Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Google Chrome

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Google Chrome
Google Chrome icon and wordmark (2011).svg
Google Chrome op Windows 8
Ontwikkelaar Google Inc.
Recentste versie 49.0.2623.110 (28 maart 2016)
Laatste bètaversie 48.0.2564.82 (bèta)
50.0.2645.4 (dev) (28 maart 2016)
Besturingssysteem Android ICS+, iOS, Linux (officieel: Debian/Ubuntu/Fedora), OS X en Windows XP+
Geschreven in
Categorie Webbrowser
Licentie BSD-licentie (Chromium)
Website Officiële website

Google Chrome, kort gewoon Chrome, is een webbrowser om mee op het internet te surfen. De browser is een product van Google en kan gedownload worden voor Windows, Mac, Linux, en mobiel voor iOS van Apple en Googles Android. Het is de populairste browser sinds 2012, hoewel de bekendste browser nog steeds Internet Explorer van Microsoft is. Waarschijnlijk is dit daar deze standaard wordt meegeleverd met Windows. Chrome wordt aangeprezen om zijn snelheid.

Beschrijving

De browser valt op door het uiterlijk. Verder zijn er nog een aantal dingen die eigen zijn aan Chrome:

  • De browser heeft veel extensies: kleine programmaatjes die je kan installeren om je browser handiger te maken (bv. een adblocker die alle advertenties op websites blokkeert zodat je geen last hebt van reclame)
  • Naast extensies kun je ook thema's downloaden of zelf maken die je browser persoonlijker maken, en je kunt apps installeren (bv. spelletjes zoals Angry Birds)
  • Chrome heeft een "omnibox": dit betekent dat je kan zoeken én websites typen tegelijk in één balk. Dit idee is later ook door Internet Explorer overgenomen.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Google_Chrome&oldid=553439"