Alexander De Croo

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alexander De Croo
Informal meeting of ministers responsible for development (FAC). Arrivals Alexander De Croo (36766610160) (cropped2).jpg
Alexander De Croo
Naam voluit Alexander Francis Herman De Croo
Geboren 3 november 1975
Geboren te Vilvoorde, Vlag van België België
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij Open Vlaamse Liberalen en Democraten (Open Vld)
Religie
Stroming
Functie Premier van België
Aantreden 1 oktober 2020
Aftreden
Voorganger Sophie Wilmès
Opvolger
Functie(s)
Portaal Portal.svg Politiek


Alexander F. H. De Croo (Vilvoorde, 3 november 1975) is een Belgisch politicus namens de Open Vld. De Croo is sinds 1 oktober 2020 de premier van België. De Croo is de opvolger van Sophie Wilmès. Zijn regering wordt ook wel de Vivaldi-regering genoemd, aangezien het uit vier politieke families bestaat. Antonio Vivaldi was Italiaans componist, die het stuk De vier jaargetijden schreef.

De Croo studeerde af in 1998 als Handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel. De Croo was tussen 2009 en 2012 partijvoorzitter van de Open Vld. Hierna werd hij achtereenvolgend minister van Pensioenen, minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post en minister van Ontwikkelings-samenwerking & Financiën belast met Bestrijding van de fiscale fraude.

Na onderhandelingen van 492 dagen werd een nieuwe regering in België gevormd. De Croo werd premier van België.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Alexander_De_Croo&oldid=798565"