Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Op WikiKids vindt tot en met 31 maart een project over Oekraïne plaats. Help jij ook mee? Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Euro

Bankenviertel

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bankenviertel
De skyline van Frankfurt am Main (Bankenviertel)

Bankenviertel (Duits voor Bankenwijk) is een groot financieel district in de Duitse stad Frankfurt am Main. Het ligt midden in het centrum van deze stad en hier wemelt het van de wolkenkrabbers. Al die wolkenkrabbers vormen een skyline, een stedelijk silhouet van hoogbouw. Toeristen maken daar graag foto's van ter herinnering. Veel binnenlandse of buitenlandse banken en bedrijven zijn hier gevestigd. Voorbeelden van belangrijke banken hier zijn: de Europese Centrale Bank, de Commerzbank en de Citibank. Het hoogste gebouw van Frankfurt am Main ligt hier, namelijk de Commerzbank Tower. Dat is het hoofdkantoor van de Commerzbank, één van de grootste banken in Duitsland. Citibank is de grootste bank van de VS en de Europese Centrale Bank de grootste van Europa.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bankenviertel&oldid=686163"