Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Joost Eerdmans

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Joost Eerdmans 2014.jpg

Bernard Johannes (Joost) Eerdmans (Harderwijk, 9 januari 1971) is een Nederlands politicus, bestuurder en radiopresentator.

Eerdmans was oorspronkelijk lid van het CDA en werd vervolgens Tweede Kamerlid namens Lijst Pim Fortuyn (LPF) tussen 2002 en 2006. Eerdmans werd in 2013 lid van Leefbaar Rotterdam, waarvoor hij in 2014 lijsttrekker werd. Met Leefbaar Rotterdam bereikte Eerdmans in de Rotterdamse gemeenteraad 10 zetels, wat een record is. Eerdmans werd vervolgens wethouder voor veiligheid, handhaving en binnenruimte in Rotterdam.

In 2018 ging Eerdmans nauw samenwerken met Forum voor Democratie van Thierry Baudet tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Eerdmans werd vervolgens lid van FvD en kwam op plaats 4 voor de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Door een aantal conflicten met Baudet stapte Eerdmans vervolgens op als lid van FvD. Samen met oud-FvD'er Annabel Nanninga richtte hij de partij JA21 op, waarmee hij tijdens de verkiezingen 3 zetels behaalde. Veel politici van FvD stapten vervolgens over naar JA21, waaronder de Fvd-leden in het Europees Parlement en een grootdeel van de FvD-leden in de Eerste Kamer. Eerdmans werd als lijsttrekker fractievoorzitter in de Tweede Kamer.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Joost_Eerdmans&oldid=719947"