Passau

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een kerk in de oude stad

Passau is een stad in Neder-Beieren, één van de zeven admistratieve regio's binnen Beieren. In Duitsland staat Passau ook bekend als de Dreiflüssestadt ("Stad van de Drie Rivieren"), omdat de Donau, de Inn en de Ilz bij elkaar komen in Passau.

Passau telde op oudjaarsdag 2016; 51.074 inwoners, van wie ongeveer 12.000 studenten zijn aan de Universiteit van Passau. De universiteit is bekend in Duitsland voor de instituten van economie, recht, theologie, wetenschap van de computer en culturele studies.

De huidige burgemeester is Jürgen Dupper. Hij is lid van de politieke partij: Sozialdemokratische Partei Deutschlands.

Bezienswaardigheden

Toerisme in Passau richt zich voornamelijk op de drie rivieren, de St. Stephen de kathedraal (Der Passauer Stephansdom) en de "oude stad" (sterven Altstadt).

Met 17,774 pijpen en 233 registers, is het orgel in de St. Stephen's Kathedraal de grootste kerk pijporgel in de wereld en is vandaag tweede in grootte alleen het orgel bij de eerste Congregational Kerk in Los Angeles is groter, die in 1994 werd uitgebreid. Orgelconcerten worden dagelijks gehouden tussen mei en september. De Stephansdom is één van de meesterwerken van de Italiaanse barok, gebouwd door de Italiaanse architect Carlo Lurago en gedeeltelijk ingericht door Carpoforo Tencalla. Onder vele andere kerken zijn de Jezuïeten kerk van Sint-Michaël, de oudste parochie kerk van St. Paulus en de pelgrim kerk Mariahilf op de heuvel ten zuiden van de rivieren Inn en Donau, grote toeristentrekkers.

In de oude binnenstad bevinden zich ook nog vele andere bezienswaardigheden zoals:

  • Het oude paleis
  • Het nieuwe paleis
  • Het oude Raadhuis
  • Twee burchten, Oberhaus en Niederhaus
  • Het oude observatorium
  • Speelgoedmuseum
  • Donaupromenade
  • Klooster Niedernburg

Partnersteden

Passau is een partnerstad van de volgende 10 steden:

Panorama van de oude stad
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Passau&oldid=524085"