Wikikids:Voorbereiden

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Om goed met WikiKids aan de slag te gaan in de klas is het handig dat je als leraar eerst wat zaken voorbereid. We zetten deze punten onder elkaar:

  • je gebruikerspagina vullen
  • zelf WikiKids verkennen
  • bedenken hoe het in je onderwijs past
  • lessen voorbereiden

Je gebruikerspagina vullen

Op je gebruikerspagina zet je kort wat informatie over jezelf en de school waar je werkt. Artikelen waar kinderen aan gaan schrijven of de gebruikerspagina's van de kinderen zelf kun je er ook op zetten.

Zelf WikiKids verkennen

Voordat je leerlingen met WikiKids laat werken is het handig om zelf eerst te kijken hoe WikiKids werkt. Dit kan onder andere via het PIM-systeem, waar je ook inzicht krijgt over de portalen, lijsten en categorieën. Het is ook handig om het Kidsportaal eens goed door te lezen. Hier vind je alle belangrijke informatie, zowel technisch als inhoudelijk.

Bedenken hoe het in het onderwijs past

We hebben verschillende manieren waarop je met WikiKids aan de slag te kunt gaan op een rijtje gezet. Je vindt dit op de pagina leerlingen laten werken met WikiKids.

Lessen voorbereiden

Weet je hoe WikiKids werkt en weet je hoe je WikiKids in wilt zetten dan kun je aan de slag. We hebben verschillende manieren waarop je WikiKids kunt introduceren in de klas, hoe je leerlingen er mee aan het werk kunt zetten en hoe je het af kunt ronden.

Terug naar Portaal:Hulp

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Voorbereiden&oldid=786527"