Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Overleg gebruiker:Desiat

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • WikiLeeftijd VI
  • Bewerkingen III
  • Bevestigde gebruiker
Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hoi, Desiat!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.

Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 okt 2018 06:57 (CEST)

Beste 159qazsew, dit is blindelings een niet-neutrale tekst terugzetten vanwege de eigen overtuiging ten opzichte van de DDR. Daar ben ik behoorlijk kwaad over. De lezer moet geen oordeel worden opgedrongen. Die is in staat dat zelf op te maken, mits hem een neutraal gebalanceerd artikel met analyses wordt aangeboden. Desiat (overleg) 4 okt 2018 09:33 (CEST)
Ik heb te weinig inhoudelijke kennis om hier goed op te reageren, maar de stukjes die je verwijderd hebt vond ik inderdaad ook gekleurd. Wat mij betreft heb je die dan ook terecht verwijderd. Mike1023 is de auteur van de tekst als ik het goed heb, met hem kun je dit evt. verder bespreken. Tot die tijd zou ik voor willen stellen om de door jou weggehaalde tekst ook gewoon erg te laten. Groet, :) apoo overleg 5 okt 2018 07:33 (CEST)

DDR

hoi Desiat, ik heb de tekst van de DDR aangepast n.a.v. je commentaar. Er is veel literatuur over de oorzaken van de val van de muur. Het is een lang proces geweest, waarin de verkiezingen in Polen in juni 1989 doorslaggevend is geweest. De communisten bleken bereid te zijn om een deel van de macht op te geven. Ze hadden geen andere keus. Het is geen ver-afgelegen land als Noord-Korea waar je relatief kleine groepen in concentratiekampen kunt zetten. Het overgrote deel van de Poolse bevolking wilde van de communisten af. Solidariteit won overtuigend de verkiezingen. Dit had een enorm uitstralingseffect op de andere landen van het Warshaw Pact. Lees eens: https://en.wikipedia.org/wiki/1989_Polish_legislative_election of https://en.wikipedia.org/wiki/Monday_demonstrations_in_East_Germany Er is een overweldigende hoeveelheid literatuur over deze gebeurtenissen, dus mocht dit onvoldoende zijn, dan kom ik met meer links.

Het gaat niet om het aantal links, het gaat om de juiste balans: objectief, neutraal en evenwichtig. (en liefst begrijpelijk, maar niet te simplistisch voorgesteld). Desiat (overleg) 11 jun 2019 05:00 (CEST)
Ik kan niet in detail ingaan op je tekst, aangezien ik die in zijn algemeen niet goed vind. Neem het niet persoonlijk, maar ik denk dat je er met een te gekleurde bril naar kijkt. Desiat (overleg) 11 jun 2019 05:02 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Desiat&oldid=566175"