Station Lichtenvoorde-Groenlo

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lichtenvoorde-Groenlo (Ltv)

Station Lichtenvoorde-Groenlo.jpg

Opening 24 juni 1878
Plaats Lievelde
Deelgebied Flag of Gelderland.svg Gelderland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Zutphen - Winterswijk
Aantal reizigers ? per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Lichtenvoorde-Groenlo is een spoorwegstation in het Gelderse Lievelde. Het ligt tussen de plaatsen Lichtenvoorde en Groenlo in de gemeente Oost Gelre. Het station ligt aan de spoorlijn tussen Zutphen en Winterswijk.

Het station opende in 1878. Oorspronkelijk zouden zowel Lichtenvoorde als Groenlo een eigen station krijgen. Uiteindelijk werd gekozen voor een station tussen de twee plaatsen door in Lievelde. Groenlo had tussen 1885 en 1937 een eigen station. In 1907 werd daarom het station veranderd van naam naar Lichtenvoorde. Veel goederen werden namelijk verkeerd bezorgd. Na de sluiting van station Groenlo werd de naam weer teruggedraaid.

Het stationsgebouw werd in 1990 gesloopt. In 2013 is het stationsgebied aangepakt. De parkeerplaats en fietsenstalling zijn groter gemaakt en er kwam een betere verbinding voor bussen. Er zijn plannen om een kiosk te bouwen tegenover het station.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Lichtenvoorde-Groenlo&oldid=630126"