Help mee! Maak een account of meld je aan.

Farm-Fresh twitter 1.png Volg ons op Twitter en Facebook voor dagelijkse updates! Farm-Fresh facebook.png

Wikikids:Boomhut/archief72

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nieuw uiterlijk WikiKids

Hallo allemaal, regelmatig horen we van gebruikers dat de huidige WikiKids layout zijn beste tijd wel heeft gehad. Daar kan ik me wel in vinden. De huidige layout stamt uit 2006 en daar is in de loop van de jaren weinig aan veranderd. Dat is de reden dat ik vandaag bezig ben geweest met het maken van een nieuw uiterlijk met de volgende uitgangspunten:

  1. Zo min mogelijk overbodige tekst om het werken met WikiKids zo duidelijk mogelijk te maken
  2. Geen grote veranderingen ten opzichte van de oude skin, gebruikers moeten niet helemaal opnieuw leren werken met WikiKids
  3. De focus ligt op de "bewerk" knoppen en het menu.

Hierboven staan wat screenshots van het ontwerp dat ik heb gemaakt. Dit is een eerste versie en ik hoor graag jullie mening. Wat zouden jullie anders willen zien of misschien hebben jullie nog wel goede ideeën. Als jullie allemaal positief zijn over het nieuwe uiterlijk zal ik hem aan het bestuur voorleggen en hopelijk is Wikikids dan binnenkort te bezoeken in een nieuw, fris, jasje :-)! PS. Naar het lettertype van de teksten moet ik nog even kijken, dus dat gaat waarschijnlijk nog veranderen op het verzoek van Stef. Groet, :) apoo overleg 16 jul 2018 01:30 (CEST)

Ik vind het een goed idee. Is het niet mogelijk om wat minder aandacht naar de bewerkknop te laten gaan? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 16 jul 2018 07:33 (CEST)
Zoals je hierboven kunt lezen heb ik hier juist extra aandacht naartoe laten gaan omdat het bewerken juist is waar WikiKids om draait. Dus ik ben benieuwd waarom jij er dan juist minder aandacht naartoe zou laten gaan. :) apoo overleg 16 jul 2018 07:59 (CEST)
Echt een hele verbetering. Ik zou het zo laten en meteen online zetten. Mooi strak, met blokken en een goed leesbaar lettertype. Alleen kunnen we misschien het logo aanpassen, dat is net zo oud.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 16 jul 2018 08:06 (CEST)
In het Duits bestaat het woord hervorragend (betekent schitterend en is mijn lievelingswoord) en het ontwerp is ook zeker schitterend. Alleen de kleur al is een hele verbetering op het viezige geel van nu. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 jul 2018 08:55 (CEST)
Logo schets van Coolenleuk
SCHIT-TE-REND! Wat mij betreft mag dit, net zoals Coolenleuk hierboven zegt, meteen online komen! Face-grin.svg. @Mike: vandaar gebruikte ik ook de Monobook skin (witte achtergrond) Face-wink.svg. En als er over een nieuw logo moet worden nagedacht kan ik daar misschien best wel in helpen? Voor mijn opleiding doe ik ook aan webdesign (zoals onder andere logo's, website's en banners ontwerpen... Face-grin.svg) – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 16 jul 2018 09:57 (CEST)
Echt een heel mooi ontwerp! Wat mij betreft mag deze lay-out zo snel mogelijk ingesteld worden. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 16 jul 2018 15:52 (CEST)
Good to know: onderin het bewerkscherm vind je 'sneltoetsen' voor het invoegen van sjablonen en dergelijke, echter werkt het niet als je op #doorverwijzing[[]] klikt. Die tekst zou dan moeten verschijnen in het bewerkingsveld, maar er komt niks. Dit is overigens al een lange(re) tijd zo, althans dat is bij mij zo, of ligt dat aan mijn browser (Google Chrome)? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 16 jul 2018 19:37 (CEST)
Ik heb daar soms ook last van. De ene keer werkt het wel en de andere keer weer niet. Ik denk dat dit een beetje ligt aan de problemen die we recent hebben besproken. Nu doen ze het bij mij momenteel wel weer. Groet, :) apoo overleg 16 jul 2018 19:41 (CEST)
Bij mij lijken ze het gelukkig weer te doen. Mocht je er langer last van hebben, dan stuur ik wel een mail. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 jul 2018 19:43 (CEST)
Tot nu toe werkt het weer bij mij, maar ik weet niet of dit incidenteel is zoals Mike net beschrijft. Als dat wel zo is zal ik het hier melden, voor nu bedankt @Apoo! Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 16 jul 2018 20:15 (CEST)
Een aantal bestuursleden heeft inmiddels ook positief gereageerd op het nieuwe voorstel. Dit gaat dus zeer waarschijnlijk de nieuwe WikiKids lay-out worden! Ik ga de puntjes op de i zetten en als alle reacties binnen zijn zal het nieuwe ontwerp te bezichtigen zijn. Als jullie nog ideeën of voorstellen hebben dan hoor ik dat graag! Dan kijk ik wat er mogelijk is. Groet, :) apoo overleg 17 jul 2018 18:10 (CEST)

