Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Innsbruck

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Innsbruck met op de achtergrond bergen.
Innsbruck in Österreich.png

Innsbruck is een grote stad in Oostenrijk. Het is een 800 jaar oude stad in het zuidwesten van Oostenrijk en het is de hoofdstad van de deelstaat Tirol. Innsbruck heeft 120.000 inwoners. Het ligt aan de rivier de Inn, en het is een bekende wintersportbestemming. Het is ook zeer bekend voor de zomervakanties. In Innsbruck staan veel middeleeuwse gebouwen. Dat komt omdat in de Middeleeuwen Innsbruck een belangrijke stad was. Als reizigers over de Alpen maar Italië of Duitsland trokken kwamen ze bijna altijd langs Innsbruck waar ze konden uitrusten en eten.

Er zijn twee universiteiten in de stad. Eentje bestaat pas sinds 2004 en hoorde daarvoor bij de andere universiteit. In totaal zijn er wel 40.000 studenten in Innsbruck. Ook. Staat er een groot ziekenhuis. Het is een universitair ziekenhuis. Dat betekent dat er onderzoek wordt gedaan door studenten. Het ziekenhuis bestaat net zoals de universiteit vanaf de 14e eeuw. Prins Friso heeft in dit ziekenhuis gelegen.

Verkeer en vervoer

Innsbruck heeft een eigen treinstation en vliegveld. In de stad rijdt een tram. Er leiden twee snelwegen naar Innsbruck: de Inntal Autobahn en de Brenner Autobahn.

Sport

Schloss Ambras, een kasteel in de Engelse stijl.

Innsbruck is vooral bekend voor de wintersport. De Olympische Winterspelen zijn twee keer in Innsbruck gehouden, in 1964 en in 1976.

Bezienswaardigheden

In Innsbruck zijn veel bezienswaardigheden, zoals de Fürstenburg. Dit is een kasteel uit de 15de eeuw in de binnenstad. Het is vooral beroemd om het balkon met het gouden dak. Ook staat in Innsbruck een 746 meter hoge heuvel, de Bergisel. Op de heuvel staat een toren, waarmee je de stad kan bekijken. Een beetje aan de rand van Innsbruck vindt je een ander kasteel, Schloss Ambras. Dit is een kasteel dat tevens een museum is. In Innsbruck vindt je ook het Tiroler Volkskunstmuseum. Dit museum bestaat al sinds 1888. Ook is er een grote winkelstraat, de Maria Theresienstrasse.

Geboren in Innsbruck

De Maria Theresienstrasse, een bekende winkelstraat in Innsbruck.

Overleden

Het Wapen van Innsbruck.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Innsbruck&oldid=681680"