Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Boomhut/archief113

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

plaatje

hoe plaats je een plaatje?

Kijk hier even: Wikikids:Handleiding-wiki/Afbeeldingen. Gr. Hanssain (overleg) 13 mei 2022 12:49 (CEST)

Dankjewel groetjes Stokstaatr

groter

hoe maak ik een plaatje groter?

1. Druk op "bewerken" (bovenaan in het scherm). 2. Tik 1x op het plaatje (dat krijgt dan een blauwachtige kleur). 3. Druk op het pijltje in de linker benedenhoek van het plaatje en beweeg dit tot de afbeelding de gewenste grootte heeft. 4. Druk ten slotte op de tekst buiten het plaatje als je tevreden bent met het nieuwe formaat. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 16 mei 2022 13:20 (CEST)


Dankjewel sorry als ik zo veel vragen stel groetjes Stoktaatr

straattaal

ewa zachbe hoe is straattaal ontstaan

In Nederland is de straattaal vaak een mengsel van Nederlands, Sranantongo, Papiaments, Turks en Marokkaans gemengd met Engelse woorden (Bron: Wikipedia). Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 17 mei 2022 10:57 (CEST)

hulp

kan ik op dit moment nog mee helpen met een artikel graag niet met oekraine groetjes Stokstaatr

Kijk HIER eens. De meeste artikelen op deze lijst bestaan al (blauw), maar het is best mogelijk dat er tussen zitten die nog kunnen worden uitgebreid, over dieren (ZIEHIER} bijvoorbeeld. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 17 mei 2022 11:14 (CEST)

is rood nog niet afgemaakt? groetjes Stokstaatr

Ja. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 17 mei 2022 12:43 (CEST)

john deere

hoe kan je een john deere herkennen Agentannanas

Als hij op een trekker lijkt en niet op een personenauto zou het best een John Deere kunnen zijn. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 17 mei 2022 10:59 (CEST)

wat is het verschil tussen de eifeltoren en de toren van pisa

wilt u a.u.b het antwoord zeggen want ik wil het graag weten

de Eifeltoren: staat in Parijs en staat recht. de toren van Pisa: staat scheef en staat in Pisa in Italië Gebruiker:Opabroekje2.0

Er zijn twee kenmerkende verschillen: de Eiffeltoren staat recht en is 300 meter hoog en de Toren van Pisa staat scheef en is ca. 55 meter hoog. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 17 mei 2022 11:51 (CEST)

Infobox Wikipediaan

Ik ben nieuw hier, en kan het wat op Wikipedia hetende sjabloon Sjabloon:Wikipediaan niet vinden, ik weet dat het een andere naam heeft, kom er alleen niet achter welke haha. Dnlweijers (overleg) 18 mei 2022 00:03 (CEST)

Misschien Sjabloon:Infobox gebruiker? Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 18 mei 2022 10:00 (CEST)
Ah ja, bedankt! @PaulD!!! Groet, Dnlweijers | Overlegpagina 18 mei 2022 16:14 (CEST)

mee helpen

ik heb gekeken en ik wil graag mee helpen met het kopje cobra en holocaust maar willen er nog mensen mij helpen? Want we moeten nog beginnen

Over "holocaust" en "cobra" zijn er al artikelen, maar van cobra niet over de slang. Dus dat zou je nog eens kunnen proberen. Anders kun je ook nog eens kijken of je "beginnetjes" kunt aanvullen, zie Categorie:WikiKids:Beginnetje, want dat zijn er ook nog een heleboel. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 19 mei 2022 12:48 (CEST)

is goed ik ga kijken Stokstaatr

Cobra aangepast en Cobra (slang) aangemaakt. Kan desgewenst uitgebreid worden. Gr. Hanssain (overleg) 19 mei 2022 13:39 (CEST)

oke is goed maar kunnen mensen mij helpen? Stokstaatr

Cobra (slang) is nu gedaan. Ik zou eens kijken of er onder "Beginnetjes" niet een leuk onderwerp is dat je nog kunt aanvullen. Hoeft niet per se perfect te zijn hoor! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 20 mei 2022 12:33 (CEST)

zouden mensen mij kunnen helpen met kopjes over dieren? Want ik hou van dieren. groetjes Stokstaatr

Misschien over een poedel? Daar is nog niets over en er valt best wel veel over te schrijven! Lees HIER maar eens dat verhaal van die beroemde schrijver C. Joh. Kieviet (als inspiratie!). Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 30 mei 2022 17:58 (CEST)

bosbranden

mag er wat meer over bosbranden komen?