@stef1999: ik zou zo iets wel mooi vinden, ergens via een website in elkaar geknutseld. - Deze reactie werd toegevoegd door Coolenleuk (overleg | bijdragen)

Ik vind het er ook mooi uit zien! Misschien een ideetje: een grotere zoekbalk op de hoofdpagina (bijvoorbeeld in het 'kwadrant' Welkom op Wikikids). Het kleine zoekbalkje aan de linkerkant is wat klein en misschien onopvallend voor kinderen die voor het eerst op de website komen. Een grotere zoekbalk valt wat meer op, en nodigt misschien meer uit om wat op te zoeken! Danoinjesta - OP 19 jul 2018 13:17 (CEST)
Bedankt voor je idee! Dit had ik ook al in gedachten voor de nieuwe hoofdpagina die ik ga maken. Dus dit zie je binnenkort :-)! :) apoo overleg 20 jul 2018 23:27 (CEST)

Ideeënbox

Beste iedereen, ik zie dat er enthousiast wordt gereageerd op de verandering van onder meer de opmaak en de WikiKidsAtlas. Daarom zou ik iedereen willen vragen of ze nog ideeën hebben om WikiKids te verbeteren. Het mag van alles zijn. Of het nou gaat om het aanspreken van gebruikers, technische mankementen, etc. Graag hoor ik jullie ideeën! Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 22 jul 2018 10:57 (CEST)

Hier hoort het voorstel van Coolenleuk ook thuis van “badges” voor behaalde mijlpalen zoals 1000, 5000 edits, een aantal uploads, een jaar lid, etc. Dat is technisch niet automatisch mogelijk, dus het zal handmatig moeten. :) apoo overleg 22 jul 2018 11:38 (CEST)
@Apoo ik weet niet of je dit al mee had genomen in je ontwerp, maar het standaardlettertype vergroten van 10px(?) naar 12px zoals op Wikipedia wil ik toch nog even voor de zekerheid vermelden Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 23 jul 2018 17:58 (CEST)
Dit neem ik inderdaad mee. Het gaat een vergroting van 12px naar 14px. Deze heb ik sowieso verwerkt in de hoofdnaamruimte (dus alle artikelen en portalen). Of het in de andere naamruimten (overlegpagina's, de boomhut, etc.) komt weet ik nog niet. Groet, :) apoo overleg 23 jul 2018 18:05 (CEST)
Fijn, bedankt! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 23 jul 2018 18:41 (CEST)
@Apoo (en daarmee ook @Coolenleuk): Ik ga me hierin verdiepen of het handig is. Het sluit namelijk ook aan bij een idee dat ikzelf al eerder had. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 jul 2018 21:18 (CEST)

Nieuwe sterren

Dag iedereen,
Op mijn bericht om ideeën in te zenden hoorde in onder meer het idee om badges te gaan invoeren. Persoonlijk, denk ik dat we hier al een goed systeem voor hebben, namelijk de sterren. Het probleem alleen is dat iedereen het een beetje aan het vergeten dat ze nog bestaan (althans zo lijkt het), want ze worden nauwelijks uitgereikt. Daarnaast zijn er helaas veel onderwerpen waarvoor je jammer genoeg geen ster kunt krijgen. Om dit laatste probleem te verhelpen (en hopelijk daarmee ook het eerste probleem) heb ik hier een lijstje gemaakt met sterren waarvan het mij leuk lijkt dat ze ook op WikiKids komen te staan. Mijn vraag is of jullie eventuele op- en aanmerkingen hebben en wat jullie van dit alternatief zouden vinden? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 jul 2018 21:48 (CEST)

