Vancouver (Canada)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vancouver is een stad in de Canadese provincie British Columbia. Vancouver ligt aan de westkust van Canada. In de stad wonen iets meer dan 500.000 mensen. De Haven van Vancouver is één van de belangrijkste havens ter wereld, ook is het de derde stad in Noord-Amerika als het gaat om filmindustrie, daardoor wordt het wel eens North Hollywood (Noord Hollywood) genoemd. Er wonen veel Chinese-Canadese mensen in Vancouver. Vancouver werd officieel een stad in 1886, en het is vernoemd naar George Vancouver. In Vancouver kun je het grootste winkelcentrum in heel British Columbia vinden. Volgens een test is Vancouver de 4de beste stad om in te wonen (Meer info hier).

Geografie

Vancouver ligt aan de Straat van Georgia. Dat is een subzee van de Grote Oceaan. Het is 8 uur vroeger in Vancouver dan in Nederland. De natuur rondom Vancouver is erg mooi. Dichtbij liggen de bergen North Shore Mountains.

Klimaat

Vancouver heeft een gematigd klimaat, en is mild voor Canadese begrippen. De stad heeft geen extreem koude winters zoals Calgary of Montreal. Per jaar daalt de minimumtemperatuur 46 dagen onder het vriespunt, en slechts twee dagen per jaar onder de -10 graden Celsius. Er valt jaarlijks ongeveer 1219 mm regen. De zomermaanden zijn meestal zonnig en droog. Dan is het gemiddeld 22 graden Celsius. Er valt niet heel veel sneeuw. Gemiddeld maar 11 dagen per jaar.

Olympische Winterspelen 2010

In 2010 werden de Olympische Winterspelen daar gehouden. Voor de atleten was een Olympisch dorp gebouwd. Het dorp was 56.000 vierkante meter groot. Er waren zo'n 600 gebouwen, waar meer dan 2800 atleten, coaches en officials konden overnachten. Het bouwen van het dorp kostte zo'n 537 miljoen euro. Het dorp was midden in het centrum van Vancouver gebouwd, aan de zuidoostkust van False Creek.

Skyline van Vancouver

Bronnen


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vancouver_(Canada)&oldid=665562"