Als er mensen zijn die erover willen typen, kan die er komen. Je kan ook zelf een artikel maken, dat kan je HIER doen. Dnlweijers | Overlegpagina 19 mei 2022 17:40 (CEST)

ergotherapie

komt er een artikel over ergotherapie

Wie weet. Kijk voorlopig even HIER. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 19 mei 2022 18:28 (CEST)
Artikel Ergotherapie is aangemaakt. Gr. Hanssain (overleg) 20 mei 2022 08:34 (CEST)

portaal

kan iemand je portaal bewerken?

ja dat kan gebeuren, het kan zijn dat je daar soms niet mee eens bent. Als dat gebeurt kan je het gewoon zeggen!!
Ja. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 19 mei 2022 18:29 (CEST)

fc de kampioenen

waarom is de site van fc de kampioenen niet zo uitgebrijd

Omdat mensen eerst informatie op een pagina moeten typen. Aan sommige pagina's hebben nou eenmaal niet veel mensen meegeholpen, dus bevatten die minder informatie. Als je zelf meer informatie wil toevoegen, kan je HIER klikken. Dnlweijers | Overlegpagina 19 mei 2022 17:40 (CEST)

portalen

Hallo allemaal,

Hoe moet je naar het aardrijkskundportaal? Of bestaat de betreffende pagina helaas niet meer? Hierbij hoor ik het graag.

Hoi. Op de startpagina onder 'Meer informatie over' staan 6 vakjes, waarvan 1 aardrijkskunde is. Hier op klikken en je bent er. Gr. Hanssain (overleg) 20 mei 2022 08:30 (CEST)

Verwijderen van een pagina.

Ik heb als grapje een pagina gemaakt van een klasgenoot, en die gene en ik zouden graag willen dat die pagina verwijderd wordt.

Ik wil graag weten hoe ik dat doe of dat iemand dat voor mij wil doen.

Tik in ieder geval boven aan de pagina {{weg}} . Dan weet de moderator dat de pagina weg kan. Goed dat jullie dit aangeven. Gr. Hanssain (overleg) 20 mei 2022 14:39 (CEST)
Hoe bedoeld u, tik op weg?
Typ {{ en dan op de pagina die komt weg. Dan krijg je onderstaand sjabloon:

Sjabloon:Weg

Pagina: 'Simon Sverre Aszink' Zo goed?

ja, dat is goed. BIGsmilewil je overleggen? 9 jun 2022 14:59 (CEST)

bronnen

hallo! moet je ook je bronnen weergeven of laten zien of niet?

Dag, het is niet verplicht, maar je mag ze wel toevoegen. Dat doe je door een kopje onderaan de pagina te maken Bronnen en dan daar de bronnen neer te zetten (zoals websites, boeken, etc.). Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 mei 2022 15:45 (CEST)

beschrijving

Hallo, Ik moet een beschrijving over Jerusalem in het Engels maken. Hoe begin ik eraan??

Dan zou ik de Engelstalige versie van Wikikids als uitgangspunt voor dat artikel nemen (ZIEHIER). Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 22 mei 2022 17:42 (CEST)

bewerken

Hoi Ik heb een vraag. Ik wou wat bewerken maar het bleek dat het voor mij niet duidelijk is hoe je dingen bewerkt Groetjes Manuël

Zorg dat je bent ingelogd en ga naar "Brontekst bewerken" (Boven in het scherm). Druk daar op en pas vervolgens de tekst van je artikel aan. Dat is alles. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 22 mei 2022 17:47 (CEST)

bewerken

Hoi Ik heb een vraag. Ik wou wat bewerken maar het bleek dat het voor mij niet duidelijk is hoe je dingen bewerkt Ik vraoeg me af of jij weet of je weet hoe je bewerkt en of je dat me alstublieft kunt zegen/leren. Groetjes Manuël

Die vraag heb je hierboven al gesteld, dus kijk daar voor het antwoord! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 22 mei 2022 17:49 (CEST)

de franse revolutie

Ik heb een vraag over de franse revolutie. de oranje gezinden waren voor oranje ( Voor willem V van oranje ) maar wat deden ze dan? Groetjes, Sayah Solah

Hoi Sayah Solah, Kijk even bij Franse_tijd_in_Nederland. Gr. Hanssain (overleg) 31 mei 2022 11:05 (CEST)

superschrijfwedstrijd

wat is een superschrijwedstrijd en wat doen mensen? Groetjes Stokstaatr

Zie Wikikids:SuperSchrijfwedstrijd_2020 voor de laatste keer dat deze wedstrijd is georganiseerd. Voor nog meer info moet je (uitgebreid) zoeken op "Superschrijfwedstrijd" voor uitslagen en overleg over eerdere edities. Of er weer een nieuwe SSW komt weet ik niet. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 1 jun 2022 17:46 (CEST)

afprinten

hallo, ik zou graag dit artikel printen maar weet niet hoe

Ga naar "Hulpmiddelen" (links op het scherm) en dan naar "Printvriendelijke versie" om af te drukken. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 1 jun 2022 17:39 (CEST)

