Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Steyr (stad)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het centrum van Steyr
De ligging van Steyr in Oostenrijk.

Steyr is een stad in Oostenrijk in de deelstaat Opper-Oostenrijk. De stad heeft ongeveer 39.300 inwoners en ligt bij de monding (een einde van een rivier, bijvoorbeeld dat een rivier in een zee eindigt of een andere rivier) van de rivier de Steyr in de Enns. Het ligt in de buurt van Neder-Oostenrijk. Steyr staat op de 12e plaats qua inwoners in Oostenrijk en op de 3e in Opper-Oostenrijk. Burgemeester is Gerald Hackl van de SPÖ.

Steyr heeft een oppervlakte van 26,56 vierkante kilometer. De stad ligt in het oosten van de deelstaat Opper-Oostenrijk.

Bezienswaardigheden

Steyr heeft een erg oud centrum gebouwd rond het stadplein (Duits:Stadtplatz) dat werd beschadigd in de Tweede Wereldoorlog en daarna hersteld. Een bijzonder gebouw is het Bummerlhaus, een middeleeuws, gotisch herenhuis dat misschien wel het best bewaart gebleven niet-kerkelijke gebouw van heel Oostenrijk is. Dat huis stamt uit ongeveer 1450.

Partnersteden

Wist je dat?

  • Adolf Hitler op een school in Steyr heeft gezeten? Nadat hij het niet zo goed deed op die school ging hij er van af.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Steyr_(stad)&oldid=666334"