Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Wikikids:Portaal

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Let op! Voordat je een portaal maakt, overleg eerst in de Clubhuis met andere gebruikers en moderators! Doe je dit niet, dan wordt je portaal verwijderd!
Kidsportaal.gif Klik hier om terug te gaan naar het Kidsportaal 2 »
Handleiding: Portaal
Inleiding
Portaalbox
Portaalbanner
Uitgelicht artikel
Subpagina
Projectpagina
Afsluiting

Een portaal is een startpagina over één onderwerp met linken naar artikelen die bij dat onderwerp horen. Op WikiKids zijn er verschillende portalen. Deze vind je terug op het Portaaloverzicht! Je herkent een portaal als er portaal: voor staat.

Op WikiKids zijn er verschillende hulpportalen, namelijk Portaal:Kids, Portaal:Kids2, Portaal:Moderator en Portaal:Onderwijs. Deze gaan over de werking van WikiKids. Ze helpen gebruikers tijdens bijdragen aan WikiKids.

Daarnaast zijn er nog de hoofdportalen, namelijk Portaal:WikiKidsAtlas, Portaal:Wetenschap, Portaal:Geschiedenis, Portaal:Maatschappij, Portaal:Woordenschat en Portaal:Kunst & Cultuur. Deze kun je terugvinden op de hoofdpagina en gaan over de hoofdonderwerpen op WikiKids.

Onder deze portalen vallen weer subportalen. Dit zijn portalen die onder een van de hoofdportalen vallen. Zo valt Portaal:Griekse Oudheid onder Portaal:Geschiedenis.

Zelf een portaal maken

Je kunt zelf ook een portaal aanmaken! Hiervoor moet je wel eerst toestemming vragen in het Clubhuis. Een portaal aanvragen doe je als volgt:

  • Bedenk een (interessant) onderwerp voor jouw portaal, zoals een land, een kunstvorm, een wetenschap of een historische periode. Let goed op dat het onderwerp niet al bestaat. Soms kun je dit onderwerp dan beter toevoegen aan dat portaal.
  • Maak een nieuw bericht aan in het Clubhuis. Vertel waar het portaal overgaat en waarom jij denkt dat het belangrijk is dat er een portaal over jouw onderwerp is.
  • Vervolgens krijg je tips van andere gebruikers en moderatoren.
  • Gaan ze akkoord met het onderwerp? Maak dan een ontwerp in je persoonlijke kladblok. Hoe je een portaal moet ontwerpen vind je in deze handleiding (sjabloon aan de rechterkant).


Kidsportaal.gif Klik hier om terug te gaan naar het Kidsportaal 2 »
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Portaal&oldid=656511"