Google LLC

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Google Inc.)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Google LLC
Google 2015 logo.svg
Slogan
Rechtsvorm
Oprichting Menlo Park, Californië
(4 september 1998)
Voorganger
Opheffing
Oorzaak einde
Oprichter
Onderdeel van
Eigenaar
Sleutelfiguren Sundar Pichai, CEO
Sergey Brin, Technology President en mede-oprichter
Ruth M. Porat, CFO
Eric Schmidt, voorzitter raad van bestuur
Land
Locatie Mountain View, Californië
Werknemers 85.050 (eerste kwartaal 2018)
Producten onder meer Google, Gmail, Orkut, Google Pixel, Google Play, Android, YouTube, Google Drive en Google+
Sector
Industrie
Omzet Gestegen USD 74,99 miljard (2015)
Winst Gestegen USD 16,35 miljard (2015)

Website
Officiële website
Portaal Portal.svg Economie
Google Zoeken

Google LLC is een Amerikaans technologiebedrijf dat in 1998 werd opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het bedrijf begon als een zoekmachine, maar is inmiddels uitgegroeid tot een gigantisch bedrijf met talloze diensten en producten.

geschiedenis

In 1996 waren Page en Brin studenten aan de Stanford Universiteit. Ze werkten aan een onderzoeksproject dat gericht was op het analyseren van de structuur van het internet. Het doel was om de beste manier te vinden om informatie te vinden en organiseren op het internet.

In 1998 richtten ze Google op als een zoekmachine met als doel informatie op het internet te ordenen en beschikbaar te maken voor gebruikers. Het idee was om een zoekmachine te maken die beter en nauwkeuriger resultaten zou kunnen leveren dan bestaande zoekmachines.

Google groeide snel in populariteit en werd al snel de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Het bedrijf bleef echter niet alleen een zoekmachine, maar breidde zich uit naar andere gebieden, zoals e-mail, kaarten, video's en sociale netwerken.

De zoekalgoritmen van Google

Google is bekend geworden als een van de meest gebruikte zoekmachines ter wereld. Een belangrijk onderdeel van de populariteit van Google is de nauwkeurigheid van de zoekresultaten. Dit wordt bereikt door middel van complexe zoekalgoritmen die Google heeft ontwikkeld.

Een zoekalgoritme is een wiskundige formule die zoekmachines gebruiken om de relevantie van een webpagina voor een bepaalde zoekopdracht te bepalen. Google maakt gebruik van honderden factoren om de relevantie van webpagina's te beoordelen, waaronder:

Trefwoorden

Een van de belangrijkste factoren die Google gebruikt om de relevantie van een webpagina te beoordelen, zijn de trefwoorden die op de pagina worden gebruikt. Het zoekalgoritme van Google analyseert de trefwoorden op de pagina en bepaalt of ze overeenkomen met de zoekopdracht van de gebruiker.

Inhoudskwaliteit

Een van de belangrijkste factoren die Google gebruikt om de relevantie van een webpagina te beoordelen, zijn de trefwoorden die op de pagina worden gebruikt. Het zoekalgoritme van Google analyseert de trefwoorden op de pagina en bepaalt of ze overeenkomen met de zoekopdracht van de gebruiker.

Backlinks

Een van de belangrijkste factoren die Google gebruikt om de relevantie van een webpagina te beoordelen, zijn de trefwoorden die op de pagina worden gebruikt. Het zoekalgoritme van Google analyseert de trefwoorden op de pagina en bepaalt of ze overeenkomen met de zoekopdracht van de gebruiker.

Sociale signalen

Sociale signalen zijn de signalen die afkomstig zijn van sociale media platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Google gebruikt sociale signalen als een factor bij het bepalen van de relevantie en kwaliteit van een webpagina.

Gebruikservaring

Google hecht veel waarde aan de gebruikerservaring van een website. Pagina's die snel laden en een goede gebruikerservaring bieden, scoren over het algemeen beter in de zoekresultaten dan pagina's die traag laden en een slechte gebruikerservaring bieden.

Het zoekalgoritme van Google is een geheim en wordt voortdurend aangepast en bijgewerkt om de relevantie en kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat gebruikers altijd de beste zoekresultaten krijgen wanneer ze Google gebruiken.

Hoe verdient Google geld?

Google is een van de grootste bedrijven ter wereld en staat bekend om zijn zoekmachine en andere digitale diensten. Maar hoe verdient Google eigenlijk geld? Het antwoord is simpel: Google verdient zijn geld voornamelijk met online advertenties.

AdWords en AdSense

Google biedt twee belangrijke advertentieplatforms aan: AdWords en AdSense.

AdWords is het platform dat adverteerders gebruiken om advertenties te maken en te plaatsen op Google en andere websites die deel uitmaken van het Google Display Network. Adverteerders betalen Google alleen wanneer gebruikers op hun advertenties klikken.

AdSense is het platform dat website-eigenaren kunnen gebruiken om Google-advertenties op hun website te plaatsen. Wanneer een gebruiker op een advertentie op de website klikt, krijgt de website-eigenaar een deel van de opbrengst.

Andere diensten

Naast advertenties biedt Google ook andere diensten aan, zoals cloud computing en de Google Play Store. Hoewel deze diensten minder direct bijdragen aan de omzet van Google dan advertenties, dragen ze toch bij aan het succes van het bedrijf en zorgen ze voor extra inkomsten.

Het bedrijfsmodel van Google

Het bedrijfsmodel van Google is gebaseerd op het aanbieden van gratis diensten aan gebruikers in ruil voor het tonen van advertenties. Door gebruikers de beste zoekresultaten te bieden, blijven ze terugkomen naar Google. Dit trekt op zijn beurt adverteerders aan die graag betalen om hun advertenties te laten zien aan een groot publiek.

Google investeert ook veel in onderzoek en ontwikkeling om zijn diensten te verbeteren en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Dit is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsmodel van Google omdat het ervoor zorgt dat het bedrijf zijn positie als marktleider behoudt en nieuwe inkomstenstromen kan creëren.

Kortom, Google verdient zijn geld voornamelijk met online advertenties via de platforms AdWords en AdSense. Het bedrijfsmodel van Google is gebaseerd op het aanbieden van gratis diensten aan gebruikers in ruil voor het tonen van advertenties, en investeert ook veel in onderzoek en ontwikkeling om zijn diensten te verbeteren en nieuwe inkomstenstromen te creëren.

Producten

Google biedt veel verschillende diensten en producten aan die allemaal gericht zijn op het verbeteren van de online ervaring van gebruikers. Hieronder staan de diensten van Google:

Externe links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Google_LLC&oldid=845029"