Station Nijmegen Goffert

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nijmegen Goffert (Nmgo)

Station Nijmegen Goffert.jpg

Opening 14 december 2014
Plaats Nijmegen
Deelgebied Flag of Gelderland.svg Gelderland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Brabantse Lijn
Aantal reizigers 1514 (2018) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Nijmegen Goffert is een spoorwegstation in de Gelderse stad Nijmegen. Het station ligt aan de Brabantse Lijn tussen Tilburg en Nijmegen. Het station bevindt zich tussen de Nijmeegse wijken Goffert en Neerbosch-Oost.

Het spoorwegstation werd gebouwd als onderdeel van het programma Stadsregiorail. Er waren door jaren verschillende plannen geweest voor het station, maar steeds liepen deze uit op niets. In januari 2014 werd begonnen met de bouw van het station. Op 14 december 2014 werd het station geopend. Oorspronkelijk zou het station Nijmegen Winkelsteeg gaan heten.

Het station was in de wijk genaamd 'Goffert' in januari 2014 begon de bouw van het station en zondag 14 december 2014 draaide de eerste dienst.

Het station wordt 2 keer per uur bedient in de richting van Nijmegen en 's-Hertogenbosch en als het druk is komen er extra sprinters naar Wijchen (Uitspraak: Wie-gehn)

Deze treinen stoppen in Nijmegen Goffert

Serie Van Route
66xx Sprinter NS Dordrecht - Breda - Tilburg - 'S-Hertogenbosch -Nijmegen Goffert - Nijmegem - Arnhem CS
76xx Sprinter NS Wijchen - Nijmegen Goffert - Nijmegen - Arnhem CS - Zuthpen


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Nijmegen_Goffert&oldid=798260"