Misschien nog een "infrastructuurster"? Face-grin.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 26 jul 2018 09:59 (CEST)
Misschien een zilveren ster voor 10.000 edits en een gouden voor 20.000? :) apoo overleg 26 jul 2018 10:14 (CEST)
Een een 'diamanten' ster voor de 50.000 bewerkingen? Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 26 jul 2018 10:39 (CEST)
Ik denk dat dat te veel is. Ik heb in bijna 10 jaar tijd 25.000 bewerkingen en dan ben ik best wel regelmatig actief. :) apoo overleg 26 jul 2018 10:51 (CEST)
@Stef: Ik had al een paar mooie voorstellen voor de infrastructuurster gevonden. Diamantenster lijkt me idd ook iets te veel, maar zodra iemand die grens passeert kunnen we altijd nog kijken of we hem kunnen toevoegen. @Apoo: Lijkt me een mooi idee. Alleen zijn de sterren voor 10.000 edits al goud. Is het dan bedoeling dat we degenen die al zijn uitgereikt vervangen door zilveren? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 jul 2018 12:45 (CEST)
Ik denk dat we dat moeten doen inderdaad. :) apoo overleg 26 jul 2018 15:04 (CEST)
Als ik even op een lijst met sterren op de Engelse Wikipedia bekijk zie ik nog wel een paar ideetjes; een ster voor grafisch design (denk aan ontwerpen van infoboxen(?) en/of (gebruikers)pagina's), een ster voor het "blussen", oftewel oplossen, van hoog opgelopen conflicten, een ster die spam tegengaat door spampagina's te verwijderen en/of spambots te blokkeren (al gebeurt dat niet vaak), een ster voor iemand die gebruikers motiveert om (serieus/goed) bij te dragen en/of door te gaan met waar de gebruiker goed mee bezig is en tot slot misschien nog wel een hele goede: de rode links ster voor iemand die voor zo min mogelijk rode links zorgt op een pagina door artikelen aan te maken](!). Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik zou zeggen: kijk er zelf ook gerust even naar in die lijst want er staan wel een paar mooie en goede tussen! Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 26 jul 2018 15:20 (CEST)

Voor het snelle overzicht, zo zien de sterren er uit:

