Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: John F. Kennedy

Krems an der Donau

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Uitzicht op de oude stad van Krems an der Donau.
Map at krems an der donau.png

Krems an der Donau is de 20e stad van Oostenrijk en ligt in het noordoosten van het land, ongeveer 70 km ten noordwesten van de hoofdstad Wenen. Het ligt in de deelstaat Neder-Oostenrijk. Krems is een zelfstandige stad. Er wonen ongeveer 24.000 mensen. De stad heeft een universiteit, de Danube University Krems met ongeveer 8000 studenten. De oppervlakte van Krems an der Donau is 51,61 km² en de burgemeester Reinhard Resch.

Werelderfgoed

Ten westen van Krems an der Donau begint de Wachau. Dat is een toeristische regio in Neder-Oostenrijk. De Wachau is een 30 km lange vallei. De Donau stroomt door deze vallei. Het is door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet.

Transport

Er lopen een aantal autosnelwegen langs Krems. Ook kun je met de trein vanaf het Krems Centraal Station naar o.a. Wenen, Sankt Pölten en Spitz. Krems heeft ook busverbindingen en een klein vliegveldje.

Partnersteden

Galerij


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Krems_an_der_Donau&oldid=689365"