Wiener Neustadt

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wiener Neustadt

Wiener Neustadt is de 11e stad van Oostenrijk en het ligt in het oosten van het land. Het ligt in de deelstaat Neder-Oostenrijk en het district Wiener Neustadt-Land. Er wonen ongeveer 40.000 mensen. In de stad heerst een zeeklimaat en het ligt op een hoogte van 260 meter. Wiener Neustadt ligt in het oosten, 45 kilometer van de hoofdstad Wenen vandaan. De stad heeft ook een universiteit. Bij Wiener Neustadt staat Diamond Aircraft Industries, een Oostenrijkse vliegtuigbouwer.

Bezienswaardigheden

In Wiener Neustadt vind je een oorlogsgraf waar 952 Sovjet soldaten en officieren liggen. Deze zijn in 1945 gestorven. Er is ook een Duits oorlogsgraf. Daar liggen meer dan 4000 Duitsers die in de Eerste Wereldoorlog of Tweede Wereldoorlog zijn gestorven.

Er zijn verschillende musea, waaronder luchtvaartmuseum Aviaticum. De meeste leuke bezienswaardigheden vind je in de hoofdstad Wenen, 45 kilometer van Wiener Neustadt verwijderd.

Sport

SC Wiener Neustadt is een voetbalclub in de stad. De club is in 2008 opgericht, de opvolger van SC Schwanenstadt. De club speelt in de Oostenrijkse Bundesliga.

Geboren

Partnersteden

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wiener_Neustadt&oldid=583789"