En misschien ook niet verkeerd in deze huidige tijd, de LBGT ster voor de gebruikers die veel artikelen aanmaakt over dit onderwerp (misschien een hele goede, gezien de actualiteit en de huidige tijd waarin we leven?) – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 26 jul 2018 15:27 (CEST)
Ik denk dat de sterren die je opnoemt sowieso handig zijn om op te nemen. Het probleem alleen is dat ik de grafisch design-ster al heb gebruikt als kunst en cultuur-ster. In principe hebben we voor die ster al de technische ster. De "anti vlammen"-ster, de "anti rode links"-ster, de "anti spam"-ster, de "motivatie"-ster en de "LGBT"-ster lijken me mooie toevoegingen. Ik had inderdaad al op de Engelse Wikipedia gekeken voor inspiratie, maar wilde ook weer niet te veel sterren. Hiermee zitten namelijk al boven de 35! En het waren er eerst slechts 16. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 jul 2018 16:57 (CEST)
Misschien een gekke gedachte, maar zoveel sterren (of badges) kunnen ook een mooie motivatie zijn voor (nieuwe) gebruikers doordat ze dan misschien gaan denken "ik wil ook zo'n ster, maar die moet ik echt verdienen dus laat ik veel over het onderwerp gaan schrijven!" en dat je er dan hopelijk veel goede artikelen door krijgt! Een keerzijde hiervan kan zijn dat ze juist slechte artikelen gaan schrijven uit 'haast', want ze willen heel graag die ster verdienen. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 26 jul 2018 17:05 (CEST)
Dat kan inderdaad het geval zijn. Daarvoor wil ik ook het aantal niet naar "Wikipedia-normen" laten gaan, waar je iets van 300 verschillende sterren hebt die je kunt verdienen. Ik denk dat het aantal dat we nu nog hebben vrij motiverend is. Te veel sterren is denk ik niet heel erg motiverend. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 jul 2018 17:14 (CEST)
Al de spam wordt door ons filter tegengehouden, dus die ster lijkt mij een beetje overbodig. Persoonlijk vind ik de ster voor het oplossen van conflicten een beetje gek. Ik vind dat iedereen zijn best moet doen om conflicten te voorkomen en als ze ontstaan lijkt het mij normaal dat iedereen zijn best doet om het conflict op te lossen. Dat vind ik niet zo zeer een bijzondere prestatie en dus geen ster waard. :) apoo overleg 26 jul 2018 18:27 (CEST)
Afgaande op wat je zegt denk ik dat we de anti-vlammenster en de anti-spamster moeten verwijderen, aangezien het denk ik haast uitgereikt gaat worden. Zijn er nog andere sterren die toevoeging waard zijn? Of kan ik beginnen met de sterren bij de anderen neer te zetten? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 jul 2018 18:55 (CEST)
Ik heb nog 4 suggesties: een portalenster voor gebruikers die zich (uitzonderlijk) veel inzetten voor artikelen van/op portalen en dergelijke, een bronzen ster (voor 5.000 edits ofzoiets?), een speciale ster voor een (zeer) speciale reden, maar niet speciaal genoeg voor een lintje en tot slot de positiviteitsster voor gebruikers die anderen goed op weg helpen of weer aansporen om goed bij te dragen op een positieve manier. Misschien heeft iemand nog aanvullingen? Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 26 jul 2018 21:29 (CEST)
De Portalenster lijkt me erg leuk en ga ik ook toevoegen (in de hoop dat portalen beter onderhouden worden). We hebben in principe al een ster voor 5.000 edits, dus een bronzen ster vind ik niet erg nodig. De positiviteitster vind ik te veel overlappen met de helpster, communicatiester en de toekomstige megaphone ster. Een speciale ster vind ik een vrij vaag begrip, aangezien ik naast deze onderwerpen niet echt zou weten waarvoor je het zou kunnen uitreiken. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 jul 2018 21:40 (CEST)
Oke, toch bedankt voor je reactie! Je hebt trouwens de verkeerde ster gebruikt op je overzichtspagina voor de portaalster denk ik... Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 26 jul 2018 23:15 (CEST)
Vanwege vakantie reageer ik wat laat, maar hier mijn mening: persoonlijk zie ik niet in waarom het hele systeem van sterren hervormd moet worden. Ik vind het juist heel fijn dat we nu geen overdosis aan sterren hebben. Veel van de ‘nieuwe’ sterren zijn ook gewoon onderdeel van de huidige sterren. Voor de grafisch designster hebben we de technische ster, de anti vlammen, rode links en spamster zijn gewoon een beetje vreemd. Ook is het een beetje streng om pas een ster te geven bij 10.000 bewerkingen, daar ben je sowieso meer dan een jaar mee bezig! Ik zeg niet dat we geen extra sterren kunnen invoeren, maar het aantal nieuwe sterren op Mike’s pagina mag van mij flink teruggebracht worden. Je kunt elkaar immers ook altijd nog een mooi compliment geven! Daar heb je wat mij betreft geen ‘anti rode linkster’ voor nodig. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 29 jul 2018 10:38 (CEST)
De rest even buiten beschouwing gelaten: volgens mij blijven de sterren die er nu zijn blijven bestaan, dus je hebt nog steeds die voor 2.500 en 5.000 bewerkingen. Groet, :) apoo overleg 29 jul 2018 10:47 (CEST)
Ah, oké. Dat was mij niet duidelijk geworden uit het ontwerp. Ik zie dat op Wikikids:Sterren inmiddels al veel nieuwe sterren zijn ingevoerd. Ik denk toch dat we een voorbijgaan aan de oorzaak waarom er zo weinig sterren worden uitgereikt. Dat is namelijk niet dat er een tekort is aan sterren, maar een tekort aan écht actieve gebruikers die veel artikelen aanmaken. Dat is helemaal niet erg, maar met deze golf aan nieuwe sterren lossen we dat niet op. Tussen de nieuwe sterren zitten een paar goede, maar ook heel veel niet zo goede. De justitiester bijvoorbeeld, is die nou echt nodig? Door dit soort ‘dode’ sterren in te voeren maken we het sterren geven juist ingewikkelder. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 29 jul 2018 10:58 (CEST)
