Wikikids:Badges

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Door actief bij te dragen aan WikiKids kun je badges verdienen. Badges zijn kleine plaatjes die zichtbaar zijn op je gebruikerspagina. Hiermee kun je aan andere gebruikers laten zien hoeveel ervaring je al hebt op WikiKids. Je kunt op verschillende manieren badges verdienen. Op deze pagina wordt er meer informatie gegeven over badges, hoe je ze op je gebruikerspagina kunt zetten en hoe je ze kunt bekijken.

Soorten badges

Er zijn twee verschillende soorten badges. Je kunt ze herkennen omdat ze er anders uitzien, maar ook doordat je ze op een andere manier kunt behalen. Hieronder wordt uitgelegd wat de verschillen zijn.

  • Achievements - deze badges kun je automatisch behalen door actief te zijn op Wikikids. Bijvoorbeeld door 100 bewerkingen te doen. Achievements kun je herkennen aan het gekleurde balkje met een Romeins cijfer erin.
  • Badges - deze badges worden handmatig uitgedeeld door een moderator nadat je iets bijzonders hebt gedaan. Bijvoorbeeld doordat je hebt meegedaan aan een evenement op Wikikids.

Badgesoverzicht

Een badgeoverzicht op een gebruikerspagina

Wanneer je een badge hebt behaald dan krijg je hier een melding van. De badge wordt dan automatisch toegevoegd aan het overzicht op je gebruikers- en overlegpagina. Dit overzicht bovenaan je gebruikerspagina is standaard zichtbaar voor iedereen. Wil je dit overzicht niet op je gebruikers- en overlegpagina laten zien? Ga dan naar je voorkeuren. Onderaan bij het kopje "Gebruikerspagina" kun je de optie "Badges weergeven bovenaan je gebruikers- en overlegpagina" uitvinken. Hiermee verdwijnt het standaard overzicht van je gebruikerspagina. Je badges blijven altijd zichtbaar via het badgesoverzicht. Hier kun je je eigen, of iemand anders zijn of haar badges bekijken.

BadgesWidget

Wanneer je zelf een uitgebreide gebruikerspagina hebt gemaakt kun je er voor kiezen om de badges op een andere manier weer te geven. Gebruik hiervoor het {{badges}}-sjabloon. Met dit sjabloon kun je zelf een geschikte plek kiezen om je badges aan iedereen te laten zien. Kijk op de pagina van het badges-sjabloon voor meer uitleg hierover.

Te behalen badges

Er is een lijst van badges beschikbaar waarop je kunt zien welke badges er momenteel te behalen zijn. Hier staat ook hoe de badge er uit ziet, wat je moet doen om de badge te behalen en hoeveel keer de badge al is gegeven aan iemand. Wanneer je op het vergrootglaasje klikt kun je zien welke gebruikers deze badge ontvangen hebben en wanneer. Er zullen regelmatig nieuwe badges toegevoegd worden.

Badge Omschrijving Beschikbaar
WikiLeeftijd Deze achievement behaal je door een bepaalde tijd geregistreerd te zijn
Farm-Fresh tick 16px.png
Bewerkingen Deze achievement behaal je door een aantal bewerkingen te doen
Farm-Fresh tick 16px.png
Dagen bewerkt Deze achievement behaal je door een aantal dagen achter elkaar te bewerken
Farm-Fresh tick 16px.png
Artikelen Deze achievement behaal je door een aantal artikelen te maken
Farm-Fresh tick 16px.png
Uploads Deze achievement behaal je door een aantal plaatjes te uploaden
Farm-Fresh tick 16px.png
Gebruikerspagina gemaakt Deze achievement behaal je door je gebruikerspagina aan te maken
Farm-Fresh tick 16px.png
Bevestigde gebruiker Deze achievement behaal je wanneer je een bevestigde gebruiker bent
Farm-Fresh tick 16px.png
Moderator Deze achievement behaal je wanneer je een moderator bent
Farm-Fresh tick 16px.png

Testfase

De badges zijn vanaf november 2019 beschikbaar, maar zitten nog in hun testfase. Dat betekent dat er soms wat foutjes op kunnen treden. We doen ons best om deze foutjes zo snel mogelijk op te lossen en het hele systeem nog beter te maken. Mocht je een foutje tegenkomen dat nog niet hieronder in de lijst staat, laat het ons dan weten via het WikiKids:Clubhuis

  • (14-11) De badges voor gemaakte artikelen kloppen niet
  • (14-11) Gebruikers die een gebruikerspagina hebben aangemaakt krijgen niet in alle gevallen een badge
  • (14-11) Sommige gebruikers krijgen de badge voor bevestigde gebruiker al terwijl ze dit nog niet zijn

Links

  • Lijst van badges - de actuele lijst met alle badges die je kunt behalen en uitleg wat je moet doen om deze te behalen
  • Badgeoverzicht - vul je eigen naam in of die van iemand anders om te kijken welke badges er behaald zijn
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Badges&oldid=588612"