Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Montreal (Canada)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Montreal

Montreal is de grootste stad van de provincie Quebec en eveneens de grootste stad in Canada na Toronto. Op 1 januari 2006 woonden er naar schatting 1.650.000 inwoners. Het is de op 14 na grootste stad in Noord-Amerika.

Montreal ligt op een sikkelvormig eilandje in de Saint Lawrencerivier. De naam is afgeleid van een van de dichtstbijzijnde heuvels, Mont Royal die in het Nederlands vertaald 'Koninklijke Berg' heet. De stad is in 1642 gesticht door de Fransen toen Canada nog een kolonie was.

In de provincie Quebec is de hoofdtaal Frans en dus is Frans ook de hoofdtaal in Montreal. De Olympische Spelen van 1976 zijn hier ook gehouden. Montreal is een redelijk bekende stad in de buitenwereld. Het was in 1731 nog maar een dorpje.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Montreal_(Canada)&oldid=665553"