@Vvik: De oorzaak van het feit dat er zo weinig sterren worden uitgedeeld heeft daar zeker mee te maken. in begin 2016 was er een enorme leegloop op WikiKids en ik denk dat hier ook het omslagpunt in zit. Sindsdien zijn weinig sterren meer uitgereikt, maar daarentegen is het aantal actieve gebruikers en nieuwe gebruikers weer op gelopen (tot bijna het oude niveau). Het probleem is dat alle systemen zijn ontworpen zoals ze min of meer in 2006 waren; na 12 jaar is er dus zeker wel vernieuwing nodig. Wat ik meer de afgelopen jaren dat ik actief ben heb gezien is dat er voor veel onderwerpen geen ster was; Gustaafff schreef graag over politiek en recht, 1234dan over Apple, XxMarijn over scheikunde...er waren geen sterren voor. Dit zijn zeker niet de populairste onderwerpen, maar in mijn optiek mogen de gebruikers voor deze artikelen zeker een ster ontvangen hebben! Daarnaast denk ik door het invoeren van dit soort sterren dat ook gebruikers meer worden aangespoord om ook is buiten hun vakgebied te kijken of er artikelen worden aangemaakt. In die situatie zijn deze sterren niet ten dode opgeschreven. Ik neem dan ook aan dat zeker dit jaar al de helft van de ingevoerde sterren is ontvangen door minstens een gebruiker. Ik bedoel we zijn het er allemaal wel over eens dat de infrastructuurster sowieso naar Stef gaat. Natuurlijk zal het voor bepaalde sterren, zoals de justitiester, iets langer duren, maar ik bedoel de biologiester is ook pas een jaar geleden voor het eerst uitgereikt. Hoe dit soort dode sterren het sterren geven ingewikkelder zou moeten maken vraag ik me dan ook in zekere mate af (niet vervelend bedoeld). Mij lijkt dat gebruiker A ziet dat gebruiker B veel artikelen over onderwerp C maakt en zoekt naar ster over onderwerp C en niet over onderwerp D t/m Z. In een lijst van circa 35 sterren lijkt dit nog mee te vallen (zeker gezien het feit dat onderwerpen zoveel mogelijk bij elkaar staan) in vergelijking met de lijst van de Engelse Wikipedia waar alleen al +200 sterren in omloop zijn op het gebied van aardrijkskunde. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 jul 2018 17:18 (CEST)
@Mike1023: als ik op jouw mag reageren, ik ben het met het zinnetje in begin 2016 was er een enorme leegloop op WikiKids en ik denk dat hier ook het omslagpunt in zit. Sindsdien zijn weinig sterren meer uitgereikt, maar daarentegen is het aantal actieve gebruikers en nieuwe gebruikers weer op gelopen (tot bijna het oude niveau) niet eens! De leegloop is eigenlijk al eind 2014/begin 2015 begonnen op deze Wiki, dat merkten we vooral in het voorjaar van 2015 van oude gebruikers die stopten (denk aan Gustaafff, Southparkfan die toen al minder actief werd, Wouter15 trok zich al langzaam terug, Josse vertrok, enzovoorts) en toen in mei 2015 twee nieuwe moderators moesten worden aangesteld zijn wij twee dat geworden met eigenlijk (bijna) als hoofdreden "er zijn moderators nodig, maar we hebben eigenlijk maar 2-3 goede kanshebbers en we weten al gelijk welke dat zijn", maar dat laatste even off-topic. N komen er ook wel nieuwe gebruikers bij maar dat aantal lag 3-4 jaar geleden nog heel veel hoger (ik zit hier al 7,5 jaar op, dus ik ben bijna de "ervaringsdeskundige" hier... Face-grin.svg), in 2011 was het aantal nieuwe gebruikers zelfs vier keer zoveel ter vergelijking met nu. Het punt is dat we eigenlijk al eerder, dus in 2015 of 2016, al meer hadden moeten ingrijpen en/of veranderen op en aan Wikikids zodat gebruikers eerder terug waren gekomen en/of er nieuwe gebruikers bij waren gekomen. Ik juich de huidige ontwikkelingen (nieuwe toekomstige Wikikids-skin ontworpen door Apoo die tevens ook alle sjablonen heeft vernieuwd, waarvoor klasse! en de vernieuwde Sterren door Mike) zeker toe, maar ik vraag mij persoonlijk wel af of het allemaal echt gaat werken en de gebruikersaantallen weer (flink) zullen gaan toenemen. Ik denk dat we het maar gewoon moeten afwachten... – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 29 jul 2018 17:35 (CEST)
@Stef: Dank voor de verbetering ;-). Ik mag zeggen dat ik pas sinds 2016 statistieken in zoekresultaten op Google en zo bijhoudt. Je ziet dat deze toenemen tot aan 2014/2015 met daarna een dip van circa 15 indexcijfers op 2015/2016. Op het gelijke niveau zijn we ongeveer in het jaar 2017/2018. Kanttekening hierbij geplaatst is dat er standaard een dip is in zomervakanties, aangezien WikiKids dan niet gebruikt wordt voor schoolwerk. Hierdoor gebruik ik de schooljaren. Hiermee wil ik zeggen dat dit min of meer betekend dat er toch wel mensen frequent op deze site kijken. Het probleem is alleen dat we deze mensen nog zover zien te moeten krijgen om zich daadwerkelijk aan te melden en artikelen te schrijven. Een vernieuwd uiterlijk gaat sowieso in de naamsbekendheid werken; een moderne encyclopedie waar je info kunt vinden voor de spreekbeurt/werkstuk vertel je denk ik wel je vrienden/broer/zussen over. Daarnaast heb ik, en dat heb ik al diverse malen aangekaart, het idee dat het bestuur niets doet. Als ik in het bestuur van WikiKids zou zitten zou ik contact opnemen met bibliotheken, huiswerkruimten, scholen, etc. om WikiKids te supporten door middel van promotiemateriaal (posters doen wonderen). Dit hoeft zeker niet grootschalig, maar begin bijv. in Den Haag. Daarnaast lijkt een tafeltje op de onderwijsbeurs ook wel handig. Helaas heb ik dit niet in de hand, dus afwachten... Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 jul 2018 17:53 (CEST)

