Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Rusland

Internet Explorer

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van Internet Explorer (metro-stijl)

Internet Explorer (volledig: Windows Internet Explorer, eerder Microsoft Internet Explorer, vaak kortweg IE) is een webbrowser van Microsoft. De Internet Explorer-browser wordt door Microsoft standaard meegeleverd met Windows.

Internet Explorer is de 2e meestgebruikte browser en moet enkel Google Chrome voor zich laten gaan. Die populariteit komt waarschijnlijk doordat de browser de Windows-standaard is. Vroeger verplichtte Microsoft gebruikers echter om IE te gebruiken; na een aanklacht tegen het softwarebedrijf moet Microsoft gebruikers laten kiezen welke browser ze willen. Hierdoor is de populariteit sterk afgenomen en staat de browser op de tweede plaats.

De browser heeft functies zoals de meeste browsers. De scrollbar is niet meer de oude Windows-standaard sinds is overgestapt op de Modern UI-interface als bij Windows 8. Er is een ondersteuning voor add-ons, in andere browsers ook wel extensies, maar het aanbod is zeer beperkt.

Sinds versie 9 werkt Internet Explorer met een omnibox, dit betekent dat je kan zoeken en websites intypen in 1 werkbalk. Dit idee is overgenomen van Google Chrome.


Versies

Een overzicht van alle versies van Internet Explorer met jaar van uitgave:
IE 1 (1995)
IE 2 (1995)
IE 3 (1996)
IE 4 (1997)
IE 5 (1999)
IE 6 (2001(
IE 7 (2006)
IE 8 (2009)
IE 9 (2011)
IE 10 (2012)
IE 11 (2013)

Toekomst

Internet Explorer 12 wordt binnenkort ook verwacht. Hierbij worden nieuwe protocollen onderstuend, zoals HTTP/2 en HTML 5.1.

Microsoft heeft afgezien van IE 12 als standaard browser in Windows 10. Dit wordt vervangen door Microsoft Edge.Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Internet_Explorer&oldid=546095"