Station Wijchen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wijchen (Wc)

2018-10-21 Station Wijchen NS SGMm 2987.jpg

Opening 4 juni 1881
Plaats Wijchen
Deelgebied Flag of Gelderland.svg Gelderland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 3
Spoorlijn Brabantse Lijn
Aantal reizigers 4446 (2018) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Wijchen is een spoorwegstation in het Noord-Brabantse Wijchen. Het ligt aan de Brabantse lijn tussen Tilburg en Nijmegen. Het station werd in 1881 geopend.

Het station had oorspronkelijk een stationsgebouw. Dit bestond uit dienstruimten en een woning. In 1973 heeft men het gebouw echter gesloopt. De Nederlandse Spoorwegen hebben er toen een simpele gebouw voor teruggezet. Dit stationsgebouw is gelijk aan dat van station Beilen. In 2014 zijn de perrons veranderd. Nu is er ook een keerpunt voor treinen. Dit was nodig voor een speciale spitstrein tussen Wijchen en Nijmegen.

In 2013 zat er in het stationsgebouw voor een tijdje een restaurant gevestigd, maar dit hield later dat jaar op met bestaan. In 2014 werd het stationsgebouw gerenoveerd en is nu een wachtruimte voor reizigers. Sinds 2017 bevindt zich aan de zuidkant van het station een parkeergarage.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Wijchen&oldid=627455"