Nieuwe Hoofdpagina

Nieuw WikiKids uiterlijk, nieuwe sterren, dan kan natuurlijk een nieuwe hoofdpagina niet achterblijven. De huidige hoofdpagina is alweer een aantal jaar oud en gebaseerd op het uiterlijk van WikiKids zoals dat nu is. Binnenkort komt het nieuwe WikiKids uiterlijk LIVE en ik wil daarmee gelijk een nieuwe hoofdpagina lanceren die in het nieuwe jasje van WikiKids past. Ik heb een nieuw ontwerp gemaakt en hoor graag wat jullie daar van vinden. Zijn er nog dingen die jullie misschien anders willen of dingen die jullie missen? Ik hoor het graag! De nieuwe hoofdpagina is hier alvast te bewonderen » Groet, :) apoo overleg 29 jul 2018 02:30 (CEST)

Als ik eerlijk ben mis ik kleur op de Hoofdpagina, persoonlijk zou ik liever groene en blauwe balken zien in plaats van lijnen (dus dan bedoel ik bij de kopjes 'Artikel', 'Snel aan de slag', etc.). Ik vind de huidige hoofdpagina ook wat vrolijker en kleurrijker ogen, misschien kan dit meer gecombineerd worden met jouw ontwerp? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 29 jul 2018 10:35 (CEST)
Ik vind de kopjes ‘In andere talen’, ‘Contact’ en ‘Meer informatie over’ heel mooi. Daar hoeft niks meer aan te gebeuren. Boven die kopjes vind ik het ook een beetje kleurloos. De balk helemaal bovenaan is ongeveer dezelfde als op Wikipedia, wat ik geen pluspunt vind. De centrale zoekbalk vind ik wel goed. Komt de balk met ‘Het WikiKids uiterlijk en de Hoofdpagina zijn ontworpen door: Apoo‘ ook op de hoofdpagina? Dat kun je in de bewerkingsgeschiedenis natuurlijk zien. Al met al vind ik het een strak ontwerp, maar het doet me wel iets te veel aan de Wikipedia-hoofdpagina denken. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 29 jul 2018 10:48 (CEST)
Ik heb bewust wat gekozen voor een neutraler ontwerp omdat wat mij betreft de focus moet liggen op de inhoud. Ik ga proberen iets meer kleur er in te verwerken en het "welkom op WikiKids" stuk opnieuw ontwerpen. Ook zal ik kijken of ik nog iets aan de kopjes kan doen, maar waarschijnlijk blijven die zoals ze zijn omdat ik vind dat anders de focus meer gaat naar het kopje dan op de tekst die er onder staat. Wat vinden jullie trouwens van de balk met 'Regels, De Boomhut, etc.'? Ik heb daar geloof ik wel 15 verschillende varianten van ontworpen en dat was het lastigste onderdeel van de hele hoofdpagina. Die kleuren zou ik het liefste wel zo willen laten. @VViktorie!!: De 'credits' zullen uiteindelijk worden verwerkt in de brontekst en alleen maar meer zichtbaar zijn bij het bewerken van de code van de hoofdpagina. :) apoo overleg 29 jul 2018 10:58 (CEST)
Kun je om ‘m kleuriger te maken misschien een hele zwakke achtergrondkleur maken bij de kopjes, die niet heel erg afleidt, maar de boel wel wat vrolijker maakt? Ik vind de balk heel mooi, klasse. Wat betreft de credits, dat lijkt me ook een mooie oplossing. Verder wil ik je nog complimenten geven voor alle moeite die je hier in hebt gestoken, dat waardeer ik echt heel erg. Sorry als mijn eerste reactie iets te kritisch klonk. Ik vind het gewoon heel erg belangrijk dat de hoofdpagina zo mooi mogelijk wordt. Groetjes, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 29 jul 2018 11:06 (CEST)
De hoofdpagina is de belangrijkste pagina van WikiKids, daar moet onze vaste community gewoon tevreden mee zijn. Ik maak iets zoals ik het mooi vind en de final touch kan alleen met behulp van jullie (opbouwende) feedback :-). Waarvoor dank. :) apoo overleg 29 jul 2018 11:15 (CEST)
@Apoo: Twee weken geleden zei je dat je een eigen Wikikids skin had ontworpen, welke hier als afbeelding staat, maar persoonlijk vind ik dan de lichte kleuren niet echt 'matchen' met de achtergrond. Of zie ik dat niet goed? Verder zou het overigens wel handig zijn om een knopje naar de recente wijzigingen te behouden in de balk – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 29 jul 2018 15:28 (CEST)

