Help mee! Maak een account of meld je aan.
Binnenkort gaat de gebruikerspaginawedstrijd van start! Meedoen? meld je hier aan!
Stem nu op: Istanboel

Dalian

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
De skyline van Dalian

Dalian of Luda is de veertiende grootste stad van China met 3.478.300 inwoners in het jaar 2008. Het ligt in de Chinese provincie Liaoning. De stad is de meest noordelijkste ijsvrije stad van het hele land, het heeft een vochtig landklimaat.

Dalian is een grote havenstad en ligt aan de Gele Zee. Het is een hele oude stad die ongeveer 6000 jaar geleden gesticht is. De stad begon hard te groeien vanaf de tijd van de Qin-dynastie. Voor een tijd behoorde Dalian tot de Sovjet-Unie, maar het Chinese leger vocht hard terug om de stad terug te veroveren. Dalian is de belangrijkste en grootste havenstad van Mantsjoerije ( een gebied in Noordoost-China en Zuidoost-Rusland). Tegenwoordig is Dalian een financieel, industrieel en cultureel centrum met veel wolkenkrabbers. Ook heeft het de grootste oliehaven van het hele land. De stad wordt beschouwd als één van China's groenste steden.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Dalian&oldid=513886"