi Kepler, ik wil je (nogmaals) een compliment geven voor je fantastische bijdragen! Ik denk dat je bijdragen erg helder en informatief zijn en zelf geniet ik ook van je stukjes. Ik hoop dat je nog veel bijdragen zult doen in de toekomst. Groet, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 25 feb 2019 18:53 (CET)

Inderdaad. Jouw bijdragen zijn echt goed. Het is enorm interessant om te lezen. Met vriendelijke groet, Noto Emoji KitKat 1f341.svg Mike1023 Noto Emoji KitKat 1f341.svg 25 feb 2019 19:03 (CET)

Portaal:Geschiedenis

Hoi Kepler, mooie toevoegingen met de linkjes op Portaal:Geschiedenis. Aangezien je veel van geschiedenis weet, nodig ik je uit om eventueel ook zaken op de subportalen van het geschiedenisportaal toe te voegen. Zelf ben ik bezig deze een beetje te restylen (afbeeldingen, linkjes, etc.) en voeg daarbij enkele artikelen toe. Hoewel ik mijzelf probeer te verdiepen in de historische onderwerpen, zien twee natuurlijk altijd meer dan één. Trouwens vind ik het top dat wij jou als gebruiker hebben. Mvg, Noto Emoji KitKat 1f341.svg Mike1023 Noto Emoji KitKat 1f341.svg 31 mei 2020 09:01 (CEST)

Bedankt!

WikiDefender Barnstar Hires.png

Hoi Kepler, bedankt voor al je bijdragen. Je maakt veel artikelen aan en breidt veel artikelen uit. Aangezien je erg veel artikelen over geschiedenis hebt geschreven, wil ik je daarom de geschiedenisster geven. Mvg, Noto Emoji KitKat 1f341.svg Mike1023 Noto Emoji KitKat 1f341.svg 3 jan 2021 17:09 (CET)

Sinterklaas

Dag Kepler2,

Ik zie dat je een deel van het artikel van Sinterklaas hebt verwijderd (Germaanse God). Ik ben benieuwd waarom je dat nodig vond. Ik hoor het graag! Alvast bedankt voor je reactie. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 25 jan 2021 16:51 (CET)

hoi Gerard, veel dank voor je vraag. Het houd me scherp, want ik vind dat alle veranderingen goed beargumenteerd moeten zijn. Voor het verhaal van Sint Nicolaas heb ik veel studie gedaan. In die studie viel het me op dat ideeën over parallellen met Germaanse en Noordse goden vooral zijn te vinden in meer eigentijdse literatuur (ook in de Nazi-propaganda). Ik ben het niet tegen gekomen in oudere literatuur, terwijl het juist in de Middeleeuwen en de periode erna zeker met enige regelmaat terug had moeten komen. De parallellen betreffen bijvoorbeeld dat de Sint over de daken zou lopen. Dit is echter terug te voeren op verhalen en liedjes uit de 19e eeuw. Zoiets geldt overigens ook voor Zwarte Piet (denk aan het boek van Jan Schenkman). De historische Sint Nicolaas van Myra heeft zakjes met geld door het raam gegooid, maar latere huizen hadden niet altijd een raam. Daarom moest de schoorsteen worden gebruikt (zie ook het schilderij van Jan Steen). Vandaar het idee dat de Sint over de daken zou hebben gelopen. Een andere parallel betreft het uiterlijk met de baard. Dat geldt voor heel veel heiligen en historische figuren. Dat maakt de parallel wel heel speculatief. Dat geldt ook voor de mantel van van de Sint. Dit is een bisschopsmantel die al eeuwen werd gedragen. Verder het rijden op de schimmel, ook al uit de 19e eeuw. Nicolaas liep in de 3e eeuw. Idem voor de 2 raven. Enzovoort. Kortom, het zijn vergezochte en ongeloofwaardige speculaties. Als je wilt kan ik e.e.a. verder uitwerken. Ik kan je alvast de volgende website aanraden: https://www.stnicholascenter.org/who-is-st-nicholas Misschien maak ik nog een pagina over de geschiedenis van het Sinterklaasfeest. Ik verneem graag je reactie Kepler2

Dank voor je uitgebreide reactie. Fijn dat je het zo goed hebt uitgezocht! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 28 jan 2021 14:21 (CET)

Award

Er zijn verschillende artikelen genomineerd voor de WikiKids Award. Het zou leuk zijn als je wilt stemmen voor of tegen deze artikelen, zo krijgen dit jaar toch een paar artikelen een Award. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 mei 2021 15:48 (CEST)

Stemmen

Wil je stemmen voor het artikel John F. Kennedy, zodat we deze kunnen opnemen in het Award Museum. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 okt 2021 17:24 (CEST)

Bedankt!

Hoi Kepler2, ik wilde je even bedanken voor het aanvullen en verbeteren van het FilosofiePortaal! Met vriendelijke groet, S.Perquin (overleg) ☆ 25 jul 2023 13:24 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Kepler2&oldid=802577"