Ik heb inmiddels jullie opmerkingen verwerkt en de kopjes een lichte achtergrondkleur gegeven. Daarnaast heb ik geprobeerd de bovenste witte balk wat op te fleuren met icoontjes. @Stef 1999: ik heb de kleuren van de balk wat feller en kleuriger gemaakt waardoor ze naar mijn mening nu wat beter bij de achtergrond en de nieuwe WikiKids skin passen. Een link naar de recente wijzigingen staat in de nieuwe skin standaard in het menu en hoeft daarom denk ik niet meer op de hoofdpagina. Het nieuwe resultaat staat nog steeds in mijn gebruikersnaamruimte. :) apoo overleg 29 jul 2018 15:33 (CEST)

Ziet er strak uit! In ben dan stiekem toch wel een beetje benieuwd wat jouw ontwerpen zijn van de bovenste balk... Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 29 jul 2018 16:08 (CEST)
Van een aantal heb ik nog een screenshot, die zal ik naar je mailen. :) apoo overleg 29 jul 2018 16:16 (CEST)
Ik vind het echt heel erg mooi. Ik ben vooral weg van de manier waarop de links naar portalen, sociale media en de Vikidia's nu staan. Ik zou zeggen invoeren! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 jul 2018 17:21 (CEST)
Ik vind het een goed ontwerp! Alleen kan bij geregistreerd uit dit stukje dat kleine tekentje weg? "rken als je een account hebt geregistreerd." En is het mogelijk om gevraagde pagina's er weer bij te doen? Op de nieuwe HP staat dat niet. En op de oude een verwijzing daarnaar.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 30 jul 2018 08:23 (CEST)
Dat zal ik nog even aanpassen! :) apoo overleg 30 jul 2018 17:44 (CEST)

Sociale media en WikiKids

Beste iedereen,
WikiKids is te vinden op Instagram, Facebook en Twitter. Jammer genoeg wordt er weinig gepost en daarom vraag ik jullie hulp. Wie zou er mee willen helpen om af en toe een berichtje te posten? Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 jul 2018 20:17 (CEST)

Ik zou zo nu en dan wel graag willen bijspringen, wat kan ik doen? Face-smile.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 30 jul 2018 22:01 (CEST)
Zo nu en dan een berichtje plaatsen op onze Facebook en/of Instagram zou fantastisch zijn. Gewoon een berichtje van paar zinnen, een link (op Facebook) en natuurlijk een of een paar foto's. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 31 jul 2018 20:18 (CEST)
Ik zal je een mailtje sturen Mike1023! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 1 aug 2018 18:41 (CEST)
Zou ik alsjeblieft de Twitter mogen bijhouden. Ik wil ook wil insta bijhouden. Ik denk dan aan 2 berichten per week. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 12 aug 2018 10:54 (CEST)

Pagina's bewerken

Beste iedereen,

Maandelijks bewerk 'k behoorlijk wat pagina's. Hebben jullie pagina's die ECHT nodig bewerkt moeten worden. Dan bedoel ik geen Europese wegen of Beginnetjes. Maar pagina's waar veel op gezocht wordt. Ik hoor het graag. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 aug 2018 11:22 (CEST)

Hoi. Dat wordt vrij lastig, aangezien we geen lijst hebben van missende artikelen waarop vaak gezocht wordt. We hebben wel een lijst met gewenste artikelen, maar echt een lijst van artikelen waarop lezers vaak zoeken bestaat eigenlijk niet. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 aug 2018 11:39 (CEST)
Zijn er geen statistieken voor een pagina. Ik bedoel hoevaak er op gezocht wordt. En hoelang! Is er niet iets anders wat jullie ECHT willen. Bijvoorbeeld een pagina over Google Inc. of zoiets.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 aug 2018 12:55 (CEST)
Nee, die statistieken zijn er niet. De pagina's die we echt graag willen staan op deze lijst: Wikikids:Gewenste_artikelen. :) apoo overleg 1 aug 2018 13:24 (CEST)

Suggestie

Hallo vanuit Shanghai! Helaas kan ik tot 22 augustus niet bewerken maar wel even dit berichtje sturen. Wouw. Wat is WikiKids mooi geworden. In ieder geval ik heb een suggestie. Ik denk niet dat jullie dit kunnen maar, is het ook mogelijk om een app te maken van WikiKids, want misschien zijn er veel kinderen die geen computer of laptop hebben maar wel een iPad en dat zal handig zijn. Het hoeft niet maar gewoon een suggestie en een test als dit wel kan. Groeten. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 3 aug 2018 04:52 (CEST)

Een app is inderdaad niet mogelijk, helaas. Maar ik moet zeggen, ik bewerk denk ik de helft van de tijd via mijn telefoon en dat gaat eigenlijk prima. Veel plezier nog in Shanghai! :) apoo overleg 3 aug 2018 08:10 (CEST)

een plaatje

ik heb een vraag over hoe ik een plaatje moet zetten in mijn artikel er staat overal plaatje zelf maken 1 hoe doe je dat en 2 hoe krijg ik dat in mijn artikel ?

