Station Rheden

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rheden (Rh)

Station Rheden.jpg

Opening 1882
Plaats Rheden
Deelgebied Flag of Gelderland.svg Gelderland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Staatslijn A
Aantal reizigers 831 (2018) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Rheden is een spoorwegstation in het Gelderse Rheden. Het station ligt aan de Staatslijn A tussen Arnhem en Leeuwarden.

Het station werd oorspronkelijk in 1882 geopend, maar werd al in 1927 gesloten. In 1952 werd het station heropend, nadat station De Steeg gesloten werd. Het huidige station ligt dichterbij het centrum dan het oude. Het station had een stationsgebouw ontworpen door Koen van der Gaast. Dit station bestond uit een loket, een overdekte wachtruimte en een verhuurpunt voor fietsen. Het verhuurpunt bleek te groot voor het gebouw te zijn en daarom werd een apart gebouwtje gezet buiten het station voor het verhuren. De oude ruimte werd bij de wachtruimte getrokken. In 1969 werd het loket gesloten en verhuurd aan een drukkerij. In de jaren 80 werd besloten het loket weer te openen, maar in 1997 werd het loket vervangen door een kaartautomaat.

In 2007 is het stationsgebouw afgebroken. Tot 1984 werd het station ook voor goederenvervoer gebruikt.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Rheden&oldid=759409"