Portaal:Prehistorie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Prehistorie.pngPortaal
 
 
Gewenste artikelen
 
 
Inschrijving
 
 
Galerij
 
Welkom

Welkom op het Prehistorieportaal, dat onderdeel is van het Geschiedenisportaal. Hier vind je alles over de Prehistorie. Op dit portaal zijn er een paar basisartikelen te vinden, dit zijn de belangrijkste artikelen over de prehistorie. Ook vind je een aantal belangrijke personen. Vind jij de Prehistorie echt heel leuk en wil je mee helpen met het schrijven van artikelen, kijk dan op onze projectpagina. Daar vind je artikelen die verbeterd en gemaakt moeten worden. Lees vooral ook dit portaal en de artikelen. Veel leesplezier!

De Prehistorie

De prehistorie is het eerste tijdvak waarin de mens leeft. In de prehistorie was onder meer de Evolutie van de mens. Omdat de prehistorie een lang tijdvak was is het in 3 tijden verdeeld (je hebt ook nog de kopertijd onder andere, maar dit zijn de belangrijkste):

Wanneer de prehistorie eindigde is overal anders. In Griekenland eindigde de prehistorie toen de Griekse Oudheid kwam, in Nederland en België toen Julius Caesar een gebied daar veroverde en in Duitsland toen de bevolking christelijk werd. In de prehistorie geloofden mensen vooral in natuurgodsdiensten. Dit betekent dat ze dachten dat alles in de natuur door goden werd gedaan. In het begin van de prehistorie leefden de mensen vooral van het jagen en verzamelen. We noemen deze mensen de jagers-verzamelaars. De mannen joegen meestal op dieren. De vrouwen zorgden voor de kinderen en verzamelden bessen en vruchten. Als het voedsel op een bepaalde plek op was gingen ze naar een andere plek. Zo trokken ze rond. Later bleven mensen op één plek. Zo ontstonden er dorpjes. Mensen leefden van het verbouwen van gewassen en het houden van vee. Zij werden boeren genoemd. De overschakeling van jagers-verzamelaars naar boeren noemen we de Landbouwrevolutie. De Landbouwrevolutie duurde een lange tijd, hierbij moet je denken aan eeuwen. Door de Landbouwrevolutie is de mensheid zich gaan ontwikkelen. De landbouw was een revolutionaire ontdekking. Hierdoor komen we in een ander tijdvak, de Oudheid.

Volgend portaal

Het volgende portaal is het Oudheidportaal, waar in je leert over de Grieken, de Egyptenaren en de Romeinen, dus ook over farao's, aquaducten en de Olympische Spelen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Prehistorie&oldid=605342"