1 een plaatje zelf maken moet je zelf met je camera of mobiel doen je kunt ook met een tekening maken en dan later inscannen. En 2 vind je op deze link.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 3 aug 2018 18:16 (CEST)

Nieuw Portaal

Is het mogelijk dat ik een nieuw portaal maak? Over het christendom enof over het Jodendom?Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 3 aug 2018 18:13 (CEST)

Dat is mogelijk en ik ben erg blij dat je dit eerst vraagt in de Boomhut. Ik denk dat je beter een portaal kan maken over het christendom of over het jodendom (alle twee is vrij rommelig). Ik zie dat je al een beginnetje hebt gemaakt. Zou je dit verder willen uitbreiden zodat we weten wat je van plan bent. Het onderwerp is in ieder geval goed. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 aug 2018 23:03 (CEST)

Fout portaal

Elke keer als ik mijn portaal bekijk voordat ik hem opsla gebeurt er dit

Portaalfout.png

Is daar wat tegen te doen? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 aug 2018 07:57 (CEST)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd - Je had een fout gemaakt met de code van het portaal. Code is lastig en als je het niet goed doet ontstaan er fouten zoals deze :). :) apoo overleg 4 aug 2018 09:55 (CEST)
Dankjewel! Kan het dat andere mensen ook dat portaal mogen bewerken?Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 aug 2018 11:06 (CEST)
Natuurlijk. Als je hier toestemming voor geeft kunnen andere gebruikers meehelpen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 aug 2018 11:32 (CEST)
Hoe kan ik dan iedereen toestemming geven?Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 aug 2018 15:46 (CEST)
Je kan dat het beste doen door het bovenaan de pagina te zetten. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 aug 2018 22:19 (CEST)

Abrosaurus

mag ik weten wie mijn artikel "Abrosaurus" bewerkt heeft? - Deze reactie werd toegevoegd door Ake (overleg | bijdragen)

Ik. Ik heb er een plaatje bijgezet en de tekst een klein beetje veranderd. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 4 aug 2018 15:28 (CEST)

sterren

welke sterren zijn er allemaal, mag ik er plaatjes van? - Deze reactie werd toegevoegd door Ake (overleg | bijdragen)

Bedoel je sterren die je 's nachts ziet, of bedoel je de WikiKids-sterren? De laatste kun je op de pagina Wikikids:Sterren zien. Zou je trouwens je berichten willen onderteken met ~~~~? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 4 aug 2018 15:33 (CEST)

Pagina

Is het niet mogelijk om elke dag een ander artikel (waar een {{beg}} opstaat) op de hoofdpagina laat zien om te bewerken. Dus dan bedoel ik dat elke dag een link naar een ander artikel op de hoofdpagina staat. Dan is de bedoeling dat dat artikel bewerkt wordt tot geen {{beg}}.
Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 aug 2018 21:14 (CEST)

Ik vind het op zich wel een geinig idee. Ik weet niet of dit automatisch kan, of dat iemand handmatig elke dag een artikel moet uitkiezen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 5 aug 2018 22:03 (CEST)
Moet op dezelfde manier als het artikel van de week, maar dan 365 keer in plaats van 52. We kunnen ook komend jaar artikelen van de week kiezen die “in het zonnetje” worden gezet omdat ze uitgebreid moeten worden. :) apoo overleg 5 aug 2018 22:07 (CEST)
Persoonlijk vind ik namelijk dat er zo min mogelijk tekst op de hoofdpagina moet staan. Ik zou geen fan zijn van nog een kopje zoals artikel van de week. Ik zou dan voorkeur hebben voor mijn voorstel of voor bijvoorbeeld een klein kopje waar alleen in staat: “Het artikel ...... moet deze week nodig uitgebreid worden.” :) apoo overleg 6 aug 2018 08:51 (CEST)
Oké zal ik rekening mee houden.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 6 aug 2018 11:40 (CEST)
Ik denk dat we even moeten wachten totdat meer mensen hun mening hebben gegeven. Daarna zal ik het wel of niet toevoegen aan de hoofdpagina. :) apoo overleg 6 aug 2018 12:19 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief72&oldid=642882"