Wuppertal

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blik over Wuppertal

Wuppertal is een stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Wuppertal ligt in de buurt van de steden Düsseldorf en Keulen. De stad is vernoemd naar de rivier Wupper. Een "tal" is het Duitse woord voor dal. De stad is bekend vanwege zijn heuvelachtige omgeving. Veel huizen zijn dan ook tegen de heuvels aangebouwd en door de stad heen zijn veel bomen te vinden. Hoewel Wuppertal dichtbij het Ruhrgebied ligt, behoort de stad er zelf niet toe. Wuppertal telt 345.425 inwoners.

In Wuppertal is chemie, technologie, textiel- en ijzerindustrie te vinden. Het textiel is grotendeels in de jaren 70 verdwenen. Het was namelijk goedkoper om in andere landen te produceren. Toch worden er in de stad nog altijd tapijten gemaakt. Hoewel tijdens de Tweede Wereldoorlog haast de halve stad is verwoest, telt de stad vandaag de dag nog vele monumenten. Een bekend iemand die in de stad is geboren is Friedrich Engels. Hoe bedacht samen met Karl Marx het communisme.

Stedenbanden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wuppertal&oldid=459816"