Help mee! Maak een account of meld je aan.
In februari staat WikiKids in het teken van Turkije! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Kolmarden Zoo

Wikikids:Overzicht

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken

De website WikiKids is steeds in ontwikkeling en er komen steeds nieuwe pagina's bij. Belangrijke onderdelen van WikiKids zijn:

Onderwijsportaal

Op het Onderwijsportaal vind je de belangrijkste informatie voor leraren en studenten over het werken met WikiKids in de klas. Leraren en studenten vinden er achtergrondmateriaal en praktische lessugesties.

Kidsportaal

Op het Kidsportaal vinden kinderen de belangrijkste informatie om direct met WikiKids aan de slag te kunnen gaan. Er is ook een Kidsportaal 2 voor kinderen die al meer ervaring hebben op WikiKids.

De Boomhut

De Boomhut is de overlegplek voor kinderen. Als kinderen een vraag hebben dan kunnen ze die hier stellen. Een moderator (of andere gebruiker) zal dan antwoord geven.


Het Clubhuis

Het Clubhuis is de overlegplek voor volwassenen en moderatoren. Als een volwassene of moderator een vraag heeft kan die hier stellen.

andere Portalen

Onderwerpen die bij elkaar horen staan bij elkaar in een portaal. Er zijn op WikiKids verschillende portalen: een Atlasportaal, een Geschiedenisportaal en een Beeldbank waar je een overzicht van de afbeeldingen van WikiKids vindt. Zie voor een overzicht Portaal:Portaaloverzicht.

Nieuwe pagina

Een nieuwe pagina op WikiKids aanmaken doe je op deze pagina. Kijk eerst of het artikel niet al bestaat. Let ook op de naamgeving van een nieuw artikel.

Uploaden

Afbeeldingen die je wilt gebruiken op WikiKids moet je eerst uploaden. Je mag alleen afbeeldingen gebruiken waarop geen auteursrecht zit.

Gewijzigde pagina's

Deze pagina laat snel zien wat de recente wijzigingen zijn op WikiKids. Je kunt zien wat de bijdragen zijn geweest van je eigen leerlingen.

Speciale pagina's

Op deze pagina vind je informatie over WikiKids zelf. De pagina is onderverdeeld in: Onderhoudsrapporten, Paginalijsten, verwijzing naar pagina Aanmelden/ registreren, Gebruikers en rechten, Recente wijzigingen en logboeken, Mediaoverzichten en uploads, Wikigegevens en hulpmiddelen, Doorverwijzende speciale pagina's, Veelgebruikte pagina's, Paginahulpmiddelen, Speciale pagina's van Wikiation, Overige speciale pagina's. Een aantal onderdelen van deze pagina is alleen toegankelijk voor moderatoren.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Overzicht&oldid=320874"