GeenStijl

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

GeenStijl is een Nederlands nieuws- en entertainmentwebsite en bestaat sinds 2003. Het bedrijf zit in Pand Noord in Amsterdam. De eigenaar van de website is News Media. Een tijdje was GeenStijl ook onderdeel van de Telegraaf Media Groep die onder andere ook de krant De Telegraaf publiceert, News Media is op haart beurt weer eigendom van de Telegraaf Media Groep.

GeenStijl publiceert nieuwsonderwerpen in een satirische vorm, vooral humor en brutaliteit staan voorop. Je kunt op artikelen reageren door een account aan te maken, je bent dan een 'reaguurder'. Aan dat reageren op onderwerpen zijn regels verbonden en bij overtreding daarvan wordt je reactie verwijderd (er komt dan -weggejorist- te staan), bij ernstige overtreding of herhaling volgt een ban (er komt dan -weggejorist en opgerot- te staan). Met een ban kun je niet meer reageren op de website.

GeenStijl heeft ook nog zusterprojecten zoals videosite Dumpert, financiële magazine DasKapital en automagazine Autobahn.

GeenStijl heeft ook omroep PowNed voortgebracht.

GeenPeil

In 2015 werd door GeenStijl en Burgerplatform-EU een referendum afgedwongen, dit betekent dat het volk mag kiezen of ze het eens zijn met een besluit over een politiek onderwerp. In dit geval was dat het Associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne, dit referendum werd gehouden op 6 april 2016. Een meerderheid stemde toen tegen dit verdrag.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=GeenStijl&oldid=506001"