Boomhut

Wat is de boomhut Wat doet de boomhut Waarom bestaat de boomhut En voor wat wordt dat gebruikt Groet konijndjes5

de boomhut is voor vragen over wikikids bijv. over een tekst die je hebt geschreven, of over info die je niet vind.
Dag, de Boomhut is bedoeld om vragen te stellen. Dit kunnen vragen zijn over WikiKids zelf, maar ook als je informatie niet kan vinden. Iedereen kan deze vragen beantwoorden als hij/zij het antwoord weet. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 jun 2022 13:02 (CEST)

Artikel van de week

Hallo Allemaal, Hoe kan je een artikel nomineren voor artikel van de week.

Hoor graag hoe het moet .

Groet van Slang2000

Dag, de artikelen van de week worden eens per jaar vervangen door nieuwe. Meestal stel ik zelf een lijst samen en vraag dan aan andere gebruikers of ze nog toevoegingen hebben. Mocht je een goed artikel kun je me altijd een bericht sturen en dan kan ik het invoegen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 jun 2022 18:04 (CEST)

plaatje

is mijn plaatje stokstaartjes familie goed? groetjes Stokstaatr

Volgens mij wel. Wat zijn ze leuk hè, die beestjes. Het zijn net mensjes! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 9 jun 2022 10:43 (CEST)

bevestigde gebruiker

kunnen jullie mij bevestigde gebruiker maken? ik wil graag kopjes schrijven.Gebruiker:Tijger2011

Zie Wikikids:Bevestigde_gebruiker. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 20 jun 2022 10:46 (CEST)

plaatje uploaden

ik heb het kopje plaatje uploaden gelezen maar het lukt me toch niet kunnen jullie mij helpen? Tijger2011

1. Ga naar de pagina, bijvoorbeeld “Tijger”, waar je een plaatje aan wilt toevoegen. 2. Klik op “Bewerken” (bovenin scherm) en ga dan (iets lager) naar “Invoegen” en “Afbeelding”. 3. Vul in het kader ”Zoek een afbeelding” dat dan verschijnt, de naam van een plaatje in, bijvoorbeeld “tijger”. 4. Er verschijnen nu allerlei plaatjes van tijgers. Kies er een uit en klik op “Deze afbeelding gebruiken” en dan op “Invoegen”. Klik op de tekst buiten het plaatje en … gefeliciteerd! Je hebt een plaatje geplaatst! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 20 jun 2022 18:55 (CEST)

ik ben trouwens een vriend met Tijger2011 ik ben Stokstaatr je kent me vast wel!

Sjablonen

Waar kan ik een lijst met alle sjablonen vinden? .'Met de meest paarse groetjes,.ThePurpleKing (overleg)' 20 jun 2022 16:01 (CEST)

Zie Overzicht sjablonen. Gr. Hanssain (overleg) 20 jun 2022 16:05 (CEST)

nieuw en hulp

hoi hoi ik ben net nieuw bij wikikids en zou graag hulp willen!! hoe kan je antwoorden op een vraag in de boomhut?? aangezien ik bij bijna elke vraag een antwoord zie zou ik ook graag antwoord willen geven. alvast bedankt voor de hulp!!

Je klikt op brontekst bewerken boven het bericht dat je wilt beantwoorden, je geeft antwoord en ondertekent je bericht met 4 keer ~ 22 jun 2022 16:00 (CEST). ik zie dat je nog geen handtekening hebt, misschien kun je die maken? .'Met de meest paarse groetjes,.ThePurpleKing (overleg)' 22 jun 2022 16:00 (CEST)

Heeft het logo van wikikids (dat computertje) eigenlijk een naam? .'Met de meest paarse groetjes,.ThePurpleKing (overleg)' 22 jun 2022 16:04 (CEST)

nee volgens mij is dat gewoon het logo van wikikids en heeft hij/zij geen vaste naam gwn een beetje fun

napoleon

hoe ging hij dood

Hij overleed waarschijnlijk aan maagkanker. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 24 jun 2022 09:57 (CEST)

boterham

hoe zijn mensen op de naam boterham gekomen

De herkomst van het woord boterham is niet duidelijk. Het eerste deel van het woord is hetzelfde als het gewone woord boter, maar waar het tweede deel (ham) vandaan komt, is onbekend (Bron: tijdschrift "Onze Taal"). Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 27 jun 2022 10:01 (CEST)
De herkomst is inderdaad niet echt duidelijk. Goeie bron voor herkomst van woorden: [etymologiebank.nl/trefwoord/boterham]. Gr. Hanssain (overleg) 27 jun 2022 11:35 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief113&oldid=727008"